sorunlar silsilesi :(((

ozgecig

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
35
0
16
İzmir
merhaba kızlar ben yeni üye oldum canım çok sıkkın paylaşmak istiyorum
birbuçuk senedir erkek arkadaşım var. son altı ayda sürekli sorun yaşıyoruz. dün aylılık kararı aldık galiba güya kendimizi yenilemek için ara vermişiz....
ben önlisans mezunuyum iki senedir işsizim. ailemin durumu kendi yağında kavurulur kıvamında ama son aylarda maddi sorun yaşıyoruz. ben iş bulamazsam köye gitmek ve orada yaşamak zorunda kalcaz. annem babam ilkokul mezunu. kimse bana iş konusunda dönmedi, her yere başvurdum ama hiç yanıt gelmedi. erkek arkadaşım bana hep destek oldu. erkek arkadaşım benden kendimi geliştirmemi istedi ama ailem farklı anlamıyorlar beni. kitaba verilen parayı boş gören bir ailem var. bir yandan da bir hobin olsun diyen kendini geliştir diyen erkek arkadaşım var. sosyal çevrem sınırlı. çevremdeki insanlar her gün azalıyor çünkü dedikodumu yapıyorlar.
erkek arkadaşım doktor ailenin durumu çok çok iyi. zaten tüm ailesi doktor. annesi babası prof. yurtdışına gezmelere gidiyor filan. yurtdışından bana pahalı hediyeler alıyor. ben hiç bunları düşünerek sevmedim. ama o bana destek oldu. beni sevdi. bana destek oldu cebimde param olmadığında bana para bile verdi. ben ise param olmadığından ona hiçbir şey alamadım. aileler arasında çok uçurum var. bu beni korrkutuyor ama erkek arkadaşım bana korkma diyor. anlayışşlı biri benim kimseye anlatmadığım şeyleri bile kabul etti.
erkek arkadaşım benden tek kendimi geliştirmemi istedi. ben evde oturdum hep. bana bunu hep söyledi en az 8-9 aydır söyledi ama ben hiçbişey yapmadım evde oturdum. son zamanlarda kıskanmaya başladım çünkü çevresindeki kızlar ya doktor filan yada ailesi zengin. bu kıskanmalar hep kavga oldu. ve artık beni küçük görmeye başladı. ben onun gibi olmamamki o çok zeki ve başarılı.
son bi hafta benden uzaklaştı aramamaya sormamaya başladı. başkası mı var dedim kurma dedi. amna sonradan söyledi başkasını düşünmüş. keşke onunla olsam dedi. dedeiği kız kendisi gibi. ben kızdım. o ara vermek istedi ben kendimi öldürürüm dedim. öldürürümde zaten onsuz. o beni ikna etti kendime bir şey yapmıcam. dün ara vermek istedi. kavga ettik gene ama kabul ettim.

bunu yazarken hala ağlıyorum artık gözlerimi açamıyorum.
ben onu kaybediyorum. bana fikir verin ne yapayım ben
ailemin durumu kötü onun istediği gibi olamam zaten. hyat kimseye adil degil.

sizin için üzüldüm ama bazı gerçekleri evlenmeden önce anlamak her zaman daha az yıkıcı olur diye düşünüyorum. sizi şimdiden küçük görmeye başlamışsa evlenseniz bile ne kadar mutlu olursunuz tartışılır. sizi üzmek istemem ancak bu ara diğer seçeneği değerlendirmek için verilmiş olabilir. bence hayatınızı ona endekslemeyin. biz kadınların en büyük hatası onlar olmadan yaşayamayacağımızı düşünmemiz bence. nice hikayeler okuyoruz burada ne kadar mutluyken biten evlilikler ve ortada acı çeken çocuklarla ilgili. ama sonuç olarak hayat devam ediyor . önemli olan nasıl devam ettiğimiz. güçlenerek mi yoksa kendimize acıyarak mı? bu hayatta hiç kimsenin sizi üzmesine, ezmesine izin vermeyin yoksa kendinize saygınız kalmaz ve özgüveniniz eksilir ki yazınızda bu bariz farkediliyor. bunu kendinize yapmayın. başka iş başvurularında bulunun. en azından sizin gelişiminizi sağlayacak kadar mali geliri olan bir iş bulun geçici olarak. sonrasında önünüze farklı hedefler koyarsınız edindiğiniz tecrübelerle. insanın en iyi dostu kendisidir. tekrar size dönerse durumu değerlendirirsiniz ama dönmezse ne yaparıma odaklanmayın kimse aşk acısından ölmez emin olun. zor bir süreç ama bu süreçte ondan önce kendinizi ve hayatınızı düşünmenizi öneririm.

ben sizin için üzülmedim aksine çok sinirlendim elinizin altında net var ve her bilgi var neden buradan yararlanıp kendinizi geliştirmiyorsunuz
ayrıca siz acizmisiniz öldürürüm ne demek nasıl bu kadar kendizini küçültürsünüz neden başkalarıyla kendinizi kıyaslamak yerine kendinizi geliştirmediniz .. aşağlık kompleksine kapılmış daha da acizce gidiyorsunuz o sizi kaybetmekten korkmuyor çünkü siz kendinize yetmiyorsunuz öldürürüm diyerek bunu göstermişsiniz!
kendine yetemeyen kadın başkasına nasıl yeter yapmayın Allah aşkına kendinizi geliştirmek isteseniz okadar çok alternatif var ki devlet kütüphanelerinden kitaplar alabilirsiniz netten araştırmalar yapabilirsiniz
burda kimse size çare olamaz çare sizsiniz yapmayın yahu bi erkeğe bukadar muhtaç olmayın Allah aşkına....
ücretsiz seminerlere katılıp belge alabilirsiniz isterseniz yapacak okadar çok şey varki şuan erkek arkadaşınızın gözünde aciz zayıf bağımlı bir kadın var... ve inanın koşarak uzaklaşmak isterse bu çok doğal bağımlılıkla aşkı karıştırmayın ! öldürmek ne demek bu kadar zayıf olmayın
siz herşeyden önce bir kadınsınız başklarıyla kendinizi kıyaslayacak duruma geldiğinize göre bi kendinize bakmanız gerekir.
çok ters konuştum belki ama gerçekten sizi kendinize getirmek için !!

adam resmen başkasını düşünmüş, keşke onunla olsam demiş! bu ne demektir biliyor musun, bu ilişkinizin bitiş manifestosu. kafasında bitirmiş ki böyle bir cümle kurabiliyor. bunu söylerken samimi miydi yoksa seni kızdırmak için mi dedi? eğer ciddi ciddi böyle demişse bu ilişkinin zaten bir tarafı bitmiş demektir. artık seninle olmak istemeyen bir insanı tehditle ne kadar yanında tutabilirsin ki?

erkek arkadaşım beni hep sahiplendi sevdi. ben kimseden bişey isteyemiyrum babamdan bile para istemekten çekiniyorum. hep buluşmamızda erkek arkadaşım ödedi bana hep yanında paran varmı diye sordu. beni eşi gibi sahiplendi. ben bunu söylemekten nefret ediyorum ama eski erkek arkadaşım olacak hayvan benden faydalandı. bunu anlattığımda bile birkez olsun beni suçlamadı anlamaya çalıştı. eski arkadaşım rahatsız etti onlara beni kıracak tepki göstermedi. ben bu adamı çok seviyrm ve kaybetmek istemiyorum.
bana hep kendini geliştir dedi. ileride istersen sana butik otel açalım istersen başka yatırım yapalım ama kendini geliştirmeden olmaz dedi. ben evde oturdum. her gün 12de uyandım. bana kızmakta haklı ama aileme ben kütüphaneye gitcem desem bana kızarlar para harcıyorsun diye. ailem farklı. moralim çok bozuk.
ailesi beni istemeyecek. çünkü hep yakıştırdıkları kızlar farklı. benim aileme saygılı ama ablam yüzünden bakış açısı değişti. benim ablam zengin koca avcısı ve buldu bizim köyden birini. köyde yaşıyor. ablam erkek arkadaşımın bana louis vuitondan aldığı çantaya baktı ben kullanayım ver dedi. erkek arkadaşıma bunu söyleyince çok kızdı ablama hayat kadını yakıştırması yaptı. ben erkek arkadaşımı sevdiğimden sustum. ama bu olay aileme bakış açısını değiştirdi.
annemle tanıştırdım. erkek arkadaşım tanıımadığı kıza matmazel evli kadına madam diye hitao eden biri. annem öp diye elini uzattı. yine de erkek arkadaşım oturdu tanıştı. ailelerimiz çok farklı. mesela düğün konusu açıldı. ailem nasıl karşılayacak diye düşünürken erkek arkadaşım ortak bütçe yapalım kimse hesabı bilmez ve yargılamaz dedi.

bak arkadaşım hala dibe vuruyorsun :) hala bahaneler üretiyorsun madem erkek arkadaşın maddi yardımda bulundu onunla kitap alsaydın erkek arkadaşının yanına gitmeye evden nasıl çıkıyorsan kütüphaneye de öyle çıkabilirdin kendini acındırmaktan zevk aldığını düşünüyorum ve ciddi anlamda senin kendine çare olman gerektiği inancındayım sen erkek arkadaşına yaslanmışsın

ve KAYBETMEKTEN KORKTUĞUN SÜRECE KAYBETMEYE MAHKUMSUN! çok kızıyorum bu kadınların neden bukadar kendi kalitelerini bozduklarına evet bir erkeğe mahkumlaşmak bağımlılık yapmak ve bunu inatla görmezden gelmek inatla senden uzaklaşan adamın paçalarına yapışmak kendini değersizleştirmektir başka hiç birşey değil ...... sen istersen inan o zengin hayatı dediğin hayatıda yaşarsın .. o güç Allaha şükür hepimizde var Allah kulu istesin yardım eder yapmayın kendinize yazık etmeyin erkek arkadaşınızın gözünde kendinizi şu hale getirmeyin aşk bu değil bu bağımlılık...

Son düzenleme:
canım sen kendini istediğin kadar geliştir ama bu işin sonu yok gibi,davul dengi dengine güzelim bugün bir problem olmazsa yarın olur yani genelleme yapmak her ne kadar yanlış olsada doktorların her meslek grubundan ayrı bir egoları var sen doktor dahi olsan kendisi senden daha iyi bir bölümdeyse seni de ezebilir bunun zıt örnekleri elbette var ama sen bir kere biri dediği için değil kendin kendini ilerletmek istediğin için yapmalısın bir şeyleri yapıcaksan sen istemiyorsan başkasının itip kakmasıyla olmaz bugün sana kendini geliştir diyen yarın yüzünü değiştir der bunu ona ya da bir başkasına söyletme sınırların olsun, yapıyorsan da hep sen dediğin için değil ben istediğim için yapıyorum de, o senin kötülüğün için dememiş kendini geliştir diye ama yarın bir gün seni ezmek için kullanır bunu çünkü sen ondan farklısın, o da senden farklı okul olarak, birde kendimi öldürürüm ben onsuz yapamam bilmem ne kurduğum cümlelere bir bak kimse için değer mi?böyle şeyler bende daha çok kaçmak terketmek isteği uyandırır sorunlu bu diye düşünürüm ki böyle düşünüyorsan normal değilsin zaten sen???

kendini geliştirmeyi pazardan 2 kilo elma 1 kilo domates falan almak olarak mı algılıyorsun acaba?öyle internet başında oturup şu ansiklopedi sitesine gireyim bu bilimsel makaleye bakayımla olmaz kendini geliştirmek, bir kere ufkun geniş olacak ilgi alanların olacak senin kendini geliştirmekten kastın saat 12 de kalktım eyvah günü bitirdim düşünce modundayken sen pazardan 5 kilo da patates alıver güzelim:9:bende genelde 10da kalkarım ama 2 üniversite bitirdim yüksek lisansa başlıcam yakında, tarihi kitaplara karşı çok ilgim var, müzik kültürüm oldukça gelişmiş,fotoğraf çekmeyi seviyorum, tiyatroya gidiyorum, tenis oynuyorum vs vs bunları çoğaltabiliriz yani ben 10da kalkıyorum diye şimdi kendimi geliştirmemiş mi sayıcam bu düşünceden kurtul önce sen

bana diyoki yeni evlendimizde ben ölsem sen ne yapacaksın. benim sana bıraktıklarımı isviçredeki bankacıya mı vereceksin. onu için kendini geliştir diyor.
haklı o ama ben yapamıyorm. onun çevresindeki insanlar benim gibi degil. hepsi çok okumuş ve başarılı olmuş. ben çalışırken bizim patronun kızı vardı her ay ayıptır söylemesi 20 milyar harcardı gezerdi filan zenginlerdi. erkek arkadaşımı onlarla tanıştırdım beş dakika konuştular erkek arkadaşım, cahil ve sonradan görme bunlar benim seviyeme uygun değil muhatap olmam bunlarla deyip gitti. erkek arkadaşımın çevresinde herkes kolejde okumuş yurtdışında bilmem ne yapmış şimdi bilmem ne yapıyor filan.

ben artık yuh diyorum ve başka yorum yapmıyorum kendinizi nasıl küçük düşürdüğünüzün ve değersizleştirdiğinizin farkında varın

hiç sizde kişisel gelişim diye birşey göremiyorum siz öyle oturup kendinize acıyın başka söylenecek hiç bir şey yok

kendini geliştirmeyi pazardan 2 kilo elma 1 kilo domates falan almak olarak mı algılıyorsun acaba?öyle internet başında oturup şu ansiklopedi sitesine gireyim bu bilimsel makaleye bakayımla olmaz kendini geliştirmek, bir kere ufkun geniş olacak ilgi alanların olacak senin kendini geliştirmekten kastın saat 12 de kalktım eyvah günü bitirdim düşünce modundayken sen pazardan 5 kilo da patates alıver güzelim:9:bende genelde 10da kalkarım ama 2 üniversite bitirdim yüksek lisansa başlıcam yakında, tarihi kitaplara karşı çok ilgim var, müzik kültürüm oldukça gelişmiş,fotoğraf çekmeyi seviyorum, tiyatroya gidiyorum, tenis oynuyorum vs vs bunları çoğaltabiliriz yani ben 10da kalkıyorum diye şimdi kendimi geliştirmemiş mi sayıcam bu düşünceden kurtul önce sen

ben söyledim elinin altında net var ve araştır diye neden bende reklamcılık okuyorum ve netten bi çok reklamları analiz ederken kendimi geliştiriyorum veya yazılan reklamları okurken veya reklam nasıl yazıldığıyla ilgili kitabım var ama reklam yazan insanların röportajlarını okuyorum ben bu anlamda netten yardım almasını söyledim bunun dışında kişisel gelişim içinde netten yardım alınır bunun pazara gitmekle alakası yok.. veya kendini geliştirmek için ansiklopedi okumasına da gerek yok.. kendi okuduğu bölümle ilgili gelişimi nette yapabilir veyaaaa şu var ki arkadaşta özgüven sorunu var bunun çözümünü de netten araştırabilir benim anlatmak istediğim buydu.

Son düzenleme:
bana diyoki yeni evlendimizde ben ölsem sen ne yapacaksın. benim sana bıraktıklarımı isviçredeki bankacıya mı vereceksin. onu için kendini geliştir diyor.
haklı o ama ben yapamıyorm. onun çevresindeki insanlar benim gibi degil. hepsi çok okumuş ve başarılı olmuş. ben çalışırken bizim patronun kızı vardı her ay ayıptır söylemesi 20 milyar harcardı gezerdi filan zenginlerdi. erkek arkadaşımı onlarla tanıştırdım beş dakika konuştular erkek arkadaşım, cahil ve sonradan görme bunlar benim seviyeme uygun değil muhatap olmam bunlarla deyip gitti. erkek arkadaşımın çevresinde herkes kolejde okumuş yurtdışında bilmem ne yapmış şimdi bilmem ne yapıyor filan.

Sen şakasın. Bence konu sahte. :27::27:
Bu ne beee.. :D

Sen şakasın. Bence konu sahte. :27::27:
Bu ne beee.. :D

valla canım bende sahte olduğunu düşündüm :) ama kadınlara bu ara erkeklere bağımlılıklarından kendilerini değersizleştirdiklerinden dolayı çok kızıyorum biliyorsun içimi döktüm burada :D:D:D:D:

Son düzenleme:
karşımdaki insana kendimi ne kadar geliştirmeye çalışsam yetmedi. ben artık pes edecek noktadayım. kendime güvenmemek degil bu. erkek arkadaşımın çevresindeki kızlar gibi olmam mümkün mü? ben bilmem ne mühendisi olup bilmem ne fabrikasının genel müdürü olamam ki?

ne okudun? merak ediyorum ayyyy sen ciddi anlamda komplekse girmişsin milletle kendini kıyaslamalar her bölümün kendine göre bi havası vardır yani ne okudun ?

Erkek arkadaşınızın çevresindeki kızlar gibi olamadığınız için ya da
Bilmem ne mühendisi olup bilmem ne fabrikasının genel müdürü olmadığınız için ilişkiniz yürümeyecekse zaten yürümesin bitsin.
Kendinizin değerli olduğunuzu anlayarak başlayabilirsiniz bence kendinizi geliştirmeye.

ben turizm okudum iki yıllık.

ben hiç kocam şöyle olsun böyle olsun demedim. bulduğumu çok sevdim, o gerçekten çok iyi biri. beni eşi gibi sevdi sahiplendi değer verdi.
ama aramızdaki sosyal durum farkı kapanmayacak. beni ailemle ailesi oturunca konuşamayacak. erkek arkadaşım bana özgür olduğumu kendin karar ver diyor. ama benim ailem öyle değil. sorun çıkacak.
erkek arkadaşım bana ben evde oturan kız istemiyorum ben çocuk bakan ve ömürünü tüketen kız istemiyorum dedi. ben ise tam öyle oldum. ben kendi ellerimle onu ellere verdim.

ben söyledim elinin altında net var ve araştır diye neden bende reklamcılık okuyorum ve netten bi çok reklamları analiz ederken kendimi geliştiriyorum veya yazılan reklamları okurken veya reklam nasıl yazıldığıyla ilgili kitabım var ama reklam yazan insanların röportajlarını okuyorum ben bu anlamda netten yardım almasını söyledim bunun dışında kişisel gelişim içinde netten yardım alınır bunun pazara gitmekle alakası yok.. veya kendini geliştirmek için ansiklopedi okumasına da gerek yok.. kendi okuduğu bölümle ilgili gelişimi nette yapabilir veyaaaa şu var ki arkadaşta özgüven sorunu var bunun çözümünü de netten araştırabilir benim anlatmak istediğim buydu.

niye bu kadar alındınız ki netle ilgili söylediklerime siz bunu kendiniz için söyleyebilirsiniz ancak konu sahibi arkadaş kendini geliştirmenin ne anlama geldiğinin farkında değil...kendini geliştirmek sadece belli bir alanda bir şeyler okumak değilki ayrıca çok yönden bakalım olaya, her söyleneni de üstünüze alınmayın, ben sizin kendinizi geliştirme şeklinize bir şey demiyorum ancak bu teknik konunun özüne inmeye yetmiyor

canım merhaba. öncelikle konunu okurken birazcık sana kızdım bunu belirtmek istiyorum. sen tüm yorumlarında erkek arkadaşını öyle bir anlatmışsın ki, sanki dünyanın en görgülü en medeni en varlıklı en eşsiz insanı. yok böyle bişey!! eğer öyle olsa idi kardeşine matmezel annene madam yakıştırması yapıp, çevrendeki insanları cahil görmezdi. ayrıca, senden gelişmeni talep etmiş beyefendi ama seni zaten o halinle sevip bir ilişki yaşamışsınız.. sana kızdıgım konu şu, erkek arkadaşın madem ki çok elit, son derece sosyal bi ortamda ki sen bu durumu komplex yapıyorsun, ona yetişemediğini belirtiyorsun, kendini aşağılanmış hissediyorsun, bırak gitsin arkadaşım.. yorulucağını görüyorum çünkü. ilişkilerde herşey yürekte bitmiyor ne yazıkki, aile de sosyal çevre de çok ama çok önemli.. kalpler sevsin mutlu olun, yok böyle bişey ne yazıkki. sen sen ol arkadaşım, aileni kimseye hor gördürtme ve tabiki kendini de.. emin ol herkesi sevebiliyor insan, değer veren herkesi.. ama bazı değerler bulunmuyor ne yazık.

Son düzenleme:
Back
X