Sorunlar, esimden uzaklasmam

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.627
2.547
133
İyi geceler.
2 yıla yakındır evliyim. Eşim benim ilk sevgilim. Ailemden yeterince ilgi göremeden büyüdüm.
Eşimle tanıştığımda bana ilgisi sevgisi bni çok mutlu etti. Onu seviyordum. O zamanlar veya nisanliyken yolunda gitmeyen şeyler oldu. Görmezden geldim. Evlendik. Sürekli sorun yaşadık. Büyük kavgalar ettik ağır laflar söyledik.
Evliliğimde kendimi hep yalnız hissettim.
Sonra kavga gürültü.
Eşimle ev işleri konusunda tartışirdik. Şimdi her şeye yardım ediyor.
Kendimi düzeltiyorum diyor. Bunu görüyorum.
Ama eşimin her şeyi alttan alması da artık hoşuma gitmiyor. Karşımda ezik biri olarak görüyorum. Daha güçlü görünen biri istiyorum belki de.
Bir de bazı davranışlarına tahammül edemiyorum. Sonra o da eleştiriyorsun diyor.
Belki bir yıldır cinsel sorunlarımız var.( erken bosalma) Erteledi şimdi de korona zamanı gidemem diyor. Gitsin demiyorum. Kaç seferdir ilişki için başlıyoruz. Ben devam edemiyorum artık yarıda bırakıyorum. O sorunları ertelediği için istemiyorum. Ya da çok uzaklaştım.
Uzun yıllar evli k alabileceğimi düşünemiyorum er ya da gec bitecek sanki.
Şu an ayrılmaya da cesaretim yok
Çalışıyorum. Mesleğim var bu arada.

Konudan konuya atlamış olabilirim. Aklıma geldiği gibi yazdım.
O tartışmalardan sonra artık eşim neredeyse her istediğimi yapıyor. Evle ilgili sorumluluk sahibi.
Yine sorunlar yaşadığımizda gözleri doluyor beni bırakacak msin diyor.
Yani nasıl desem fazla ozguvensiz.
Herhangi bir konuda danisabilecegim biri değil. Bir durum olsa mantıkli yaklaşan çözüm bulan ben oluyorum.
Esimi eş gibi görmüyorum

Son düzenleme:
Cİnsel sorunlar hariç aynıyız adımızda aynı :) bende ikilemdeyim inşallah doğru kararlar veririz

Kardeşim Eşin Huyuna suyuna gidiyor Alttan alıyor gene memnuniyetsiz sin? Bak arkadaşımızın biri Dayak adlı konusuna? Eşin seni mutlu etmek için illa dövsün mü sövsün mü? Cinsellik problemin seni ilgilendirir haklısın haksızsın diyemem.

İletişim sorunlarınız var gibi görünüyor. Birlikte oturun konuşun, evlilikterapistine gitmek istediğinizi söyleyin. Gidin, mutlaka uzman biriyle sorunlarinizi aşmaya çalışın.

O tartışmalardan sonra artık eşim neredeyse her istediğimi yapıyor. Evle ilgili sorumluluk sahibi.
Herhangi bir konuda danisabilecegim biri değil. Bir durum olsa mantıkli yaklaşan çözüm bulan ben oluyorum.
Esimi eş gibi görmüyorum
kardesim sevgilisinden tam da bu sebeplerden ayrilmisti.

Siz eşinize olan hislerinizi kaybetmişsiniz, yani artık onu sevmiyorsunuz. Yoksa söylediğiniz alttan alması ve ev işlerinde yardımcı olmaya başlaması aslında sizi mutlu etmeliydi normal koşullarda. Sevginizin bitmesi de sanırım cinsellik kaynaklı olmuş, ama eşiniz iyi biriyse ve onu seviyorum diyorsanız sabredip cinsel sorunlarını çözmesini bir süre daha beklemelisiniz.

Eğer çabalayıp tedavi olmayı kabul ediyorsa eşi olarak yanında olmalısınız.Evliliğe iyi günde kötü günde diye başlıyoruz, destek olmanız lazım. Ama çabalamayıp sizin dediklerinizi göz ardı ederse de o zaman siz haklı olursunuz boşanma isteğinizde.

Evlilikte birinin alttan alması onun ezik olduğu anlamina gelmez.

Olgun olduğu anlamina gelir. Fevri olmak, asabi olmak mı ezik olmamak.

Benim eşim evde kuzu gibidir. Dışarda psikopattır. Isterdim ki disarda da kuzu gibi olsun. Ama değil.

Değil diye sorun etmiyorum. Herkesin artı ve eksi yönleri vardır.

Bence senin geçinmeye niyetin yok. Olay bu.

Esimi eş gibi görmüyorum
O ozguvensizlik cinsel.sorunlar yüzünden. Evde de kendi kendine tedavi olabilir. Empati kurun. Vajinismus olsaniz o da size karsi boylehissetse napardiniz? Ben vajinismusum esim bana boyle olsa ben intihar ederdim. Dunyanin en kotu hissi bence cinsel yetersizlik. Yuzune karsi alenen konusmayin. Bu ikimizin sorunu diye sorunu kabullenin ona yikmayin. Sonra oturun evde cozmenin yollarını arayin. Kendi kendine banyoda alistirma yapsın. Tam boşalacakken dursun tutsun kendini biraz zaman geçsin yine tekrarlasin tam bosalacakken oksamayi kessin. Acik yaziyorum kusura bakmayin ama anlasilir olmak istediğim icin.

Nasıl desem ikiniz de düzgünsünüz de birarada olmamışsınız gibi. Adam ne yapsa sana batacak hale gelmiş. Ya karantinadan evde çok biraradasınız ya da baştan böyle. Değecek gibi hissiniz varsa bir süre ayrı kalıp terapistle deneyin. O da içinizden gelmiyorsa ikiniz de daha mutlu olacak yeni hayatlara başlayın. Eşine de günah yardım et yardım et deyip de edince hazetmemek te ayrı vallahi.

Öncelikle, cinsel sorunu var madem adamın üstüne gitme, psikolojik baskı yapma, ona kendisini daha da kötü hissettirip bu konuyu kafasında büyümesine ortam oluşturma. Doktora gideceğim demiş zaten. Evet cinsellik evlilikte önemli ama onu şuan hasta olarak düşün... Diğer konulara gelince de, bence eşinizin yaptığı gibi biraz da siz alttan almayı deneyin. Adamın her halini kusur olarak görüyorsun sanki. Biraz akışına bırakmak lazım bazı şeyleri. Her zaman her konuda eleştirmeyi bırakırsanız daha mutlu olursunuz.

Esimi eş gibi görmüyorum
Terapiye gideceksiniz başka yolu yok. Ama eşinizde erken boşalma olmasa sizi bu kadar alttan alacağını da sanmıyorum. Dengesiz olmuşsunuz ve yorulmuşsunuz. Ancak terapiden sonra dengelenebilir. İki tarafında konuşması ve paylaşması lazım.

İyi geceler.
2 yıla yakındır evliyim. Eşim benim ilk sevgilim. Ailemden yeterince ilgi göremeden büyüdüm.
Eşimle tanıştığımda bana ilgisi sevgisi bni çok mutlu etti. Onu seviyordum. O zamanlar veya nisanliyken yolunda gitmeyen şeyler oldu. Görmezden geldim. Evlendik. Sürekli sorun yaşadık. Büyük kavgalar ettik ağır laflar söyledik.
Evliliğimde kendimi hep yalnız hissettim.
Sonra kavga gürültü.
Eşimle ev işleri konusunda tartışirdik. Şimdi her şeye yardım ediyor.
Kendimi düzeltiyorum diyor. Bunu görüyorum.
Ama eşimin her şeyi alttan alması da artık hoşuma gitmiyor. Karşımda ezik biri olarak görüyorum. Daha güçlü görünen biri istiyorum belki de.
Bir de bazı davranışlarına tahammül edemiyorum. Sonra o da eleştiriyorsun diyor.
Belki bir yıldır cinsel sorunlarımız var.( erken bosalma) Erteledi şimdi de korona zamanı gidemem diyor. Gitsin demiyorum. Kaç seferdir ilişki için başlıyoruz. Ben devam edemiyorum artık yarıda bırakıyorum. O sorunları ertelediği için istemiyorum. Ya da çok uzaklaştım.
Uzun yıllar evli k alabileceğimi düşünemiyorum er ya da gec bitecek sanki.
Şu an ayrılmaya da cesaretim yok
Çalışıyorum. Mesleğim var bu arada.
Adam uyumlu davransa ezik görüyorsun uyumsuz olsada yaranamıyor kısaca ağzıyla kuş tutsa size yaranamaz gibi o yüzden yol yakınken ciddi bir şekilde evliliğinizi gözden geçirip bir sonuca varın böyle bir ömür gitmez..

Soğumuşsunuz siz.
Bir süre sonra her hareketi batmaya başlayacak, iyi birşey de yapsa güzel bir söz de söylese eski neşeniz, eski mutluluğunuz olmayacak.
Eşinize olan hisleriniz bitmiş.

Evlilikte bir taraf alttan almak zorunda yoksa nasıl ilerler ki? Ev işlerinde yardım istemişsiniz etmiş. Problem cinsellikte tatmin olmamanız o yüzden de küçük görüyorsunuz artık onu. Halbuki halledilebilecek bir sorun. Erken boşalmanın tek çözümü sık sık birlikte olmak. Araya zaman girmemeli.

Back
X