Sorun ne anlamıyorum:(

Sebebi hakkında bir şey diyemeyeceğim ama sonrası için en azından siz yikamayin.

Kendi yıkanabilir bence küçük değilmiş "bazen de kalkmak istemiyorum" diyormuş. Kalkıp yikanmaktansa hemen tuvalete gidip geleyim diye düşünüp kendi kendini kontrol edebilir belki boylece.

öyküsü önemli.
tuvalet eğitimi döneminden beri hep ıslatıyor muydu? yoksa en az 6 aylık bir kuruluk döneminden sonra mı başladı?
eğer sorun hep var ise genellikle sebebi bilinemiyor, detaylı muayene sonrası ilaç başlanması düşünülebilir artık 9 yaşına gelmiş, sonradan başladı ise soruna yönelik yöntem düşünmekte fayda var. zil ped yöntemi var onlardan kullanabilirsiniz.
Zil ped yöntemi nedir acaba hiç bilmiyorum.

Zil ped yöntemi nedir acaba hiç bilmiyorum.

bir koşullandırma yöntemi olarak kullanılıyor alt ıslatmada. iç çamaşırına bağlı bir zil düşünün. çocuk gece uykusunda idrarını yapmaya başladığında idrarın ilk damlası ile temas edip öten ve çocuğu uyandıran bir zil. bu tekrarlayıcı hale gelince sıkışma sonrası zil çalmadan uyanmaya koşullanıyor çocuk. limon görünce yemeden ağzın sulanması gibi.çok ağır uykusu olanlarda işe yarar mı bilemiyorum. en azından deneyebilirsiniz. olmadı ilaç denersiniz. yakında ergenliğe girecek. bu sorunun devam etmesi onun kendi benlik saygısına da zarar verebilir.

Çocuğun altını ıslatması anne babasıyla ilişkisiyle alakalıymış. Özellikle de babasıyla.
Ve en büyük tetikleyici de otorite sorunu.
Ben de küçükken bunu yaşamıştım uzun süre.Ve gerçekten babamla da annemle de sorun yasıyormuşuz sonradan anlıyorum. Özellikle otorite konusunda. Ama sorsanız sevgi dolu bi aile olduğumuzu söylerdim.
Giden annesine ulaşmaya çalışabilirsiniz.
Ama yine de o gelmeyecekse bile kizin babası mutlaka daha çok muhabbet kurmaya çalışsın. Sevgisini daha açık şekilde göstermeye çalışsın. Onunla bu yatak ıslatma mevzunu konuşurken onu koşulsuz sevdiğinden bahsetsin. Otoriter yönleri varsa bunlara dikkat etsin. Çocuğa kurallar elbette olacak ama şunu ye diye baskı hatırlıyorum ben mesela. Hâlâ bazı şeyler yiyemem o yüzden. Küçük gibi görünen şeyler etki ediyor olabilir kıza. Azarlama varsa da mutlaka bundan vazgecilmeli.

Biliyorum gerçekten zor bir şey. Bugüne kadar da yapmışsınız zaten. Allah sizden razı olsun. Ama çocuk bunu zevk için yapmıyor. Hasta olduğunu düşünün. Yaralı bir kuş. Kalbinde bir yara var ondan böyle bir şey yaşıyor. Lütfen mümkünse sıkıldığınızı belli etmeyin. Bunu öz anneler bile yapamayabiliyor. Ama inanın sizin bu emekleriniz kendi cennetinizin anahtarı olur ilerde. Sabredin Lütfen. Sorunun çözümünde de katkısı olacaktır sizin bu güzel tutumunuz. Illa ki bi gün bitecek. Allah kolaylıklar versin.

Ürolojik muayene oldu mu?
Benim oğlum 4 yaşında 3 yaşında tuvaler1 eğitimi aldi, gündüz kaçırıyor yani biz demesek gitmiyor deyincede gitmiyor. Fizyolijik bir sorun yok dedi doktor. Ama kresede gidiyor, daha once2 pedagoga da götürdük 5 yasa kadar normal dedi. Şuanda kresin psikologuyla çözmeye çalışıyoruz. Cok yıpratıcı bir süreç bu durum. Hem cocuk hem aile icin, mesanesi belki küçüktür yani bakildi mi bilmiyorum. Eğer gitmediyseniz ürolojiye gidin , fizyolojik değilse diğer secenekleri değerlendirirsiniz

Çocuğun altını ıslatması anne babasıyla ilişkisiyle alakalıymış. Özellikle de babasıyla.
Ve en büyük tetikleyici de otorite sorunu.
Ben de küçükken bunu yaşamıştım uzun süre.Ve gerçekten babamla da annemle de sorun yasıyormuşuz sonradan anlıyorum. Özellikle otorite konusunda. Ama sorsanız sevgi dolu bi aile olduğumuzu söylerdim.
Giden annesine ulaşmaya çalışabilirsiniz.
Ama yine de o gelmeyecekse bile kizin babası mutlaka daha çok muhabbet kurmaya çalışsın. Sevgisini daha açık şekilde göstermeye çalışsın. Onunla bu yatak ıslatma mevzunu konuşurken onu koşulsuz sevdiğinden bahsetsin. Otoriter yönleri varsa bunlara dikkat etsin. Çocuğa kurallar elbette olacak ama şunu ye diye baskı hatırlıyorum ben mesela. Hâlâ bazı şeyler yiyemem o yüzden. Küçük gibi görünen şeyler etki ediyor olabilir kıza. Azarlama varsa da mutlaka bundan vazgecilmeli.

Biliyorum gerçekten zor bir şey. Bugüne kadar da yapmışsınız zaten. Allah sizden razı olsun. Ama çocuk bunu zevk için yapmıyor. Hasta olduğunu düşünün. Yaralı bir kuş. Kalbinde bir yara var ondan böyle bir şey yaşıyor. Lütfen mümkünse sıkıldığınızı belli etmeyin. Bunu öz anneler bile yapamayabiliyor. Ama inanın sizin bu emekleriniz kendi cennetinizin anahtarı olur ilerde. Sabredin Lütfen. Sorunun çözümünde de katkısı olacaktır sizin bu güzel tutumunuz. Illa ki bi gün bitecek. Allah kolaylıklar versin.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Kesinlikle azarlama vs.durumu yok zaten bir yanları eksik asla sıkılarak minnet ederek ilgilenmiyorum onunla ki o bir çocuk hiç bir çocuk annesiz büyümeyi haketmiyor.Ama üzülüyorum onun için ve soruna çözüm arıyorum.biyolojik annesi olsam belkide tutumum daha belirgin net olabilirdi.Ama ne yazık ki değilim bütün sabrımı onun için kullanıyorum ses tonum bile onu incitmesin diye.Ne yazık ki anne iletişim kurmuyor bizimle belirli günlerde görüş hakkı var onu bile kullanmıyor.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Kesinlikle azarlama vs.durumu yok zaten bir yanları eksik asla sıkılarak minnet ederek ilgilenmiyorum onunla ki o bir çocuk hiç bir çocuk annesiz büyümeyi haketmiyor.Ama üzülüyorum onun için ve soruna çözüm arıyorum.biyolojik annesi olsam belkide tutumum daha belirgin net olabilirdi.Ama ne yazık ki değilim bütün sabrımı onun için kullanıyorum ses tonum bile onu incitmesin diye.Ne yazık ki anne iletişim kurmuyor bizimle belirli günlerde görüş hakkı var onu bile kullanmıyor.
Eşinizi teşvik edin. Çocuğun seveceği şekilde dışarda evde zaman geçirmeye çalışın. Ama Bunu program plan gibi değil siz de gerçekten zevk alarak yapın. Eşiniz gerçekten ihtiyacı olan şeyleri hediye alsın mesela. Kucuk sürprizler olabilir.

Hepimizin eksik kaldığı şeyler oluyor küçükken ya da yetişkinlikte. Anne ciddi bi eksiklik. Ama hiç ummadık bi yerden de insan nimet görebiliyor. Mesela şu durumda siz onun için ne hoş bi nimetsiniz. Annesi ilgilenmediği için babanede kötü bakım da görüyor olabilirdi. Yani demek istediğim hayatımız mükemmel değil. Olmayacak da. Annesini geri getirmek gibi bi çaba zaten gereksiz. Siz elinizden geldiğince çabalamanız fazlasıyla iyi gelir. Babası kendi muhabbetini artırmaya çalışmalı bence. Ama hedefinizi mükemmele koyup sonra yapamıyorum stresine girmeyin. Sizin merhametle yanindaki varlığınız gerçekten çok kıymetli. Allah muhabbetinizi daim etsin.

Ve Annesi ne kadar kötü ve ihmalkâr da olsa annesi hakkında kötü konuşmayın. Bunları ayıracak yaşta değil.

Sevgiyle

Merhaba,

Hemen konuya girmek istiyorum.9 yaşındaki kızım her gece altını ıslatıyor.Bir türlü anlamıyorum daha önceleride yapardı ama ara sıra şimdi 1 hatfayı geçti hergece altına yapıyor.O kadar üzülüyorum ki nedenini anlayamıyorum.Normalde eşimle çok erken saatlerde işe gitiğimiz için geceleri kv de kalıyordu çocuklar.Ama okullar açılacak diye eşim 14 gün yıllık izne ayrıldı çocuklarla ilgileniyim biraz dedi.O nedenle çocuklar bende kalıyor..Artık çok küçük sayılmaz 9 yaşını 1,5 ay sonra bitiricek .Ama bu sorunu çözemedik hala.Daha önceleri ara sıra yaptığında çok sorun etmedim olabilir demiştim.Anne ile görüşmedikleri için(anne başkasıyla evli görüşmek istemiyor )ayda 1 kez bazen 2 de oluyor pedegog görüşmelerimiz oluyor sohbet gibi.Bunu pedegoglada görüşmüştüm.Özellikle tablet bağımlısı oyun oynarken yapardı ve bu nedenle tableti kısıtlamızı önermişti.Öylede yapmıştık.Ayrıca sağlık problemi olup olmadığını öğrenmek için doktora götürün demişti.O zamanlar doktorada gitmiştik.Bir sağlık problemi yokmuş çok şükür.Ama şimdi neden böyle oldu anlamıyorum.Her gece bazen ben biz uyandığımızda fark ediyoruz bazen kendi uyanıp sesleniyor bana.Her gece banyoya sok yıka birde uykulu oluyor yıkanmak istemiyor ikna et yıka üst baş değiştir çarşafları yıka yenilerini ser uyut.Çok sıkıntılı bir durum gerçekten çok üzülüyorum neden böyle yapıyor anlamıyorum konuşuyorum onunla tuvaletin geldiği zaman farkında olmuyomusun vs.bir sürü şey sorup konuşuyorum tatlı tatlı ama yok banamısın demiyor.Farkında oluyorum ama çok uykulu oluyorum kalkamıyorum diyor.Bazen de kalkmak istemiyorum diyor.Her gece konuşuyorum bu gece yapmıycaz bana seslen ben götürüm seni tuvalete diyorum geceleri bazen tuvaletede kaldrıyorum onu ama sabaha kadar mutlaka bi kere ıslatıyor altını.Kv de de yapıyormuş ama ara sıra.

Eşimde bende ne yapacağımızı bilemedik.O kadar şansızım ki pedegog da izinde 1 hafta sonra gelicek ve randevumuz ekimin 5inde.Telefonla ulaşabilsem keşke ama şahsi numarasını vermiyormuş kadın.O yüzden ulaşamıyorum.Sabahları işe gidiyorum ve bütün gece yaptımı yapacakmı bunu alışkanlığa dönüştürmesin diye tetikte bekliyorum konuşuyoruz sürekli onunla .Gece tuvalete kaldırıyorum ara sıra kontrol ediyorum sonuç yine aynı .Uykum zehir oluyor.Zombi gibi işe geliyorum.Eşim işe gititğim için ben yıkıyım sen uyu diyor ama babasından utanıyor beni istiyor banyoda.Kv demde anlamıyor durumu oda konuşuyor ama işe yaramıyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum geçekten tecrübeli anneler bir yol gösterin ne olurLL
Merhaba ;
Benim oğlumda malesef 9 yaşına kadar hemen hemen her gece yaptı .Pedagog vs para etmedi . Gerçekten zor bir durum bilirim sabahın beşinde yorgan çarşaf yıkamayı . Kışın hepten uykusuz kalırsın . Ben bir çözüm bulmuştum , bazıları yanlış bulmuştu ama işimi böyle çözdüm .Hala varmı bilmiyorum . İki adet ped şeklinde çiş alarm setleri satılıyordu . Bir tanesini iç çamaşırına bir tanesini omuz kısmına yapıştırıyorduk . Gece çişini kaçırmaya başladığında haifif bir titreşim ile çocuğun kaslarının uyarılmasını sağlıyorudu . Yani altına kaçırırken çocuğun uykusunu bölüp onu uyandırıyordu . Oğlumun uykusu çok ağırdı . Kalkamıyordu , yıkanmak istemiyordu . Bir ay içinde bitti sıkıntımız . Acı vs vermiyor kesinlikle kullanmadan önce ilk ben denedim çünkü.Sadece ped ıslanınca titreşim hissediyor çocuk . Nereden ve kaça aldık hatırlayamıyorum ama internetten bakacağım . Geçer üzülmeyin .

Bilgi için çok teşekkür ederim.Aslında şayet dediğiniz gibi çocuğun canını yakmayan birşey ise çözüme kavuşturamazam hiç bir şekilde bu yöntemi düşünürüm gibime geliyor..Ama malum öz annesi değilim ne yazık ki istersem dünya iyisi olayım yinede adım üvey anne yani acaba çocuk üzülür mü bu ped uygulamasına annem olsa yapmazdı gibi bi hisisyat yaratır mı emin olamıyorum.yada kv izin verir mi ki.Çok zor onu ne kadar çok sevsemde üvey annelerin kötü bir şanı var :(Her ne kadar ben öyle olmasamda

Evet eşimin ilk eşinden kızı.
yok.artik helal olsun valla size insanin.kendi cocugu olsa bu kadar ilgilenirdi yika carsafini degistir uztunu giyindir ve tekrar uyut sorunun ne oldugu hakkinda en ifak.bir bilgim yok ama sizin gercekten vicdan sahibi biri oldugunuzz yonunde ikna oldum hic uvey anne profilinde degilsiniz masallah allah gonlunuze kalbinoize gore versin

Önce bir cocuk cerrahiye gitmelisiniz .Uyku oncesi ilaci var suyu mesaneye indirmeyen .
Ama 7 den sonra birsey yiyip icmezse iyi olur .
Once bunu deneyin , uykudan 2 saat sonra tuvalete kaldirin .Birde internette alarmli külotlar var İse yaradığıni söylüyorlar

hiç öğrenememişse sorun genellikle fiziksel , sonradan tutamamaya başlamışsa psikolojiktir. en azından pedagog/psikolog ile görüşene kadar ona vakit ayırın . bol bol konuşun . duygularınızı paylaşın ki o da paylaşsın .

Merhaba,

Hemen konuya girmek istiyorum.9 yaşındaki kızım her gece altını ıslatıyor.Bir türlü anlamıyorum daha önceleride yapardı ama ara sıra şimdi 1 hatfayı geçti hergece altına yapıyor.O kadar üzülüyorum ki nedenini anlayamıyorum.Normalde eşimle çok erken saatlerde işe gitiğimiz için geceleri kv de kalıyordu çocuklar.Ama okullar açılacak diye eşim 14 gün yıllık izne ayrıldı çocuklarla ilgileniyim biraz dedi.O nedenle çocuklar bende kalıyor..Artık çok küçük sayılmaz 9 yaşını 1,5 ay sonra bitiricek .Ama bu sorunu çözemedik hala.Daha önceleri ara sıra yaptığında çok sorun etmedim olabilir demiştim.Anne ile görüşmedikleri için(anne başkasıyla evli görüşmek istemiyor )ayda 1 kez bazen 2 de oluyor pedegog görüşmelerimiz oluyor sohbet gibi.Bunu pedegoglada görüşmüştüm.Özellikle tablet bağımlısı oyun oynarken yapardı ve bu nedenle tableti kısıtlamızı önermişti.Öylede yapmıştık.Ayrıca sağlık problemi olup olmadığını öğrenmek için doktora götürün demişti.O zamanlar doktorada gitmiştik.Bir sağlık problemi yokmuş çok şükür.Ama şimdi neden böyle oldu anlamıyorum.Her gece bazen ben biz uyandığımızda fark ediyoruz bazen kendi uyanıp sesleniyor bana.Her gece banyoya sok yıka birde uykulu oluyor yıkanmak istemiyor ikna et yıka üst baş değiştir çarşafları yıka yenilerini ser uyut.Çok sıkıntılı bir durum gerçekten çok üzülüyorum neden böyle yapıyor anlamıyorum konuşuyorum onunla tuvaletin geldiği zaman farkında olmuyomusun vs.bir sürü şey sorup konuşuyorum tatlı tatlı ama yok banamısın demiyor.Farkında oluyorum ama çok uykulu oluyorum kalkamıyorum diyor.Bazen de kalkmak istemiyorum diyor.Her gece konuşuyorum bu gece yapmıycaz bana seslen ben götürüm seni tuvalete diyorum geceleri bazen tuvaletede kaldrıyorum onu ama sabaha kadar mutlaka bi kere ıslatıyor altını.Kv de de yapıyormuş ama ara sıra.

Eşimde bende ne yapacağımızı bilemedik.O kadar şansızım ki pedegog da izinde 1 hafta sonra gelicek ve randevumuz ekimin 5inde.Telefonla ulaşabilsem keşke ama şahsi numarasını vermiyormuş kadın.O yüzden ulaşamıyorum.Sabahları işe gidiyorum ve bütün gece yaptımı yapacakmı bunu alışkanlığa dönüştürmesin diye tetikte bekliyorum konuşuyoruz sürekli onunla .Gece tuvalete kaldırıyorum ara sıra kontrol ediyorum sonuç yine aynı .Uykum zehir oluyor.Zombi gibi işe geliyorum.Eşim işe gititğim için ben yıkıyım sen uyu diyor ama babasından utanıyor beni istiyor banyoda.Kv demde anlamıyor durumu oda konuşuyor ama işe yaramıyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum geçekten tecrübeli anneler bir yol gösterin ne olurLL
Merhaba.Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum.Benim oğlumda 9 yaşında ve istisnasız her gece ıslatıyor.Çocuklar gece ıslattığı zaman genelde psikolojik travmaları işaret ettiği düşünülür.Oğlum mutlu bir evde sevgiyle,ilgiyle büyüyen,konuşan ve problemlerini çok net ifade eden bir çocuk.Bu yüzden sağlık problemi olabilir diye düşünüp doktora götürdüm.Tüm değerleri normal çıktı çok şükür.Doktor ilaç yazabileceğini söyledi.Ben istemedim almadım.Ve araştırmalarım sonucunda genetik olabileceğini öğrendim.Eşimde yaklaşık 12 yaşına kadar aynı sorunu yaşamış.Sabırla bitmesini bekliyorum.Bulduğum birkaç çözümü paylaşmak istiyorum.Uyumadan en az 1 saat önce sıvı tüketmemesine dikkat ediyorum.Örneğin saat 21:00 da uyudu tam bir saat sonra 22:00 da uyandırıp tuvalete götürüyorum.Sabaha kuru kalkıyor.Diyelimki dışarıdayız yada evde kontrol edemedim sıvı tüketimini o zamanlarda ise uyuduktan sonra birer saat arayla 2 kez tuvalete götürürsem yine sabah kuru kalkıyor.Yatağı için alez kullanıyorum.Üzerine örttüğüm herşeyin makine ye sığıyor olmasına dikkat ediyorum.İş yüküm epey azalmış oluyor.Tavsiye ederim.

Çocuk bilinç altı birşeye üzülüyor muhtemelen sizinde bebeğiniz var galiba kızınız bebeği kıskanmış olabilir tatlı dille yaklaşın akşam yemekten sonra çok sıvı tüketmesine izin vermeyin gece en az bir kez tuvalete kaldırın. şu evladını bırakan kadınları anlamıyorum nasıl içleri rahat ediyor yediklerinden içtiklerinden ne zevk alıyorlar anlamıyorum

Çocuk bilinç altı birşeye üzülüyor muhtemelen sizinde bebeğiniz var galiba kızınız bebeği kıskanmış olabilir tatlı dille yaklaşın akşam yemekten sonra çok sıvı tüketmesine izin vermeyin gece en az bir kez tuvalete kaldırın. şu evladını bırakan kadınları anlamıyorum nasıl içleri rahat ediyor yediklerinden içtiklerinden ne zevk alıyorlar anlamıyorum
Yorum için teşekkür ederim.Bebeğim olsun isterdim.Ama şimdilik yok .Eşimin 2 kızı var .küçük olanla idrar sorunu yaşıyoruz.

Canım bunu gördüm biryerde ve senin için kopyaladim.Dene istersen.Umarım yararlı olur.Güzel yüreğinden öperim bu arada❤❤❤
.
Geceleri altına kaçırma olayı daha çok çocuklarda görülen bir rahatsızlık olsa da bir çok büyük insan da bu problemle karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumun altında yatan bir çok neden vardır. Stres, korku, baskı, hastalık vb. gibi bir çok sebebi vardır. Bu problemi yaşayan insanlara bir kac bitkisel oneriler var,herhangi birini ya da bir kaçını uygulayabilirsiniz.
✔1)Çoçuklarda ve buyuklerde altını kaçıranlar için bitkisel tedavisi denilince en etkili yollardan biri de tarçın tozudur.Günde bir kez çubuk tarçın çiğnemek etkilidir. Çocuğunuz bunu istemiyorsa, bir çubuk tarçını toz haline getirin ve şekerle karıştırın, kahvaltıda çocuğunuza bunu yedirin.
✔2)Amla Bu meyve çocuklarda ve buyuklerde altını ıslatma tedavisinde size yardımcı olacak bir gıdadır. Amla meyvesini ezin, içine biraz bal, bir tutamda zencefil karıştırın. Kahvaltıda bunu çocuğunuza yedirin.
✔3) Zeytinyağı Çocuklarda altını ıslatma bitkisel tedavisine çare bir diğer besin de zeytinyağıdır. Zeytinyağını biraz ısıtın ve çok sıcak olmamak üzere, çocuğunuzun alt karın bölgesine masajla sürün. Bunu buyuklerde yapabilir, uygulamak şifa yollarından biri
✔4) Muz altını ıslatan kisilerde bitkisel tedavide etkili bir gıdadır. Günde 2-3 tane muz yemekte fayda var.
✔5) Bal doğal bir tatlandırıcıdır ve yağ yapmaz. Çocuğunuza her gece yatmadan bir yemek kaşığı bal yedirin. Balı yemeği sevmiyorsa, sütle karıştırın içirebilirsiniz.
✔6) Kızılcık bitkisi böbrek enfeksiyonları, alt ıslatma gibi sağlık sorunlarda gerçekten yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Altını ıslatan çocuklar için yatmadan sıvı vermemeli denmesine rağmen, kızılcık suyu bundan istisnadır. Çocuğunuza yatmadan kızılcık suyu içirin.
✔7) Elma sirkesi mide asit seviyesini düzenler ve böylece, sık sık idrara çıkma isteği azaltır. Bir bardak suya biraz elma sirkesi koyun ve çocuğunuz en az günde 3 kez bu sudan içsin.
✔Sistit ve idrar kacirmaya 1'er tutam melisa ve karabas otu ile 21 gunluk kürle iyilesebilirsiniz.

Back
X