• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun; giyim tarzıma karışmaları...

Allah yardımcın olsun canım benim sen hiç bu seviyesizleri kaileye alıp dert etme. Yakın çevremden maalesef ki çokça bu tür kabullenmeyişin tanığı oldum ben de. Ne diyeyim Allah ıslah etsin onları. Bu psikolojik baskıyla da seni ve eşini yıldıramayacaklarını gösterin onlara. Kayınvalidenlere sorsan kendilerini çok modern olarak tanımlarlar ama sen cahiller deyip geç. Eşine bırak gidip gitmemeyi eğer ki zorlarsan ilerde sana laf çarpar bir tartışma anında, ya da içinde gitmediği için uhde kalır daha kötü olur. Zaten senin ne kadar dertlendiğini ve dışlanılmak istendiğini tam manasıyla anladıysa gitmeyecektir. Bırak kararı o versin.

benimde baba tarafim cok acik, esimle evlenme karari aldigimda babaannem siddetle karsi cikmisti evlenmemize, kayinvalidem basörtülü diye... Benim acik olmama ve esiminde karsi cikmamasina ragmen...

Konu sahibi üzerine alınmasın asla kırmak için söylemiyorum ama kapalı ailelere gelin olan açıklar bunu hep yaşıyorlar. ıstediği gelinliği giyemeyen,ağlaya ağlaya gelinlik alışverişi yapan,eşinin ailesinin yanına gittiğinde kendini hiç iyi hissetmediği kıyafetlerin içinde olan çok insan var. Bunlardan biri de benim. Başımı kapatmadım ama onların yanına giderken yalnızca başım açıktı. Bir orta yol bulundu yani. Sizin durumunuz daha farklı. Asla taviz vermeyin derim. Çünkü son derece saygısızca bir talep bu.

Kesinlikle eşinize baskı uygulamayın bırakın gidip gitmeme konusunda o karar versin. İlerde senin yüzünden kardeşimin düğününde bulunamadım diye kafanıza vurabilir.

Öyle saçmalıkmı olurmuş çok sinirlendim ya ne bu başörtüsüne olan düşmanlık :kızgın:
kesinlikle gitmeyin ve asla ödün vermeyin bu konuda. Allah'a havale edin onları gönlünüz rahat olsun sizle tanışmaya bile tenezzül etmeyen birinin düğününde işiniz olmamalı :teselli:

ben bazı şeyleri merak ettim canım
eşiniz size açıl dedimi hiç
görümcenizinde kapalı olduğunu sölemişsiniz eşiniz aileside kendi kızlarına baskı yapıyorlarmı açılması için birde eltin ile görümcenin arası nasıl

fikrimede gelince sen zaten doğru olan kararı vermişsin
bence eşin hediyeini takıp hemen çıksın ama eltinle hiç muhattap olmasın bence hatta tavırlarını açık açık belli etsin eltine karşı

hayır eşimin görüşleri benimle aynı zaten farklı olsa evlenirken belirtirdi görümcemde evlendiğinde açıkmış eşinin ailesi kapalı diye kapanmış yani gittiği yere uymuş benimde onun gibi denilenlere uymam gerekirmiş sadece başı kapalı benim gibi değil eltiylede arası iyi

bacım ben taahmin ettim siyah giyindiğini zaten gözlerine batman ondandır
başını örtüpte altına kot pantolon giysen vede 2 ton makyaj yapsan modern kapalı diye tabir edilirdin ya belki o zaman düğüne gidebilirdin ne acı bişey

aynen öyle işte anlattığın tam görümcem ailede bi o kapalı oda böyle düğünlerdede açıyor

:3:
canım duruşunu ve kararlılığını çok beğendim örtün konusunda.. samimiyetinede inanıyorum.. düğüne gitmek istememen de çok doğal, bana kalırsa senin kıyafetin yüzünden o düğünde olmandan dolayı tedirginlik duymaları senden utanır gibi çok ağır... bu durum eşinede ağır gelmeli ve karımı kabullenmeyenin benimlede işi olmasın demeli bence.. yani sizin gitmeyeceksin demenizden ziyade arkanızda durarak sizin bu şekilde kabullenilmediğiniz yerde sizin gösterdiğiniz duruşu onunda göstermesi yakışır...

çok sağolun arkadaşlar zaten bu olaylar benim inancıma ve örtüme daha çok sarılmama neden oldu sizin desteğinizle bunlarıda aşıcam ben 5 yıldır neler duydum neler gördüm ama saygımda asla kusur etmemeye çalıştım değilmiki bunca zamandır bir örtü parçası yüzünden beni yargılıyorlar yol ver gitsiiiiin eşimde kendi bilir artık ben karışmıycam

vallahi canım ben kapalı değilim sen kendi konunda haklısın ama inançlı olmak kadar güzel başka erdemlerde var bunları biliyorsundur
vicdanlı olmak yani sen kızgın olabilirsin ama eşinin kardeşi ve insan hayatta bir kez evlenir eşin mutlaka gitmeli sana düşen vazife inançlı bir bayan olarak eşini göndermek kendi kızgınlıkların olabilir ama bu eşini göndermemeni gerektirmez

moxis kullanıcısından alıntı
canım duruşunu ve kararlılığını çok beğendim örtün konusunda.. samimiyetinede inanıyorum.. düğüne gitmek istememen de çok doğal, bana kalırsa senin kıyafetin yüzünden o düğünde olmandan dolayı tedirginlik duymaları senden utanır gibi çok ağır... bu durum eşinede ağır gelmeli ve karımı kabullenmeyenin benimlede işi olmasın demeli bence.. yani sizin gitmeyeceksin demenizden ziyade arkanızda durarak sizin bu şekilde kabullenilmediğiniz yerde sizin gösterdiğiniz duruşu onunda göstermesi yakışır...

bunu yazan arkadaşımız bekar evli değil evlilik tecrubesi olmayan arkadaşların yorum yapması aslında biraz garip oluyor
bende evlenmeden önce farklı düşünürdüm
eşim hiçbir konuda bana karışmaz aile ile ilgili benimde ona karışmam mümkün değil onun ailesi ileride sana diyebilir kardeşimin mürüvetini göremedim diye ozaman için içini kemirir

ben görümcemle görüşmüyorum örneğin 3 yıldır falan ama bu gün bir sorunu olmuş eşim gitmiş benim haberim yok bana söylemek zorundada değil onun kardeşi sonuçta bazı özel durumlarda görüşmesi gerekebilir kan davası yok aramızda sonuçta sende o açıdan bakmalısın

bencede yaptikalri cok sacma, senin yerinde olsam gitmem dügüne
esiminde gitmesini istemem lakin kardesinin dügününe gitmiceksin diye baski uygulamam
kardesidir gitmek ister

çok trajikomik bir durum...müslüman bir ülkede yaşıyoruz..müslümanız elhamdüllüllah..kim böyle birşeye karışma hakkı bulur kendinde..ne cesaretle..böyle terbiyesizlikmi olur...üstelik sırf bu yüzden dışlanacaksın..hem neden yeni gelinin çevresine ailesine uymak zorundasın düğünden onların istediği gibi giyinmek zorundaymışsın..sen kapalısın diye onlar dışlıcakmı ? bu görülmemiş duyulmamış birşey..

bunu ancak senin kayınvaliden gibi insanlar yapar..

düğünlerine gitmemen çok isabetli bir karar...ama bırak eşin ister gitsin ister gitmesin..yarın , senin yüzünden kardeşimin düğünene de gidemedim gibi laf söylemesine fırsat verme....

işte en nefret ettiğim şey. birilerin giyimine karışılması. açığı kapatmaya kapalıyı açmaya çalışmak. insanların bir birey olduğunu kabul etmemek. kendi vücudunda kendi hakkı olduğunu ve o vücudun ona ait olduğunu bilememek.
burada genelde eşim beni kapanmamı istiyor diye konu açılıyor.
bu sizin gibi olan, çok ender . ama onda yani kapan konusunda,gözlemlediğim sana karışamaz diyenlerin olduğu gibi kapan ne olacak eşin ve ailesi istiyor madem diyenlerinde azınlıkta olmadığıdır.
bakıyorum burada bir kişi bile açıl dememiş.
nedense çifte standart bu konularda hep oldu ve olacak.
konu sahibi arkadaşım,asla taviz verme,,inanç senin ,vücut senin,akıl senin.
gitmezsin düğüne.
bir tek şeye karşıyım yalnız. eşinde gitmemeli. karısının istenmediği yerde onun işi olmamalı. çünkü karısına yapılan saygısızlık. ve oraya gittiği an bu saygısızlığı kabul etmiş sayılır. ve bunu yapanlar amaçlarına ererler. hem eşine yapılan saygısızlık onada yapılmıştır. o yüzden ben gitmesinden yana değilim.

2010 Türkiyesinde konuştuğumuz konulara bakın.. akannehir millet nelerle uğraşıyor biz hala kostüm derdindeyiz... :umursamaz:

hayır eşimin görüşleri benimle aynı zaten farklı olsa evlenirken belirtirdi görümcemde evlendiğinde açıkmış eşinin ailesi kapalı diye kapanmış yani gittiği yere uymuş benimde onun gibi denilenlere uymam gerekirmiş sadece başı kapalı benim gibi değil eltiylede arası iyi
ee bu görümceyle yani kızlarıyla görüşmüyorlarmı ve bu kızkardeş abisinin düğününe gelmiyor mu.
onadamı izin vermiyorlar. size laf edeceklerine önce neden kızkardeşe bakılmıyor ve elti o kızkardeşten neden kaçmıyor.
o zaman arası eltinin iyiyse olay kapalılık değil bence.
hadi siz hep kapalıydınız o sonradan kapanmış. esas ona tepki göstermesi gerekmezmi bu kafadaki insanların.

Son düzenleyen: Moderatör:
ha hadi tersini düşünelim. kızın tarafı kocayı abisinin düğününde istemesin. ne bileyim giyimi yada inancı dolayısıyla. . o gece düğüne kız kocasına yapılan bu saygısızlığı umursamayarak gidermi. bence oda gitmemeli.

Back
X