• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum abimle ve benden cok borc istemesi

fitolmakistiyorum

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
45
5
8
Diğer
Merhaba arkadaşlar

Abimden gizledigim ve kendi biriktirdigim 5000 tl param var bankada(küçüklüğümden beri zar zor biriktirdim). Şu an 20 yaşında ve ogrenciyim, yani o para birşey olursa tek güvencem, birşey olursa okul paramı ödemek için saklıyorum.
Bugün abim hesap cuzdanimi gördüğünü soyledi ve benden 2500 tlsini istedi. Bende onun guvencem oldugunu ve veremeyeceğimi söyledim. Ama o da borçları olduğunu soyledi ve 2500 tlyi odemezse hapise gireceğini soyledi (borcu gercekten var). Geri ödeyeceğini soyledi ama odemeyeceginden eminim, çünkü hiçbir borcunu geri ödemiyor bana. Hatta bir kere borcunu ödemek için annem bana ait olan 2000 euroyu ona vermişti bana sormadan . Ve bunun gibi bir çok şey oldu. Ama parayı vermezsem annemi bana karşı dolduracagindan eminim (bir kere annem beni okuldan bile almaya kalkti dolduruzlar yüzünden). Bu durumu aileme söyleyemem çünkü söylersem daha kötüsünü yapar bana, ve annem hasta yani onu üzmek istemiyorum da.
Bana fikir verebilir misiniz ? Çok sıkıştırıyor. Ne yapayım sizce?

Merhaba arkadaşlar

Abimden gizledigim ve kendi biriktirdigim 5000 tl param var bankada(küçüklüğümden beri zar zor biriktirdim). Şu an 20 yaşında ve ogrenciyim, yani o para birşey olursa tek güvencem, birşey olursa okul paramı ödemek için saklıyorum.
Bugün abim hesap cuzdanimi gördüğünü soyledi ve benden 2500 tlsini istedi. Bende onun guvencem oldugunu ve veremeyeceğimi söyledim. Ama o da borçları olduğunu soyledi ve 2500 tlyi odemezse hapise gireceğini soyledi (borcu gercekten var). Geri ödeyeceğini soyledi ama odemeyeceginden eminim, çünkü hiçbir borcunu geri ödemiyor bana. Hatta bir kere borcunu ödemek için annem bana ait olan 2000 euroyu ona vermişti bana sormadan . Ve bunun gibi bir çok şey oldu. Ama parayı vermezsem annemi bana karşı dolduracagindan eminim (bir kere annem beni okuldan bile almaya kalkti dolduruzlar yüzünden). Bu durumu aileme söyleyemem çünkü söylersem daha kötüsünü yapar bana, ve annem hasta yani onu üzmek istemiyorum da.
HEMEN O HESAPTAKİ PARAYI ALIP BAŞKA HESABA AKTARIN.

internet bankacağıl kullanıyorsanız açıklama kısmına istediğiniz açıklamayı yazarsınız diğer hesaba aktarırken kuru ödemesi cart curt bşey bulun ve hesabı sıfırlayın hesap cüzdanını da gösterin para gitti yok ödeme yaptım :KK53::KK53:

Ay ne utanmaz abiymiş küçük kardeşinin dişinden tırnağından arttırdığına göz dikmiş. Git harca ye iç yine de verme sana mı güvenmiş borç yaparken. bi de vermeyince zorluyor utanmaz.

Bende isterim gidip gezip harcamak ama gercekten onu okul için guvence olarak saklamam gerek :( napmam gerektiğini bilemiyorum

Bende isterim gidip gezip harcamak ama gercekten onu okul için guvence olarak saklamam gerek :KK43: napmam gerektiğini bilemiyorum

Ben eğer vermeye mecbur bırakılırsan öyle yap demiştim canım. Çok sinirlendim abine tabi kardeş kardeşten borç ister ama böyle değil. zorlamayla anneyi doldurmayla, şantajla olmaz. Bi de ödemiyormuş onun sana destek olması gerekirken yaptığına bak.

belki acımasız bi yorum gibi gelebilir ama sakın verme yarısını değil 1 lirasını bile
bu abilerin bu şımarıklığına sinir oluyorum kızcağız dişinden tırnağından artırsın biriktirsin sen borç yaptım de yarısını iste
hiç inanmıyorum hapse gireceğine falan, hapse girecek kadar borç yaptı eee peki hadi senin paran olmasa nerden alacaktı, bulacaktı o parayı
hayır güzel kardeşim hayır sakın verme
bu tarz bi muhabbetten ben de çok yaralıyım
abim de abim abim de abim senelerdir aman abindir yap aman abindir bişe söyleme diye diye adam geldi 35 yaşına hala 15 yaşında ergen gibi tavırları sorumsuzlukları var
ama hala ben tonlarca laf işitirim yaptığım ya da yapmadığım ufacık şeyden abime tek laf denmez aksine yaptığı ufacık güzellik abartılır da abartılır :(
madem borç yaptı onu ödeme sorumluluğunu bırak üstlensin
sen nasıl kendi borcunu kimseye ödetmeden hem okuyup hem çalışıp hem de para biriktirerek kapatmaya çalışıyorsun o da yapsın

başlarım öyle anneye o zaman sende yiyip içip gezebilirdin abin borç yapsın sen öde başka derdi var mı acaba ? ya da abin borç yaparken sana mı güvenmiş senin hesap kartını görmese ne yapacaktı ? şimdide onu yapsın sakın verme derim bir daha dönüşü olmaz çünkü

Vermezsem de annemi falan dolduracak çok benim hakkimda, zaten bana haftanın 4 günü bağırıp çağırır annem .
canım benimm bu korkuyla sakın hareket etme
gerekirse annenle de gayet net ve kesin bi tavırla konuş
onun borcu senin sorumluluğunda değil bunu annen de bilsin
çocuk gibi gidip bi de anneni mi dolduruyor bilior tabi kadıncağızın ona zaafını :(

Merhaba arkadaşlar

bu nasıl bir aile ilişkisi anne tuhaf abi tuhaf anlamadım

belki acımasız bi yorum gibi gelebilir ama sakın verme yarısını değil 1 lirasını bile
bu abilerin bu şımarıklığına sinir oluyorum kızcağız dişinden tırnağından artırsın biriktirsin sen borç yaptım de yarısını iste
hiç inanmıyorum hapse gireceğine falan, hapse girecek kadar borç yaptı eee peki hadi senin paran olmasa nerden alacaktı, bulacaktı o parayı
hayır güzel kardeşim hayır sakın verme
bu tarz bi muhabbetten ben de çok yaralıyım
abim de abim abim de abim senelerdir aman abindir yap aman abindir bişe söyleme diye diye adam geldi 35 yaşına hala 15 yaşında ergen gibi tavırları sorumsuzlukları var
ama hala ben tonlarca laf işitirim yaptığım ya da yapmadığım ufacık şeyden abime tek laf denmez aksine yaptığı ufacık güzellik abartılır da abartılır :KK43:
madem borç yaptı onu ödeme sorumluluğunu bırak üstlensin
sen nasıl kendi borcunu kimseye ödetmeden hem okuyup hem çalışıp hem de para biriktirerek kapatmaya çalışıyorsun o da yapsın

Öğrenci olmasaydım aram kötü olmasın diye hepsini verirdim gerekirse ama yarın öbür gün ailem okul ucretimi falan odemezse diye saklıyorum o parayı

Vermezsem de annemi falan dolduracak çok benim hakkimda, zaten bana haftanın 4 günü bağırıp çağırır annem .
Senin paran senin kararin.Ama uzuldum yemedin icmedin biriktirdin belliki.Annenle konus abinden once sen soyle ihtiyacim olan parayi istiyo bana lazim de.Seni hakli bulmazda bagirir cagirirsa bosver bagirsin istedigi kadar.Abin de seni sindirmeye calisiyo izin verme buna.Nereye borc yaptigi bile belli degil ne malum keyfine yapmadigi.

Back
X