• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun bende mi kayınvalidemde mi?

Doğum zamanı ayrı bir muamma zaten.Annem kanseri atlatalı bir yıl bile olmadı. Şu an iyi ama kıyıp gel benle ilgilen diyemem. Herkes annesiyle rahat eder ama benim tek şansım kv galiba.
Bunu düşünüyorum bende bir süredir. Olmazsa kısa süreliğine yardımcı bulacağım evde devamlı bir yabancıyı hiç istemememe rağmen.
Zaten kv bile öyle benimle 40 gün geçirecek durumda değil. Başımın çaresine bakacağım artık.
çok geçmiş olsun.Anneniz inşallah bir daha yaşamaz bu sıkıntıları.
eğer sezeryan olursanız ilk bir hafta sıkıntı yaşarsınız biraz.hatta doğumdan 3-4 gün sonra ağrılar daha da azalıyor bir hafta bile değil.Eğer eşiniz sizi bir 5 gün felan idare edebilirse kv nize bile gerek yok.
annem ve kv dem 5 er gün kaldı bende.son beşe hiç gerek bile yoktu aslında.insan evde tek başına daha rahat ediyor.
tabi normal doğum yaparsanız daha rahat olursunuz sanırım.

20 haftalık hamileyim. bebekle ilgili ne söylesem kv tersini söylüyor. Hevesle biraz alışveriş yaptık. Niye aldınız daha erken dedi. Almayın bir şey daha dedi. Ne için erken anlamadım. Sanki her an kötü bir şey olabilirmiş gibi. Bu işin hiç bir zaman garantisi yokki.. Allaha emanet sonuçta. Ayrıca 20 hafta hiçte erken değil alışveriş için.
Hevesle anlattım ben , tıktı lafı ağzıma.
Hamilelik kursuna gidicem, yoga da var içeriğinde dedim. Ne gerek var gitme dedi. Hevesle anlatıyorum şöleymiş böleymiş diye, bebek yıkamayı da öğretiyorlar dedim. Ne gerek var ben sana öğretirim dedi. Israrla gitme diyor bana.

Çocuğu kat kat giydirmemek lazım diyorum, aa olmaz ben giydiririm diyo

Normalde aramız iyi. Yakın ve içi içe olmadığımız için aslında. Eltimle yıllardır torunlarla ilgili hep sorun yaşamışlar hala da aynı. Sürekli karışıyor.

Bende kendimi sorguluyorum artık. Hamilelik beni alıngan mı yaptı, önceden böyle takmıyordum diyorum. Aslında takmıyordum değil, böyle yorum yapmasını gerektirecek bir durum olmamıştı hiç.

Sorun bende mi yoksa hep onun fikrinin doğru olduğunu düşünen kayınvalidemde mi?
Ve ben bana karışmaması için kalbini kırmadan ne yapmalıyım sizce??
he deyip gec ama aklina koydugunu da yapmaktan geri durma.. iyiki kendileri buyuttuler ya ogulcuklarini, uzman anne oldular hemen.. herkes kendi cocugunda ogreniyo.. fikrini alir gibi soyleme yapacagin seyleri de, sunu yapacagim kursa yazildim baslayacagim gibi net konus.. bu guzelligi yasamani emgelleyemesin

Alışveriş konusunda bence de çok aceleci davranmayın. Aldıklarınız elinizde patlamasın :)
Yetiştirme konusunda kayınvalidenizden yardım isteyin bence.
Allah aşkına annelerimiz doğum kursuna, yogaya mı gitmiş sizi büyütürken eğitim verirken fln.
Bana bunlar para tuzağı geliyor.
Tabiki zamanında kurs yoktu. Doktor kontrolü de yoktu, ultrason da yoktu. O zaman onlarada para harcamayalım. Hatta evde doğuralım hepimiz. Doktor kontrolünü ihmal eden kaç kişi var acaba şu an, doğunun ücra köyünde değilse eğer.

Yıl 2014. Baby shower, oda süslemesi, süslü püslü doğum günü ve diş buğdayı partileri, doğum fotoğrafçıları da para tuzağı. Odalar yapılıyor, mobilyalar alınıyor bebeklere. Gerek var mı? Bebek ne anlar? Eskiden varmıydı ? Yani eskiden şu yoktu bu yoktu şimdikiler gereksiz olayına girersek o liste uzaaaar gider:)
Para tuzağı doğru ama parası olan harcıyor zaten :) alan razı veren razı yani:)

Eskiden herkes kv yanında yaşıyordu, dolayısıyla ondan öğreniyordu ama sorun yaşayan çoooook insan var. Susup oturuyorlardı işte itiraz hakkı olmadığı için. Dolayısıyla iyi ki zaman değişmiş diyorum ben! Bütçesi doğrultusunda herkes heveslerini gerçekleştirmeli bu devirde.

20. hafta tabiiki erken degil…ilk 3 ayda en cok dusukler oluyor diye biliyorum…kaldiki dedigin gibi her daim Allaha emanet miniklerimiz…Rabbim korusun esirgesin onlari…

Buarada ben dogumdan once kursa gitmistim, yoga degildi ama genel bilgilendirme ve doguma hazirlik gibi birsey..nefes alma teknikleri..dogumun icerigi vs vs..ve biliyor musun? Bence boyle bir kurs insane ruhen hazirliyor doguma azda olsa...sancilarim basladiginda koltuga oturup sakin sakin nefes aldim… ogrendigim gibi….ayrica eslerimizede tavsiyelerde bulunuyordu…

Ha bu sefer gidermiyim oyle bir kursa bilmiyorum, malum evde bi tane daha cocugum var..ama bu sefer gebelik yogasina gitmek istiyorum aslinda..nedne olmasin..eger ise yarayacaksa gitmek iyi gelir diye dusunuyorum..kaldiki bir dogumun nasil gececegi onceden asla belli olmaz..ama sen ogrenmenin nesi zararli olabilirki? Ayrica bebegi annenin kendi basina banyo yaptirabilmesi gerek..bebek kucuk zaten kontrol sende..cok isine yarayacak…mesela ben baska tarz yikarim yeni dogan bebegi annem baska… Ikiside yanlis degil tabii…ama egitim olayi cok farkli. Ayrica kendine guveninde artiyor.

Esin ne diyor annesinin bu tavirlarina?? O arkandaysa kv ye birsey demek zaten dusmez..bu yuzden takma kafaya git derim kursuna. He he deyip bildigini okumaktan geciyor bence bu durum…
Eşim de aynı şeyi söyledi. Annesinin kırılmasını asla istemez bende istemem. Evin barkın ayrı, he de geç bildiğini oku dedi:)
Ayrıca insan yeri geliyor annesiyle anlaşamıyor. Çünkü aylar geçtikçe sen bebeği tanıyorsun artık ama anne, kv devamlı görmüyorki.
Arkadaşım kendi annesiyle bebeğini yıkayamıyor artık. Ben herşeyin sırasını biliyorum, bebeğin ağlayacağı kısmı en sona bırakıyorum diyor. Annesi de tersini söylüyor:)

Tabiki zamanında kurs yoktu. Doktor kontrolü de yoktu, ultrason da yoktu. O zaman onlarada para harcamayalım. Hatta evde doğuralım hepimiz. Doktor kontrolünü ihmal eden kaç kişi var acaba şu an, doğunun ücra köyünde değilse eğer.

Yıl 2014. Baby shower, oda süslemesi, süslü püslü doğum günü ve diş buğdayı partileri, doğum fotoğrafçıları da para tuzağı. Odalar yapılıyor, mobilyalar alınıyor bebeklere. Gerek var mı? Bebek ne anlar? Eskiden varmıydı ? Yani eskiden şu yoktu bu yoktu şimdikiler gereksiz olayına girersek o liste uzaaaar gider:)
Para tuzağı doğru ama parası olan harcıyor zaten :) alan razı veren razı yani:)

Eskiden herkes kv yanında yaşıyordu, dolayısıyla ondan öğreniyordu ama sorun yaşayan çoooook insan var. Susup oturuyorlardı işte itiraz hakkı olmadığı için. Dolayısıyla iyi ki zaman değişmiş diyorum ben! Bütçesi doğrultusunda herkes heveslerini gerçekleştirmeli bu devirde.

Güzelim öyleyse sende her heveslendiğini gidip kayınvalidene anlatmayacaksın.
Bu kadar basit.

Allah sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin şimdiden hayırlı olsun bebişin ;)

Erken kiyafet almak iyi degil derler, bende cok hevesliydim kiyafetkonusunda ama cevremden ailem arkadaslarim alma dedi, esyalarini 7 aylik hamileykenaldim kiyafetleri son haftalarda aldim. Daha oncesindede aldiklari ufak defek seylerdi. Bazen buyuk sozu dinlemek gerekiyor, ama her zaman degil, cocuk yetistirmekonusunda sen doktorunun dedigi yadakayit oldugun kursa gore yetistir bebegini eskiye gore simdi cocuk beslenmesi cok farkli bol bol doktorlardan bilgi al beni anneme kalsa herseyi verecek bazen mudahale ediyorum ayina uygun olmayabilir diye

bebek gelince anneliğini konuşturmak istemiş sanırım, kalbini kırmak istemiyorsun kayınvalidenin, ona he he de, sen bildiğini oku geç. En iyisi her şeyde "evet anne haklısın" diyip kendi bildiğini okumak :)
Bu yöntemi ben bir yılı geçkin evliliğimde daha geçen haftalarda bir sinir harbinden sonra öğrendim. Hatta eşim dedi böyle yap diye kendi annesi için. Hem kalp kırmıyor hem stressiz hakkaten.:KK55::KK55:

Bu yöntemi ben bir yılı geçkin evliliğimde daha geçen haftalarda bir sinir harbinden sonra öğrendim. Hatta eşim dedi böyle yap diye kendi annesi için. Hem kalp kırmıyor hem stressiz hakkaten.:KK55::KK55:

Evet en güzel yöntemdir, can kurtarır :) Çünkü kaç yaşına gelmiş kadını değiştiremiyorsun, e anne olunca atıp satamıyosun, ömür boyu bu insanlarla yaşayacaksak, en güzel yöntem bu oluyor. Hem o da beni dinliyor gelinim diye mutlu oluyor:KK53:

sen herşeyi neden ona söylüyorsunki ne yapmak istiyorsan git yap ne millete anlatıpda yorum yapma hakkı veriyorsun saçma geldi bana..

sen herşeyi neden ona söylüyorsunki ne yapmak istiyorsan git yap ne millete anlatıpda yorum yapma hakkı veriyorsun saçma geldi bana..
İnsan hevesle yaptığı bir planı ya da çok isteyerek aldığı bir şeyi anlatmaz mı ailesine??
Hamileliğimle birlikte başladı kv min bu durumu. Önceden yorum yapmasını gerektirecek bir konu olmamıştı zaten.

Back
X