- 27 Aralık 2011
- 63.348
- 61.079
- 898
- Konu Sahibi hayallerimvar
-
aynende öyle olacakO halde bu kafayla daha çooook hamile kalır siz de kredi çekersiniz.
Yazık ya size de.
GenelYok zaten kardeşim küretaj olduktan sonra ayrılacağını söyledi
Başka bir yere sormadık bilmiyorum daha uyguna olabilir acele dediği için çok da gezmek istemedik siz genel anesteziyle mi oldunuz lokal mi
Ah ki ne ah. Yıllardır aklı havada. Üzülüyorum bu durumuna ama kardeş işte candan bir parça. Doktorla konuştuk o durumları yani olumsuz bir etki olur mu ileride diye, ilaçları düzenli kullanırsa bir şey olmaz dedi güven verdi doktor açıkçası. Yapmaz inşallah tekrar diye dua ediyorum artıkakıllar beş karış havada ah ah... açık konuşayım ben böyle şeylerde gizli saklı durumlardan korkarım ,mesela ameliyatda veya sonrasında bir komplikaskasyon gelişse ? annenize babanıza nasıl hesap vereceksiniz çocuğunuz var mı ? bir anne olarak konuşuyorum kardeşiniz nasılsa arkamı toplayan ablam var diyerek aynı hatayı 2. kez yapmayacağının garantisi var mı ?
Genel anestezi yaparlar kısa bir işlem yarım saat sürmez, sonrasında bir süre ilaç kullanması ve cinsel ilişki yaşamaması gerekir. İlerdede evlenirse yada hayatına başkası girerse bunları anlatmak zorunda değil ki anlatmasında bence geçmişi kurcalamanın manası yok.Yok zaten kardeşim küretaj olduktan sonra ayrılacağını söyledi
Başka bir yere sormadık bilmiyorum daha uyguna olabilir acele dediği için çok da gezmek istemedik siz genel anesteziyle mi oldunuz lokal mi
Yani sert yapmak istemiyorum ama kısaca akılsız yani. Sümsük bir herif bulmuş ondanda hamile kalmış. O yaşta insan azıcık dikkat eder yahu ! Normalde kendisinin harıl harıl düşünmesi lazım ben ne b*k yiyeceğim şimdi diye...Maalesef öyle, rahat baya özellikle erkekler konusunda. Çabuk güveniyor, çabuk da vazgeçiyor
Herkes bir yolunu bulur yazık olacak kalbi atan o bebeğeKardeşim ve onun sevgilisiyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz bu aralar. Yardımınıza ihtiyacım var işin içinden çıkamadım. 22 yaşında kardeşim üniversite öğrencisi, sevgilisi de aynı üniversitede fakat farklı bölümdeler. Ocak ayında tanışmış bunlar sevgili olmuşlar, birliktelik yaşamışlar ve kardeşim maalesef hamile kaldı bu birliktelikten. Bana söyledi fakat aileye söyleyemedik, biz halledelim aramızda diye konuştuk tanıştım da erkek arkadaşıyla. Erkek arkadaşı da biraz pısırık biri, yani pasif kalıyor pek sahiplenici görünmedi açıkçası. Kardeşim gebeliğini sonlandırmak istiyor, doktora gittik 6.haftası acele etmelisiniz dedi fiyatı 10 bin lira küretaj işleminin. Erkek arkadaşı ile konuştuk, fark etmez senin kararına saygı duyarım diyor evlilik konusu falan hiç açılmadı bile.
Bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım benim aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.
Onu bilmeyen yok malesefPısırık ama şeapmayı biliyor
Çok sinirlendim
10 haftaya kadar vakit olduğunu yasal olarak okudum internetten ama doktor acele karar vermelisiniz deyince açıkçası fiyat için gezmeyi düşünmedik hiç. Bir an önce de olsun bitsin istiyorum zaten parasında da değilim 10 bin telefon parası anca artık ama bu durum sürdükçe çok huzursuz oluyorum. Erkek arkadaşından hiçbir beklentim yok benim kardeşimin de yok zaten yani ben hayatımda böyle enteresan bir insan görmedimGenel anestezi yaparlar kısa bir işlem yarım saat sürmez, sonrasında bir süre ilaç kullanması ve cinsel ilişki yaşamaması gerekir. İlerdede evlenirse yada hayatına başkası girerse bunları anlatmak zorunda değil ki anlatmasında bence geçmişi kurcalamanın manası yok.
Ücret biraz yüksek geldi birkaç hastaneye daha sorun derim. Ve ücreti bir zahmet en azından yarısını erkek arkadaşı üstlensin sonuçta bu işi kardeşiniz tek başına yapmadı eşit sorumluluk gerektiren bir mevzu.
herkes kendi yaptığı şeyin arkasında durmak zorunda şuan kardeşinize iyilik yapmıyorsunuz bir ders de çıkarmayacak bu durumdan ondan daha çok siz sıkıntı çekeceksiniz ,Ah ki ne ah. Yıllardır aklı havada. Üzülüyorum bu durumuna ama kardeş işte candan bir parça. Doktorla konuştuk o durumları yani olumsuz bir etki olur mu ileride diye, ilaçları düzenli kullanırsa bir şey olmaz dedi güven verdi doktor açıkçası. Yapmaz inşallah tekrar diye dua ediyorum artık
doktor farklı bilgi giremez. ne yapılıyorsa kullandığı ilaçlara kadar neyse yapılan herşey yazılıyor.kardesi anlatmayacak diyorsunuz evlenirse ama e.nabiza falan girmeyecek mi doktor bu islemleri bence onu da konusun cunku e.nabizda ne var ne yok hersey gorunuyor ilerde esi sakladigini ogrenebilir bir sekilde tesadufen bile olsa.
belki doktor kurtaj islemi arak degilde kist ameliyati gibi gosterebilir mi bilmiyorum tabi
Tabiki anlatmalı ilerde evlendiğinde zaten çıkar ortaya yazıkBen çalışıyorum, kredi çekebilirim para sorun değil ama kardeşimin de aklı karışık baya. İleride sorun olmasından korkuyor. Zaten bu oğlandan ayrılacak kafasına koymuş da, bundan sonrası için nasıl bir yol izleyeceğini kendi de bilmiyor, bende bilmiyorum. Yani hayatına giren insanlara bu durumu, geçmişte böyle bir şey yaşadığını anlatmalı mıdır?
Ben daha önce kürtaj oldum 10 hafta yasal izin yani o süreyi geçmemeli ama sizin en azından daha 3 haftanız var acele etmeyin, ayrıca erkek arkadaşınında imzası gerekebilir evraklar için o nedenle beklentiniz olmasa bile işlem sırasında sizinle gelemsi gerekebilir. İyleşme süreci sıkıntılı değil ,ilerde hamile de kalabilir, yeterki ilaçalrını düzenli alsın ve sonrasında korunmasız ilişkiye girmesin ...10 haftaya kadar vakit olduğunu yasal olarak okudum internetten ama doktor acele karar vermelisiniz deyince açıkçası fiyat için gezmeyi düşünmedik hiç. Bir an önce de olsun bitsin istiyorum zaten parasında da değilim 10 bin telefon parası anca artık ama bu durum sürdükçe çok huzursuz oluyorum. Erkek arkadaşından hiçbir beklentim yok benim kardeşimin de yok zaten yani ben hayatımda böyle enteresan bir insan görmedim
tabi olmasi gereken bu hic bir sır sonsuza kadar saklanamaz zatendoktor farklı bilgi giremez. ne yapılıyorsa kullandığı ilaçlara kadar neyse yapılan herşey yazılıyor.
onun pısırıklıkla ne alakası varPısırık ama şeapmayı biliyor
Çok sinirlendim
Annem çok üzülür duyarsa, gerçekten çok üzülür. Haklısınız bu büyük bir olay ama aileye bu durumu yansıtmak kötü olabilir bundan da korkuyoruzherkes kendi yaptığı şeyin arkasında durmak zorunda şuan kardeşinize iyilik yapmıyorsunuz bir ders de çıkarmayacak bu durumdan ondan daha çok siz sıkıntı çekeceksiniz ,
kardeşinize annemle konuşmanı tavsiye ediyorum demeniz lazım. anneniz kızıyla hem konuşmalı hem yanında olmalı. şeytana keyif gerek demişler , ilerde bu sakladığınız durum karşınıza çıkarsa olur ya anneniz bir şekilde öğrenirse ki imkansız değil... anneniz bir daha size hiç güvenmez . hata vaaar hata var bu hata böyle örtbas edilecek birşey değil. kardeşiniz önünü ardını düşünmeyi böyle öğrenemez. siz kıyamıyorsunuz anlıyorum ama bu dediğim ceza da değil. olması gereken bu .
düşünme tasalanma fırsatı verilmiyor ki , bak ablası krediler çekecek arkasını toplayacak . konu kapanıp gidecek. öğrenmesi için yaşadıklarından ders çıkarması ,yaşadıklarından ders çıkarabilmesi için yaptıklarının arkasında durabilmesi bunun içinde kirlilerini sürekli kaldıran bir abla olmaması gerekir. çocuklarımız içinde geçerli bu sürekli arkalarını toplarsak ayakta ve sağlıklı karar alabilen biri olmalarını biz engellemiş oluruz . onun yerine düşünen varken kendisi neden düşünsün kiYani sert yapmak istemiyorum ama kısaca akılsız yani. Sümsük bir herif bulmuş ondanda hamile kalmış. O yaşta insan azıcık dikkat eder yahu ! Normalde kendisinin harıl harıl düşünmesi lazım ben ne b*k yiyeceğim şimdi diye...
Ne bileyim pısırık diyince sorumluluk alamayan ezik büzük birşey canlandı gözümdeonun pısırıklıkla ne alakası var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?