• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum abimle ve benden cok borc istemesi

Senin paran senin kararin.Ama uzuldum yemedin icmedin biriktirdin belliki.Annenle konus abinden once sen soyle ihtiyacim olan parayi istiyo bana lazim de.Seni hakli bulmazda bagirir cagirirsa bosver bagirsin istedigi kadar.Abin de seni sindirmeye calisiyo izin verme buna.Nereye borc yaptigi bile belli degil ne malum keyfine yapmadigi.
Zaten annem de söylesem abimin benden istediğini o da verme der, o 2000 euroyla çok zorda olduğu için ödemiş :( ama anneme abimin istediğini söyleyemem sağlık sorunları olduğu için onu çok üzmek istemiyorum

Öğrenci olmasaydım aram kötü olmasın diye hepsini verirdim gerekirse ama yarın öbür gün ailem okul ucretimi falan odemezse diye saklıyorum o parayı
iyi yapıyorsun güzelim
dünyanın bin bir türlü hali var
kimseye muhtaç olmamak lazım
maşallah akıllı kızsın keşke senin yaşında sendeki aklın yarısı bende olsaydı da azıcık para biriktirebilseydim
şu da var okumuyor olsan bile yarın öbür gün bu parayı sağlık söz konusu olmadığı sürece kimseye verme o senin güvencen olarak kalsın
bunun acısını çok çeken bi abla tavsiyesi olarak kabul et lütfen

Gerçek mi bu? İnanmak istemiyorum. Vermeyin. Açıkça vermeyin. 20 yaşındasınız sizde gezip tozmasını bilirdiniz.

Ya da verin ama geri almayacağınızı bilerek verin.

abiniz soylemeden siz anlatin herseyi annenize. bagirir cagirir belki. hatta okul icin yardimda etmez belki. birikiminizi harcarsiniz sizde. gozunuzu karartin. abinizde avucunu yalasin.

Zaten annem de söylesem abimin benden istediğini o da verme der, o 2000 euroyla çok zorda olduğu için ödemiş :KK43: ama anneme abimin istediğini söyleyemem sağlık sorunları olduğu için onu çok üzmek istemiyorum
Sen soylemesen de abin soyleyecek ama.Senin dusundugun kadar dusunmuyor annenin üzülmesini.Bence annen illaki duyacak gidisata bakilirsa.Yine zordayim diye annenin aklina girebilir.

Vayy be ne günlere kaldık, insan kardeşinin sıkıntısına da çare olamayacaksa kardeş olmanın ne anlamı var. Anlamak zor gerçekten, kardeşim canımdır hayatta birbirimize destek olmak için varız. Benim ihtiyacım olduğunda o koşar, onun ihtiyacı olduğunda ben koşarım. Kardeş olmanın anlamı budur.

Merhaba arkadaşlar

Abimden gizledigim ve kendi biriktirdigim 5000 tl param var bankada(küçüklüğümden beri zar zor biriktirdim). Şu an 20 yaşında ve ogrenciyim, yani o para birşey olursa tek güvencem, birşey olursa okul paramı ödemek için saklıyorum.
Bugün abim hesap cuzdanimi gördüğünü soyledi ve benden 2500 tlsini istedi. Bende onun guvencem oldugunu ve veremeyeceğimi söyledim. Ama o da borçları olduğunu soyledi ve 2500 tlyi odemezse hapise gireceğini soyledi (borcu gercekten var). Geri ödeyeceğini soyledi ama odemeyeceginden eminim, çünkü hiçbir borcunu geri ödemiyor bana. Hatta bir kere borcunu ödemek için annem bana ait olan 2000 euroyu ona vermişti bana sormadan . Ve bunun gibi bir çok şey oldu. Ama parayı vermezsem annemi bana karşı dolduracagindan eminim (bir kere annem beni okuldan bile almaya kalkti dolduruzlar yüzünden). Bu durumu aileme söyleyemem çünkü söylersem daha kötüsünü yapar bana, ve annem hasta yani onu üzmek istemiyorum da.
Bana fikir verebilir misiniz ? Çok sıkıştırıyor. Ne yapayım sizce?

Ne hapisi yaaa. Terbiyesiz. Resmen kandırıyor seni.
Verme verme verme.
Açtırabiliyorsan başka bir hesap açtır oraya aktar. 500 falan bırak içeride. Bak ödedim bitti bile de.

Vayy be ne günlere kaldık, insan kardeşinin sıkıntısına da çare olamayacaksa kardeş olmanın ne anlamı var. Anlamak zor gerçekten, kardeşim canımdır hayatta birbirimize destek olmak için varız. Benim ihtiyacım olduğunda o koşar, onun ihtiyacı olduğunda ben koşarım. Kardeş olmanın anlamı budur.
peki kardeşiniz hep ben hep ben diyen bir kardeşse de yine de böyle mi düşünürdünüz?

Beninde birikmiş param var hasta oldugum donem borcum oldu o paraya dokunmaya kiyamadim burs Aliyodum onla odedim. Daha buyuk bi sorun olur paraya ihtiyacım olur diye dokunmadim ve ilerde 400 tl nakite ihtiyacım oldu kimseye dilenmeden ordan çekip odedim. Verme yani. Biriktirmekte kolay değil . Borcu ne icin yapti?

annene bir hediye al bari. bir bilezik beyaz eşya falan 1000 lira gibi parayla anneni pohpohlamış olursun.

ay bu nasıl anneyse.. kızına karşı doluyor. tövbe tövbe.. ben evladıma canımı veririm. 1 tane var çok şükür ama 2 olsa ikisini de ayırmam.. annen gerçekten ilginçmiş..

Borçlar kanunu 112, "Borcun ifa edilmemesi durumunda borçlu, alacaklının bundan doğan zararını gidermekle yükümlüdür." Diyor. En fazla donuna kadar alırlar ama hapse girmez.

Back
X