Sorunlar yumağı olduk resmen.. Bana akıl verin :(

Ladybird93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
49
16
28
Merhaba, sizden fikir almak istiyorum bi konuda.
1 yıllık bir ilişkim var, daha önce öyle çok kişiyle gezip tozmuş biri değilim ben, ve cidden çok ciddi düşünüyoruz. Lakin bir görseniz, uyumlu tek bir yanımız yok gibi... Ben karadenizliyim, o güney doğulu kürt, ben sünniyim, o alevi, benden 9 yaş büyük ama ben olgun gösteriyorum 5, 6yaş ancak görünüyor. Ama birbirimizi cidden çok seviyoruz, ve çok iyi anlaşıyoruz, bu vakte kadar herşeyin üstesinden geldik, kırmadık hiç birbirimizi. Ailelerde sorun var, benim henüz ailem bilmiyor, üniv. 3.sınıftayım son sınıfta söylerim diye düşündüm, bunca farklılığa rağmen benim ailem eğer ben istersem, zorlada olsa, istemeyerekte olsa verirler beni diye düşünüyorum. Üzmezler beni. Ama bugün onun annesinin ve babasının beni istemediğini öğrendim. Onun ailesi beni biliyordu konuşurken felan öğrenmişlerdi. Soruyordum hep ona, kabul ettiler mi beni, nasıl diye, ettiler tabi diyordu, ben sevdiysem kim ne yapar diyordu, sen güzel aklına takma bunları diyordu ben seviyorum başka birşey düşünme diyordu. ama son bi aydır hep morali bozuk, hep ama, bana hep diyordu ki, senle konuşurken çok mutlu oluyorum, seni çok seviyorum, yemin ederim çok seviyorum felan diyordu, ama telefonda konuşurken babası, annesi felan gelince kapatmak zorunda kalıyordu. Bende anlayamıyordum bunu, bugün iyice sıkıştırdım, istemiyorlarmı beni doğru söyle dedim, neden kaçak göçek konuşuyosun dedim. Boşver karıştırma zaten canım burnumda bazen ölmeyi o kadar çok istiyorum ki dedi, bende çok üzüldüm tabi, ne oldu anlat dedim, oda çok ayrıntıya inmeden anlattı, alevi ve kürt olmadığım için anne babası beni istemiyorlarmış, aylardır arayı yapmaya çalışıyorum sana birşey hissettirmemeye çalışıyorum, her yolu deniyorum dedi. İş problemleri felanda var bu ara, çalıştığı yer iflas etti. Benim için ailenle asla ters köşe olma dedim, sakın onlara sırtını dönme, ben elimden geleni yaparım belki severler beni dedim. Ben seni bu aileye yaklaştırmam dedi, kıyamam sana dedi, başka bir şehirde yaşamak istiyorum ben evlenince dedi, burda iç içe olmak istemiyorum dedi, huzurumuz olmaz dedi. Bana hissettirmemeye çalışıyor ama, çok sorun yaşıyor, iş bulamıyor bu ara, çok bunaldı, aileside bunaltıyor sanırım anlatmıyor ama. Seninkilerde beni kabul etmeyecek dedi, napıcaz dedi. Kaçırayım mı seni dedi. Bende gelip iste, vermezlerse kaçarım dedim, ama buna gerek kalmaz yani verir benim ailem. oda 2 kerede gelirim, 3 kerede gelirim dedi. Napayım ben Aile çok sorun yaratıyor mu sonradan? Ne olur bana akıl verin.... Birde bana diyor ki, seni mutlu edememekten korkuyorum, yetersizim ben sana karşı diyor, ne yapsam olmuyor diyor, çok kötü ooff off

O kadar şanslısınız ki bir açıdan, sevgiliniz sizi koruyor ailesine karşı ve bu süreçte sizden uzaklaşmıyor..
Birlikte olmayı kafasına koymuş belli ki, farklılıklar aileler için elbet sorun yaratır ama birbirini seven iki deli yürek varsa engel tanımaz aşk..
Aile, sevgilinizin birlikteliğinize olan inancıyla doğru orantılı etkili oluyor.
sevgiliniz sizi önemsiyor, size inanıyor belli ki aile çok da büyük etken değil sadece can sıkıcı dönemler gelcek gelmiş birlikte olun el ele verin atlatırsınz inanın bana

Bu mesajı yazdığımdan beri, iyice uzaklaşmaya başladı benden.. Arıcam diyor aramıyor, 5dk sonra döncem sana diye kapatıyor telefonları ben aramasam saatlerce aramıyor.. ayrılacağız sanırım...

Aile ne kadarda olsa etkiliyor taraflarda bi sorun olarak yapılan çoğu evlilik cokta yolunda gitmiyor istisnalar var tabiki birde şu sıra işleri yolunda da degil yazmışsınız o nedenlede sizden uzak olabilir sakince bekleyin derim şimdilik

sakınce bekle derım bende yanı aıle ılıskı ve evlılıklerde cok buyuk neden.. sımdı bsy olmaz dıye dusunurde evlenırsın ılerıde canına okurlar yapma bunu kendıne

konuştuk bugün, çok kötüydü herşey, ablasıyla kavga etmişler benim yüzünden, ablası mesajlarımızı felan okumuş, bırakmadın mı şu kızı demiş girmişler çok ciddi bi şekilde birbirlerine.. üzerine yürümüş ablası, oda çok sinirlenmiş tabi, almış telefonunu fırlatmış duvara param parça olmuş telefonu. Sinirini telefondan almış yani. Beddua etmiş bide ablası, onada çok sinirlenmiş. Çok dertlendi bugün bana. İşim olsa bunlar olmazdı, elim ayağım bağlı kalmazdım dedi. Bende ablan o senin dedim, özür dile yarın dedim, büyüğündür felan dedim, haklıyım ben özür felan dilemem ondan dedi, sakinleştirmeye çalıştım, işe yaradı sanki biraz ama gün boyu özür diledi benden, sana bunları yaşattığım için affet beni özür dilerim mutlu edemedim seni diyip durdu. Ya bi paket sigarayı içmiş bitirmiş hiç içmeyen adam, çok kötü oldum. sorunları halledene kadar , ilişkimizi 2.plana atmaya karar verdik. tekrar iş bulacak, ailesiyle arasını düzeltecek bu kez tekrar açıcak konuyu. Olmazsa kaçıcaz artık dedi, bende tekte olsan gelip beni babamdan isteyeceksin felan dedim, tamam dedi. Ara gibi bişe verdik yani, ne olacak bilmiyorum...

Bence ara vermeyin. Aralar ilişkiyi soğıtuyor. Yani eğersİzin aranızda çözemediğiniz bir konu olsaydı tamam ama bu saydıklarınız dış etkiler.
Birlikten kuvvet doğar. Siz birlik olun düşünün daha iyi iş nasıl bulunur. Okul bitince siz ne yaparsınız. Kısaca zaten zor bir süreçten geçiyorsunuz birbirinize destek olmalısınız. Hem böylelikle ilişkinizde daha da sağlamlaşır.
Hem, Siz, şimdi bir de ara verirseniz bence zor olan durumu, biraz daha zorlaştırmış olursunuz hemde ailesinin ekmeğine yağ sürmüş.
Ayrıca nedir bu alevi kürt olsun mevzu. Sizi daha tanımadan. Irkçılık bu yaptıkları...

Ne yapayım, ne sunni olarak nede karadenizli olarak doğmayı ben tercih etmedim, ben onlara böylesine saygı duyarken ve ailesinden onu koparmamaya çalışırken, beni tanımadan yargılıyorlar, bilmiyorum ne yapacağımı.. Dedi ki bana, seni ben yeterince üzdüm, sana yeterince umut verdim ve bunlara rağmen birşey yapamadım ben sana, yanına bile söz verdiğim halde gelemedim kaç aydır dedi. Seni üzmek istemiyorum artık böyle saçma sapan şeylerle dedi. Ayrılıyor muyuz yani dedim? Ayrılık değil, ama biraz ara verelim, kendimi toparlayayım dedi. Bitanem cidden çok kötüyüm ben dedi. Kafamı toplayayım, aklımı başıma alayım, ne yapacağımı düşüneyim,işlerimide yoluna koyayım dedi. Bende birşey diyemedim ne diyeyim...

bende karadenizli biri olarak seni anliyorum. benim ailem dogulu olup olmamasina bakmaz ama alevi olursa onlarda karsi cikar ne yazikki. ama biri istemeye gelse bende istersem karsi cikacaklarini zannetmiyorum. allah yardimcin olsun canim. onun ailesinin seni tanimadan yargilamasi cok kotu. evlilik olsa bile bu onyargilar kesin karsina bir daha cikar. sevgilinle ailesinin arasini yapmaya calisman cok iyi bir sey. ayrica sevgilin seni onlara karsi koruyup seni uzdugu icinde uzuluyor. birazcik gorusmelerinizi azalta bilirsin. daha az mesajlasir ve konusursunuz ama arayi cok acmayin. yavas yavasta ailene bu fikri alistir bence.

Mrb cnm.benim eşm sdce kurt old. Halde bazı knularda anlaşamamaya bsladk evlendkten snra ve aileler bu knuda en iyisini bilrler bend severek eulenmeme ragmen şuanda keşke ailemi dnleseydm ddgm zamanlar oluyorki.trkiyede alevi sunni ayrmı çok yaplyo genelde boyle olan evliliklrde çok uzun surmyo.o sana uymuyo sen ona uymuyosn senn ak ddgne o kara dyo şmdh gozune hrşey toz pembe gorunur ama ilerde pişman olunca anlarsn.bnim eski sevglm sunniydi bn alevym 4 yıldan snra bu sebeptn ayrldk.ki iyiki olmamş dyorm ben sdce kürt olmasnı ble kaldramyrm şuanda bide sunni olsaydı hç alsamazdm hralde.bence ailen ne drse o olsn ilerd zorla evlenpte ayrlmak durumunda kalrsan gtcek bi kapın olsn

Ya sanırım haklısınız ama bilmiyorum.. zaten oda beni kendinden soğutmaya felan çalışıyor artık... bilmiyorum... sevmiştim ben onu, eminim oda beni sevmişti.. ben hep, insan gözüyle bakardım herkese herşeye, laz, kürt, alevi, sünni farketmezdi.. sanki ben sünniyimde çok mu namaz kılıyorum, çocukluğumdan beri bi kere bile camiye gitmedim, oda cem evine gitmemiş hiç. Davranış olarak, karakter olarak benziyoruz birbirimize ama bilmiyorum.. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin...

Bitti, ayrıldık... Hayırlısı budur inşallah...
Uzucu gercekten ama hayatin aci gercekleri bunlar.benim esim de dogulu evlenmeden once seni asla ezdirmem derdi cunku cok kultur farki var asla uyum saglayamam.evlendikten sonra anami aglattilar ama giki bile cikmadi ailesine siz benim esime nasıl hakaret ediyirsunuz bile diyemedi normalde h8c tartismayiz biz mutlu bi ciftiz ama bu aile meselesi biktirdi.bosver hic uzulme

hayırlısı olsun canım hakkında üzülme belki de bu şekilde daha hayırlı olucak herşey hayatın boyunca kayınvalidenle küs olarak mı yaşayacaksın ya da o ailesiyle sorunlu olarak mı yaşayacak inan bunlar çok zor şeyler..
nişanlı değilsiniz sözlü değilsiniz kopmanız belki de daha zor olacaktı öyle..
inceldiği yerden kopmuş hayırlısı artık..

Evlenene kadar ailenin ne kadar etkli olduğunu anlamazdım. Ama gerçekten çok önemli, evet eşinin senin arkandaki duruşuda önemli ama bunlara gelene kadar başka sorunlarında var mesela çocuğunun alevi olmasını sorun etmeyecek misin? Ona kendi dinini aşılamana izin verilmeyecek, sen onlardan farklı olduğun içinde ailesi tarafından benimsenmeyeceksin ne kadar iyi insan olursan ol bu durum asla göz ardı edilmeyecek. Zor bir durum Allah yardımcın olsun

üzüldüm durumunuza bende kürtüm ama bizde yoktur öyle saçma degerlendirmeler yok karadenizlisin yok alevisin diye..bugün abim sizin durumunuzda bi kız istese yok demezler yani.aileler malesef epey sıkıntılı olabiliyorlar ama siz ona destek olun üstüne çok gitmeden.biz bir senedir sıkıntılardan dolayı nişanlanmayı bekliyorduk sözlümle ailem yok demedi benim ama ölümler hastalıklar ee ailelerin birbirine karşı tavırları işi biraz yokuşa sürdü ama çok şükür bu pazartesi nişanımız var yüreğinizi ferah tutun dua edin bizde çok sıkıntı yaşadık inanın

bekar ablası var 36, 37 yaşlarında evde... o engel oldu. Tutturdu kürt ve alevi olacak diye. Resmen ayırdı bizi. Dün gece oda ağladı bende ağladım, bırakmıcam diyor, ama nereye kadar bırakmayacak.. ben kimsenin ailesiyle arasını açamam, günahtır yapamam. Sanki sünni olmayı, karadenizli olmayı ben tercih ettim.. Hadi bir de tercih etsem ne olacak? Neyim yani ben? Vatan hainimiyim? Azılı suçlu muyum? Geçtik bunları, sokak kızımıyım? Yok mu benimde bi ailem.. Yemin ederim bu nasıl bir kültürmüş bilmiyorum ama, hiç insanca değil.. acımaları yokmuş.. acımadılar bile... Benim kız olmama rağmen, benim ailem bu kadar problem çıkarmazdı, ayırmazlardı bizi en azından. Uyarırlardı, şöyle sorun olur böyle olur diye anlatırlardı ama asla ayırmazlardı... Allaha havale ettim ben onu, kendi kardeşinide yaktı benide yaktı... Allah ıslah etsin..

Boş biride değilim ben, 2 yıla kalmaz öğretmenim, bilmem kaç dil biliyorum, çirkin biride değilim, o aileye gidebilecek emin olun en dolu insandım, kendini beğenmişliğimden değil yeminle, ama gerçek bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…