sorun annem ve dik başlılığı?

Her dediğini eninde sonunda yapmayın bi süre sonra vazgeçecek mecbur. Eşimin annesi de böyleydi ben yapmıyorum her istediğini adım inatçı keçiye çıktı sırf onun dediği gibi değil benim dediğim gibi olduğu için. Ohh...
kendide aynı şekilde babannemi laf ediyor babama sürekli akıl verdiği için. aynı şeyi kendi yapıyor bana ve kardeşime

Benim annemin huyu da bu, ama ben de dikbaşlıydım hiç yönetemedi beni, huyumu da bilir, gene vazgeçmez ama sonuçta hüsrana uğrar:)

Kv de böyle ama çocukları hep istediğini yapmış, ve her istediğinde o kadar çirkefleşiyor ki anlatamam size. Benim yaşadıklarım hep onun yönlendirme inadı yüzündendi, o kadar emindi ki eşimin onu "seçeceğine"...Eşim (kv nin kullandığı kelime bu olduğu için böyle yazıyorum) beni "seçtiği" için uğradığı hayalkırıklığı hayatının en büyük hayalkırıklığı idi belkide...

Dik durun bence.
benim sıkıntım yapı itibari ile çok sessiz sakin biriyim. vur eline al ekmeğini mi derlerdi neydi aynen öyleyim. küçüklüğümden beri bunu kullanıyor o da. kendimi de düzeltmem gerek

Bak
benim sıkıntım yapı itibari ile çok sessiz sakin biriyim. vur eline al ekmeğini mi derlerdi neydi aynen öyleyim. küçüklüğümden beri bunu kullanıyor o da. kendimi de düzeltmem gerek

Bak ben de çok sessiz sakin biriyimdir. Ama vur ekmeğini al kısmı sessiz sakin olmakla alakalı değil, afedersin ama hakkını savunamamakla alakalı. Haksızlık olduğunda minnoş kediden pantere dönüşürüm kimseyi tanımam, en nefret ettiğim şeyler haksızlık adaletsizlik, baskıdır. Çıldırırım adeta.

Bu huyunu acilen törpüle. Bak en yakının annen bile seni kullanıyor isteklerini yaptırmak için, diğer insanlar ne yapmaz. Kararlı olduğunu göster. Annem beni bilir mesela, ölse istediğini yaptıramayacağını bilir. Evlendikten sonra beni öyle zor durumlarda bıraktı ki, aylarca konuşmadım. Her yolu denedim çünkü baktım anlamıyor ya da anlamak istemiyor, tüm iletişimi kestim. Kuzu gibi oldu sonra ne olur barışalım vs. Anne baba bile olsa bir yerde dur demek lazım.

Böyle bir annen varken yarın bir gün evlenince ne olacak sanıyorsun? Sana ve evliliğine karışacak yönlendirmeye çalışacak, eşinle aran bozulacak. Benim annem bunu yapmaya çalıştı, ben engel oldum. Kv evlendiğim günden beri yapmaya çalışıyor, 6 sene sonunda bağları kopardık artık, eşim de kopardı sonunda çünkü başka çare bulamadı. Eşim de çok iyidir, hep alttan alır, kırmak istemez; kv de bu huyunu bilirdi, evliliğimizi o yönetmeye çalıştı, ama sonunda bir dur dedik. Fakat evliliğimiz de biz de çok yıprandık. Tamamen eskiye dönmek ne kadar zaman alır bilinmez...Ne gerek vardı bunları yaşamaya? Başta set çekilseydi hiç bunları yaşamazdık...

Benimki de aynı. Hatta ondan bin kat beter. Kötü insanlar çünkü bunlar kendilerine yapılanın 10 katını yapıp intikam almaya çalışıyorlar.
Evet bana diyor biz o kadar eziyet çektik biraz da bize hizmet etsinler. Kayınvalideyim ben hizmet bekliyorum. Şuan iyi davranıyor ama evlendiğimin ilk 8 ayı çektirdiklerini unutamıyorum unutmak istesem de...

Evet bana diyor biz o kadar eziyet çektik biraz da bize hizmet etsinler. Kayınvalideyim ben hizmet bekliyorum. Şuan iyi davranıyor ama evlendiğimin ilk 8 ayı çektirdiklerini unutamıyorum unutmak istesem de...

İşte iyi insan olsa der ki ben çektim onlar çekmesin. Resmen geçmişin intikamını bizden almak istiyorlar.

vallahi canım o da pek işe yaramadı. bundan 4 ay önce eski nişanlımı istemediği için bana baskı yaptı nişanımı attıktan 20 gün sonra unutacaksın,başkasını bul,onu istemem daha,neden sesini çıkarmıyorsun bana bi cevap ver falan deyip üstüme yürüyüp beni dövdü. Apar topar çıktım evden kendime bi ev tuttum 4 aydır orda yaşıyorum. 1 ay sonra barıştık geri. haftada 1 gidip geliyorum eve. Ama inadı aynı.Şimdide birini bulmuşlar bana görüşecekmişim istekleri bu
31 yaşında annenizden dayak mı yediniz ?!

Annem dediğim dedik,titiz,sabit fikirli,birazda eski kafalı biri. her zaman onun dediği olsun istiyor.31 yaşımdan bu yana hep hayatıma müdahele etti. "oraya oturma,onu oraya koyma,oraya gitme, hayır benim dediğim olacak..."bu gibi şeylerle hayatı kendime göre yaşamama izin vermedi. Nişanlımdan ayrıldım istemediğimiz bi harekette bulunduğu için.Şimdi geri dönmek istiyor,birbirimizi seviyoruz ama annem inada bindirdi vermem seni diye. Aynı şekilde kardeşiminde hayatında senelerdir tanıdığım kadarıyla düzgün ve efendi olan bir çocuk var.Buarada onlarda 21 yaşında henüz.Çocukluk aşkı ve 4 yıl sonra barıştılar tekrar devam etme kararı aldılar. Bugünde onu inada bindirdi sanada kesinlikle karşıyım diye kızı darlıyor.Çocuğu tam olarak tanımayan birinden ailesi hakkında kötü birşey duymuş. Aslını astarını bilmeden şimdi kardeşime de banada tavır aldı. Annemin bu hareketlerinden çok sıkıldık artık.koruma içgüdüsü olduğunu çok iyi biliyorum fakat Bizimde bir hayatımız olduğunu idrak edemiyor.Ne yapmalı,nasıl başa çıkmalı bilemiyorum?
31 yaşındasın. Annen seni verse ne olur vermese ne olur. Ayrıca şu verme tabirini kullanmayın artık ya.

vallahi canım o da pek işe yaramadı. bundan 4 ay önce eski nişanlımı istemediği için bana baskı yaptı nişanımı attıktan 20 gün sonra unutacaksın,başkasını bul,onu istemem daha,neden sesini çıkarmıyorsun bana bi cevap ver falan deyip üstüme yürüyüp beni dövdü. Apar topar çıktım evden kendime bi ev tuttum 4 aydır orda yaşıyorum. 1 ay sonra barıştık geri. haftada 1 gidip geliyorum eve. Ama inadı aynı.Şimdide birini bulmuşlar bana görüşecekmişim istekleri bu
Hayır hayır aklı başında bir teyzede değil.tamam anne olarak nasihat falan verirsinde 31 yaşındaki koca kızı dövmekte nedir?? Sizin büyüdüğünüzü hala idrak edememiş maalesef.

Sizin hayatınız , sizin tercihleriniz. Anneniz bile olsa bir yere kadar. Bunu sağlamak da sizin elinizde.

31 yaşında hala sizi dövmesine de izin vermeyin. Artık çocuk değilsiniz maalesef .Bu bağımlılıktan kurtulmanız lazım.

Back
X