• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun bu defa benim galiba

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir buraya üyeyim ama hiç bu tarz bir konu açmamıştım çünkü çok hoşuma gitmiyor özelimi konuşmak ama artık kendim çözemiyorum ne yapmam gerektiğini de bilmediğim için sizden yardım rica ediyorum. 16 yıllık evliyim, 14 ve 9 yaşında iki çocuğum var. Eşimle geçmişte çok sorunlar yaşamış olsakta (klasik kv yüzünden) son dönemde gayet iyiyiz. Eşim genel olarak benimle, çocuklarla ve evle ilgili bir insandır. Ne çocukların ne de benim bir dediğimizi iki etmez desem yeridir. Her şey iyiyse sorun ne diyeceksiniz; sorun benim eşimden yatak odasında kaçışlarım. Çalışıyorum, evde de işlere yetişmeye çalışıyorum, çocuklar bir yandan zorluyor tabii ve yorgun düşüyorum. Gece bazen ondan önce girip yatağa uyuyorum. Yaklaşık 1 yıldır bu böyle ve eşim artık bu durumdan aşırı rahatsız olmaya başladı. Bir keresinde çocuklar uyuyunca benimle konuşmak istedi ve sorunun ne olduğunu sordu. Kendisiyle ilgili bir problemin olup olmadığını, onu eskisi kadar sevip sevmediğimi ve en sonunda neden sürekli kaçtığımı sordu. Bir problem yok dedim sadece yoruluyorum. Bana yardım ederdi zaten şimdi biraz daha fazla yardım etmeye başladı sanırım benim işlerimi hafifletmek adına ama bende yine değişen bir şey yok. Neden böyle oldum bilmiyorum ama kafamı koyduğum gibi uyumak istiyorum. Ne olacak benim bu halim?

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir buraya üyeyim ama hiç bu tarz bir konu açmamıştım çünkü çok hoşuma gitmiyor özelimi konuşmak ama artık kendim çözemiyorum ne yapmam gerektiğini de bilmediğim için sizden yardım rica ediyorum. 16 yıllık evliyim, 14 ve 9 yaşında iki çocuğum var. Eşimle geçmişte çok sorunlar yaşamış olsakta (klasik kv yüzünden) son dönemde gayet iyiyiz. Eşim genel olarak benimle, çocuklarla ve evle ilgili bir insandır. Ne çocukların ne de benim bir dediğimizi iki etmez desem yeridir. Her şey iyiyse sorun ne diyeceksiniz; sorun benim eşimden yatak odasında kaçışlarım. Çalışıyorum, evde de işlere yetişmeye çalışıyorum, çocuklar bir yandan zorluyor tabii ve yorgun düşüyorum. Gece bazen ondan önce girip yatağa uyuyorum. Yaklaşık 1 yıldır bu böyle ve eşim artık bu durumdan aşırı rahatsız olmaya başladı. Bir keresinde çocuklar uyuyunca benimle konuşmak istedi ve sorunun ne olduğunu sordu. Kendisiyle ilgili bir problemin olup olmadığını, onu eskisi kadar sevip sevmediğimi ve en sonunda neden sürekli kaçtığımı sordu. Bir problem yok dedim sadece yoruluyorum. Bana yardım ederdi zaten şimdi biraz daha fazla yardım etmeye başladı sanırım benim işlerimi hafifletmek adına ama bende yine değişen bir şey yok. Neden böyle oldum bilmiyorum ama kafamı koyduğum gibi uyumak istiyorum. Ne olacak benim bu halim?
çok normal her şeyin kadından beklendiği bir toplumda evliliği ayakta tutmaya çalışıyoruz kadın her şeye koşsun yatakta hazır olsun...

Bende çalışıyorum 2 yavrum var ve yorgunluktan yoldan bitiyorum desem yeridir.
Akşam çocukların dersi yemeği şusu busu ,bulaşığı derken hop yataklara koyduğum an eşimle çay keyfi yapim diyorum bir bakmışım elimde çay kanepede uyuya kalıyorum.Ama sonra azcık dinlenip gene eşimin yanına sabitlemeye çalışıyorum.

Yani kaç kaç nereye kadar olmaz öyle ekstra haplar kullanın vitamin ayakta tutucu ;)

Bende çalışıyorum 2 yavrum var ve yorgunluktan yoldan bitiyorum desem yeridir.
Akşam çocukların dersi yemeği şusu busu ,bulaşığı derken hop yataklara koyduğum an eşimle çay keyfi yapim diyorum bir bakmışım elimde çay kanepede uyuya kalıyorum.Ama sonra azcık dinlenip gene eşimin yanına sabitlemeye çalışıyorum.

Yani kaç kaç nereye kadar olmaz öyle ekstra haplar kullanın vitamin ayakta tutucu :KK66:

Aynen öyle kaçmanın sonu yok ki, eşim en son bana şakayla karışık bundan sonra kanka diyeyim bari sana, ev arkadaşı gibi olduk 1 yıldır dedi.

Aynen öyle kaçmanın sonu yok ki, eşim en son bana şakayla karışık bundan sonra kanka diyeyim bari sana, ev arkadaşı gibi olduk 1 yıldır dedi.
:KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:
Bizde de oluyor o muhabbetler:oops::oops::oops::oops:
Ama dediğim gibi şöyle biraz çocuklar çekildikten sonra kestirin kanepede ondan sona dinç oluyorsunuz .
Test edilip onaylanmıştır.:KK200:

esasen çocuklar büyümüşler

onların tüm sorumluluklarını üstlenmeyin

akşam eve geldiniz yemek yapıldı yenildi mesela

bulaşıkları da eşiniz toplasa

sizler de oturup karşılıklı bri çay içip dinlenseniz aslında

sonuçta kızlar gidip derslerini çalışır çantalarını vs toplar yatarlar

bu mevsimde kimsenin canı uyumak dışında bir şey istemiyor o ayrı da bu iller biraz da alışkanlık alışkanlığınız kaybolunca isteğiniz de kalmıyor

bir yerinden başlasanız olay çözülür

bir de klasik bir gününüzü yazsanıza

şu saatte kalktım şunları yaptım şu saatte evden çıktım işte şunu yaptım şu saatte geldim şunu yaptım gibi

aradan fedakarlık edilebilecekler var mı bakalım sizi az dinlendirelim

Bu dediğinize o kadar çok ihtiyacım var ki ama çocuklar biz olmadan hiçbir yerde kalmıyorlar. Ne babaanne ne anneanne de.
tahmin ederim. zaten aile büyükleri de çok gönüllü olmayabiliyor.
çocuklarınız büyük. onlardan izin almayacaksınız..
anormal anneanne veya babaanneleri yoksa 2 gece kalmaktan bir şey olmaz.
(sizin hayatınızı bilemeyeceğim için böyle diyorum,
anormalden kastım tuhaf sizin onaylamayacağınız bir hayatı olan, şiddet gösterebilecek vs.)

evliliğin sağlıklı yürümesi için eşlerin birbirine zaman ayırması şart.
1 gece bile olabilir. yakın bir yere gidersiniz. maksat değişiklik.
sabah çıkıp ertesi akşam dönersiniz.
yaşam tarzınıza uyan bir deşarj yöntemi bulursunuz.
bu canlı müzik olabilir, spor aktivitesi olabilir, sanatsal bir etkinlik vs.

esasen çocuklar büyümüşler

onların tüm sorumluluklarını üstlenmeyin

akşam eve geldiniz yemek yapıldı yenildi mesela

bulaşıkları da eşiniz toplasa

sizler de oturup karşılıklı bri çay içip dinlenseniz aslında

sonuçta kızlar gidip derslerini çalışır çantalarını vs toplar yatarlar

bu mevsimde kimsenin canı uyumak dışında bir şey istemiyor o ayrı da bu iller biraz da alışkanlık alışkanlığınız kaybolunca isteğiniz de kalmıyor

bir yerinden başlasanız olay çözülür

bir de klasik bir gününüzü yazsanıza

şu saatte kalktım şunları yaptım şu saatte evden çıktım işte şunu yaptım şu saatte geldim şunu yaptım gibi

aradan fedakarlık edilebilecekler var mı bakalım sizi az dinlendirelim

Sabah 7'de uyanıyorum, eşim ben uyanmadan çıkmış oluyor. Yatağımı toplayıp kahvaltı hazırlıyorum, sonra çocukları uyandırıyorum onlar el-yüz yıkarken ben yataklarını kapatıyorum. Kahvaltı yapıyoruz, kızım okula gidiyor. Daha sonra kahvaltı masasını topluyorum bulaşıkları makinaya dizip oğlumla çıkıyoruz, onu okula bırakıyorum. Sonra işe akşam 18'de evde oluyorum. Yemek yap, o pişirken ortalığı topla derken eşimle birlikte masayı hazırlarız. Yemek yenir beraber toplarız sonra o çocukların dersleriye ilgilenir ben mutfağı toplarım çay koyarım. Çocuklar yatar ve biz eşimle çay içeriz daha doğrusu ben 1 bardak çayı zor içer yatarım.

tahmin ederim. zaten aile büyükleri de çok gönüllü olmayabiliyor.
çocuklarınız büyük. onlardan izin almayacaksınız..
anormal anneanne veya babaanneleri yoksa 2 gece kalmaktan bir şey olmaz.
(sizin hayatınızı bilemeyeceğim için böyle diyorum,
anormalden kastım tuhaf sizin onaylamayacağınız bir hayatı olan, şiddet gösterebilecek vs.)

evliliğin sağlıklı yürümesi için eşlerin birbirine zaman ayırması şart.
1 gece bile olabilir. yakın bir yere gidersiniz. maksat değişiklik.
sabah çıkıp ertesi akşam dönersiniz.
yaşam tarzınıza uyan bir deşarj yöntemi bulursunuz.
bu canlı müzik olabilir, spor aktivitesi olabilir, sanatsal bir etkinlik vs.

Haklısınız evlilik yıldönümümüzde 1 gece babaanneye bıraktık ama burnumuzdan geldi sürekli aradılar ve en son kayınvalidem aradı kızım bunlar uyumuyorlar eve gideceğiz biz, annemler gelip bizi alacak diye bekliyorlar dedi mecburen gidip almak zorunda kaldık. Kızım 14 yaşında ve ev dışında hiçbir yerde kalmak istemiyor ben kendi odamda kendi yatağımda uyumak istiyorum diye diretiyor o kalmayınca haliyle 9 yaşındaki oğlumda ben tek kalmam diye kalmıyor.

Sabah 7'de uyanıyorum, eşim ben uyanmadan çıkmış oluyor. Yatağımı toplayıp kahvaltı hazırlıyorum, sonra çocukları uyandırıyorum onlar el-yüz yıkarken ben yataklarını kapatıyorum. Kahvaltı yapıyoruz, kızım okula gidiyor. Daha sonra kahvaltı masasını topluyorum bulaşıkları makinaya dizip oğlumla çıkıyoruz, onu okula bırakıyorum. Sonra işe akşam 18'de evde oluyorum. Yemek yap, o pişirken ortalığı topla derken eşimle birlikte masayı hazırlarız. Yemek yenir beraber toplarız sonra o çocukların dersleriye ilgilenir ben mutfağı toplarım çay koyarım. Çocuklar yatar ve biz eşimle çay içeriz daha doğrusu ben 1 bardak çayı zor içer yatarım.

ev işini azaltsak

yatakları toplamasak mesela

evden çıkış saati yazmamışsınız ama sabah 7 değil 7.30 da kalkmak bile çok fark ettirir zira hava aydınlanmıyor

eşiniz de yardımcı

vitaminlerinize vs baktırın zira yaşam döngünüz de klasik hayatımız hepimizinki benzer

profilde yazar belki de bakmadım yaşınız kaç

yani menapoz gibi bir durum var mı o da böyle şeyler yapıyormuş da

Haklısınız evlilik yıldönümümüzde 1 gece babaanneye bıraktık ama burnumuzdan geldi sürekli aradılar ve en son kayınvalidem aradı kızım bunlar uyumuyorlar eve gideceğiz biz, annemler gelip bizi alacak diye bekliyorlar dedi mecburen gidip almak zorunda kaldık. Kızım 14 yaşında ve ev dışında hiçbir yerde kalmak istemiyor ben kendi odamda kendi yatağımda uyumak istiyorum diye diretiyor o kalmayınca haliyle 9 yaşındaki oğlumda ben tek kalmam diye kalmıyor.
o zaman kv niz yada anneniz size gelse siz otel türü bi yere kaçsanız :KK51: bnm aklıma bu geldi okuyunca

arada dinlenmekte fayda var..

Yoruluyorsunuz. Devamlı aynı rutin bir zaman sonra yaşama sevincini ve heycanını alabiliyor insanın
Herşeyi kontrol etme çabasında, garantici de bir insansanız bu gerçekten ruhu öldürüyor.
Biraz rahat bırakın kendinizi. en azından bunu deneyin.

ev işini azaltsak

yatakları toplamasak mesela

evden çıkış saati yazmamışsınız ama sabah 7 değil 7.30 da kalkmak bile çok fark ettirir zira hava aydınlanmıyor

eşiniz de yardımcı

vitaminlerinize vs baktırın zira yaşam döngünüz de klasik hayatımız hepimizinki benzer

profilde yazar belki de bakmadım yaşınız kaç

yani menapoz gibi bir durum var mı o da böyle şeyler yapıyormuş da

8,30'da evden çıkıyorum. Yaşım 39 bazen acaba yaşlanıyor muyum? diye de düşünmüyor değilim. Ama sanırım kan değerlerimle de ilgili, gerçi bu yaşıma kadar kan değerlerim sürekli düşük ilaç kullanıyorum normale dönüyor 2-3 ay sonra yine düşüyor. Bu durumu ne ben ne de doktorlar henüz anlayabilmiş değil maalesef.

Yoruluyorsunuz. Devamlı aynı rutin bir zaman sonra yaşama sevincini ve heycanını alabiliyor insanın
Herşeyi kontrol etme çabasında, garantici de bir insansanız bu gerçekten ruhu öldürüyor.
Biraz rahat bırakın kendinizi. en azından bunu deneyin.

İşte tam da böyleyim bu huyum beni daha da çok yoruyor.

ben kış aylarında muhakkak multivitamin takviyesi alıyorum, yoksa hiç bir şeye hevesim olmuyor.

ayrıca çocuklar büyükler baya, onlara da sorumluluk vermelisiniz.

akşam erken yatmak yerine bir hobiye başlayın bence, bu da sizdeki o negatif havayı dağıtacaktır. ne bileyim spor olabilir, örgü nakış tarzı el işleri olabilir, yeni bir dil öğrenmek veya bir alanda okuma yapmak olabilir. gibi gibi. bunlar size iyi gelecek. bazen iş çocuk ev üçgeninde kendimizle ilgilenmeyi unutuyoruz, kendimize ait bir hobi bu yönden mental olarak iyi gelebilir.

Hayatinizin bazi donemlerinde sanki normal gibi. 39 yasindasiniz, cocuklar buyumus, artik kendi islerini kendileri halledebilir duruma gelmisler. Kendi keyfinize daha cok vakit ayirsaniz, cocuklar evdeyken esinizle bi yuruyus, bi yerde bi cay kahve, nebilim onlarsiz biraz zaman gecirince belki esinizi aslinda ne cok ozlediginizi farkedeceksiniz. Belki daha cok arzulayacaksiniz esinizi bu sayede.
Caresiz dertler vermesin Rabbim, hayatinizin duzeni guzel masallah, daim olsun.

Back
X