Sorun kimde?

pumpkinspicelatte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
58
56
88
34
Arkadaşlar, eleştiriye sonuna kadar açığım. Haksızsam vurun beni yerden yere.
Allah başka dert vermesin ama benim gerçekten çok sinir olduğum bir konu var: Eşimin ailesi.

Biz borç harç iki mühendis evimizi kurduk. Çalıştık, mesailer yaptık. Eşya borçlarımızı ödedik üstüne güzelce bir araba aldık. Gelin görün ki şimdi bize başka bir yerde fırsat çıktı. Her şeyi kapatıp tekrar sil baştan yapacağız. Geleceğe kariyer açısından yatırım yapacağız.

Fakat kayınpederim kiradaki evimize biz çıkınca geçmek (kendi evleri olduğu halde), arabamızı da satın almak istiyor. Kayınvalidem yazıldığım spor salonuna kaydolmak, bizim semtimize yerleşmek istiyor.
E ben ise yokum ortada. Gidiyoruz bir kaç aya. Beni geren şey nedir diye soracak olursanız aşağıdaki konular sinir ediyor beni:

1- Bizim güçbela sahip olduğumuz şeylerde kimse kılını kıpırdatmazken(zorunda değiller ama burunlarını karıştırarak sıkıntılarımızı izlediler) şimdi biz giderken bir anda keselerin ağzı açıldı
2- Beni hiç muhatap alan yok. Hep eşime diyorlar. Benim olduğum ortamda konuyu açmıyorlar.
3- İçimde kıskançlık mı desem, emek verip kurduğum düzene oturmaları mı desem bilmiyorum canımı çok sıkan bir his var.
4- Sanki benim hayatımda ben çıkayım da onlar girsinler gibi davranıyorlar.

Bilmiyorum. İçimdeki bu duyguyu nasıl yenerim bilmiyorum. İyi şeyler düşünmeye çalışıyorum. Olmuyor.

Parasını ödüyorlarsa, sizi erteleyip yada değerinden az ödeyip mağdur etmeyeceklerse, arabaya ha kayınpeder binmiş ha başkası?
Yada o evde ha onlar oturmuş ha başkası?
Koca koca insanlar, kendilerine oğullarının gelinlerinin hayatını kıskanıyor olmayı yakıştırdılarsa sizin için bir şey fark etmesin :)

Son düzenleme:
Onların istiyor olması sizin müsade ediyor olduğunuz anlamına gelmez ki zaten tüm isteklerini gerçekleştirmiş olsanız bile memnun olmayacakların dan kiradan gelen parayı yatırım için kullanacağınızı arabayı da satmayı düşünüyorsanız başkasıyla çoktan anlaştığınızı söyleyin ha parayı peşin vereceklerse o başka
Ayrıca aynen dediğiniz gibi davranıyorlar

Sizin eskilerinizi belki sizi sevdiklerinden ya da size kolaylik olmasi icin aliyorlardir.
Siz daha iyi anlarsiniz " hibe " etmeyip hakkinizi alacaksaniz gayet normal.
Yeni hayat yolunuz hayirli olsun :)

parasını vereceklerse yabancıya gıtmemesı daha ıyı en azından bıldıgınız kısıler

Ev eşyalarını taşıyamıyorsunuz benim anladığım o. Yurtdışı vs durumu mu var?
Eğer öyleyse geçsinler evinize, arabayı da alsınlar. Eşyalar için para isteyin .Vermiceklerse satın. Arabayı da değeri neyse ondan satın. Ha o lar almış ha başkası. Hem yeni düzende paraya ihtiyaç olacak malum elinizde birikim olmuş olur

Hay ağzınızı seveyim. Kendime dışarıdan bakıp şu olgunluğa erişeceğim günü bekliyorum. Belki zamanla ben de alışırım.

Sorun sizde. Parası odenecekse , bu dusundukleriniz çok gereksiz.

Sizin aldiklariniza yediklerinize kimse karismiyorsa sizde bir başkasının yediğine içtiğine aldığına karisamazsiniz.

Ben tam anlayamadım. Parasını ödeyerek mi geçecekler eve arabaya?
Evet ama şöyle ki, biz kredi çektik faizini ödeyerek araba aldık. Onlar da bizim paramızı aldılar ticaret yapmak için. Biz kredi ile boğuşurken onlar bize olan borçlarını ödemediler. Şimdi borcumuzu ödeyelim üstüne de biraz verip arabayı alalım diyorlar.

inanın bana başkasına satarım yine vermem.
çıkarcı davranıyorlar araba bildigi insandan ev de öyle üzerine konayım ugraşmadan mal sahibi olma düşüncesine sahipler.
gitsin ugraşsınlar
gitsin başkasından mal sahibi olsunlar

Borcu zaten ayrica ödemeliler. Üstüne biraz koyup arabanin da üstüne konacaklar ne güzel. Durum buysa arabayı başkasına satin. Çok iyi teklif aldik kaçırmak istemedik dersiniz. Ne demek yani siz yeni bir hayata başlarken yardim edeceklerine edindiğiniz varliklara göz dikmek?
Sinir olunacak bir şey bu arada sizin hayatinizi yaşamak ister gibi davranmalari. Yine de siz umursamayin derim tabi yapabilirseniz.

Ben olsam ne kirada oturduğum evi açarım eşyalarımda da oturtmam parasını verseler bile. Ne arabamı satarım. Ne de gittiğim spor salonuna benim üyeliğimden kayınvali sultanın gitmesini isterim.
Madem seni insan yerine koymayıp oğullarına işlemeye çalışıyolar.
Benim de işime öylesi gelmiyor diyebilirsin. Onlar bu yaptıklarından utanmıyorlarsa sizde tam tersini yapmaktan utanmayın, çekinmeyin.

Bi dakika siz oturmak istedikleri evde yasadiniz mi oyle ise istemem ben de oturmalarini arabayada ederi sekilde parayi pesin verecek sekilde satin alacaklarsa olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…