Sorun ailem 😔

Sahil7766

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
41
16
38
36
Merhaba arkadaşlar sırf içimi döküp rahatlamak için açtım bu konuyu 9 aylık hamileyim 9 gün sonra doğumum var. Ailem bu zamana kadar yanımda olmadı herşeyi yanlız yaptım annem gelmedi temizliği yanlız yaptım ablam gelmedi kardeşim şehir dışındaydı. Herşeyi tek başıma hallettim kimseden bir beklentim olmadı eşim bana yardımcı oldu sağolsun. Koca evi yanlız hallettim annem bana yardım edeceğine gidip kardeşinin taşınmasına yardım etti 3 hafta orada kaldı. Teyzemle ev mesafemiz 10 dk var ama annem gelip yardımcı olmadı. Neyse şimdi çıkıp geldiler üçüde doğuma yakın ama beni çıldırtıyorlar bangır bangır müzik evin düzeni kalmadı. Etraf dağınık sürekli ses gürültü yardım istiyormusun diyen yok. Sabah kardeşim 9 da kaldırıyor uyuyamadığımı bildiği halde uyanmayınca müzik açıyor kapıyı vuruyor. Yani böyle bir aileye sahibim şu an yaptıkları herşey bana batıyor. Bilmiyorum hamilelik psikolojisi mi başka birşey mi. Kolay şeyler atlatmadım. Daha başka sorunlarım var bir dahaki konumda anlatacağım size. O zaman daha iyi anlarsınız beni ailemle ilgili. Ama herkes beni suçlu buluyor çünkü o üçü aynı olduğu için ben abes geliyorum. Sürekli dışarı gidelim gezelim dolaşalım istiyorlar. Onları memnun etmemi bekliyorlar. Anneme çok sinirliyim aslında beklentim yok ama en azından bana köstek olmasınlar yeter bana.

2 seçenek var. Ya sürekli iş isteyip bezdireceksiniz ya da “sizi şimdi yormayayım, ihtiyaç olunca çağırırım” diyip kibarca evden yollayacaksınız.
Zaten kimseyi istemiyordum şimdi sırf yanında bulunduk demek için yanımdalar. Eşimin hakkını inkar edemem asla ondan çok destek aldım. Ama ailem çok sorumsuz zaten beklentim yok ama en azından beni strese sokmasınlar. Dün kardeşimle tartıştık büyük bir tartışma oldu ve hamile olduğumu bildikleri halde üstüme geldiler. Göndermek istesem lafını edecekler bana kalsa hiç gelmesinler yanlız yapayım herşeyi.

Evde size faydaları olmayacaksa gitsinler? Zaten kendi başınıza idare etmişsiniz. Lafını ederlerse de cevabını verin yani. Karnı burnunda kadına eziyet etmek de ne? Hiç anlamadım anlamayacagim
Onlara göre ben hatalıyım beni boşa strese sokuyorlar. Benim ailem çok farklı malesef tüm gün konuştukları hangi sanatçı ne olmuş sürekli müzik ve film. Bana sormuyorlar yardıma ihtiyacın var mı birşey lazımmı? Çok bunalımdayım gerçekten. Sürekli evi dağıtıp evin düzenini bozuyorlar onlara göre ben sinirli agresif bir insanım bıktım artık. Eşimle başbaşa kalmayı istiyorum sadece.

Gönder gitsin yahu en kıymetli zamanların , şimdiye kadar nerdelermiş...
Bu zamana kadar rahattım onlar olmasada yavaş yavaş işimi gördüm alışverişi eksikleri yaptım evimi temizledim. Düzenim bozuldu ev sürekli gürültülü bangır bangır ses müzik bilmiyorum. Birde gözümü korkutuyorlar sezeryan olacağım sen yanlız yapamazsın canın çok yanar ben diyorum yanlız kalmak istiyorum bakarım diyorum gözümü korkutuyorlar.

Doğru diyorsunuz ama çocuğumu düşünecek kafa bırakmadılar bende. Sanırım depresyona girdim.
Sen stres yaptikca o bundan cok etkileniyor biliyorsun degil mi? Seni dusunmeyen insanlar yuzunden ona bunu yasatmaya hakkin yok. Isterse annen, baban, kardesin olsun. Su an senin icin oncelik kendin ve bebegin. Yarin al karsina konus, bana faydaniz yok bari zarariniz da olmasin, istemiyorum burada kalmanizi de. Kuserlerse de kaybedecek birseyin yok cunku boyle de hic anne kiz ya da abla kardes iliskiniz yok aranizda belli ki. Dogumdan sora bir hafta zorlanirsin ama esin yaninda olursa halledersin. Oyle haftalarca yatmazsin bir aksilik olmazsa insallah.

Sizi mutsuz eden insanları yanınızda tutmayın, hele hamile iken hiç tutmayın. Sizin nazlandırılacağınız zamanda onları nazlayacak haliniz yok. Madem faydaları yok evlerine dönsünler.

hic icime sinmiyo bu ev hadi şööyle dip köşe bi temkzlik yapalim sonra da dogumdan sonrasi icin biraz börek manti vb acalim pratik olur pisiririm de bak bakayim bitanesi kaliyo mu

İnşallah yanlız yaparım zaten kendime güveniyorum ama beni psikolojik olarak bastırıyorlar yapamam gibi konuşuyorlar. Yarın konuşacağım hepsiyle tek tek. Bu aya kadar stressiz geçirdim hamileliğimi son ayımda beni strese soktular. Yanlız daha iyiydim eşim bana yetiyor zaten. Çocuğumu düşünmem gerek doğru diyorsunuz.

Sizi mutsuz eden insanları yanınızda tutmayın, hele hamile iken hiç tutmayın. Sizin nazlandırılacağınız zamanda onları nazlayacak haliniz yok. Madem faydaları yok evlerine dönsünler.
Doğru söylüyorsunuz sanki ben hamile değilim. Belli ettim onlara onları istemediğimi ama anlamıyorlar yarın konuşacağım hepsiyle.

hic icime sinmiyo bu ev hadi şööyle dip köşe bi temkzlik yapalim sonra da dogumdan sonrasi icin biraz börek manti vb acalim pratik olur pisiririm de bak bakayim bitanesi kaliyo mu
Yarın deneyim dediklerinizi istemediğimi belli ettim ama anlamıyorlar. Yarın açık açık konuşacağım bakalım ne diyecekler.

İş yaptırın madem? Hadi oturmaya mı geldik diye verin ellerine sarı bezi koyun hamuru yemek pişirip temizlik yapsınlar. Tartışmaya girmeyin. Keske gelelim dediklerinde gelmeyin deseydiniz. Sezaryen olunca yatalak Kalmıyorsunuz evi temizleyemezsiniz ama bebeğin ihtiyaçlarını halledebilirsiniz. Size baş ağrısı yapan insanlar olacağına esinizle altından Kalkarsınız bence. Yemeği dışarıdan söylersiniz. Esiniz etrafın kabasini alır toplar. Bence ya size yardım etmelerini ya da evlerine dönmelerini söyleyin.

Yapalım dediler heryeri daha da mahvetmişler yarın konuşacağım gitsinler dün konuşmamla belli ettim nankör oldum sıkıntılı problemli oldum. Ama yarın açıkça söyleyeceğim kalmasınlar çünkü kendime yazık ediyorum birde bebeğime stres yaşatıyorum yok yere. 9 ay hiç hastalanmadım onlar geldi grip oldum çok kötü hastayım

Doğru diyorsunuz ama çocuğumu düşünecek kafa bırakmadılar bende. Sanırım depresyona girdim.
Eşin yardımcıysa korkma çokda güzel bakarsını
Sezeryan ilk ayağa kalkma zor oluyor
Ondan sonrada yatıp kalkarken destek almak gerekiyor bi hafta kadar
Bunun dışında zorluğu yok
Zaten kalsalar sütün yok bilmemne diyede bunaltır seni böyle aile
Yoklukları varlıklarından iyidir

Neden geldiler ki? Zaten yardım edeceklerine iyice beter ediyorlar sanırım. Ailenizdir açıkca konuşun uyumak istiyorum, düzen istiyorum vb. diyebilirsiniz. Bu arada uyuyabildiğiniz kadar uyuyarak geçirin şu 9 günü sonradan çok ihtiyacınız olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…