- 30 Temmuz 2019
- 906
- 1.228
- 113
- Konu Sahibi hayasevinceguzel16
Eşiniz haklı. Kardeşiniz kpssyi kazanamazsa işim iyi diyerek kalma süresi daha da uzayabilir. Sonu belli olmayan bir misafirlik olacak.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hımm o zaman artık kardesının de bı kendıne çeki düzen vermesi gerekıyor demek ki ... bunları bılmesıne ragmen hala sızde kalayım falan dıye teklıf edebılıyorsa onunda değişik bir kafası var demektir dimi amaEvleneli 4 yıl olmuş ama o günden beri sürekli kardeşine maddi yardımda bulunmuş ve evinde kalmış. adam istemiyorum dedikçe kardeşini getirmeye çalışmış. empati yaparsak konu sahibi eşinin kardeşinin bu kadar kalmasını ve maddi yardım yapmasını kabul etmeyecektir.
Yok onda da haklı bu kazik kadar abla yani konu sahibinin ablası üç yıl para aldı kardeşinden sonra telefonu eski diye telefonda almak isteyince adam da artık ben ev araba almak istiyorum dedi. Kocaman ablası kardeş yazarak acindirmaya çalıştığı poposunu kaldırsın işe girsin kadının tek amacı etrafı sömürmekBu konuda eşiniz haklı ama para konusunda haksız bence. Evlenmeden önce söylemişsiniz hem de ekonominin hali ortada. Sizi zora sokmayacak bir harçlık verebilirdiniz eşiniz kabul edip sorun çıkarmış sonra. Size gelmesine zaten gerek yok ki kpssye az kaldı otursun çalışsın anne baba varsa herhalde dayanır bir kaç ay. Bence size kapağı atıp işe gidip gelmeyi planlıyor kpss bahane.
Eşiniz haklı kardeşiniz öksüz değil kim doğurduysa bir zahmet o çözsün bulduğu yerde anneniz ev kiralasın üstünüze sorumluluğu atmasın gelip huzurunuzu bozacak kardeşlikte bir yere kadarHerkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.
Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.
Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim
"Esimin evlenmeen once durumu bilmesi" dedigi durum kardesinin olmasi mi?? Kardesi engelli degil, hasta düşkün degil, universite bitirmis koca insan. Hepimizin kardesi var, kardese harclik belki verilir ama duzenli para yardimi yapmak , cok cirkin yani.Artı diğer konunuz aile maddi sıkıntı içindeyse yardım yapılır, kardeşlere de yapılır. Ama bu miktar her ay ailenizi sıkıntıya sokacak düzeydeyse yapılmaz. Miktarını bilemiyorum ama zorlayıcı olmayacak bir miktarda isterseniz kendi kazandığınız paradan kardeşinize harçlık yollayabilirsiniz. Eki Görüntüle 3036142 Eki Görüntüle 3036143
dört yıldır bu kardeş hiç mi düzenini kuramamış da hala harçlık ile hayatını idame ettiriyor. Adam sonuna kadar haklı. Koskoca kadın kursun düzeninin insanlara yük olmasınBu konuda eşiniz haklı ama para konusunda haksız bence. Evlenmeden önce söylemişsiniz hem de ekonominin hali ortada. Sizi zora sokmayacak bir harçlık verebilirdiniz eşiniz kabul edip sorun çıkarmış sonra. Size gelmesine zaten gerek yok ki kpssye az kaldı otursun çalışsın anne baba varsa herhalde dayanır bir kaç ay. Bence size kapağı atıp işe gidip gelmeyi planlıyor kpss bahane.
Kardeşi okuyor diye yollayacağım demiş eşi de tamam demiş herhalde. Yani bu durumda bir kadın olsa kocası maddi bir birikimi olmayacak derecede ailesine sürekli para yardımında bulunsa kıyamet kopar. Harçlık yollamakta acil sağlık durumlarında destek olmakta ya da durumları çok kötüyse yardım yapmakta ben abes bir durum görmüyorum. Konu sahibi hayat boyu burs vermeyi düşünüyor herhalde"Esimin evlenmeen once durumu bilmesi" dedigi durum kardesinin olmasi mi?? Kardesi engelli degil, hasta düşkün degil, universite bitirmis koca insan. Hepimizin kardesi var, kardese harclik belki verilir ama duzenli para yardimi yapmak , cok cirkin yani.
Benimde sorunum bunu bana soyleme uslubuyla ilgili birden parladi ben oyle soyleyince. Aslinda butun olay esimin bir arkadasi var cocujluk arkadasi bu adam bekar ve tek maasli. Yillardir calisiyor. Gecen gun yanimda konusurken bu adam sifir araba almis. Esim o gunden bu yana dusunceli. Bende dusundukce yeni yeni birlestiriyorum birseyleri evet ben o kardesime para gonderdim ama bunu bastan kabul etmisti zaten. Suresiyle ilgili bisey konusmadik. Hem kabul edip sonrada nasilnboyle davranir aklim almiyor. Cocugumuz henuz yok ve ciddi ciddi dusunuyoruz.
Kardesime her ay 500 tl yolluyorum alacagim telefon 2300 tl idi. Saglik sorunu olan ablam evli ama esinin isi kotu ve gecinmekte zorlaniyorlardi. Onada her ay 250 tl odedik adam basi. 12 ay.
Esim ailesine para yollamiyor onlarin durumu iyi. Zaten iyi olmasada ben yollayacagini sanmiyorum. Maasdan ne kadar artirirsa biriktiriyor altin aliyor. Eve esim bakiyor butun maasiyla benim maasida benim birikim hesabimda biriktiriyoruz.
Eşiniz haklıHerkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.
Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.
Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim
Kardeşi okuyor diye yollayacağım demiş eşi de tamam demiş herhalde. Yani bu durumda bir kadın olsa kocası maddi bir birikimi olmayacak derecede ailesine sürekli para yardımında bulunsa kıyamet kopar. Harçlık yollamakta acil sağlık durumlarında destek olmakta ya da durumları çok kötüyse yardım yapmakta ben abes bir durum görmüyorum. Konu sahibi hayat boyu burs vermeyi düşünüyor herhaldeailenin maddi durumu kötüyse kardeşler birleşip hepsi 3-5 koyup Kpss kursuna yazdırsalar daha mantıklı (ki onda da kız kardeşin cidden canla başla ders çalışması lazım ki, başka çaresi yok).
Benim esimin ailesi de küçük bi yerde yasiyor. Bu konuları okudukca midem bulaniyor gercekten. Niyeyse bu kasabada yasayanlar hep ozel hayata saygisiz hödükler oluyor cunku, basima gelmesi işten bile degil. Esim istemez amaarada kalirsa cok uzuluruz. Allah korusun. Neyse ki bizden daha buyuksehirde ablasi var, oyle bi durumda asla sorumluluk kabul etmemAyrıca her evlenen eşlerden her ikisi sözlü olarak birbirine söz vermeli kasaba da ikamet eden kim varsa sadece ziyaretime gelebilir uzun kalışlar müsaade edilmeyecektir diye bu çok önemli
Evet ya bir de bu durum var, etrafımda duyuyorum hep.Ayrıca her evlenen eşlerden her ikisi sözlü olarak birbirine söz vermeli kasaba da ikamet eden kim varsa sadece ziyaretime gelebilir uzun kalışlar müsaade edilmeyecektir diye bu çok önemli