- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.386
- 798
Ölüm korkusu olan insan hayatına daha 4 elle sarılmaz, daha coşkulu ve deneyimlemeye açık olmaz mı?Maşallah babana valla dilimi ısırayım :)
Annem diyo anneannen 30 yaşında da böyleydi şimdi böyle olması tuhaf değil diyo .
Sorumluluk vermeye çalışıyoruz .
Mesela geçende oda dağınık full onun eşyaları anneanne hadi gel toparlayalım seninle , eşyalarını kaldır ortada durmasın dedim 'tamam' dedi sonra yatışa devam . O eşyalar hala olduğu yerde duruyor .
Annemin evlenmesini istememe sebebinin çoğu da zaten şuanki rahatlıktan kaynaklı .
Annem giderse bende evlenince herşey ona kalacak .
Yapamaz biliyo o yüzden .
Bi de ölüm korkusu var diye düşünüyorum .
Ben kötü bi kelime kullanmadım ki .Bahsettiğin kişi anneannen ve 25 yaşına kadar Annenle yanında sizinle olmuş. Yazık üzücü sozlerin yıllar sonra sen de yaslanacaksin
Doğru haklısın valla çok güzel yazmışsın .Ölüm korkusu olan insan hayatına daha 4 elle sarılmaz, daha coşkulu ve deneyimlemeye açık olmaz mı?
Günahını almayayım ama anneanneniz işin kolayını bulmuş gibime geliyor.
Size yaşlıyım, iyi değilim vs derken keyfine bakıyor, biliyor ki kıyamayacaksınız ve zaten yardımcı olacaksınız her şeyine.
Kebap hayat vallahi, ellerinden öperim teyzemin.
Yaşlı değil çünkü, yaşlı göstermeye çalışıyor kendini.
Annenizin babanızdan genç yaşta boşanması da ekmeğine yağ sürmüş resmen tontonun.
Bence annenizi kısmeti olursa evlenmesi konusunda cesaretlendirin.
Bu hayata bir kere geliyoruz, annemiz dahi olsa ne yapacak diye düşünmeden kendi yolumuzu çizmeliyiz.
Anneanneniz evladını kendine hizmet etsin, işini görsün diye doğurmadığını elbet anlar bir gün.
Yapamaz diye bir şey yok, iş başa düşünce öyle bir yapar ki...
Hele bir kadından bahsediyoruz, zamanında evlenmiş çocuklarına bakmış, ev idare etmiş 63 yaşında bir kadından.
Çocuklar büyüyünce sadece kafa iznine ayrılmış o kadar, izin bitsin, sahalara dönsün artık.
Bravo ne şanslısınız, ideal baba, ideal eş, ideal dede, ideal abi, ideal evlat resmen kendisi.63 yaş ne ki, yaşlılık mı?
Hiç de sağlıklı olmayan 62 yaşındaki babam, her sabah çıkar çarşı pazar gezmeye.
Günde ortalama 8-10 km yürür, özellikle en uzaktaki markete gider gezme olsun diye.
Evin bütün alınacak götürülecek, fatura, tadilat işlerini o halleder.
Yaşlıyım deyip çekilmez köşeye, aksine oturdukça yaşlanır insan.
Arkadaşlarıyla görüşür haftada 3 gün, bazen oyuna gider.
Hiç işi olmadığında ise şehirde hiç gitmediği semtlere giderek, oraları görür, etkinlikleri takip eder.
Evde kalan zamanının neredeyse tamamını da kitap okuyarak geçirir, günde 1 kitap bitirir.
Odasını toplar, bulaşıkları makinaya yerleştirir.
Şimdi yeni yeni yemek yapmaya merak sardı, öğreneceğim ben bu işi diyor.
Evde annem babam ve ablam beraber yaşıyorlar bu arada.
Buna rağmen kimseye yük olmadan, kendi kendimi idame ettirebilmeliyim diyor ve yapıyor.
Biz gittiğimizde damadına ve kızına mükellef masa kurup çayımıza kuruyemişimize kadar hizmet ediyor tonton babam.
Sizin anneanneniz ise bir kadın olarak nasıl bu hale gelmiş, anlamadım.
Belki işini yapmasanız ya da sorumluluk verseniz bir şekilde hayata tutunmaya çalışır.
Ben de böyle yaşasam evimdeki evladım evlenip gitsin istemem.
Kim yapacak tonla işi sonuçta değil mi?
Onu bu psikolojiden çıkarıp, evde bireysel yaşama dönün.
Herkes kendi işini yaparsa belki üzerindeki 'yaşlılık' sendromundan çıkar.
Bende böyle düşünüyorum .Annen çok gençmiş. İnşallah güzel bir evlilik kurar yeniden. Bu durumda ananenin kaprislerine göre hareket etmek anlamsız. Yakın otururlarken ve annen gider gelir yemeğine işine destek olur. Yapacak başka bir şey yok. 45 yaş hayattan umudunu kesip hastabakıcı gibi yaşamak için çok genç bir yaş.
Bunların hepsi emeklilikten sonra oldu ama.Bravo ne şanslısınız, ideal baba, ideal eş, ideal dede, ideal abi, ideal evlat resmen kendisi.
Bunların hepsi emeklilikten sonra oldu ama.
Görevdeyken evde susuzluktan ölse, kalkıp da bir bardak su almazdı.
Ne zaman annemle ev arkadaşı oldular, güzel annem postasını koydu babama.
Bu yaşına kadar sen evde yoktun, artık ben gezip tozup hayatımı yaşayacağım, işlerini kendin yap, benden 50 yaşından sonra hizmet bekleme dedi ve böylece babam aranılan erkek oldu.
Her başarılı bir erkeğin arkasında gerçekten bir kadın var.
tatlım sen dün gece sevgilim beni terk etti, 9 yıllık ilişkim bitti diye konu açmamış mıydınArkadaşlar benim annemle babam ayrı 23 yıldan beri falan . Biz anneannem , annem ben yaşıyoruz evde .
Anneannem 63 yaşında gayet sağlıklı tek sorunu canının sıkılması olan biri .
Kendini bütün insanlardan soyutladı , herkes ona kötülük yapıyor vs . 7/24 canı sıkılıyor .
Misal sabah kalkıyoruz o gün annem ben gayet neşeliyiz . Anneannem kalkar kalkmaz off çok sıkılıyorum çok bunaldım ne olacak bilmem , ölücem mi kanser miyim bilmem deyip bizim tüm moralimizi bozuyor .Sürekli düşünüyor yatıp öylece .
Bunları geçtim aşırı dağınıkEvin bazı yerlerinde misafir odasında bile iç çamaşırı var mesela .
Kahve içer o fincanları annem almasa günlerce evde öyle durur .
Annem ve ben olmasak bu ev çöp eve döner vallahi .
Ben 25 yaşındayım yakın zamanda evlenicem . Annemde 45 yaşında 21 yaşında dul kalmış bi kadın .
Ben evlenince karşısına düzgün biri çıkarsa evlenmek istiyor .
Ama anneannem kesinlikle karşı bu duruma .
Evlenme boşver biz iyiyiz böyle kimseyi başıma musallat etme derdinde .
Yani annemle bi ömür böyle yaşayıp gitmek tek hayali .
Annen evlenirse onu alsın yanına demeyin hayatta gelmez çünkü rahat edemez .
Eğer annem evlenmeye kalkarsa anneannem bize dünyayı dar eder .
Sizce ne yapmalıyım ?
Yok hayır canım ayrılma olayı bu konuyu açtıktan sonra oldu , bu konuyu açtığımda gayet iyiydik .tatlım sen dün gece sevgilim beni terk etti, 9 yıllık ilişkim bitti diye konu açmamış mıydın
demek barıştınız ve evleniyorsunuz
tebrikler.
hadi yaa :S geçmişler olsun tekrardan..Yok hayır canım ayrılma olayı bu konuyu açtıktan sonra oldu , bu konuyu açtığımda gayet iyiydik .
Sağolun ...hadi yaa :S geçmişler olsun tekrardan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?