psikoz geçirmişsin gibi duruyor
şu anda kendini iyi hissediyorsun ama ilaçlarını bırakınca bi daha olmayacak diye garanti yok
olacak diye bişey de yok ama
ariprazol kilo almaya neden olabilir yan etki dolasıyla ama ilaçlarını bırakınca biraz spor vs. verirsin hemencecik
ilaçlarını kessem bile bence doktorunla görüşmeye devam etmelisin
Merhaba kizlar,
size yazmak istedim cunku gerçekten artik ne yapcagimi bilmiyorum..
Bu sonbahar bi hastalik geçirdim psikiyatri hastanesinde yattim (1 hafta filan ) ve bu yuzden Antidepresan (lustral) ve aripiprazol kullaniyorum.. ama bunlari kullandigimdan beri ve bu hastaligi gecirdigimden beri canim hiç bisey yapmak istemiyor.... bir yerden bir yere kalkmaya bile useniyorum....okula gitmek istemiyorum okulu birakmak istiyorum onun yerine calismak istiyorum lise mezunuyum , su an universitedeyim ama biktim... cunku derslerimde basarili degilim, calisamiyorum veya calismak için hiç bi çaba gostermiyorum....Dedigim gibi hiç bisey yapmak istemiyorum...sadece evde oturuyim, annemle kaliyim evde butun gun biseyler ogreniyim bi el becerim olsun istiyorum cunku hiç bisey yapmayi bilmiyorum ne yemek ne ev isleri, bu arada 19 yasindayim.... keske meslek lisesi okusaydim diyorum bazen ki benim okudugum lise (normal) yani meslek lisesinden daha yuksek bi diploma aldim normalde... ama hiç bi is bulamiyoruz bu diplomayla...
Eskiden cok guzel konusurdum, arkadaslarim ne kadar guzel konusuyosun derlerdi, nazar mi degdi noldu bilmiyorum ama simdi sanki hiç konusamiyomusum gibi geliyo, sanki salaklastim, annem bisey anlatiyo o seyi 2 saatte anliyorum... eskiden hiç boyle degildim cok zeki bi kizdim...Derslerim cok iyiydi.. kendime cok guvenim vardi.... simdi o da yok... kendime zerre kadar guvenim yok cunku hiç biseyde basaramiyorum....(( cok uzuluyorum bu duruma...
Annem kizim aklina kotu seyler gelmemesi için, veya tekrar hastalanmaman için bi mesgale bulman gerek , veya okula gitmen gerek diyor, ama benim içimden gelmiyo !! ne yapsam ne etsem sasirdim gercekten ?
bi psikolog la gorustum bi kac kere ama artik gorusmuyorum... psikiyatrim artik 6 ay olacagi için, 1 ay sonra bu ilaçlari birakabilcegimi soyledi... cunku ben birakmak istiyorum ilaclari... sanki hersey onlarin yuzundenmis gibi geliyor, zaten lustrali (sertralin) biraktim daha içmiyorum... oteki ilacimi 1 ay sonra birakacagim için cok seviniyorum... cunku bu ilaclar beni bi hayli yediriyo (52-53 kilo iken) 59-60 kg filan oldum, 1.65 boyundayim... kilo almam benim psikolojimi daha da bozuyo... surekli yiyecek dusunuyorum... bu ilaclar yapiyomus bunu...
ama doktorum birde ilaci biraktiktan sonra her zaman bi risk var dedi nolursa olsun tekrar hastalanma riskin var dedi... o yuzden cok dikkat etmem gerek... acaba ilaci birakmasam mi ? ama artik daha fazla kilo almak istemiyorum... giysilerim hepsi 36, 38 beden, artik 40 beden giymek zorundayim.. eski giysilerim olmuyor diye uzuluyorum....
Yani açikcasi karisik bi durum...belki guzel anlatamamis olabilirim...diyorum ya konusamiyorum guzelce:' 14:
Kendime olan guvenimi nasil geri kazanabilirim ? napmam gerekiyor ? zayiflamak istiyorum, ev isi, yemek filan ogrenmek istiyorum benim yasitlarim hepsi herseyi yapmayi biliyo ben beceriksizin tekiyim gibi geliyo
öz guveni nasil kazanabiliriz ? bi bildiginiz var mi ?
lutfen yardimci olun kizlar....
canim sen neden oyle ilaclar kullanmistin ?
yani ne tur ilaclardi onlar ?
canım o halsizliğin can sıkıntın başta anlattığın sıkıntılarının hepsi ilaçlardan, bir arkadaşım kullanıyordu oda senin dediklerine benzer şeylerden şikayetçiydi,ilaçları sakın kafana göre bırakma doktor ne diyorsa o,ilaç içmeyi birden bırakınca kişide kötü etkileniyormuş, zaten ilaçları birden bırakmıyorsun azalta azalta bırakıyorsun,bide üçharfli şu bu hiçbirşeyden korkma ,etrafta öyle uydurma hikayeler varki ister istemez insan etkileniyo ama onların çoğu yalan uydurma ,sen allah a güven böyle şeylerden korkma,bir kul allahım sana sığındım dedikten sonra hiçbirşeyy onun kılına bile zarar veremezmiş bunuda unutma, güven içinde ol derim :)kilo konusuna gelirseek,son giren ilk çıkar hesabı o aldığın kiloları çok çabuk verirsin hatta rejime ,spora bile gerek kalmaz yeme düzenin normale dönünce hepsi gider gene eski haline dönersin,derslerini ihmal etme, ne olursa olsun git kendini meşgul et o dediğim arkadaşım da ders konusunda çok zorlandı ama pes etmedi sende etme
Evet dogru soyluyosun bi daha olmayacak mi veya olacak mi diye bilemeyiz, isin korkucu tarafi da bu zaten!!
aripiprazol zaten bana kilo aldiriyor, ondan oncesinde ona benzer bi ilac kullaniyodum oda ayni etki yapiyodu yani bana hep yediriyodu..
ins ilaçlari birakinca veririm dediginiz gibi... spor yapmasam veremem mi acaba ? canim spor bile yapmak istemiyo
evet ilaçlarimi kessem bile doktorumla devam etmeyi dusunuyorum, zaten ayda 1 kere gorusuyoruz doktorla daha fazla olmuyormus.. bu yuzden her ay kontrol eder durumum iyi mi kotu mu diye.. ins...
korkuyorum ins ilaclarimi birakinca tekrar olmaz:18:
kusura bakma canım..oğlumla eşim " kapat şu bilgisayarı..bizimle konuş " dediler..kapattım..neden öyle ilaçlar kullanmıştım..tabiii burada yazamayacağım bi sebep..babamla ilgili bi sıkıntı vardı.bir gecede ağır bi haber geldi..taşıyamadım..1 yıl kadar sürdü bu sıkıntımız..sağolsun eşim çok destek oldu..farklı ilaçlar kullandım.o zamanlar bu hiç bitmeyecekmiş gibi geliyordu.ama bitti işte..sana da söylüyorum..birgün geçecek hepsi..öyle güzel bi hayatın olacak ki...öyle üç harfli-beş harfli filan umrunda olmayacak..görsen de zaten "çekil bakiiim kenara " diyip yoluna devam edeceksin:))inşallah..
her ay düzenli gitsen çok iyi bence
gerek görürlerse düzenler onlar zaten
spor mutlaka yap bence
sıkıntına da iyi gelir bak kesinlikle
ben pilates yapıodum bi ara çok mutlu hissediyodum o zaman :)
sanırım çevrende anlatılan hikayeleri babanın anlattıklarını çok içselleştirmişsin.
birdaha biri böyle bir hikayeye başlarsa sustur dinleme.
sana bunları anlatmamalarını rica et. etkilendiğini söyle.
dualar edebilirsin içini rahatlatacak.
bence rahatlatacaktır seni.
Hastalık geçirip psikiyatri hastahanesinde yatmanın sebebi neydi ?(söylemek zorunda değilsin tabi)
Seni bu hale getiren ilaçlardır muhtemelen ilaçlarını kullanmaya devam et ki iyileşesin ve ilaçlarla alınan kilolar çabuk veriliyor diye duymuştum.Ama sanırım o ilaçlar iştahını açıyor ya da senin yapacak bir şeyin olmadığı için yemeğe yöneliyorsun.
Önce kendin iste değişmeyi.Okulunu bırakma sakın sonradan çok pişman olursun.
Amiiiiiiinnnnn insaAllahhhhh... önemli degil canim bazen olur oyle...
tamam canim anladim geçmis olsun sanada...:) sevindim senin için... cok dogru soyluyosun BIR GUN HEPSI GECECEK !! ve ben bu gunleri hatirlamayacagim bile ins !!! :))))
ben simdi kafayi baska biseye taktim, keske KK'ya bunlari yazmasaydim diyip içim içimi yiyo... hastalagimi filan anlatmasaydim diyorum içimden... artik silinmezde...yalnis mi yaptim sence ? korkuyorum zannediyorum ki insanlar ins tekrar hasta olur bu kiz derler... filan, (sacma bi dusunce biliyorum ama aklima geliyor) ne acaibim ben yaa
hergün hepimizin aklına saçma düşünceler geliyor ama bunlar saçma düşünceler deyip önem vermiyoruz.bu durum sadece sana özel değil:))ayrıca ne zamandan beri insanlar dünyayı yönetir oldular?1-2 kişinin şöyle ya da böyle demesiyle ne değişir ki..bu dünyayı hala Allah yönetiyor..
Aman güzelim uykuna dikkat et ,pozitif düşün birde senden ricam şu üni. Yarım bırakma ileride pişman olursun bence gitar kursuna git ruhuna iyi gelir sanırım okulu dondurmuşsundur ev kapalı kalıp oturma dışarı çık gez annenle mümkünse süs köpeği al ona bakarken rahatlarsın
Dua okuyun bence..
Saçma sapan seylere kafa yormus saplantı halıne getırmıssınız ve bellı etkılerının altında kalmıssınız .
Allaha sıgının , abdestlı olmaya dıkkat edın ve bol bol dua edın .
Ferahladıgınızı goruceksınız ..
Daha cok gencsınız boyle seylere takılı kalıp hayatınızla oynamayın , Allah yardımcıınız olun.
Böyle durumlarda dini görüşünüzü bilmiyorum ama dua edip, abdestli gezmek iyidir.
Yani en azından huzurlu olursanız, bu tür şeylere önem vermeyebilirsiniz.
Bende çok korkarım bu tür muhabbetin olduğu yerde de duramam.
Bir keresinde küçükken bu tarz bir konuşma yapılmıştı yanımda bir kaç sene karanlıkta kalamamıştım, bazen olur arada ama bu düşünceleri hemen savsaklamak, vesvese olduğunu hatırlamak gerek..
Geçmiş olsun.
uykuma dikkat ediyorum, dikkat etmek istemesem bile ilaç benim uykumu getiriyor erkenden bazen 21hde bile uykum geliyor...
haklisin herkes pisman olursun okulunu birakma diyor... galiba en iyisi birakmamak... birakirsam pisman olcagimi biliyorum aslinda... bile bile birakmayi dusunuyodum...
gitarim var ama çalmayi bilmiyorum, gitar kursuna da gitmeye maddi durumum yok ki canimokula gidiyorum bu aralar... bi 3-4 ay dondurmustum... ama simdi gidiyorum, istemeye istemeye olsada gidiyorum (( offff offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?