Sorun annem

Neredenbaksantutarsizlik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.880
2.252
333
Çok özverili çok becerikli bir annem var . Yanyana gören abla kardeş sanar eğlence anlayışımız, giyim tarzımız her şeyimizle çok iyi anlaşırız .

Ama senelerdir aşamadigim bir sorunumuz var . Benim annem beni arkadaşı sanıyor . Cocuktum babamla olan kavgalarında hakem yapardı. Büyüdüm hem hakem oldum hem ilişkilerinin hemen hemen tüm detaylarına hakım oldum . Anlatma dedigimde küstü tavır koydu .

Eşimin işi dolayısıyla sehirdisina çıktığında bende annemlerde kalıyorum zaten evlerimiz çok yakın . . Ne zaman gelsem ya tartıştıklarını anlatıyor ya aralarındaki sorunları .bunları anlatmadiginda burada olmaktan çok keyif alıyorum. Çok rahatım annemin babamın yanında ama ... Dinlemek istemiyorum . 35 senelik evli insanlar kendi çözsün artık bana anlatmasın .

Ben 2 senedir evliyim . 2 senedir anneme ya 1 ya 2 kere anlatmışımdır bir sorunumu . Huzursuz etmek istemiyorum. Huzursuz olmak da istemiyorum .

Babamın evet insanin sinirlerini çok bozan bir sürü yönü var ama güzel yönleri de çok fazla . Iyiyken araları o zaman bile mutlaka bir kulp bulur takar kafasına beni de bezdirir .

Ben bu soruna kendimi yıpratmadan nasıl çözüm bulabilirim

Ben de çok anlatmam sorunlarımı. Içimde yasamayı tercih ederim. Çünkü bir elemin zikri bana göre başka bir elemdir.

Ama bazıları anlatmayı seviyor. Bu insanin tabiatı ile ilgili bir durumdur.

Beni anlatmaya ikna edemeyeceğiniz gibi annenizi de anlatmamaya ikna edemezsiniz.

Yani ınsanları biraz daha olduğu gibi kabullenmek gerekiyor.

Bu nokta da bizim tahammülumuz başlıyor.

Hepimiz zaman zamam eşimize cocugumuza ebeveynlerimize ya da kendimize tahammül etmek zorunda kalıyoruz.

Yani kısacası. Idare edin.

Onun da sizi idare ettiği konuları düşünün.

Başka bir yol yok.

Kızlar, annelerin dert ortağıdır. Sana anlatmayacakta kime anlatacak. Öyle rahatlıyo demek ki. Dinlemek zorundasın, zorundayız. Ayrıca, annenin, artı eksi yönlerini hesaplamakta nedir! Nokta.
Kızlar annelerinin dert ortağıdır elbette ama her allahın günü aynı hikaye . Sürekli aynı konular . Bitmiyo . Buldugum çözümü de beğenmiyor . Herkesin artı eksi yönleri hesaplanabilir bunda ne kötülük var

Çok özverili çok becerikli bir annem var . Yanyana gören abla kardeş sanar eğlence anlayışımız, giyim tarzımız her şeyimizle çok iyi anlaşırız .

Ama senelerdir aşamadigim bir sorunumuz var . Benim annem beni arkadaşı sanıyor . Cocuktum babamla olan kavgalarında hakem yapardı. Büyüdüm hem hakem oldum hem ilişkilerinin hemen hemen tüm detaylarına hakım oldum . Anlatma dedigimde küstü tavır koydu .

Eşimin işi dolayısıyla sehirdisina çıktığında bende annemlerde kalıyorum zaten evlerimiz çok yakın . . Ne zaman gelsem ya tartıştıklarını anlatıyor ya aralarındaki sorunları .bunları anlatmadiginda burada olmaktan çok keyif alıyorum. Çok rahatım annemin babamın yanında ama ... Dinlemek istemiyorum . 35 senelik evli insanlar kendi çözsün artık bana anlatmasın .

Ben 2 senedir evliyim . 2 senedir anneme ya 1 ya 2 kere anlatmışımdır bir sorunumu . Huzursuz etmek istemiyorum. Huzursuz olmak da istemiyorum .

Babamın evet insanin sinirlerini çok bozan bir sürü yönü var ama güzel yönleri de çok fazla . Iyiyken araları o zaman bile mutlaka bir kulp bulur takar kafasına beni de bezdirir .

Anneniz ne güzel sizi dostu bilmis ve siz bundan rahatsizlik duyuyorsunuz. Keşke annemle ayni yerde yasasak bana yine dertlerini anlatmaya devam etse ve o bunu yaparken sakalarimla onu yeniden güldürebilsem. Uzakta oldugum icin annemin sıkıntılarını dinlemekten de uzağım. Cidden bugunlerinizin kiymetini bilin. Anneniz sizin icin ne kadar cok fedakarlik yapti. Derdini anlatarak rahatlatiyor kendini bunu ona cok görmeyin.

Kızlar annelerinin dert ortağıdır elbette ama her allahın günü aynı hikaye . Sürekli aynı konular . Bitmiyo . Buldugum çözümü de beğenmiyor . Herkesin artı eksi yönleri hesaplanabilir bunda ne kötülük var
cunku o sadece anlatmak istiyor. bir cozum arayisinda degil. anlatip desarj oluyor.

Benim annemde böyle. 10 sene olan şeyleri yine anlatır yine anlatır yine anlatır. Kaç kere konuştum, annem bak geçmişle yaşayamazsın böyle olmaz anlatıp hem kendini üzüyosun hem beni üzüyosun yapma böyle diye. Ne yapayım kızım sizden başka kimsem yok kime anlatayım dedi. Sonra tamam anlatmıcam dedi. Biraz böyle gitti sonra yine aynı terane. Annemi değistiremeyeceğimi farkettim, ananemin yaptıklarını anlatır, babamdan dert yanar. Ben de söyleyecek kelime kalmıyor ama o böyle rahatlıyor artık gıkım çıkmadan dinliyip, arkanda aslan gibi kızların var oğlun var sen üzülme seni cok seviyorum diyip kapatıyorum telefonu. Onun bana yaptığı fedakarlıklar karşısında günde bi yarım saat onu dinlemenin hayatımdan çok birşey götürmeyeceğini farkettim. Çünkü biliyorum ki o bu dünyadan göçüp gittiğinde, keşke yanımda olsaydı da 7/24 anlatsaydı diyeceğim..

Hakemlik konusunda cok başarılı olmalısınız ki hep bu konuda size guvenmis. Aslında bu cok guzel bir durum. Madem bu konuda rahatsizsiniz o zaman pek yorum yapmayın anlattığı konular hakkında ya da ikinizde haklısınız deme yoluna gidin bu şekilde çözmeniz daha kolay olacaktır. En fazla 3 defadan sonra o da sizin yorgunluğunuzu hissedecektir.

Anneniz sizi hakem yapmakta tamamen hatali. "Ne güzel size güveniyor" felan filan diye hic sekerleme yapamam. Cocuklar yasi kac olursa olsun eslerin iliskisine bu kadar dahil edilmemeli. Sonucta o anneyse diger tarafta kötülediyi baba. Arkadas gibisiniz durumu da bana göre tek pozitif birsey degil cocuk tarafindan bakilsa. Annenizin küsmesini (burdada yine yetiskin ve anne gibi davranmiyor) kaldirabilmeniz lazim. Yani net olun bu konularda

Benim annem de öyle ama benim annem 61 yaşında ve yaşadıklarından çökmüş bir kadın. Ben çok sorun etmiyorum annem için üzülüyorum kendini böyle daha fazla yıpratıyo. Psikiyatriye götürdük verdiği ilaçların pek iyi gelmediğini gözlemledik işini iyi yaparn bilişsel terapi uzmanları da çok pahalıydı gidemedik. Şu aralarda çalışmıyorum o yüzden elimden bişey gelmiyo ama eğer imkanınız varsa bilişsel terapi yapan uzmanları bulun bu ona çok iyi gelecektir.

Valla annemin benden başka kimsesi yok. İsterse bütün gün anlatsın sesimi çıkarmam çıkaramam çünkü zamanında benim kahrımı çok çekti ve beni böyle bir insan yaptı.
Annem kadar konuşan biri yoktur heralde. Sinirsel bir şekilde bazen de kulakları duymaz, duymadığı halde bir şey sorar 10 kere anlatmak zorunda kalırım.
Deli gibi anlatır herşeyi 10 kere ama haftasonu eşimle onun yanına kalmaya gittiğimizde sanki saraydaymışım gibi de hissettirir. İstediğini yapsın, yeter ki uzun seneler yanımdan ayrılmasında ne konuşursa konuşsun, yeter ki susmasın.

Back
X