Sorun kardesim

Evleneli 4 yıl olmuş ama o günden beri sürekli kardeşine maddi yardımda bulunmuş ve evinde kalmış. adam istemiyorum dedikçe kardeşini getirmeye çalışmış. empati yaparsak konu sahibi eşinin kardeşinin bu kadar kalmasını ve maddi yardım yapmasını kabul etmeyecektir.
hımm o zaman artık kardesının de bı kendıne çeki düzen vermesi gerekıyor demek ki ... bunları bılmesıne ragmen hala sızde kalayım falan dıye teklıf edebılıyorsa onunda değişik bir kafası var demektir dimi ama

Eşin hakli , ben olsam ben de kabul etmem. Ayrica herkesin kendine finansor olan ya d ev acan ablasi mi var ya? Neden ya siz para vereceksiniz, ya da evinize alacaksiniz? Kocaman insan kendi basinin caresine bakamiyor mu

Bu konuda eşiniz haklı ama para konusunda haksız bence. Evlenmeden önce söylemişsiniz hem de ekonominin hali ortada. Sizi zora sokmayacak bir harçlık verebilirdiniz eşiniz kabul edip sorun çıkarmış sonra. Size gelmesine zaten gerek yok ki kpssye az kaldı otursun çalışsın anne baba varsa herhalde dayanır bir kaç ay. Bence size kapağı atıp işe gidip gelmeyi planlıyor kpss bahane.
Yok onda da haklı bu kazik kadar abla yani konu sahibinin ablası üç yıl para aldı kardeşinden sonra telefonu eski diye telefonda almak isteyince adam da artık ben ev araba almak istiyorum dedi. Kocaman ablası kardeş yazarak acindirmaya çalıştığı poposunu kaldırsın işe girsin kadının tek amacı etrafı sömürmek

Herkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.

Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.

Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim
Eşiniz haklı kardeşiniz öksüz değil kim doğurduysa bir zahmet o çözsün bulduğu yerde anneniz ev kiralasın üstünüze sorumluluğu atmasın gelip huzurunuzu bozacak kardeşlikte bir yere kadar

Artı diğer konunuz aile maddi sıkıntı içindeyse yardım yapılır, kardeşlere de yapılır. Ama bu miktar her ay ailenizi sıkıntıya sokacak düzeydeyse yapılmaz. Miktarını bilemiyorum ama zorlayıcı olmayacak bir miktarda isterseniz kendi kazandığınız paradan kardeşinize harçlık yollayabilirsiniz. Eki Görüntüle 3036142 Eki Görüntüle 3036143
"Esimin evlenmeen once durumu bilmesi" dedigi durum kardesinin olmasi mi?? Kardesi engelli degil, hasta düşkün degil, universite bitirmis koca insan. Hepimizin kardesi var, kardese harclik belki verilir ama duzenli para yardimi yapmak , cok cirkin yani.

Bu konuda eşiniz haklı ama para konusunda haksız bence. Evlenmeden önce söylemişsiniz hem de ekonominin hali ortada. Sizi zora sokmayacak bir harçlık verebilirdiniz eşiniz kabul edip sorun çıkarmış sonra. Size gelmesine zaten gerek yok ki kpssye az kaldı otursun çalışsın anne baba varsa herhalde dayanır bir kaç ay. Bence size kapağı atıp işe gidip gelmeyi planlıyor kpss bahane.
dört yıldır bu kardeş hiç mi düzenini kuramamış da hala harçlık ile hayatını idame ettiriyor. Adam sonuna kadar haklı. Koskoca kadın kursun düzeninin insanlara yük olmasın

Bir kere sınava girmiş olmamış, sonra vazgeçmiş kardeş hem çalışıp hem sınava hazırlanacak öyle mi? Okuyunca komik geliyor.
Kardeş küçük olur, başka sıkıntıları olur yardım edilir, sizinki onu aşmıştı. Siz bence boşanın, alın kardeşinizi yanınıza bakın bir ömür. Eşinizde kendi hayatına baksın.

"Esimin evlenmeen once durumu bilmesi" dedigi durum kardesinin olmasi mi?? Kardesi engelli degil, hasta düşkün degil, universite bitirmis koca insan. Hepimizin kardesi var, kardese harclik belki verilir ama duzenli para yardimi yapmak , cok cirkin yani.
Kardeşi okuyor diye yollayacağım demiş eşi de tamam demiş herhalde. Yani bu durumda bir kadın olsa kocası maddi bir birikimi olmayacak derecede ailesine sürekli para yardımında bulunsa kıyamet kopar. Harçlık yollamakta acil sağlık durumlarında destek olmakta ya da durumları çok kötüyse yardım yapmakta ben abes bir durum görmüyorum. Konu sahibi hayat boyu burs vermeyi düşünüyor herhalde 🤷🏼‍♀️ ailenin maddi durumu kötüyse kardeşler birleşip hepsi 3-5 koyup Kpss kursuna yazdırsalar daha mantıklı (ki onda da kız kardeşin cidden canla başla ders çalışması lazım ki, başka çaresi yok).

Kardeşinize yardım etmişsiniz anlıyorum, babanıza hastane için yardım etmişsiniz kesinlikle haklısınız ama aynı dönem kardeşin telefonunu eski görüp ona telefon alacağım nedir? Adamın sınırlarını zorlamissniz.

Benimde sorunum bunu bana soyleme uslubuyla ilgili birden parladi ben oyle soyleyince. Aslinda butun olay esimin bir arkadasi var cocujluk arkadasi bu adam bekar ve tek maasli. Yillardir calisiyor. Gecen gun yanimda konusurken bu adam sifir araba almis. Esim o gunden bu yana dusunceli. Bende dusundukce yeni yeni birlestiriyorum birseyleri evet ben o kardesime para gonderdim ama bunu bastan kabul etmisti zaten. Suresiyle ilgili bisey konusmadik. Hem kabul edip sonrada nasilnboyle davranir aklim almiyor. Cocugumuz henuz yok ve ciddi ciddi dusunuyoruz.
Kardesime her ay 500 tl yolluyorum alacagim telefon 2300 tl idi. Saglik sorunu olan ablam evli ama esinin isi kotu ve gecinmekte zorlaniyorlardi. Onada her ay 250 tl odedik adam basi. 12 ay.
Esim ailesine para yollamiyor onlarin durumu iyi. Zaten iyi olmasada ben yollayacagini sanmiyorum. Maasdan ne kadar artirirsa biriktiriyor altin aliyor. Eve esim bakiyor butun maasiyla benim maasida benim birikim hesabimda biriktiriyoruz.

Yazık adama sürekli finanse etmiş aileyi. herkes yatışta adam hepsine bakıyor

Herkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.

Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.

Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim
Eşiniz haklı

İkna ettiğinizi varsayalım, kardeşiniz geldi, ise girdi. işe gidip gelecek yorulacak sonra ders calisacak. Siz de calisansiniz. Bir bardak su içip bardağını kaldırmasa bu durum sizi sinirlendirecek . Yemek temizlik vs hepsi sorun olacak. O evde kavga çıkacak ,işler daha beter olacaktır.
Gelmesin bence

Kardeşi okuyor diye yollayacağım demiş eşi de tamam demiş herhalde. Yani bu durumda bir kadın olsa kocası maddi bir birikimi olmayacak derecede ailesine sürekli para yardımında bulunsa kıyamet kopar. Harçlık yollamakta acil sağlık durumlarında destek olmakta ya da durumları çok kötüyse yardım yapmakta ben abes bir durum görmüyorum. Konu sahibi hayat boyu burs vermeyi düşünüyor herhalde 🤷🏼‍♀️ ailenin maddi durumu kötüyse kardeşler birleşip hepsi 3-5 koyup Kpss kursuna yazdırsalar daha mantıklı (ki onda da kız kardeşin cidden canla başla ders çalışması lazım ki, başka çaresi yok).

Üniversite mezunu kocaman insan harçlık mi verilir canim. Telefon falan almaya kalkismis bi de . Bu devirde cok ucuz seyler sanki. Benim eim 13 yasindaki kardesine harclik verir, ama telefonu bozulunca babasiyla bir olup bize aldirmaya kalkisti. Esimi uyardim. Sen ihtiyaclarini qlir yardımcı olursun ama oyle keyfinin istedigini aldirmaya alistirma sakın, geerekirse kendine telefon al kendi eskini ona ver, en azindan oyle siparis veremeyecegini anlasin dedim. Ki bu 13 yasinda

Ayrıca her evlenen eşlerden her ikisi sözlü olarak birbirine söz vermeli kasaba da ikamet eden kim varsa sadece ziyaretime gelebilir uzun kalışlar müsaade edilmeyecektir diye bu çok önemli

Ayrıca her evlenen eşlerden her ikisi sözlü olarak birbirine söz vermeli kasaba da ikamet eden kim varsa sadece ziyaretime gelebilir uzun kalışlar müsaade edilmeyecektir diye bu çok önemli
Benim esimin ailesi de küçük bi yerde yasiyor. Bu konuları okudukca midem bulaniyor gercekten. Niyeyse bu kasabada yasayanlar hep ozel hayata saygisiz hödükler oluyor cunku, basima gelmesi işten bile degil. Esim istemez amaarada kalirsa cok uzuluruz. Allah korusun. Neyse ki bizden daha buyuksehirde ablasi var, oyle bi durumda asla sorumluluk kabul etmem

Daha geçen hafta iş arkadaşımın kaynı sürekli onlarda kalıyorlarmış kadın bıkmış işten sonra onlara hizmet ediyormuş çok yoruldum dedi ama dedim sen o adamın kültürü ile evlenmiş sin kaynana ile kayın babası kışı onlarda geçirmiş ler mardinliymişler onların adeti öyleymiş kayının uzun süre kalma hakkı varmış ,birde hangi kültür ile evlendiğinize dikkat edin gözünüz açık olsun

Back
X