Sorun nedir, belki de problemi ifade edemiyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ssometimes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

ssometimes

Ziyaretçi
Nereden başlayıp, yanlış anlaşılmayıp, en doğru kelimelerle nasıl ifade edebileceğimi de bilmiyorum ama sadece bayanların olduğu doğru yerden sanırım fikir almaya ihtiyacım var.

29 yaşındayım, iyi eğitimliyim, iyi bir aileden geliyorum, çevremde kadın-erkek herkesin hem çok akıllı hem çok güzel hem de iyi kalpli olduğunu söylediği biriyim. Karakter olarak ta ciddi, gerçekçi, değer yargılarına çok sıkı bağlı biriyimdir. Kendini beğenmiş gibi algılanmak ta asla istemiyorum, sadece sorunu bulmaya çalışıyorum..Küçüklüğümden beri, karşı cinsin yoğun ilgisi altındaydım hep, ama benim tek düşündüğüm alabildiğim kadar eğitim almak, aileme layık olmak, kendi ayaklarım üstünde durmaktı, çok ta başarılıydım, sadece şu an çeşitli nedenlerle işsiz olsam da bunları başardım denebilir.

Bu sürelerde de evlilik aklımdan dahi geçmedi, hayallerimde de olmadı, şu anda dahil, asla bir çocuğum olsun istemedim, istek te duymadım. Karşıma çeşit çeşit adamlar çıktı, çoğuyla hiç denemedim bile. Sadece ünv de de 3 yıl sürem bir ilişkim oldu, sonunda kültür, aile farklılıkları gibi nedenlerle ayrıldım. Diğerleri gerçek bir ilişki bile değillerdi, şans dahi tanımadım. Okullardan, işyerinden sürekli birileri beni istiyordu, denemek istiyordum ama biraz konuşunca bazısı aşırı işkolik, bazısı başka kültürden, kimisi alkolik, kimisi aşırı sertti, kimine hiç güvenemiyordum, kimisi ruhuma hitap etmiyordu, kimisi şüphe uyandıracak kadar aşırı sevgi gösterileri yapıyordu, kimi çok cinsellik yaşamıştı, ya da aşırı dinciydi, ya da bunlardan birkaçını bünyesinde bulunduruyordu v.s, kesiyordum kısa sürede görüşmeyi..Çevreme bakıyorum, arkadaslarımın ilişki veya evliliklerinde gözle görülür o kadar büyük yanlışlıklar görüyorum ki, çoğunda gerçek sevgi, aşk olmamasına da şaşıyordum.

En son biriyle tanıştım, boşanmış ama çocuksuz biriydi, her yönümüz herseyimiz uyuşuyordu, ilk kez bu kadar denk ve çok şeyi yakaladığım biriyle karsılaştım, derin ve hayata dair her konuda konuşabildiğim, anlaşabildiğim biriydi. Ama bu kez de ben hiç evlenmemiş o daha önce evlenmiş oldugu için içime bir türlü sindiremedim, yine yarıda bıraktım..Bir başkası olsaydı şimdiye dek belki onlarca kez evlenmişti..Ben de kusursuz değilim ama bekarım, inançlıyım, içki içmiyorum, müslümanım, kalbimden seviyorum, oyun oynamıyorum, aldatmıyorum, ama hep böyle oldu. Ben de olduğuna inandıklarımı karşıdan da bekledim..İnanın şu an biri yine bana yaklaşacak diye korkar oldum, acaba bu kez neden üzülürüm acaba diye düşünüyorum. Erkeklere karşı ne naz, cilve yapan biriyim, ne de üzerlerine düşen biriyim, hep onların öncelikli çaba sarfetmesini beklerim, hiç adım atmam... Gerçek aşk sevgiye değer vermekle birlikte ve illa olmalı derken insanların mutlaka uyumlu ve denk olmaları gerektiğine de inanıyorum. Bazen kendime soruyorum, gerçekten evlenen tüm insanlar o en doğru, işte budur diyecekleri insanları bulmuşlar mı?

Çok sayıda öylesine, 3-5 kriterle ya da baskılarla evlenmiş, mutsuz insanlar oldugunu düşünüyorum...Hatta kadınların evlendikleri zaman eski hayatlarından çok daha mutsuz olduklarını sık gözlemledim. O kadar çok beynine kan gitmeyen, aklı uçkurunda, kadına hitap etmesini bilmeyen, kaba saba, gayriciddi, yontulmamış, sahtekar adamlar var ki bu toplumda...Ki bizim Türk kadınımız çok daha hassas, ince, duyarlı, ve zekidir erkeklere göre...Çok adam bu bayanları haketmiyor aslında...Mutlaka çok iyiler de var ama genel gidişatta bulunduğumuz zaman da, iyi ve kaliteli hem bayan hem erkek sayımız da azalıyor sanırım...

Toplum belki de biz bayanlara bunu, evlilik konusunu daha doğmadan önce yüklemiş, ben belki hiç karşılaşmayacagım o doğru kişiyle ve hiç evlenmeyecegim ama nereye gitseniz ilk bu soruluyor niyeyse ki ailem evlen artık bir kez dememiş bir ailedir ama toplumdaki o insanlara ben şimdi sizlere anlattığım gibi bu yüzden, bu yüzden diye anlatabilir miyim, anlatsam anlaşılabilir miyim? En doğrusu yoksa gerekirse insanlar yalnız ölmeli bence, yanlış kişilerle olmaktansa da yalnızlık çok çok daha huzurlu...

Ne zaman herseyimizin doğru düşünüldüğü bir toplum olacagız biz?

Böyle karışığım,kişisel sorunlarım da çok, bir yandan da bu toplumsal meseleler..

Çok teşekkür ederim okuduğunuz için...

O kadar yoruldum ki :(((

Canım selam...tamamen okudum yazdıklarını...açıkçası ben sende bir sorun oldugunu düşünmedim..aksine seçici olman iyi birşey..evlilik bu..hayatını devam ettirecegin kişiyi iyi secmelisin tabii ki...inan bana o aradıgın kişi er yada geç karşına çıkacaktır...Allah herşeyin zamanını belirlemiştir merak etme.dedigin gibi mutsuz evlilikler çok hayatta...ama bunları düşünüp evlilikten sogumamalısın bence..herkes aynı olacak diye birşey yok...hiç canını sıkma bence...o insan seni biryerlerde bekliyordur merak etme..ALLAH herşeyi gönlüne göre versin.

bu kadar secici olmak hiç de iyi birşey değil kusura bakmayın
siz "doğru adam"ı ariyorsunuz ama kendinizin karşınızdaki birey için "doğru" olup olmadıgınızı hiç düşünmüyorsunuz
ilişkilerinizi hafiye gibi şüpheler ve detaycılık üstüne kurarsanız üzgünüm ama hayatınızın sonuna kadar yalnız kalmaya mahkum olursunuz
insanlar hatalariyla vardir
siz alkol almiyor olabilirsiniz
fakat hayatınıza giren insanın özel gün ve gecelerde kadeh tokuşturma zevkine de karişma hakkınız yok
ee bak işve cilveden mahrum olmak da belki bi kadının en büyük eksiğidir evlilikte
zira erkeklerin tamamına yakını kadından bunu bekler
ee o da sen de yokmuş
ne yani adam şimdi seni sevdigini söyleyen bunu öne sürüp ayrılsa haklı mı o halde?
senin mantıgınla bakarsak evet haklı...

kalbimden seviyorum oynamıyorum falan diyorsunuz
iyi ama karşınızdakinin oynadıgını, kalbinden sevmedigini nasıl anlıyorsunuz şıp diye?
sizin kendinize güveniniz mi yok?
iyi birfrekans yakalamışsınız evlenip boşanan beyefendi ile
neden bitirdiniz?
evlenip boşanmış olması siz ilişkiye başlama kararı verdiginizde sorun yaratmadı da evlilik kararınıza neden etki etti?

bakın kardeşceyzim
evlilik bi nevi kumardır
insan sarrafısındır insanları çok iyi analiz edebilirsin
fakat unutma ki aynı eşikten beraberce adım atmadıktan sonra hiç bir adamı tam olarak tanımanın imkanı yoktur

sen öyle bi hale gelmişsin ki vatan millet sakarya nidaları atiyorsun
toplumu olusturan bireylerdir
yani bizleriz
elbette gördüklerimize duyduklarımıza kulak tıkayamıyoruz
ama bu demek değil ki 3. şahısların evliliklerindeki kötü tecrübeleri bizlere rehber olacak
çevremde evliliği çok keyifli giden insanlar oldugu gibi kötü giden insanlar da var
ama kalkıp da kötü gidenleri model almiyorum kendime
neler okuyoruz KKda, ne entrikalar, ne hayal kırıklıkları, ne kabuslar...
1 tane kocamı seviyorummm başlıgı açılıyosa 11 tane de aldatıldım, kocam beni dövüyor vb. başlıklar açılıyor
o halde bütün bekarlar vazgeçsin evlilikten öyle mi?
hayır hayatım hayır

insanlar hatalarıyla, farklılıklarıyla kabullenebiliyolarsa birbirlerini işte o zaman mutlu olurlar, gerçek aşkı yaşarlar
herşeyiyle sana benzeyen bir adamla ilk zamanlar mutlu olabilirsin yada mutlu oldugunu sanırsın
ama zaman geçtikçe bogulursun, rutine biner hayat
mükemmellik sıkıcıdır çünkü

sen sen ol, farklılıklardan önce aşkı ara
aşk insana farklılıkları unutturur ama aynılıklar insanı birine aşık etmeye yetmez :)

Son düzenleme:
çok mu iyimser bir yaklaşım benim ki bilemiyorum ama hani tabiri caizse diğer yarını bulduğun zaman kusurlarını görmeyeceksin diye düşünüyorum .... kusursuzu zaten bulamazsın çünkü yok öyle bişey tornadan çıkmadık ki, insanız ve hepimizin kusurları var ...önemli olan o frekansı tutturacağın insanla karşılaşman , demek henüz karşına çıkmadı...
benim de çok isteyenim oldu, çok istediklerim oldu ama eşimi gördüğüm anda işte bu dedim ve hiçbir kusuru gözüme batmadı

Üzümün sapı var, armudun çöpü var durumlarındasınız ama 4x4' lük adam yok unutmayın ki 4x4 bir tek jeeplerde olur.:roflol:

Hep gardını almış vaziyette istesende aşık olamazsın canım. :umursamaz:

bu kadar ayrıntıcı bu kadar derin düşünmenin doğru olduğunu sanmıyorum
bencce sen birilerini beğenmemekten ziyade
birine bağlanmaktan, o sorumluluğu almaktan korkuyorsun
bu korku da herkes ve her şey için bahane bulmana sebep oluyor
bir çeşit savunma mekanızması
bu şekilde devam ettiğinde zaten hiçbir zaman mutlu olamayacaksın ki
bir tarafın hep eksik kalacak
bazı güzellikleri ıskalamış olacaksın
insan sürekli kontrollü yaşayamaz ki
her şeyi istediğimiz gibi yönlendiremiyoruz
çevremizde olumsuzluklar hep var ve olmaya da devam edecek
ama bizim de o olumsuzlukları yaşamayacağımız anlamına gelmiyor
diyelim ki evlendin ya da aşık oldun ama sorunlar yaşadın
denemeye değmez mi
aşk, aşık olmak güzeldir, aşk acısı çekmek de güzeldir
kendini rahat bırak biraz
kimse senden mükemmel olmanı ya da mükemmeli bulmanı beklemiyor

yazdıklarını okudum düşüncelerin güzel fakat hayatta hiç kimse 4x4 lük değildir.
Belki görünüşte süper biri olur ama onunla yaşamaya başladıkça gerçek yüzünü gösterebilir, evlilik yapanlar bekarlara göre daha mutsuz demişsin bence o mutsuzluktan ziyade sorumluluk taşımanın verdiği bir olgunluktur (tabi mutsuz insanlarda vardır ama hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz)
Umarım hayalindeki insanı bulursun...

Hayatım sizinki gibi 4/4 lük değil ..Bi çok sorunum var üni gitmedim ailemle takışıyorumm rahat vurdumduymaz bi yaşantım var ... DOĞRU ADAMI BULDUM =) 5 yıldır bırlıkteyım evlenıcemm =)

Deşmemek lazımm doğanın kanununu =) Siz de ilk bakıldığında mükemmel gibi görünebilirsinizz ama ruh sağlığınızda sorun var içinizde bi filozof yatıyoo ......hayatt sokaktaaaa ..O sokaktaa aşkda var kinde var nefrette var dostluk arkadaslkda var =) Pencerelerinizi açın bırazzz =)

Hayatı sorun haline qetirmeyinn =) Problemi başkasında değil kendinizde arayın ...

Ben de başta sizin gibiydim, pireler için yorgan yakar, burun bükerdim. Sonra Allah'ın sopası yok derler, balyoz yemişe döndüm..:) eskiden kimseye bana kazık atma lüksü vermezdim güvenmediğim için, eleştirip durduğum için. Kazıklar yedikçe bay Doğru'ya yaklaşıyorumdur herhalde...inşallah boşuna kazık yemiş olmam yani..Çocuklar düşe kalka büyür derler, hayatta böyle acı çeke çeke mutlu olunuyor.

Arkadaşım kendinize göre bir takım kriterler belirlemişsiniz, mükemmel birlikteliği arıyorsunuz ama mükemmel birlikteliği bulduğunuz zaman da evliliği yine düşünmüyorsunuz..

Son ilişkinizi boşanmış diye bitirmeniz bunu gösteriyor..
Neden bitirdiniz?
Size göre bu kadar bulunmaz özelliği bulduğunuz adamın, boşanmış olması nasıl sorun olur anlamadım..Ben olsam asla bırakmazdım..

Siz de bence ,,kimseyi kendinize layık görmeme olayı var..Bunun belki farkında değilsiniz ama herkeste bir kusur bulmak ya bunu gösteriyor ya da bir erkekle bir ömür geçirme fikri size yanlış geliyor..
Bilemem..

Ama kimseyi tam anlamı ile tanıyamıyorken, evleneceğiniz insanı bile yıllar geçtikten sonra bazen ancak tanıyabilyorken, bu şekilde önyargılı olmak bana çok da normal gelmedi..

Kendinizi herkesin az da olsa kusurlu olduğuna, kimsenin tam anlamı ile size göre olmadığına öyle bir inandırmışsınız ki, kapıları kapamışsınız siz tam anlamı ile..

Her anlamda dünyanın en 4*4 lük erkeği de çıksa karşınıza siz birşey bulur yine evlenme fikrine sıcak bakmazsınız gibi geliyor..

Bence bu kadar net olmayın bu konuda..
Tabii ki size uygun bir insan olması önemli ama bir yere kadar..
Kimse 4*4 lük değil..
Siz, size göre 4*4 lüksünüz..

Ama bakın burdaki bazılarımıza göre,fikirleriniz pek de mantıklı değil..

ıstediğiniz hayatı yaşamanız dileği ile..

Biraz mükemmeliyetçi bir yapınız var galiba...
Bu nedenle imkansızı arıyor gibisiniz.Hayatınız boyunca istediğiniz bütün özelliklere sahip birini bulmanız çok zor bence..
Karşınıza çıkan kişilerin mutlaka istediğiniz özelliklerden eksik veye farklı bir yönü olacaktır.
Neden o beyi bıraktığınızı anlamadım.
Hayat biz insanlar için..Belki evlendiği kişi ile anlaşamadı yapıları uymadı ve hem ona hem kendine daha fazla zarar vermemek için ayrıldı. O bey birçok bayanla ilişki kurup evlenmeden aynı evi paylaşsaydı yine ayrılır mıydınız?
Evlenip ayrılmış olması neden bu kadar önemli?
En azından size dürüst davranmış bence bu da bir artıdır.
Mutlu olmanız dileğiyle..

siz "doğru adam"ı ariyorsunuz ama kendinizin karşınızdaki birey için "doğru" olup olmadıgınızı hiç düşünmüyorsunuz
ilişkilerinizi hafiye gibi şüpheler ve detaycılık üstüne kurarsanız üzgünüm ama hayatınızın sonuna kadar yalnız kalmaya mahkum olursunuz
fakat hayatınıza giren insanın özel gün ve gecelerde kadeh tokuşturma zevkine de karişma hakkınız yok
ee bak işve cilveden mahrum olmak da belki bi kadının en büyük eksiğidir evlilikte
ee o da sen de yokmuş
ne yani adam şimdi seni sevdigini söyleyen bunu öne sürüp ayrılsa haklı mı o halde?

iyi ama karşınızdakinin oynadıgını, kalbinden sevmedigini nasıl anlıyorsunuz şıp diye?
neden bitirdiniz?
evlenip boşanmış olması siz ilişkiye başlama kararı verdiginizde sorun yaratmadı da evlilik kararınıza neden etki etti?

bakın kardeşceyzim
evlilik bi nevi kumardır
fakat unutma ki aynı eşikten beraberce adım atmadıktan sonra hiç bir adamı tam olarak tanımanın imkanı yoktur

yani bizleriz
ama bu demek değil ki 3. şahısların evliliklerindeki kötü tecrübeleri bizlere rehber olacak
çevremde evliliği çok keyifli giden insanlar oldugu gibi kötü giden insanlar da var
1 tane kocamı seviyorummm başlıgı açılıyosa 11 tane de aldatıldım, kocam beni dövüyor vb. başlıklar açılıyor
hayır hayatım hayır

insanlar hatalarıyla, farklılıklarıyla kabullenebiliyolarsa birbirlerini işte o zaman mutlu olurlar, gerçek aşkı yaşarlar
herşeyiyle sana benzeyen bir adamla ilk zamanlar mutlu olabilirsin yada mutlu oldugunu sanırsın

aşk insana farklılıkları unutturur ama aynılıklar insanı birine aşık etmeye yetmez :)

Noktasına, virgülüne, tırnak işaretine kadar katılıyorum Şeniz

Eklenmesi gerektiğini düşündüğüm tek bir kelime dahi bulamadım alkisalkisalkis

Üzümün sapı var, armudun çöpü var durumlarındasınız ama 4x4' lük adam yok unutmayın ki 4x4 bir tek jeeplerde olur.:roflol:

Hep gardını almış vaziyette istesende aşık olamazsın canım. :umursamaz:

arkadaşa tamamen katılıyorum.bence sen kendine mükemmel eş arıyorsun.bunuda bulmak çok zor.belkide gerçekten aşık olmadın bugüne kadar.eğer aşık olsaydın çünki karşındakinin kusurlarını görmeden seveceksin.

Yorumlarınız, değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Sitede yeni sayılırım. Aslında konunun açılmadığını ya da onaylanmadığını sanıyordum, bu yüzden takip etmedim. Hani bazen biz kadınların bazıları duygusal patlama, herşeyi koyverme, içsel hesaplaşma, yoğun hisler, zayıflıklar, sorgulamalar v.s yaşadığımız anlarımız olur, bu öyle, onun gibi bir andı benim için. Bazen de başkalarına fikir verirken aslında kendimizde bunları uygulayamıyoruz. Şu an okuduğumda kendi yazımla ilgili ben de çok arkadasın bahsettiği gibi bazı yerlerde mantıksızlıklar, çelişkiler buluyorum.

Hayatım tabi ki 4-4 lük değil, tam aksine belki çok fazla sorun, sıkıntı v.s içeriyor, elbette ki ben de çok kusurları, eksileri olan biriyim ama kendimce iyi bir adamın beni bulmayacagı yönündeki yanlışta olsa fikrimi, hissimi değiştirecek işte budur diyecegim adamla karsılaşmamış olmam olarak görüyorum bu sorunumun temelini. Bir de hani bir insanla denersiniz, sonu kötü biter, kimi insan bunu kolay atlatır, çok anlamlar yüklemez, ben kolay atlatamayanlardanım, ilişki içinde de kaldıramayacagım şeyleri artık biliyorum. Ve bu sitede okuduğum çok şey de adeta kanımı donduruyor..

Tekrar çok tesekkür ediyorum tüm görüşleriniz için, sizlerin de hersey dilediğiniz gibi olsun umarım..

Yorumlarınız, değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Sitede yeni sayılırım. Aslında konunun açılmadığını ya da onaylanmadığını sanıyordum, bu yüzden takip etmedim. Hani bazen biz kadınların bazıları duygusal patlama, herşeyi koyverme, içsel hesaplaşma, yoğun hisler, zayıflıklar, sorgulamalar v.s yaşadığımız anlarımız olur, bu öyle, onun gibi bir andı benim için. Bazen de başkalarına fikir verirken aslında kendimizde bunları uygulayamıyoruz. Şu an okuduğumda kendi yazımla ilgili ben de çok arkadasın bahsettiği gibi bazı yerlerde mantıksızlıklar, çelişkiler buluyorum.

Hayatım tabi ki 4-4 lük değil, tam aksine belki çok fazla sorun, sıkıntı v.s içeriyor, elbette ki ben de çok kusurları, eksileri olan biriyim ama kendimce iyi bir adamın beni bulmayacagı yönündeki yanlışta olsa fikrimi, hissimi değiştirecek işte budur diyecegim adamla karsılaşmamış olmam olarak görüyorum bu sorunumun temelini. Bir de hani bir insanla denersiniz, sonu kötü biter, kimi insan bunu kolay atlatır, çok anlamlar yüklemez, ben kolay atlatamayanlardanım, ilişki içinde de kaldıramayacagım şeyleri artık biliyorum. Ve bu sitede okuduğum çok şey de adeta kanımı donduruyor..

Tekrar çok tesekkür ediyorum tüm görüşleriniz için, sizlerin de hersey dilediğiniz gibi olsun umarım..

Ben de 30 yaşım bitmek üzereyken evlendim,ben de kolay beğenmezdim.Ama bunun temelinde ne istediğimi bilmek vardı.
Kusura bakma canım ama sen daha kendi içindeki hesaplaşmalarını tamamlayamamışsın.
Bir kere insan yanlış yapmadan doğruyu bulamaz.Bulanlar ben buldum demesin,şanslarına şükredip otursun.Aman ayrılırsam üzülürüm mantığıyla belki de çok güzel sonuçlanacak ilişkilerinin önünü kestikçe işin zorlaşır.
Yanlış ilişkiler yaşadım çok şükür.Yoksa doğruya bu kadar değer vermez,bu kadar güzel ve saygılı bir adamla evli olmazdım şu an.Küçük dağları ben yarattım edasıyla gezmektense kalkanını indir,gözlerini bazen kapamayı unutma.Gözlerin açık olduğu zamanda gördüklerin,ara sıra kapamanı mübah kılıyorsa ne ala.
Sevgiler,mutluluklar a.s.

kaç kurbağa öpülür biliyomusun prense dönüşecek diye....

çok detaycısın.. Yaradan gönlüne göre versin....

bu arada insanlara illa kendini anlatmak zorunda değilsin (evlen diyenlere) neden diye sorduklarında daha yapacağım işler var de geç...

mutluluklar...

O zaman ciddende evlenmemeni tavsiye ederim arkadasim.....Evlilik zaten basli basina bir deneydir....Iste budur dedigin adamla bile sonun varmi yokmu allah kerim!!:kahve:

Herseyi ile uyusan, deli divane asik olan ciftlerin bile kac kez hüsranla biten evliliklerine sahit olduk....gerek burda gerek reelde.:delphin:

Gercekci bir insan oldugnu yaziyorsun ama ben bunu pek görmedim güzelim....gercekci insan ayaklari yere basan bir insan zaten bilirki her güzellin bir kusuru vardir...bilirki hic bir zaman hayallerimizde kurdugmuz hem gönlümüze hem gözümüze hem ruhumuza hem bilmem neyimize hitap eden o adami bulmak mümkün degil....zaten ayni cati altinda yasamadigin sürece inan bana tam olarak bir erkegin huyunu suyunu anlayamazsin..:delphin:

Malesef ki bir kadinin yasi 30 dayandigi vakit zaten pek fazla secme imkani kalmaz......potansiyel es adaylari ya evlidir, yada bosanmis, ha bekar olanlarda zaten 30 yasindaki olgun akli basi yerinde bayanla evlenmek yerine gencecik 20 lik citiri tercih eder.....aci ama gercek...:kahve:

Bence bu kadar ayrintici olma, hoslandigin bir erkege sans ver..tam olarak kriterlerine uymasada.......cünkü 3-5 sene sonra aman biran evvel evleneyim, yasim geciyor, dogurganligimi kaybetmeyim deyip yagmurdan kacarkan doluya yakalanmakda var...

Hakkinda hayirlisi olsun

Nereden başlayıp, yanlış anlaşılmayıp, en doğru kelimelerle nasıl ifade edebileceğimi de bilmiyorum ama sadece bayanların olduğu doğru yerden sanırım fikir almaya ihtiyacım var.

29 yaşındayım, iyi eğitimliyim, iyi bir aileden geliyorum, çevremde kadın-erkek herkesin hem çok akıllı hem çok güzel hem de iyi kalpli olduğunu söylediği biriyim. Karakter olarak ta ciddi, gerçekçi, değer yargılarına çok sıkı bağlı biriyimdir. Kendini beğenmiş gibi algılanmak ta asla istemiyorum, sadece sorunu bulmaya çalışıyorum..Küçüklüğümden beri, karşı cinsin yoğun ilgisi altındaydım hep, ama benim tek düşündüğüm alabildiğim kadar eğitim almak, aileme layık olmak, kendi ayaklarım üstünde durmaktı, çok ta başarılıydım, sadece şu an çeşitli nedenlerle işsiz olsam da bunları başardım denebilir.

Bu sürelerde de evlilik aklımdan dahi geçmedi, hayallerimde de olmadı, şu anda dahil, asla bir çocuğum olsun istemedim, istek te duymadım. Karşıma çeşit çeşit adamlar çıktı, çoğuyla hiç denemedim bile. Sadece ünv de de 3 yıl sürem bir ilişkim oldu, sonunda kültür, aile farklılıkları gibi nedenlerle ayrıldım. Diğerleri gerçek bir ilişki bile değillerdi, şans dahi tanımadım. Okullardan, işyerinden sürekli birileri beni istiyordu, denemek istiyordum ama biraz konuşunca bazısı aşırı işkolik, bazısı başka kültürden, kimisi alkolik, kimisi aşırı sertti, kimine hiç güvenemiyordum, kimisi ruhuma hitap etmiyordu, kimisi şüphe uyandıracak kadar aşırı sevgi gösterileri yapıyordu, kimi çok cinsellik yaşamıştı, ya da aşırı dinciydi, ya da bunlardan birkaçını bünyesinde bulunduruyordu v.s, kesiyordum kısa sürede görüşmeyi..Çevreme bakıyorum, arkadaslarımın ilişki veya evliliklerinde gözle görülür o kadar büyük yanlışlıklar görüyorum ki, çoğunda gerçek sevgi, aşk olmamasına da şaşıyordum.

bence siz çok ayrıntılara takılıyorsunuz..birisi size sevgi gösteriyor acaba gerçek sevgimi diye düşünüyorsunuz..şüphecisiniz..ayrıca bu insanların çok cinsellik yaşdığını nereden biliyorsunuz..adam sevgilisine yada evlenmeyi düşündüğü birisine ben şu kadar kişi ile yattım demez..işkoliklik kısmına gelince ,yaşamak gerçektende zor ,insanların çoğu 8 saatten fazla çalışıyor maalesef..ona bakarsanız toplumun yarısı işkolik..vsvs...öyle bir bahsetmişsiniz ki ayani alkolik ,işkolik ,cinselliğe düşkün,aşırı dinci..yani demek istediğim ,insanların yaptığı şeyleri siz gözünüzde çok büyütmüşsünüz...sanki birlikte olsanız ,bu bahsettiğiniz şeyler sizlerin hayatını kötü etkileyeek gibi yazmışsınız..bir de şu gerçek sevgi gerçek aşk kısmına gelince ( son cümleleriniz) , açıkcası bu cümleleriniz beni korkuttu..ilişkilerde çok fazla yanlışlıklar görüyormuşsunuz..sizde kendi ilişkinize böyle bakıyorsunuz ,.çok fazla yanlışlık görüyorsunuz...çok irdeliyorsunuz..siz dışarıdan bakan bşirisi olarak her zaman gerçek sevgiyi anlayamayabilirsiniz..adam kadını aldatmıştır,adam kadını sevmiyor diyebilirsiniz ama aldatma, dayak ,hakaret ,vs olmayan bir ilişkide nasıl yanlışlıklar bulup ,bunlar birbirini sevmiyor diyebiliyorsunuz?yada diyormusunuz?

En son biriyle tanıştım, boşanmış ama çocuksuz biriydi, her yönümüz herseyimiz uyuşuyordu, ilk kez bu kadar denk ve çok şeyi yakaladığım biriyle karsılaştım, derin ve hayata dair her konuda konuşabildiğim, anlaşabildiğim biriydi. Ama bu kez de ben hiç evlenmemiş o daha önce evlenmiş oldugu için içime bir türlü sindiremedim, yine yarıda bıraktım..Bir başkası olsaydı şimdiye dek belki onlarca kez evlenmişti..Ben de kusursuz değilim ama bekarım, inançlıyım, içki içmiyorum, müslümanım, kalbimden seviyorum, oyun oynamıyorum, aldatmıyorum, ama hep böyle oldu. Ben de olduğuna inandıklarımı karşıdan da bekledim..İnanın şu an biri yine bana yaklaşacak diye korkar oldum, acaba bu kez neden üzülürüm acaba diye düşünüyorum. Erkeklere karşı ne naz, cilve yapan biriyim, ne de üzerlerine düşen biriyim, hep onların öncelikli çaba sarfetmesini beklerim, hiç adım atmam... Gerçek aşk sevgiye değer vermekle birlikte ve illa olmalı derken insanların mutlaka uyumlu ve denk olmaları gerektiğine de inanıyorum. Bazen kendime soruyorum, gerçekten evlenen tüm insanlar o en doğru, işte budur diyecekleri insanları bulmuşlar mı?

ya hanfendi neden evlenip ayrılmasını bu kadar sorun ettiniz..madem iyi anlaşıyordunuz evlense idiniz..adam birisi ile nikahsız yaşabilirdi , yada bir sürü sevgilisi olurdu ,yaşayacağı herşeyi de yaşardı ,o zaman sorun olmazdı da evlenince yaşayıncamı sorun oluyor..zaten günümüzde evlenmeden sanki evliymiş gibi herşeyi yapan bir sürü insan var..en azından bu adam resmi olarak yaşamış bişileri:)bir imza nasıl hayatınızı bu kadar değiştirebilir

Çok sayıda öylesine, 3-5 kriterle ya da baskılarla evlenmiş, mutsuz insanlar oldugunu düşünüyorum...Hatta kadınların evlendikleri zaman eski hayatlarından çok daha mutsuz olduklarını sık gözlemledim. O kadar çok beynine kan gitmeyen, aklı uçkurunda, kadına hitap etmesini bilmeyen, kaba saba, gayriciddi, yontulmamış, sahtekar adamlar var ki bu toplumda...Ki bizim Türk kadınımız çok daha hassas, ince, duyarlı, ve zekidir erkeklere göre...Çok adam bu bayanları haketmiyor aslında...Mutlaka çok iyiler de var ama genel gidişatta bulunduğumuz zaman da, iyi ve kaliteli hem bayan hem erkek sayımız da azalıyor sanırım...

Toplum belki de biz bayanlara bunu, evlilik konusunu daha doğmadan önce yüklemiş, ben belki hiç karşılaşmayacagım o doğru kişiyle ve hiç evlenmeyecegim ama nereye gitseniz ilk bu soruluyor niyeyse ki ailem evlen artık bir kez dememiş bir ailedir ama toplumdaki o insanlara ben şimdi sizlere anlattığım gibi bu yüzden, bu yüzden diye anlatabilir miyim, anlatsam anlaşılabilir miyim? En doğrusu yoksa gerekirse insanlar yalnız ölmeli bence, yanlış kişilerle olmaktansa da yalnızlık çok çok daha huzurlu...

Ne zaman herseyimizin doğru düşünüldüğü bir toplum olacagız biz?

Böyle karışığım,kişisel sorunlarım da çok, bir yandan da bu toplumsal meseleler..

Çok teşekkür ederim okuduğunuz için...

O kadar yoruldum ki :(((

bence siz kendi kendinize boşu boşuna işkence ediyorsunuz

ee o da sen de yokmuş

neden bitirdiniz?

bakın kardeşceyzim
evlilik bi nevi kumardır

yani bizleriz
hayır hayatım hayır

4*4lük bir yazı olmuş kalbim ve mantığım bu yazının her bir hecesine harfine katılıyor..daha söylencek laf yok bence

ee o da sen de yokmuş

neden bitirdiniz?

bakın kardeşceyzim
evlilik bi nevi kumardır

yani bizleriz
hayır hayatım hayır

süpersin aynen katılıyorum:lepi: birde 4x4 ancak cip olur lafını tuttum:lepi: evlilik hep laylaylom değildir aşkından gebersende doğru değil dosdoğru insanı bulsanda bir takm problemler olacaktır masal dünyasında yaşamıyoruz kaydirigubbakcemile

Back
X