• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun; giyim tarzıma karışmaları...

onlarda abartıyor olabilir ama kız 7 senedir o aileye girip çıkıyor bir kere bile ne benim evime geldi nede karşılaştık hep köşe kapmaca oynadılar benimle kaynımın tabiriyle ailesi ve kız kesinlikle testtürlü giyime karşıymış hatta ailesi bilse belki kızlarınıda kapatırlar düşüncesiyle ona vermeyebilirlermiş hey Allahım daha neler göreceğim...

bence hiç kafanı yormana bile değmez güzelim zemuszemus baksana böle bi zihniyettin senden uzak durması çok daha iyi..zemuszemus
bu da rabbimin sana bir imtihanı sen bu sınavdan seneler önce geçmişsin Şeniz şimdi tekrar.
istikrarını bozma bırak eşin gitsin sonuçta kardeşi görüşecekse görüşsün..

Daha neler duyacağız Yarabbim.
Ne demek yeni gelin ve ailesi hoşlanmıyormuşta, ona göre kıyafet giyecekmişsiniz.
Cahil olurda insan bu kadar olamaz heralde.
Yeni gelin ve ailesinin keyfi için insan açılır mı.
Kendilerininde işine geliyor heralde, belki de bahane ediyorlar.
Tabi ki gitmeyin.
Ama eşinize engel olmayın bence.
Ne olursa olsun onun kardeşi.
O gitmeli bence.
Hiç görüşmemek bundan sonra en mantıklısı.

evde şık giyinirim ama dışarıda siyah başörtü siyah pardesü giyiyorum zaten düşmanlıkları birazda bundan kesinlikle evlendiğimden beri hiç taviz vermedim vermem inanç meselesi

ne kadar güzel işte. ben çok beğenirim kapalı ve şık kadınları. nesi var edepli uygun giyinmenin anlamıyorum. demişer ya kapalılığı geri kafalılık olarak düşünüyorlar diye doğru vallahi sizin başınız kapalı diye beyniniz de kapalı değil herhalde değilmi?
ama gel de onlara anlat bu durumu:olmaz:

kapan diyenler bitti şimdi de açıl diyenler başlamış.
nasılki bna kimse kapan diyemezse size de açıl diyemezler.
herkesin kendi tercihi, kendi yaşam tarzı.
yaptıkları buyuk saygısızlık.
bence de gtmemeniz yerinde olur.

bence hiç kafanı yormana bile değmez güzelim zemuszemus baksana böle bi zihniyettin senden uzak durması çok daha iyi..zemuszemus
bu da rabbimin sana bir imtihanı sen bu sınavdan seneler önce geçmişsin Şeniz şimdi tekrar.
istikrarını bozma bırak eşin gitsin sonuçta kardeşi görüşecekse görüşsün..

aynen öyle ben zaten bu sebeble çok imtihan gördüm Rabbim inşallah daim kılar :Saruboceq:

kişi değil kişiler bütün aile böyle düşünüyo bi tane görümcem kapalı düğünlerde açılıyo oda açılacak görüşmezsem hepsini silmem gerekiyo

bu ne ya kapalıymışda düğünlerde açılıyomuş,sonra hop bi daha kapanıyokafamçokkarıştı ya tam açılırsın yada tam kapanırsın,çocuk oyuncağımı bu? e düğünde,eğlencede açılcaksan kapanmanın mantığı nerde kaldı?? ne ilginç insanlar varmış ayol

Ne kadar kötü insanlar var dünyada... Sizinle sadece başınızdaki örtü yüzünden tanışmak istemeyen,size bu önyargıyla yaklaşan bir insanla görüşmek size sadece zarar verir bana kalırsa. Açık bir bayanla kapalı bir bayan arkadaşlık edemez mi? Konuşup dertleşemez mi? Düğünüme gelsin bir daha da görüşmem diyor haspam kısaca :oklava: Ne zannediyor acaba kendini? Hiç canınızı sıkmayın böyle insanlar için,sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen ne hali varsa görsün. Eşiniz de gitmek istiyorsa gitsin,böyle bir mikrobun iki kardeş arasına girmesine izin vermeyin.

düşüncelerinizden ve yıllardır gösterdiğiniz istikrarınızdan dolayı tebrik ederim sizi.bende tesettürlüyüm.böyle bir teklifi ağır hakaret olarak algılar ciddi bir seviye koyardım araya.tabiki açılmayın.zaten kararınızda bu yönde.tesettürünüzden dolayı düğüne gelmenizi istemiyorlar.açıl öyle gel diyorlar.eşinizin tavrı çok önemli bence.gitmek istiyor mu bilmiyorum.ben olsaydım eşimin gitmesini istemezdim,bilmiyorum kırılırdım ona.ancak gitme diye ısrar edermiydim onu da bilmiyorum.gelişmelere göre durum değerlindirmesi yapar ona göre karar verirdik.sizde öyle yapacaksınız sanırım.Rabbim yardımcınız olsun.

daha neler duyucağız:1shok::1shok:
hiç taviz verme canım allah için kapanmışsın kul için mi açılacaksın
ne cesaretle böyle bir istekte bulunabiliyorlar ilginç yani
eşini bilmem ama sen gitme düğüne

ben bazı şeyleri merak ettim canım
eşiniz size açıl dedimi hiç
görümcenizinde kapalı olduğunu sölemişsiniz eşiniz aileside kendi kızlarına baskı yapıyorlarmı açılması için birde eltin ile görümcenin arası nasıl

fikrimede gelince sen zaten doğru olan kararı vermişsin
bence eşin hediyeini takıp hemen çıksın ama eltinle hiç muhattap olmasın bence hatta tavırlarını açık açık belli etsin eltine karşı

en doğrusunu yapmışsın emin ol arkadaşım çünki allah rızası için kapanıyoruz kullar için değil .düğüne gidip gitmeme konusunada çokta ısrar etme eşine sonuçta kardeşi giderse gitsin.inanamıyorum böyle insanlara ya ne zihniyettir anlamadım.yada seni deniyorlar olamazlarımı açılıyonmu içinde o heves varmı gibilerinden .

İçim şişti okurken.
Ne saçmalık,katlanılması ne zor ve tuhaf insanlar.

Neyse,siz zaten düğüne gitmiyorsunuz.
Bence sizin söylemenize gerek kalmadan eşinizde kendi iradesi ile gitmemeyi tercih etmeli.
Eşine yapılan bir saygısızlık var ortada düpedüz.

İçim şişti okurken.
Ne saçmalık,katlanılması ne zor ve tuhaf insanlar.

Neyse,siz zaten düğüne gitmiyorsunuz.
Bence sizin söylemenize gerek kalmadan eşinizde kendi iradesi ile gitmemeyi tercih etmeli.
Eşine yapılan bir saygısızlık var ortada düpedüz.

konuyla alakali degil ama benim oglumun adi da Yusuf, 5 bucuk aylik :emir_bebek:

onlarda abartıyor olabilir ama kız 7 senedir o aileye girip çıkıyor bir kere bile ne benim evime geldi nede karşılaştık hep köşe kapmaca oynadılar benimle kaynımın tabiriyle ailesi ve kız kesinlikle testtürlü giyime karşıymış hatta ailesi bilse belki kızlarınıda kapatırlar düşüncesiyle ona vermeyebilirlermiş hey Allahım daha neler göreceğim...

7 yıldır kaynınla görüşüyoda sen karşılaşmadın hiç :1shok:
o nasıl oluyo ya senden kaçmış resmen saçmalığa bak kapalılığa karşıymış sanki kötü bişeyden bahsediyolar hay allahım ya yazıklar olsun böyle insanlığa

evde şık giyinirim ama dışarıda siyah başörtü siyah pardesü giyiyorum zaten düşmanlıkları birazda bundan kesinlikle evlendiğimden beri hiç taviz vermedim vermem inanç meselesi

bacım ben taahmin ettim siyah giyindiğini zaten gözlerine batman ondandır
başını örtüpte altına kot pantolon giysen vede 2 ton makyaj yapsan modern kapalı diye tabir edilirdin ya belki o zaman düğüne gidebilirdin ne acı bişey

canım duruşunu ve kararlılığını çok beğendim örtün konusunda.. samimiyetinede inanıyorum.. düğüne gitmek istememen de çok doğal, bana kalırsa senin kıyafetin yüzünden o düğünde olmandan dolayı tedirginlik duymaları senden utanır gibi çok ağır... bu durum eşinede ağır gelmeli ve karımı kabullenmeyenin benimlede işi olmasın demeli bence.. yani sizin gitmeyeceksin demenizden ziyade arkanızda durarak sizin bu şekilde kabullenilmediğiniz yerde sizin gösterdiğiniz duruşu onunda göstermesi yakışır...

Merhaba arkadaşlar bu topiği hep takip ediyorum bazı şikayet ve dertler kadar büyük olmasada benimde anlatmaya ve yorum almaya ihtiyacım var: Biz eşimle aracılar ve aile büyüklerinin vesilesiyle tanıştırıldık ve birbirimizi sevdik tanışma, görüşme söz, nişan derken evlenmeye karar verdik düğüne az bir zaman kala ailesi tarafından giyim tarzımla ilgili şikayetler gelmeye başladı (Tesettürlüyüm yaşam tarzlarımız ailesiyle uyuşmuyor ama eşimle çok uyuşuyor) neyse işte açılırmısın bizim sülalede böyle yok düğününüz şöyle olsun biz böyle istiyoruz gibilerinden tabi bende kesinlikle giyim tarzımdan ödün vermiyeceğimi sizin beni böyle görüp böyle kabul etmeniz gerektiğini söyledim tabi küplere bindiler eşimle defalarca aramızı bozmaya çalıştılar ama olmadı tabi babası hiç bişeyinize karışmam ne haliniz varsa görün deyince herşeyi eşimle birlikte hallettik ev tutup eşyalar alındı sade bi düğünlede evlendik misafir gibi geldiler ve düğünümde de aileme sataşıp kavga çıkardılar neyse deyip sineye çekildi kızım doğdu giyinişimi kabullenmeselerde yapmacık davranışlarla beni seviyomuş gibi davrandılar bende onları aynı şekilde şimdi 5 senelik evliyim eşimin ikizi kaynım temmuzda evleniyor ve geçen akşam evime geldiler (onlar istanbulda bende gebzedeyim) yok efendim evleniceği kızın tarafı kesinlikle bu tarz giyime karşıymış kabullenmezlermiş kına gecesi ve düğünde onların istediği gibi giyineymişim ne istersem alıcaklarmış gittiğim yere uymam gerekirmiş zaten bidaha kız benimle görüşmeyecekmiş bu arada 7 senedir çıkıyorlar herkesle tanışıyor kız bi ben tanımıyorum giyim tarzımdan dolayı kayınvalidem ve kaynatam hep onu tutuyolar şimdi zaten istedikleride öyle bi gelin bende ne düğüne gelirim nede beni kabullenmeyenlerle bi daha görüşürüm dedim eşimde arada kaldı oda sinirlendi tepkisini gösterdi ama ne anlayan ne dinleyen var şimdi arıyorlar açmıyorum o taraftan kimseyi görmek istemiyorum eşime sende düğüne gitmeyeceksin dedim sizce yanlışmı yapıyorum kardeşi sonuçte o gitmeli mi kafam çok karışık onlara karşı nasıl davranayım zaten mesafeliyiz hiç görüşmeyeyim mi şimdiden yorumlar için teşekkürleeeer.....bilmiyorumkismile

gelin sizi terbiye mi edecekmiş?kaydirigubbakcemile
bence gitmeyin görüşmeyin....
bu sizin özünüz, kendiniz onlar için değil ancak kendiniz isterseniz açılırsınız.yasakkelime
sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen kimseyle görüşmeyin derim ben...

ama zaten bana gerekçe olarak eltimin ailesinin tesettürü istemedikleri ve düğüne öyle kabul etmeyecekleri öne sürülüyor 7 senedir çıkıyorlar ve hanfendi benimle tanışmak istemiyormuş diye kaynım tanıştırmıyor sırf sebeb bu gelinde onlardan yani tencere yuvarlanmış kapağını bulmuşşş

böyle bir saçmalık hayatım da duymadım.. hadi diyelim eşinizin ailesi (afedersiniz ) manyak. bu gelini nerden bulmuşlar tesettürlü diye bir insanla tanışmam diyebilecek kadar cüretkar, terbiyesiz, densiz.. belkide bu eşinin ailesinin uydurmasıdır. ağzım açık kaldı yaa.. gerçek olamayacak kadar saçma bir durum bu..

bende hayatım da ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. açık olanı kapattırmaya çalıştıklarını duydum ama tesettürlü birine açıl diye baskı yapıldığını ilk defa duyuyorum. bide böle zorbalıkla terbiyesizce... siz bir ailesiniz..eğer ailesi oğullarını seviyolarsa sana saygı duymak zorundalar.. bu sadece sana değil eşine de yapılmış bir hakaret. ama her şeye rağmen düğüne gidip gitmeme kararını eşine bırakmalısın.. gidersede tebrik etsin çıksın..

Back
X