Sorunlu giden evlilik..

Cocuklarimi ne kadar cok dusunup dusunmedigimi bu yazdigimla hemen anladiginizi dusunmeniz ne diyeyim yani yazarak anlatinca bu kadar oluyor. Boyle anlasiliyor demek ki.

Mesele anneliginizi yargilamak değil. Kötü bir anne olduğunuzu da düşünmüyorum. Ama şu anda korkularınız (bu maddi veya manevi yönden olsun) sizi hareketsiz kıldığını düşünüyorum. Yani burda "maddi manevi gitmeye gücüm yok" diyin anlarım. Ama gözlerinin önünde annelerine şiddet uygulayan bir babadan bahsediyoruz. Bu durumu öyle veya böyle ne burda yumuşatmaya çalışın ne gerçek hayatınızda. Gönül isterdi ki elimizde bir değnek olsun kafasına geçirelim adam düzelsin. Lakin maalesef yok. Aile terapisi de bir imkan, ama esinizin buna katılacağını düşünmüyorum. En cok sizin ve çocukların güvenliği için endişe ederim o vakit.

Şimdi ben size bu evliliğe hadi baştan bir tane çocuk yapmışsınız ikinci neden diyeceğim siz korunmama rağmen oldu diyeceksiniz. Hayır adam ve ailesi hem saygısız hem manyak siz boşanmıyor ayrılmıyorsunuz biz ne yapalım buradan. Ya bu deveyi güdücen ya bu diyarda gideceksin arkadaşım.

'' Biz 2015 yılında eşimle severek evlendik. Şuan iki tane oğlum var biri 3 yaşında diğeri 4 aylık. İlk başlarda sorun yoktu bu kadar eşim kötü davranıyordu bağırmak çağırmak etrafa zarar vermeye çalışmak gibi ama zaman geçtikçe bu git gide büyüdü, fazlalaştı. Çoğu zaman iyi çoğu zamanda kötü bir insan oluyor. Yakın zamanda yaşanan kavgadan örnek vereyim ''
Bunlar ilk mesajınızdan.boşanın ya da boşanmayın demek haddim değil sadece olmaması gerekenleri söylüyorum. Bir de arada huzursuz ailelerden çıkan çocukların da mükemmel olabileceğine dair bir mesajınız var. Doğru olabilir ama biz çocuk dünyaya getiriyorsak onları böyle bir tesadüfe bırakamayız. Görevimiz onlara huzurlu bir aile sunmak. Madem böyle geçimsiz bir eşiniz var ve siz böyle devam etmeye kararlısınız yalnız annenizi ve çocuklarınızı uzak tutmaya çalışın kadın tek başına zaten, etkisi de yok, boşuna hırpalanmasın. O çocukların da size ve babalarına saygısı sevgisi azalması.

Boşanınca sorunlar bitecek mi? Ben mutlu olucam peki çocuklar babasız ne kadar mutlu olcak iyi de kötü de olsa babaları. Benim endişem
Böcekten korkan adam gelip beni mi öldürecek? Ve de böceği geçtim Allah korkusu olan bi insan. Kötülük yapıyor mu evet inkar edilecek bişey değil yapıyor. Herşeyin bi sabrı var o olaydan sonra tehdit içine aldım onu zaten bi daha yaparsa asla ve asla durmayacağımı her şekilde belli ettim. Hadi sıkıyorsa yine kavga yapsın çocugun gözü onunde. İki aydır tık yok. Boşanmak en basit çözüm bana göre şu saatten sonra

Kendinizi kandırmayın. Sizin derdiniz çocuklarınızın babasız kalması falan değil kendi düzeninizin bozulmaması. Kocanız olmayan yaşayacak kendinize yeni bir düzen kuracak cesaretiniz yok çocuklar bahaneniz. Neden çocuklarınızdan ayrı kalasınız ki tek endişeniz buysa hiç endişelenmenize gerek yok mahkeme o yaşta 2 çocuğu annenin çocuklar üzerinde şiddet vb durumu yoksa asla babaya vermez.
Böcek korkusuyla birini öldürmeyi nasıl bağdaştırdınız? Çok alakasız çünkü. Allah korkusunun kimde olduğu belli olmaz sizi çocuklarınızın gözü önünde öldürmekle camdan atmakla tehdit eden adamda Allah korkusu olduğunu sanmıyorum. 2 aydır olmaması 2 ay sonra olmayacağı anlamına mı geliyor siz yine kendinizi kandırmaya devam edin. Şiddetin biri ikisi üçü olmaz ayrıca şiddet şiddettir. Şiddet gördüğünde evi terk edecek insan ilkinde çeker giderdi. Siz kendinizi avutuyorsunuz sadece. Yine aynısı olsa siz bu sefer bir daha olmasın der yine evinizde kocanızla yaşamaya devam edersiniz. Sadece çocuklarınıza ve annenize üzüldüm. Biz Burda ne yazsak boş siz eşiniz size ne yaparsa yapsın boşanmazsınız

Böcekten korkan adam gelip beni mi öldürecek? Ve de böceği geçtim Allah korkusu olan bi insan. Kötülük yapıyor mu evet inkar edilecek bişey değil yapıyor. Herşeyin bi sabrı var o olaydan sonra tehdit içine aldım onu zaten bi daha yaparsa asla ve asla durmayacağımı her şekilde belli ettim. Hadi sıkıyorsa yine kavga yapsın çocugun gözü onunde. İki aydır tık yok. Boşanmak en basit çözüm bana göre şu saatten sonra

Bu konuyu neden açtınız o zaman?
Bu kadar kötü şeyler yaşamış bir anneye kocandır idare et dememizi mi bekledin?
Verdiğin kararın onanmasını mı bekliyorsun?

Bunlar için yanlış yerdesin, karısına, kayınvalidesine bu şekilde muamele eden adamlar için kocandır, çocuklarının babasıdır demeyiz biz. Evet boşanmak, çalışmak, tek başına evlat büyütmek kolay değildir ama güvenlidir en azından, böcek bile öldüremeyen, allahtan korkan kocan kolunu büküp seni duvar çarpabilmiş fazlasını yaşama diye görüş bildiriyor insanlar , yaşayıp görmek tercihinse bizden ne istiyorsun?

Anneniz tekmiş oraya gitseniz annen sen çocukların yaşarsınız Bi iş bulursun annen de çocuklarına bakar tek olduğu için karışan edende yoktur hemde onun için de iyi olur.
Neyi bekliyorsunuz ben onu anlamadım.
Zulmediyorsunuz kendinize

Amin. Öyle çocuklarda var ama ne kadar? Travmatik çocuklarla çalışan biri olarak daha hiç görmedim kavgalı bir ortamdan sağlıklı psikoloji ile büyüyen bir çocuk. Kendisi örnek almasa tuhunda o yara kalıyor.
Evet illa ki kalıyor kolay değil..

Bu konuyu neden açtınız o zaman?
Bu kadar kötü şeyler yaşamış bir anneye kocandır idare et dememizi mi bekledin?
Verdiğin kararın onanmasını mı bekliyorsun?

Bunlar için yanlış yerdesin, karısına, kayınvalidesine bu şekilde muamele eden adamlar için kocandır, çocuklarının babasıdır demeyiz biz. Evet boşanmak, çalışmak, tek başına evlat büyütmek kolay değildir ama güvenlidir en azından, böcek bile öldüremeyen, allahtan korkan kocan kolunu büküp seni duvar çarpabilmiş fazlasını yaşama diye görüş bildiriyor insanlar , yaşayıp görmek tercihinse bizden ne istiyorsun?
Ben psikolojik olarak iyi değilim. Ama işte burda yazılması yasak şeylerden şüpheleniyorum bilmiyorum belki de o yüzden çıkmazdayım..

Anneniz tekmiş oraya gitseniz annen sen çocukların yaşarsınız Bi iş bulursun annen de çocuklarına bakar tek olduğu için karışan edende yoktur hemde onun için de iyi olur.
Neyi bekliyorsunuz ben onu anlamadım.
Zulmediyorsunuz kendinize
Ne deseniz haklısınız ama kendimde cesaret yok sanki ben ayrılcam karsımda sürekli değişken hareket gösteren bi adam var daha kötü olur diye korkuyorum..

Arkadaşlar bir de annem tek babam kardeşim filan yok annem 60 küsür yasında ileride bişey olursa ben ne yaparım diye düşünüyorum çekirdek aile de büyüdüm sessiz sedasız sakin evlendikten sonra burada eşimin ailesiyle kavgaları filan olsun hiç yaşamadığım şeyleri yaşadım. Yaşım 24. İki tane oglum var evet ama ileride anneme bişey olursa ne yaparım diye üzülüyorum :( çok çok ileriyi düşünüyorum...

Merhaba arkadaşlar.. Uzun zamandır derdimi burada paylaşsam mı paylaşmasam mı diye çok düşündüm.. Ama burada paylaşmamın bana belkide iyi geleceğini düşünerek ten paylaşmaya karar verdim.
Biz 2015 yılında eşimle severek evlendik. Şuan iki tane oğlum var biri 3 yaşında diğeri 4 aylık. İlk başlarda sorun yoktu bu kadar eşim kötü davranıyordu bağırmak çağırmak etrafa zarar vermeye çalışmak gibi ama zaman geçtikçe bu git gide büyüdü, fazlalaştı. Çoğu zaman iyi çoğu zamanda kötü bir insan oluyor. Yakın zamanda yaşanan kavgadan örnek vereyim kısaca sabah vardiyadan işten çıkıp sahile gitmiş arkadaşıyla.içmiş içmiş eve geldi el şakası yaptı kolumu büküyormuş gibi ayağıma bastı ama canım yandı bende karşılık verdim yastığı aldım önce karnına sonra yüzüne gelecek şekilde vurdum hal böyle olunca aşırı derecede sinirlendi ve beni duvara çarptı yanağım duvara geldi. Ve başladı seni öldürcem seni balkondan aşağı atıcam sen benim hayatımı kararttın seni öldürcem çocugumun gözü önünde yaptı bunları. Beni mutfaga çağırıyor gel bak neler yapıcam sana diye çağırdı oğlumda görüyor ve o da merak edip geliyor mutfaga gittim sağa sola vurmaya başladı bardagı filan kırdı. Ben napacağımı şaşırdım bu uyudu kaldı ben de kaynımın yanına gittim annemi aradım geliyorum diye annem hasta olmuştur dedi yani söylemek istemiyorum yasak o anlamda filan engel oldu. Akşam eşim ayıldı bidaha yağmıcağını yaptıklarını hatırlamadığını söyledi ben kaynıma kayınpederme söyledim konusmuslar işte onunla. İki gün sonra da annem kayınpedermi arıyor senin oglun böyle böyle yapmış madem senin oglun böyleydi neden benim kızımı istediniz diye. Kaç kere aramış aramış saydırmış. Kayınpederm geldi hemen annene söyle haddini bilsin dedi. Eşimde duydu gitti sordu kayınpederim de anlatmış herşeyi. Eşim bana dedi ki s.. git bu evden. Sonra motora bindi gitti annemin yanına telefonu fırlatmış küfür etmiş geldi beni kovdu annem tek kardeşim yok babam vefat etti bu arada ben ona ragmen gitmedim. Biliyorum aptalım şuan ara ara herşeye sinirleniyor kızıyor yine küfür filan ediyor ben hala niye duruyorum diye kendime soruyorum.. Sürekli borcu var sürekli kredi çekiyor. İnanın bıktım artık. Ne yapayım ne yapmalıyım şimdi desem ayrılalım korkuyorum.. Dedim beni kovdun gitsem napardın ağlardım diyor. Beni sevdiğini söylüyor sevdiği kadar da öldürüyor bu olaylardan sonra kaza yaptı ve bi zaman sonra da gasp ettiler dövdüler sonra biraz duruldu Allah belamı verdi diyerek ama yine ara ara sinirleniyor bu defa da para yetmedi diye sinirleniyor Baska zaman Baska bişey için... YORULDUM ARTIK...

Düzelmesi için psikolojik destek alması şart. Eğer yanaşmıyorsa lütfen hayatınızı karartmasına izin vermeyin. Hatta şöyle diyim gerekirse şehir değiştirin annenizle birlikte. TV lerde izliyoruz önce şiddetle başlıyor , karşıdaki İnsan dayanamayıp ayrılınca da sonu kötü bitiyor. En kötüsünü yazdım belki ama İnanın sizi kendi kız kardeşimin yanına koydum .
Dediğim psikolojik destek alması için ikna edin

Arkadaşlar bir de annem tek babam kardeşim filan yok annem 60 küsür yasında ileride bişey olursa ben ne yaparım diye düşünüyorum çekirdek aile de büyüdüm sessiz sedasız sakin evlendikten sonra burada eşimin ailesiyle kavgaları filan olsun hiç yaşamadığım şeyleri yaşadım. Yaşım 24. İki tane oglum var evet ama ileride anneme bişey olursa ne yaparım diye üzülüyorum :KK43: çok çok ileriyi düşünüyorum...

Çalışıp didinip ayaklarının üzerine basacaksın, burada ben dahil anası babası ölmüş yüzlerce kadın dolu, illa birine bağlı yaşaman gerekmez ki

Çalışıp didinip ayaklarının üzerine basacaksın, burada ben dahil anası babası ölmüş yüzlerce kadın dolu, illa birine bağlı yaşaman gerekmez ki
Devir öyle bi devir ki yani insanın başına ne gelicek kimse bilemez. Birde hanı şu elalem denen kısım var dul adın olunca damga yapıştırıveriyolar. Öyle zihniyet olmaz olsun da var işte acı gerçek.

Düzelmesi için psikolojik destek alması şart. Eğer yanaşmıyorsa lütfen hayatınızı karartmasına izin vermeyin. Hatta şöyle diyim gerekirse şehir değiştirin annenizle birlikte. TV lerde izliyoruz önce şiddetle başlıyor , karşıdaki İnsan dayanamayıp ayrılınca da sonu kötü bitiyor. En kötüsünü yazdım belki ama İnanın sizi kendi kız kardeşimin yanına koydum .
Dediğim psikolojik destek alması için ikna edin
Evet yani ben yapmam gerekeni yapayım sonra olmuyorsa inceldiği yerden kopsun diyorum şu an ki kafam öyle

Back
X