İlahi hiç gülesim yoktuAnneanne de bi koca bulun yazık kadın ne yapsın yanlız başına
Anneannemin kendine hayrı yok o dedeye hiçten bakamazdinç sağlıklıysa o da evlensin.
sarın bi dedenin başına.
emeklisi vardır ne de olsa bi alan bulunur
bilgilerini gizlice esra erola yolla
Annem de kendine göre haklı .Anneniz istiyorsa evlenmeli,annesini de yakınında bir eve taşınabilir.Yaşı tek kalmaya müsait bir yaş.
İşte oyalanacak bi işi yok ondan sıkılıyo dede olsun bakiyim sıkılacakmıAnneannemin kendine hayrı yok o dedeye hiçten bakamaz
Diyorum ya koca gün öylece yatıp çok sıkılıyorum diyo sadece
Vallahi hiç bir şeyi sevmiyor kigenelde yaşlılar bi şeye kafayı takarlar.
ne biliym çicek, evcil hayvan vs.
yok mu bi ilgi alanı?
O dedeyi nerden bulucaz kiİşte oyalanacak bi işi yok ondan sıkılıyo dede olsun bakiyim sıkılacakmı
Vallahi hiç bir şeyi sevmiyor ki
Kedi alayım dedim hem ilgilenirsin hem sevgi veririz diye . Yok pis olur , kokar istemem sakın alma dedi .
Tek istediği kimse ona dokunmasın öylece yatsın uyusun , uyansın , düşünsün .
Evet genç tabi ki . Onunda hakkı var sevmeye sevilmeye . Kadının ömrü geçti çalış ev temizle yemek yap , anneannemle uğraş böyle geçti yıllarıAnnen baya genç bi kadın. Tabi evlensin. Yaşlıları çok fazla takmamak gerekiyo bazen. Birde benzetmek gibi olmasın benim ananem de hep yatardı. Sadece tuvalete ve yemeğe kalkardı sağlıklıyken. Sonrasında hareketsizlikten felç oldu
Burcu koçburcu ne dicem ama... muhtemelen ekinler ekilirken ya da koyunlar yavrularken falan doğmuştur.
ona feci benzeyen bi yakınım var da.
merak ettim.
bu tip insanlar genelde çok konuşur.
konuşmadığı zaman da düşünür ve depresif takılır
ara da bi dinleyip terapi etseniz.
Burcu koç
Eskiden çok konuşurdu ama son yıllarda özellikle pek konuşmuyor .
Dinliyoruz mesela soruyorum nasılsın nasıl oldun diye son 3 senedir hiç değişmeyen cevap 'çok sıkıntım var hiç iyi değilim'
Onu terapi ederken ben bunalıma giriyorum bu seferde
Maşallah babana valla dilimi ısırayım :)63 yaş ne ki, yaşlılık mı?
Hiç de sağlıklı olmayan 62 yaşındaki babam, her sabah çıkar çarşı pazar gezmeye.
Günde ortalama 8-10 km yürür, özellikle en uzaktaki markete gider gezme olsun diye.
Evin bütün alınacak götürülecek, fatura, tadilat işlerini o halleder.
Yaşlıyım deyip çekilmez köşeye, aksine oturdukça yaşlanır insan.
Arkadaşlarıyla görüşür haftada 3 gün, bazen oyuna gider.
Hiç işi olmadığında ise şehirde hiç gitmediği semtlere giderek, oraları görür, etkinlikleri takip eder.
Evde kalan zamanının neredeyse tamamını da kitap okuyarak geçirir, günde 1 kitap bitirir.
Odasını toplar, bulaşıkları makinaya yerleştirir.
Şimdi yeni yeni yemek yapmaya merak sardı, öğreneceğim ben bu işi diyor.
Evde annem babam ve ablamla beraber yaşıyorlar bu arada.
Buna rağmen kimseye yük olmadan, kendi kendimi idame ettirebilmeliyim diyor ve yapıyor.
Biz gittiğimizde damadına ve kızına mükellef masa kurup çayımıza kuruyemişimize kadar hizmet ediyor tonton babam.
Sizin anneanneniz ise bir kadın olarak nasıl bu hale gelmiş, anlamadım.
Belki işini yapmasanız ya da sorumluluk verseniz bir şekilde hayata tutunmaya çalışır.
Ben de böyle yaşasam evimdeki evladım evlenip gitsin istemem.
Kim yapacak tonla işi sonuçta değil mi?
Onu bu psikolojiden çıkarıp, evde bireysel yaşama dönün.
Herkes kendi işini yaparsa belki üzerindeki 'yaşlılık' sendromundan çıkar.
Biri bana çok fena kötülük yapmış ondan böyleyim içim skılıyor diyo .neden iyi değilsin deyince ne diyo?
yani kendinizi kaptırmadan, dışardan bi gözle ona yardım etseniz, hem vicdanınız rahatlar hem de ona faydası olur.
çünkü insanlar değişmiyo o yaşta, zararı aza çekmek en iysi oyüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?