sorun annem ve dik başlılığı?

melismelom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
809
1.575
113
Annem dediğim dedik,titiz,sabit fikirli,birazda eski kafalı biri. her zaman onun dediği olsun istiyor.31 yaşımdan bu yana hep hayatıma müdahele etti. "oraya oturma,onu oraya koyma,oraya gitme, hayır benim dediğim olacak..."bu gibi şeylerle hayatı kendime göre yaşamama izin vermedi. Nişanlımdan ayrıldım istemediğimiz bi harekette bulunduğu için.Şimdi geri dönmek istiyor,birbirimizi seviyoruz ama annem inada bindirdi vermem seni diye. Aynı şekilde kardeşiminde hayatında senelerdir tanıdığım kadarıyla düzgün ve efendi olan bir çocuk var.Buarada onlarda 21 yaşında henüz.Çocukluk aşkı ve 4 yıl sonra barıştılar tekrar devam etme kararı aldılar. Bugünde onu inada bindirdi sanada kesinlikle karşıyım diye kızı darlıyor.Çocuğu tam olarak tanımayan birinden ailesi hakkında kötü birşey duymuş. Aslını astarını bilmeden şimdi kardeşime de banada tavır aldı. Annemin bu hareketlerinden çok sıkıldık artık.koruma içgüdüsü olduğunu çok iyi biliyorum fakat Bizimde bir hayatımız olduğunu idrak edemiyor.Ne yapmalı,nasıl başa çıkmalı bilemiyorum?

benim annem bu kadar dik başlı değil. ama istediğim kişiyle evlenmeme çok karşı çıktı. çok da büyük konuştu. ama açıkçası prim vermedim diyelim. istesen de olacak istemesen de, ya güzelikle ya da zorla. karar senin valla ben kendi düğünümü kendim de yaparım dedim. öyle öyle yola geldi. laftan anlamıyorsa rest çekmek lazım.

benim annem geri kafali degildir ama gerisi ayni,
dedigim dedik,
sabit fikirli,
tek dogru onun dogrusu falan...

biz artik sey diyoruz, valla anne biz senin fikrini degistiremeyiz ama biz senin gibi dusunmuyoruz,
biz hayatimizi boyle yasayacagiz, sen de mecburen kabul edeceksin.
o da yine kendini tekrar ediyor, sonra da hayat sizin hayatiniz tabi ki diyor.
boyle boyle, birbirimizi iyi tanidigimiz icin kavgasiz kapatiyoruz mevzulari.

siz de izin vermediginiz ve dik durdugunuz surece anneniz size zorla bir sey yaptiramaz.
ama tabi ki annedir deneyecektir elindeki tum kozlari :KK70:

Bu tamamen karşında ki kişinin sana verdiği güvenle alakalı.
Yani anneniz yokta yere istemiyorsa ve siz karşınızdakine güveniyorsanız bence dik durun.

Annem dediğim dedik,titiz,sabit fikirli,birazda eski kafalı biri. her zaman onun dediği olsun istiyor.31 yaşımdan bu yana hep hayatıma müdahele etti. "oraya oturma,onu oraya koyma,oraya gitme, hayır benim dediğim olacak..."bu gibi şeylerle hayatı kendime göre yaşamama izin vermedi. Nişanlımdan ayrıldım istemediğimiz bi harekette bulunduğu için.Şimdi geri dönmek istiyor,birbirimizi seviyoruz ama annem inada bindirdi vermem seni diye. Aynı şekilde kardeşiminde hayatında senelerdir tanıdığım kadarıyla düzgün ve efendi olan bir çocuk var.Buarada onlarda 21 yaşında henüz.Çocukluk aşkı ve 4 yıl sonra barıştılar tekrar devam etme kararı aldılar. Bugünde onu inada bindirdi sanada kesinlikle karşıyım diye kızı darlıyor.Çocuğu tam olarak tanımayan birinden ailesi hakkında kötü birşey duymuş. Aslını astarını bilmeden şimdi kardeşime de banada tavır aldı. Annemin bu hareketlerinden çok sıkıldık artık.koruma içgüdüsü olduğunu çok iyi biliyorum fakat Bizimde bir hayatımız olduğunu idrak edemiyor.Ne yapmalı,nasıl başa çıkmalı bilemiyorum?

kaçarım de, sana verecekleri başlık parasını da çatır çatır tek başıma yerim de :-) ahanda buraya yazıyorum kaçarım de :-)

nişanlınızdan neden ayrıldınız bu önemli bir nokta
sizin için bişey diyemem ama kardeşiniz için 21 yaş çok çok erken
eğer evlenmeyi düşünüyorlarsa ona müdahale etmekte haklı olabilir

nişanlınızdan neden ayrıldınız bu önemli bir nokta
sizin için bişey diyemem ama kardeşiniz için 21 yaş çok çok erken
eğer evlenmeyi düşünüyorlarsa ona müdahale etmekte haklı olabilir
kardeşim evlenmeyi düşünmüyor. 4 yıl falan sürer zaten öyle bişey olsa bile diyor.Daha okulu bitmedi,askerliği falan var çocuğun. sadece şuan görüşmesine karşı annemin kendi istediği biri değil diye.
Nişanlımda benim istemediğim bir harekette bulundu zamanında, bende o an sinirlenip boş bulunup nişan attım. kendinide çok seviyorlardı o olay olmadan önce. sonra tersine çevirdiler herşeyi. eskinin yeni olmaz, yine yapabilir,mutlu edemeyebilir falan kafasında annem. başkasıyla da mutsuz olabilirim ama diyorum. tabi ne desem boş...inadı inat

kaçarım de, sana verecekleri başlık parasını da çatır çatır tek başıma yerim de :-) ahanda buraya yazıyorum kaçarım de :-)
canım bi arkadaşımın başına geldi böyle bişey.kaçtı evlendi. bana onu örnek gösteriyor sürekli. gidersin düğününü tek başına yaparsın, çocuk da yapsan barışırlar diye düşünme bizi sil. hatta başka bi memlekete taşınırız pılı pırtı toplayıp diyip bana vicdan yaptırıyor

kardeşim evlenmeyi düşünmüyor. 4 yıl falan sürer zaten öyle bişey olsa bile diyor.Daha okulu bitmedi,askerliği falan var çocuğun. sadece şuan görüşmesine karşı annemin kendi istediği biri değil diye.
Nişanlımda benim istemediğim bir harekette bulundu zamanında, bende o an sinirlenip boş bulunup nişan attım. kendinide çok seviyorlardı o olay olmadan önce. sonra tersine çevirdiler herşeyi. eskinin yeni olmaz, yine yapabilir,mutlu edemeyebilir falan kafasında annem. başkasıyla da mutsuz olabilirim ama diyorum. tabi ne desem boş...inadı inat
o zaman ben kararımı verdim anne lütfen beni daha fazla üzme diye kestirip atın!!

babanızla severek mi evlenmiş anneniz

benim annem geri kafali degildir ama gerisi ayni,
dedigim dedik,
sabit fikirli,
tek dogru onun dogrusu falan...

biz artik sey diyoruz, valla anne biz senin fikrini degistiremeyiz ama biz senin gibi dusunmuyoruz,
biz hayatimizi boyle yasayacagiz, sen de mecburen kabul edeceksin.
o da yine kendini tekrar ediyor, sonra da hayat sizin hayatiniz tabi ki diyor.
boyle boyle, birbirimizi iyi tanidigimiz icin kavgasiz kapatiyoruz mevzulari.

siz de izin vermediginiz ve dik durdugunuz surece anneniz size zorla bir sey yaptiramaz.
ama tabi ki annedir deneyecektir elindeki tum kozlari :KK70:
bizimki fazla inat malesef. onun doğrusu herkese göre doğru olmalı,yanlış olamaz. fikirlerimizi kabul etmiyor ve saygı duymuyor. silerim sizi diyor. işin kötüsü yapabilecek bir kadın

valla aynı anne bendede var bir konuda oturup onun huyuna giderek ikna etmeyerek yaparsak burnumuzdan getiriyor. bizde onu hep ikna etmekten bıktık. ana annem nihayetinde çok bir şey anlatmıyorum anlaymayınca sorun olmuyor.

Bazı ebeveynler çocuklarını mali gibi görüyorlar sinir oluyorum, biraz fikirlerine saygı duymayı öğrenebilseler keşke. Bu zamana kadar Her istediğini yaptınız muhtemelen o da bu şekilde davranmayı hak görüyor.

Bazı ebeveynler çocuklarını mali gibi görüyorlar sinir oluyorum, biraz fikirlerine saygı duymayı öğrenebilseler keşke. Bu zamana kadar Her istediğini yaptınız muhtemelen o da bu şekilde davranmayı hak görüyor.
aynen öyle. Nasıl düzelticem bunu bilmiyorum ama. 31 yaşındayım ve artık sürekli yönlendirilmek koyuyor bana

aynen öyle. Nasıl düzelticem bunu bilmiyorum ama. 31 yaşındayım ve artık sürekli yönlendirilmek koyuyor bana

Benim annemin huyu da bu, ama ben de dikbaşlıydım hiç yönetemedi beni, huyumu da bilir, gene vazgeçmez ama sonuçta hüsrana uğrar:)

Kv de böyle ama çocukları hep istediğini yapmış, ve her istediğinde o kadar çirkefleşiyor ki anlatamam size. Benim yaşadıklarım hep onun yönlendirme inadı yüzündendi, o kadar emindi ki eşimin onu "seçeceğine"...Eşim (kv nin kullandığı kelime bu olduğu için böyle yazıyorum) beni "seçtiği" için uğradığı hayalkırıklığı hayatının en büyük hayalkırıklığı idi belkide...

Dik durun bence.

Her dediğini eninde sonunda yapmayın bi süre sonra vazgeçecek mecbur. Eşimin annesi de böyleydi ben yapmıyorum her istediğini adım inatçı keçiye çıktı sırf onun dediği gibi değil benim dediğim gibi olduğu için. Ohh...

Bir gün çıldır bir daha yapmaz (ciddiyim) yaparsa yine çıldır
vallahi canım o da pek işe yaramadı. bundan 4 ay önce eski nişanlımı istemediği için bana baskı yaptı nişanımı attıktan 20 gün sonra unutacaksın,başkasını bul,onu istemem daha,neden sesini çıkarmıyorsun bana bi cevap ver falan deyip üstüme yürüyüp beni dövdü. Apar topar çıktım evden kendime bi ev tuttum 4 aydır orda yaşıyorum. 1 ay sonra barıştık geri. haftada 1 gidip geliyorum eve. Ama inadı aynı.Şimdide birini bulmuşlar bana görüşecekmişim istekleri bu

Back
X