• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunlu evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lilakalem

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
542
202
303
Diğer
Arkdslar sorunlu bir evliligim var.sorun su ki esimden gunden gune soguyorum.ailesiyle ayri iki kutupuz ve cok anneci.annesiyle cok aramizin samimi olmayisindan filan bana kuruluyor.sirf bu yuzden benim aileme mesafe koydu.onun disinda fevri hareketleri var.birseye kizinca birden yukselebiliyor.sinirini bir esyadan cikariyor filan.onun disinda benim isteklerimi onemser.beni mutlu etmek icin birseyler yapar.ama bu cift karakter beni sogutuyor.birde kavgalarda ayrilik lafi eder.ayrilalim moduna girincede uzulur.kafayi yemek uzereyim bu dengesizlige.bir cocuk var.boylede omur gecmezki.cok cocukca sozleri var,hep hakli gorur kendini.ona sorsan mukemmeldir..

Arkdslar sorunlu bir evliligim var.sorun su ki esimden gunden gune soguyorum.ailesiyle ayri iki kutupuz ve cok anneci.annesiyle cok aramizin samimi olmayisindan filan bana kuruluyor.sirf bu yuzden benim aileme mesafe koydu.onun disinda fevri hareketleri var.birseye kizinca birden yukselebiliyor.sinirini bir esyadan cikariyor filan.onun disinda benim isteklerimi onemser.beni mutlu etmek icin birseyler yapar.ama bu cift karakter beni sogutuyor.birde kavgalarda ayrilik lafi eder.ayrilalim moduna girincede uzulur.kafayi yemek uzereyim bu dengesizlige.bir cocuk var.boylede omur gecmezki.cok cocukca sozleri var,hep hakli gorur kendini.ona sorsan mukemmeldir..
Yaşlar kaç acaba? Kaç yıllık birliktelik

Her kavgada ayrilik lafinin gecmesi kotu birsey bence.
Ayrilik kelimesi son raddede agza alinmali. Sevgi ve saygiyi azaltiyor cunku.
Annesiyle zit kutup olsaniz bile birbirinizi idare etmeye calisin. Gunluk hayatimizda kimleri kimleri idare ermiyoruz ki, kayinvalide de edilebilir.

Sizinki uzatmali evlilik surekli konular açtınız herkes bosan diyordu hala aynı durum.. cesaret edemediginiz nedir acaba ..cocuk mu eşinizin yalniz hayatina olacak kiskancliginiz mi baska birini severse . sizin bu evlilige inancıniz mi var .terapi denediniz mi sevgililik zamaniniz nasildi .adam evlenmek icin evlenmis bence

Her kavga,tartışma sonrası ayrılalım diyen erkekler çok çocuksu geliyor.Anneci erkekler düzelmiyor maalesef.O göbek bağını kesemiyorsunuz.Çift terapisine ikna edebilir misiniz eşinizi?

Sanırım ayrılmak için nasıl bir bahane bulurum diye uğraşıyorsunuz ?
Eşinize sorsak o da bir dünya şey sıralar sizin için bence. Annesine düşkün olması sizi neden sinir ediyor. Sizden önce annesi vardı. Erkekler evlenince annesini dış kapının mandalı mı yapacaktı ? Kusura bakmayın, kimsenin ya annen ya ben gibi seçenek sunmaya hakkı yok.
Beni mutlu etmek için birşeyler yapar diyosunuz daha ne yapmalı ?

kendimi gördüm, ama eşinizde. İkizler burcuyum. Pek olgun bir yapım yoktur vs.
toksik bir durum ve hakikaten objektif yaklaşınca bazen kendimin de çok çekilmez olduğunu düşünüyorum.

Böyle durumlarda kendi halime bırakılınca illaki hatamı anlıyorum veya geri adım atabiliyorum şahsen ama sürekli bunu tekrarlamak sizi ne kadar yorar emin değilim.
Çift terapisi bile alabilirsiniz veya savaşmayıp sevişmeyi deneyin. tabir veya realist olarak nasıl algılarsanız artık:))

ŞImdi bir gelin olarak gelinlerin hatasini soyliyim. Kayinvalidenin her lafini kafalarinda kurarlar. Asla ve asla kabul etmezler ve annen oyle annen boyle derler. Halbuki kendi annesi o laflari dese eyvallah olur. Aslinda çoğu sorunlar her sozu her lafi buyutmekde ve surekli eşe aileyi şikayet etmekde. Bu durum tabiki eşinizle aranizi sogutur. Kim annesine babasina karşi kinli, soğuk birine içten içe isina bilirki? Ben hikayenizi bilmiyorum ama bazen gelinlerde de hata oluyor. kalplerinde kine çevirirler herseyi. mesela siz eşinizin yaninda kayinvalideyi arayip guzelce konuşsaniz hal hatir sorsaniz eşinizin içinde size karşi bir işik yanacak. Emin olun. Anladigim kadariyla aranizdaki soguklugun başlangici bu. Bu çozulurse araniz da duzelir. Kimseyi sevmek zorunda degilsiniz ama saygili olmak, buyuk gibi saymak ve gereğini yapmak zorundasiniz.

Sizinki uzatmali evlilik surekli konular açtınız herkes bosan diyordu hala aynı durum.. cesaret edemediginiz nedir acaba ..cocuk mu eşinizin yalniz hayatina olacak kiskancliginiz mi baska birini severse . sizin bu evlilige inancıniz mi var .terapi denediniz mi sevgililik zamaniniz nasildi .adam evlenmek icin evlenmis bence
Aslinda beni bosanmaktan alikoyan su.bir ara esim baya sikintiliydi kismen duzeldi.esimin iki yonu var bazen iyi bazen sinirlenince kotu.iyi tarafina kiyamiyorum.kotu tarafina tahammul edemiyorum.stabil degil yani.ikincisi evet kiskanclik oluyor.oda etken.cocuk kucuk oda etken.ama bir seylerde eksik.koca bir omur cok sikinti cikacak gibi hissediyorum

Her kavga,tartışma sonrası ayrılalım diyen erkekler çok çocuksu geliyor.Anneci erkekler düzelmiyor maalesef.O göbek bağını kesemiyorsunuz.Çift terapisine ikna edebilir misiniz eşinizi?
Yok oyle seylere inanmaz.aslinda bence cift terapisinden ziyade psikiyatrla gorusse bir ilac alsa daha dengeli olabilir.

canım boşanınca dert tasa bitecek olsa boşan dicem. sosyal hizmet alanında uzman akademik kariyer sahibi olarak ıstatistik veriler ışında konuşuyorum. boşanınca dertler artıyor. kocanın ailesine uzaksın diye. kuruluyor ama seni seviyor mutlu etmeye çalışıyor. ailesine saygısızlık etmediğin sürece eşin hep sever seni. erkek ya bir de ayrılma lafı geçince boşancam der. uyumlu olmakta fayda var. dövse sövse canın tehlikede olsa boşan ama bunlar için boşandığın gün pişman olursun. çocuğun için idare etmen en güzeli 😊

Son düzenleme:
Sanırım ayrılmak için nasıl bir bahane bulurum diye uğraşıyorsunuz ?
Eşinize sorsak o da bir dünya şey sıralar sizin için bence. Annesine düşkün olması sizi neden sinir ediyor. Sizden önce annesi vardı. Erkekler evlenince annesini dış kapının mandalı mı yapacaktı ? Kusura bakmayın, kimsenin ya annen ya ben gibi seçenek sunmaya hakkı yok.
Beni mutlu etmek için birşeyler yapar diyosunuz daha ne yapmalı ?
Durduk yere ufak birseyde birden sinirlenip bagirip cagiran,elinde birsey varsa atan biri bana degilde tabi.dengesiz bir anda ufak seye yukselebilir.birde ailesi sirf beni sevemiyirlar diye evlilige yansitiyor.yani asil konu sinirsel sorun galiba ve tedaviyi reddetmesi.kendini hakli ve hep normal goruyor.bosanma lafi dilinde kavga olunca bunlar yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X