sorunlar silsilesi :(((

karşımdaki insana kendimi ne kadar geliştirmeye çalışsam yetmedi. ben artık pes edecek noktadayım. kendime güvenmemek degil bu. erkek arkadaşımın çevresindeki kızlar gibi olmam mümkün mü? ben bilmem ne mühendisi olup bilmem ne fabrikasının genel müdürü olamam ki?

Arkadaşım, olanlar insan değil mi ? Onlardan neyin eksik? Bir insan -özellikle de kadın- "yapıcam!" derse yapar onu.. Hemcinsimden korkarım bu yüzden hatta.

Bu konuya yazan diğer arkadaşlarım haklı,kendinizi küçük görmeyin, siz de insansınız, neyiniz eksik?
Erkek arkadaşınız da bu konuda haklı, seni de sevdiğinden bırakamıyor, eminim şuanda seni bıraksa havada kaparlar onu, zenginmiş, doktormuş daha ne olsun. O da istiyor ki sen de onun gibi ol.

niye bu kadar alındınız ki netle ilgili söylediklerime siz bunu kendiniz için söyleyebilirsiniz ancak konu sahibi arkadaş kendini geliştirmenin ne anlama geldiğinin farkında değil...kendini geliştirmek sadece belli bir alanda bir şeyler okumak değilki ayrıca çok yönden bakalım olaya, her söyleneni de üstünüze alınmayın, ben sizin kendinizi geliştirme şeklinize bir şey demiyorum ancak bu teknik konunun özüne inmeye yetmiyor

hayır netten arıştırma yap diye ben söyledim konu sahibi bununla ilgili birşey söylemedi evet teknik konunun özüne inmeye yetmeyebilir ama hiç neyin nasıl yapıldığını detaylı anlatımları nette bulunmakta..ayrıca inanın reklamda bref yazmayı ben netten öğrendim özüne nette indim okulda hocanın dediğini anlamak için ağzının içine bakıyordum belki o an dikkatimi vermedim anlıyamadım ama netten araştırma yaptığımda özüne inebildim .. arkadaş imkanım olmadığı için kitap alamıyorum demesi üzerine bu konuyu getirdim ve belli alanda bir şeyler okumakla oluyor bi alanda kendinizi geliştirdiğiniz anda ufuk genişler.
şu konuda size katııyorum kendini geliştirmenin ne anlama geldiğini bilmiyor çünkü o kendine acımakla meşgul
ayrıca turizm okumuş ve ingilizce gerekli bu bölümde kariyer yapabilmesi ilerlemesi için sadece bu da değil ama gerekli. ben ingilizceyi netten geliştirdim lisedeki alt yapımla sadece.. bu konuda kendini geliştirebilir ve özünede inebilir.

Öfff okurken daral geldi valla. Bu ne arkadaşım. Kendini yerdikçe yermişsin, onu da övdükçe övmüşsün. Sana onun gibi ol demiyoruz. Ama kendini geliştir. Ya hiç bişey yapamıyorsan komek'e , halk eğitim merkezlerine falan git. Böylece hem çevre yapmış olursun hemde 1-2 konuda bilgin olur.
Sürekli aynı şeyleri söylüyorsun. Yok ben onun gibi olamam. Yok ben şunu yapamam, bunu beceremem. Bu nedir yaa? Sen kendine güvensene önce.
Elinin altında net var, dışarı çıkabiliyorsun, erkek arkadaşın istediğin an para veriyor, sen hala daha acizleniyorsun. Madem ölümü göze alacak kadar seviyorsun, onun için değişmeye de çalış. Böyle gidersen herkesi kaybedersin.:19:

ben turizm okudum iki yıllık.

ben hiç kocam şöyle olsun böyle olsun demedim. bulduğumu çok sevdim, o gerçekten çok iyi biri. beni eşi gibi sevdi sahiplendi değer verdi.
ama aramızdaki sosyal durum farkı kapanmayacak. beni ailemle ailesi oturunca konuşamayacak. erkek arkadaşım bana özgür olduğumu kendin karar ver diyor. ama benim ailem öyle değil. sorun çıkacak.
erkek arkadaşım bana ben evde oturan kız istemiyorum ben çocuk bakan ve ömürünü tüketen kız istemiyorum dedi. ben ise tam öyle oldum. ben kendi ellerimle onu ellere verdim.

ailenizi neden bu kadar küçük görüyorsunuz ben anlamıyorum durumu kötü ailemin diyorsun ve o durumda seni okutmuşlar inan ki çok zengin bi aileye sahipsin... bence sen ailene karşı tavrını değiştir herkes okul okumak zorunda değil arkadaşım eminim ki bi çok yönden senin ailenin üstünlüğü vardır. çok ta sorun çıkıcak diyorsanda bırak dünyanın sonu değil. ya artık kendine acımayı kesermisin neden bi insan başkalarının hayatlarını övüp kendini bu derece küçük düşürür ben anlamıyorum ...

yahu anlayamadığım, o doktor diye sen de onun kadar kültürlü olmak zorunda mısın? sen turizm okumuşsun 2 senelik ki bunu bile bile seninle biseyler yaşamış.. şimdi bu yaptıgı sadece bahane bence. ne yani o zaman çevresinde doktor / kültürlü kız yok muydu sana geldi de şimdi gidiyor? bu çok ama çok saçma kusura bakma ama.

tamam kendime güvenmiyorum diyorsunuz. ben iki seneden beri işsizim her yere başvurdum en az 100 yere başvurdum abartısız kimse bana dönmedi. nasıl olayım bu halde....
erkek arkadaşımla sorunun çıktığı yer ilk aylarımız aslında. ben günlük konulardan konuşuyorum, erkek arkadaşım daha bilimsel ve entel konular açıyor. bbc de bir makale görmüş onu tartışmak istiyor. ben anlamıyorum evet diyorum hep. o sinirleniyor. çünkü anlamıyorum ve karşımdaki anlaşılmak istiyor.

tamam kendime güvenmiyorum diyorsunuz. ben iki seneden beri işsizim her yere başvurdum en az 100 yere başvurdum abartısız kimse bana dönmedi. nasıl olayım bu halde....
erkek arkadaşımla sorunun çıktığı yer ilk aylarımız aslında. ben günlük konulardan konuşuyorum, erkek arkadaşım daha bilimsel ve entel konular açıyor. bbc de bir makale görmüş onu tartışmak istiyor. ben anlamıyorum evet diyorum hep. o sinirleniyor. çünkü anlamıyorum ve karşımdaki anlaşılmak istiyor.

o zaman sen de çalış tıpçı ol yapıcak bişey yok.. erkek arkadaşın doktor farkındasın değil mi? bbc.deki makaleden değil de altın portakaldan bahsedicek hali yok!

ay allahım o zaman zorlama kardeşim zorlama! kendine denk birini bul madem kendi gelişimin için birşey yapmak istemiyor olduğun yerde saymak istiyorsan başkasını bul. milleti övüp durma Allah aşkına ya

bu arada şu özgüvensizlikle hangi işe başvursan reddedilirsin zaten..

hayır netten arıştırma yap diye ben söyledim konu sahibi bununla ilgili birşey söylemedi evet teknik konunun özüne inmeye yetmeyebilir ama hiç neyin nasıl yapıldığını detaylı anlatımları nette bulunmakta..ayrıca inanın reklamda bref yazmayı ben netten öğrendim özüne nette indim okulda hocanın dediğini anlamak için ağzının içine bakıyordum belki o an dikkatimi vermedim anlıyamadım ama netten araştırma yaptığımda özüne inebildim .. arkadaş imkanım olmadığı için kitap alamıyorum demesi üzerine bu konuyu getirdim ve belli alanda bir şeyler okumakla oluyor bi alanda kendinizi geliştirdiğiniz anda ufuk genişler.
şu konuda size katııyorum kendini geliştirmenin ne anlama geldiğini bilmiyor çünkü o kendine acımakla meşgul
ayrıca turizm okumuş ve ingilizce gerekli bu bölümde kariyer yapabilmesi ilerlemesi için sadece bu da değil ama gerekli. ben ingilizceyi netten geliştirdim lisedeki alt yapımla sadece.. bu konuda kendini geliştirebilir ve özünede inebilir.

tamam işte aynı noktadayız aynı şekilde düşünüyoruz yani, siz reklamcısınız ve kendinizi eksik hissettiğiniz noktada nerden bilgi bulabileceğinizin farkındasınız elinizin altında net vardır onu akıl etmişsinizdir, ingilizce öğrenmek için kendinize hedef belirlemişsiniz netten çalışmak kolay pratik gelmiş, ben bunlara bir şey demiyorum zaten ama bu kişinin belli bir hedefi var mı?şu bu konuda kendimi geliştiricem gibi bir sözü var mı?yok...bu kadar geniş bir belirsizlik varken nete arama çubuğuna kendini geliştirmek yazsa nee yazmasa nee:34:kendisi yazmış bakın ne demiş "bana çok dedi kendini geliştir diye ama ben evde oturdum durdum" kelimesi kelimesine bunu demedi ama yani bu anlama gelen bir cümleyi kuran kişi kendini geliştirmenin anlamını bilmiyor demektir

o zaman sen de çalış tıpçı ol yapıcak bişey yok.. erkek arkadaşın doktor farkındasın değil mi? bbc.deki makaleden değil de altın portakaldan bahsedicek hali yok! :47::47::47::47::47::47::47::47:

ay allahım o zaman zorlama kardeşim zorlama! kendine denk birini bul madem kendi gelişimin için birşey yapmak istemiyor olduğun yerde saymak istiyorsan başkasını bul. milleti övüp durma Allah aşkına ya

bu arada şu özgüvensizlikle hangi işe başvursan reddedilirsin zaten..

o zaman sen de çalış tıpçı ol yapıcak bişey yok.. erkek arkadaşın doktor farkındasın değil mi? bbc.deki makaleden değil de altın portakaldan bahsedicek hali yok!:47::47::47::47::47:

birşey daha merak ettim tamam ayrıldınız diyelim. sen intihar etmeye kalktın Rabbim almadı canını bidaha yaptın bidaha almadı bidaha yaptın bidaha almadı o gitti başkasını buldu nişanlandı peki o zaman ne olacak ? hayatına hiç bi şekilde son veremedin elindende gitti ne olacak? emin ol kocamannn hiiççç bir şeyyyyy olmayacak. unutacaksın bukadar.

ömrünün sonuna kadar kendine acıyan bir kadın olmak istemiyorsan kendine gelmeyi denemelisin..ben sana ilk yazdığım yorumda sana kendinden başka çare yok burada kimse çare olamaz demiştik biz burada ne desek sen bahane üretmeye devam ediyorsun..SON OLARAK ERKEK ARKADAŞINA SÖYLE SANA YARDIM ETMEK İSTİYORSA SENİ PSİKOLOGLA GÖRÜŞTÜRSÜN

Son düzenleme:
bu çocuk zaten seni bırakır yanında bıraksında yani dilleriniz farklı yazık olmasın çocuğa, sende kendini daha fazla ezmemiş olursun ezik hissetmezsin sana da ziyan olmasın, çocuğu övüp durmuyo aslında kızlar çocuk olduğu gibi çocuk doktor yani kızlar hiç bir vasfı olmasada "doktor"olduğu için zeki yani var mı içimizde doktorluk zeka gerektirmez diyen?çocuğun istekleri çok normal yani seviyodur tamam görüşürsün iki göz göze bakarsın 3 sarılırsın ee sonrası konuşursun yani konuştuğun konu karşındaki insanı açmıyorsa, anlamıyorsa niye devam edersinki bende bunu anlamıyorum işte, ilk 3 -4 görüşmede bu belli olur yani niye zorlarsınki yürümeyeceği çok belli halbuki

benim çevremdeki insanlar hep benim gibi. hayattan bekletim hiç olmadı. ne parada oldu gözüm ne makamda. ama karşımdaki adam öyle değil. ben doktor olamam. doktor olsamda ona yetmez. çünkü onun çevresindeki doktorlar sıradan değil. bilmem nerenin rektörü bilmem nerenin dekanı seviyesinde hep çevresi.
erkek arkadaşım benim ailemi hiç küçümsememişti. ne zaman ben evde oturdum tavuk gibi oturdum o zaman sorunlar başladı. ve ablam konusu sorun oldu. az önce anlattım ablamın yaptığını. ablam eskiden beri hep benim elbiselerimi alırdı giyerdi hep benim olan eşyayı sormadan alırdı. evlenince bu sorun olur.

biz ne desek burda, sen erkek arkadaşının kültürüne (!) lafı getirip kendini aşağılıyorsun ve çok düz bakıyorsun. bu durumda git onunla evlen arkadaşım, annene madam kardeşine matmezel desin, sana da kontes der belki. ama siz hiç üzülmezsiniz etrafınızdaki insanlara cahil falan der, ama olsuuuun canım siz zaten doktor kültürlü zengin biriyle evlenip egonuzu yükseltmiş olursunuz.. kusura bakmayın şuan çok sinirlendim, bi insan nasıl bu kadar şuursuzca kendini çamurlara batırabilir, bu nasıl bir akıldır :50:

sen evde oturmamış olsan onun dediğini yapmış olsan yani sorunsuz devam edip gül gibi geçinip gidiceğini pembe panjurlu evinin olucağını mı sanıyordun acaba?

benim çevremdeki insanlar hep benim gibi. hayattan bekletim hiç olmadı. ne parada oldu gözüm ne makamda. ama karşımdaki adam öyle değil. ben doktor olamam. doktor olsamda ona yetmez. çünkü onun çevresindeki doktorlar sıradan değil. bilmem nerenin rektörü bilmem nerenin dekanı seviyesinde hep çevresi.
erkek arkadaşım benim ailemi hiç küçümsememişti. ne zaman ben evde oturdum tavuk gibi oturdum o zaman sorunlar başladı. ve ablam konusu sorun oldu. az önce anlattım ablamın yaptığını. ablam eskiden beri hep benim elbiselerimi alırdı giyerdi hep benim olan eşyayı sormadan alırdı. evlenince bu sorun olur.

ozaman kendi düşen ağlamaz evde kurban rolü üstlenip bize yaptığın acıtasyonu erkek arkadaşına yapmadan düşüncektin ablanın kıyafetlerini giymesine kadar anlatıp kendini ezik göstercek zihniyetteysen şuan ağlama hiç kendi düşen ağlamaz demiş atalarımız.

ayrıca size ne desek boş hayattan beklentisi olmayan insanın ottan farkı yoktur. bir de şu varki çevremdekilerinde beklentisi yok hep benim gibi diyorsun ya kendine acımak yerine çevrendekileri suçlamak yerine hayır ben onlar gibi olmayacağım kendimi geliştirip çok başka bi hayat yaşayıp kendi ayaklarımın üstünde durmasını bileceğim diyecektin bu bir. çevrende ki insanlardan örnek alıp hayatını biçilendirecektin bu iki. bence erkek arkadaşınızı ailenizden kaçış olarak görüyorsunuz buda üç..ben ne kötü ailede büyüyen insanlar gördüm sarhoş babanın elinde hergün dayak yiyen insanlar azimle çalışıp kendilerine çare olup doktor mühendis oldular.acısalar onlar acırdı kendilerine hem garsonluk yapıp hem okuyan okadar çok arkadaşım var dı ki sırf biyerlere gelebilmek için demekki neymiş herşey baheneymiş

aileler ne olacak peki?
ben çalıştım çabaladım nereye gelecem bu zamandan sonra?

herkes dengi dengine mi olmalıydı bu hayatta? ben çok sevsem de yetmez mi?

Back
X