Sorun mu ben mi buyutuyurum.

Ama iyi maaş alıyor. Kardeşine hazır arabayı satıp vermiş. Küçük kardeşi için kredi çekip kendisi ödemiş. Onlardan parayı alamaz çünkü çok yumuşak biri.ben o paradan geçtim çünkü benden öncesi ama şimdi alabilir.ben ona alalım gerekirse benim atamam olmazsa bende çalışırım dedim daha ne söyleyim ki.

Elinde beyaz esya alinmis birisi dogal oalrak yenisini almak istemez. Bu cok normal. Kendi adima tek sorun bu ise sorun yapmazdim. Beyaz esya istem bir akc yil icinde randiman vermezse zaten yenisi alinir. Ama yok kardesine kredincek yok ona borc buna borc bunlara katlamam herhalde.cunku bu tarz insanlar kendi ailesinden (eşinden çocuğundan) kısıp ailesine (kardesine, anne veya babasina) yediriyor.
Ha onlara yardim edip senin istediginide ikiletmeyecekse tamam ama boyle olmuyorm benim yakin cevremde var boyle sorun yasayanlar. Kiz kendi evinden sıkıyor ama kocasi hep ailesine calisiyor. Insan katlanamiyor ben enayimiyim diye dusunuyor. Yani madem aile aile ise ozaman senin ailenede yardim etsin. Seninkide aile. (Evlendikten sonra)

Ben olsam kullanırım böyle şeyler için neden nişanlınızla kötü oluyosunuzki 5 yıl daha kullanır yenilersiniz hem eşya konusunda fikirler evlenince daha çok değişiyo. Yeni modeller çıkıyor onlardan alırsınız

Bende sen kendin konuş dedim.ilk başta bana sadece televizyonu alacağını diğerlerini annesine vereceğini söylemişti.
Maddi konular araya girince ben ilişkileri pek sağlıklı göremiyorum. Eşimin ailesi hiç destek olmadı ve eşim kendi çabaları ile çok lüks olmasa da üzerine düşeni almaya çalıştı ki hiç ısrarcı olmadım. Annem sağ olsun alamıyorsa ben alırım dedi (babam yok ondan annem müdahil konuya) öyle böyle eşim annem ve ben 3ümüz evimizi düzdük. Ha çok mu güzel eşyalarım? Hepsini beğeniyorum diyemem ama coookkk mutluyum bir dediğim iki olmaz saygı ve sevgi evimizden eksik olmaz çok şükür. O yüzden ortaya maddi konular dökülüyorsa bana iş ticari boyut kazanıyor gibi gorunuyor hiç de sevmem böyle seyleri !

Nişanlının bekar evinde kullandığı 4 5 yıllık beyaz eşyayı kullanmakta ne gibi sakınca gördün, beyaz eşya dediğin öyle kolay yıpranmazki.
5 yıllık evliyim, taş gibi hepsi, maşallah diyeyim.
Keşke kabul etseydin.

Ayrıyetten bütün beyaz eşyaları büyükten küçüğe hepsini al yine de 20 bin filan tutmaz, fazla sallamış.

Annesi, düşkünlükler, karışmalar, maddiyat.. Bunlara odaklan, çözmeye çalış,bunlar huzursuzluk çıkaracak başa bela olacak mı iyi düşün derim

Dikkat edersiniz burda konu açanlar hep kaynana sorunu yüzünden eşiyle kötü olanlar kaynananızı sevmeyebilirsiniz bunu nişanlınıza hissettirmeyin yoksa hep annesini haklı görür

gerekirse mi? gir çalış şu anda seni tutan ne? zaten çalışmadığın cümlelerinden çok belli. gidip de beyaz eşyaya 20 bini çalışmayıp , para kazanmanın nasıl olduğunu bilmeyen biri verir. kolay kazanılmıyor yani o yüksek maaş. sen daha şimdiden maaşını falan hesaplıyorsun adamın. ben 3 senelik eşim tam ne kadar alıyor bilmem.

siz maddiyatçı yaklaştıkça kaynanan da karışır tabi. oğlunu koruma amacı ile. ilk senin teklif etmen gerekirdi yenisini almayalım bunlar bozulana kadar kullanırız diye. eşyaya eve maddiyata bu kadar önem verilen , sen onu yaptın ben bunu yaptım diye süren bir evlilik başlangıcının sonunun iyi bittiğini hiç görmedim. ki gördüğün gibi senin maddiyatçı yaklaşımlarına daha şimdiden cevap gelmiş "annemle git konuş bunları" diye. sen bu tavırlarına devam ettiğin sürece seviye daha çoook düşer

Annesinin evliliginize karışmaması sizin elinizde dinliyomus gibi yapin kendi bildiginizi uygulayın kesinlikle annesi ile kendinizi kıyaslamayın yeri geldiğinde annen bu konuda çok haklı deyin deyinki annesinin haksız olduğunu söylediğinizde kabullensin evet eşim objektif davranıyor diyebilsin yoksa hep annesini haklı bulur

kendi gelinliğimi kendim kiraladım da yine de bunu dile getirmedim, bunları böyle konuşmaya çekinmeyen insanlara da böyle kaynanalar düşüyor. insanları zorlarsan çirkin yüzlerini görmeyi de göze alacaksın. konu sahibi 4 yıllık beyaz eşyayı kullanmam ben diyorsa bu cevapları duyacağı zaten belli imiş. adamların elinde bu var ne yapsın senin burnu havadalığın yüzünden gidip dünya borca mı girsin. çok beğenmiyorsan git hangisini istiyorsan kendin al.

damat gidip 50binlik yatak odası takımı gösterip bunu istiyorum diyecek ki aklı başına gelsin

Kullan zaten beyaz eşya ömrü artık kısa sen kullanmaya başla bir kaç seneye pert olur yenisini alırsın.

Eşyayı o kadar sorun etme çok kötü değilse kullanırsınız bir kaç yıl ama ikide bir borçlanıp ailesine para yediriyorsa o sıkıntı. .

Küçük kardeşi var 25 yaşında annesi bu oğluna çok düşkün.küçük oğlu için kız istemeye gittiklerinde kızın ailesi ev alacaksınız demişler ve ailesinin İstanbulda durdukları evi göstermişler ailede orası olmaz siz gelif gidersiniz demişler ve başka ev istemişler. Ona ev almayı düşünen insanlar bana beyaz eşyayı çok görüyor gibi düşünüyorum. Ben çok yakın davranıyorum onlara.hani içimde fesatlık yok sevdiğim için. Ama b
Benimde babam yok ve tek kızım.ailem elinden geleni yapacak beNimde ama önce alırım diye söyleyip şimdi annesinin lafıyla almam diyor ben ona bozuldum.ben ailesinden değilki nişanlım dan istiyorum.hatta bende çalışır öderiz diyorum.benimde en korktuğum muhabbet buydu ve başıma geldi.sonum hayırlı olsun ne diyeyim.

ailesine maddi yardım yapmasında bir sakınca görmedim. tabi ki yardım edecek. ''ailesine yardım etmediği için birikim yapamamış'' diyorsunuz ama sizin bir birikiminiz var mı peki ?

eşyaları ben olsam kullanırdım sorun yapmazdım. önemli olan sevdiğimle yuva kurmam eşya gelir geçer daha güzelleri alınır bir kaç sene sonra.

nişanlınızın ''ben 15-20 bin beyaz eşyaya vermem'' tutumu yanlış daha doğrusu söyleyiş tarzı yanlış. ''ben de evimize her şeyin en iyisini almak istiyorum ama durumumuz bundan ibaret biraz rahatladıktan sonra değiştirsek ?'' gibi daha ılımlı bir yaklaşımda bulunmalıydı.

''eşyaları istemiyorsan annemle konuş'' demesi bayağı tuhaf geldi. bir kaç konuda daha konuya yaklaşımına, ailesini olaylara karıştırıp karıştırmadığına bakın bence.

Beyaz eşya falan kullanılır yani sorun değil ama sizin çok daha büyük sorunlarınız var gb görünüyor canım
Sevgilinizin üslubu tavrı hiç hoş değil ayrıca kv ile hergün konuşmaya zorlanmak nedir Allah aşkına? Çok üzgünüm ama burdan bakınca gelecek biraz karanlık görünüyor

Benimde abilerim var bizde annemize duykunuz. Babamız vefat etti felan da.nişanlım farklı biri günde bir kaç kere anesini arıyor. Annesi yönetiyor nişanlimi bunu farkettim.halbuki bana dayısının anneannesi yüzünden boşandığı için anneannemin kızdığı
Nerden biliyorsun burnum havada olduğunu da bu kadar çirkin bir yorum yapıyorsun. Ben nisanlimdan istiyorum.annesine demedim ki bana alacaksınız kesin diye.nişanlıma soyledim kullanmak istemediğimi yenisini alalım gerekirse bende çalışır birlikte öderiz dedim.
Bunda kötü ne var Allah aşkına ya.

kullanmak istememe nedenini açıkla o halde ? bozuk mu, kırık mı, akıyor mu kokuyor mu? diyorum ki pekala beğenmeyebilirsin o zaman git kendin beğendiğini al. ortada bir neden yok ben kullanmak istemiyorum onu yenisini al deyip kenara çıkarsan böyle laf vermiş olursun karşı tarafa.

bu zihniyetle devam edersen de karşıdakilerin susmayacağı anlaşılmış, düğün arafesi birbirlerini yolunacak kaz olarak gören çiftlerin sonu iyi bitmiyor. sen bu adamı gerçekten seviyor olsan eşya yeni imiş eski imiş bunu değil, onla birlikte bir yuvada kalacağın günlerin hayalini düşünürdün.

ikinci elden satın almamış, kaynanın eskilerini getirmemiş. adam kendine sıfır aldığı makineleri kullanmaya devam etmek istiyor. asıl bunda garip olan ne ki kabul etmedin ve olayların böyle çirkinleşmesine zemin hazırladın? mutfak masam bekarlığımda ikinci elden aldığım masa ve inan maddi durumum oldukça iyi, buna rağmen yenilemeyi gereksiz buluyorum. işimi görüyor masa nihayetinde. eşim laf edecek olsa ben bunu kullanmak istemiyorum diye gitsin beğendiğini kendisi alsın o zaman derim bir kuruş da işlemez benden.

Ben hak veriyorum konu sahibine ya kız yeni gelin olacak ben olsam ben de bekar evinde kullanılmış beyaz eşyaları kullanmak istemezdim.Benim de bekar evim var ben de zamanında kendim aldım 3 yıl sadece kendim kullandım ama donanımlı şeyler değil tabi düşük programlı uygun fiyatlı eşyalar almıştım bekar evi mantığı sonuçta.Ha bakacak olursam mikrodalga fırına kadar var ama yok yani kendi kullandığım eşya bile olsa alıp onu yeni gelin evine yakıştırıp koydurmam.Gerekirse kendim alırım yine alırım.Nişanlın ayıp etmiş düğün kuracak evlenecek bi zahmet eşyaları da yeni alacak ben böyle düşünüyorum.Ayrıca zırt pırt annesiyle konuşturması benle konuşma annemle konuş demesi falan hiç hoş olmamış.İyi düşün ya da tedbirini al derim.

Bir an bana söylüyorsun gibi hissettim kendimi çünkü konu beni çok fazla gerdi... takdir ediyorum senin gibi insanları helal olsun amaç evlilik olunca zaten ses çıkarılmıyor olmayan şeylere... 10aylik evliyim,dedigim gibi zor şartlarda evlendik sayılır ama 10ayda kendimizi öyle toparladik ki yakında arabamizi bile alicaz. Bir defa daha anladım ki az'ı bilmeyen çoğu hiç bilmiyor. Hepimize mutlu evlilikler nasıp etsin Allah c.c ,maddiyat hallolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…