• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunuma çözüm bulabilirmisiniz

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.702
6.745
158
27
Arkadaşlar öncelikle merhaba öncelikle sorunumu anlatayım ailemin yanında üniversite kazandım 2.sınıf öğrencisiyim bölümüm hemşirelik .Ve benim bu yaşıma kadar ders çalışma odam ayrı yatağım olmadı salonda yatıyorum ve katlanır masa aldım salonda ders çalışmaya çalışıyorum ,abim evli 2 çocuğu var biri 6 diğeri 7 yaşında bizim evde internet var çocukları internetten oyun oynamak için geliyor ,annem kalkın gidin diyemiyor haftanın 3 günü okuldayım 2 günü stajdayım hafta sonu ezber yaparım diyorum hoop damlıyorlar akşama kadar gitmiyorlar. Abim bağlama kursuna gidiyor akşamları bağlama çalıyor benim bu ortamda ezber yapabileceğim yerim yok çarşamba günü finallerim başlıyor ve ben kaç gündür ağlıyorum konular yetişmeyecek dersten kalacağım diye. Lütfen bana çözüm yolu gösterin ablam uzakta evli sadece yaz tatillerinde gelir .Evde bekar abim ben annem yaşıyoruz .Evimiz dar olduğundan annem oda yapamıyor yerimiz yok .Ben seyyar masayla salonda ya da oturma odasında çalışıyorum şu an bile abimgil bizde çarşıdan geliyorlarmış uğradı annem git salonda çalış diye gönderdi ama çizgi film seslerinden anlamıyorum yeter artık yaaa hep böyle yapıyorlar bütün arkadaşlarım odasında masasında çalışıyor. Yurtta kalan kampüste arkadaşlarım var bizim evimiz çarşıda acaba seneye kyk yurduna basvursammı 258 liraymış aylık ,benim de aylık 470 lira kyk bursum var 4 lira günlük yol parası ve 1,5 lira öğle yemeği parası var evet evde banyo çamaşır rahat ama bu gidişle dönem uzatmak istemiyorum nolur yol gösterin fikrinize ihtiyacım var ne uygun olur benim için finallere tam hazırlanamıyorum bu şekilde annemin emekli maaşı var destek olmalarını isteyeceğim 2 yılım kaldı bitmesine

Kütüphane evimize uzak olduğundan gitmedim bıktım artık her gün ağlıyorum yengem de defolup gidiyim bu kız ders çalışsın demiyor akşam söyleyeceğim aileme seneye yurtta kalmak istiyorum böyle olmaz bölümüm ezber üzerine

Arkadaşlar öncelikle merhaba öncelikle sorunumu anlatayım ailemin yanında üniversite kazandım 2.sınıf öğrencisiyim bölümüm hemşirelik .Ve benim bu yaşıma kadar ders çalışma odam ayrı yatağım olmadı salonda yatıyorum ve katlanır masa aldım salonda ders çalışmaya çalışıyorum ,abim evli 2 çocuğu var biri 6 diğeri 7 yaşında bizim evde internet var çocukları internetten oyun oynamak için geliyor ,annem kalkın gidin diyemiyor haftanın 3 günü okuldayım 2 günü stajdayım hafta sonu ezber yaparım diyorum hoop damlıyorlar akşama kadar gitmiyorlar. Abim bağlama kursuna gidiyor akşamları bağlama çalıyor benim bu ortamda ezber yapabileceğim yerim yok çarşamba günü finallerim başlıyor ve ben kaç gündür ağlıyorum konular yetişmeyecek dersten kalacağım diye. Lütfen bana çözüm yolu gösterin ablam uzakta evli sadece yaz tatillerinde gelir .Evde bekar abim ben annem yaşıyoruz .Evimiz dar olduğundan annem oda yapamıyor yerimiz yok .Ben seyyar masayla salonda ya da oturma odasında çalışıyorum şu an bile abimgil bizde çarşıdan geliyorlarmış uğradı annem git salonda çalış diye gönderdi ama çizgi film seslerinden anlamıyorum yeter artık yaaa hep böyle yapıyorlar bütün arkadaşlarım odasında masasında çalışıyor. Yurtta kalan kampüste arkadaşlarım var bizim evimiz çarşıda acaba seneye kyk yurduna basvursammı 258 liraymış aylık ,benim de aylık 470 lira kyk bursum var 4 lira günlük yol parası ve 1,5 lira öğle yemeği parası var evet evde banyo çamaşır rahat ama bu gidişle dönem uzatmak istemiyorum nolur yol gösterin fikrinize ihtiyacım var ne uygun olur benim için finallere tam hazırlanamıyorum bu şekilde annemin emekli maaşı var destek olmalarını isteyeceğim 2 yılım kaldı bitmesine
Abinizle ayni binada mi oturuyorsun,eger oyleyse internet sifresini ver onlar evinden baglansin.

Eviniz kac oda 2+1 ise odanin birini size verebilirler aslinda.

Abinizle ayni binada mi oturuyorsun,eger oyleyse internet sifresini ver onlar evinden baglansin.

Eviniz kac oda 2+1 ise odanin birini size verebilirler aslinda.
Evli olan abimin evi başka bir mahallede arada olan bana oluyor bizi görmek için değil internete bağlanmak için geldiklerini düşünüyorum evimiz 2+1 malesef şu 2 yıl geçseydi bir an önce uzamadan sonra kpss puanım nereyi tutarsa oraya gideceğim ellerinden gelse bizden hiç çıkmayacaklar kütüphaneye gitmeyi deneyeceğim biraz uzak ama yürürüm

Şimdi hem oturma odanız hem salon hem de annenin yatak odası mı var evde?

Annenin oturma odasını iptal edip sana bi oda vermesi müsasip olur
Abin de salonda yatar

Ya da bi seçenek daha
Annen salonda yatsın kendi odasını sana versin

Şimdi hem oturma odanız hem salon hem de annenin yatak odası mı var evde?

Annenin oturma odasını iptal edip sana bi oda vermesi müsasip olur
Abin de salonda yatar

Ya da bi seçenek daha
Annen salonda yatsın kendi odasını sana versin
Oturma odası var, bir de misafir ağırladığımız salon var bir de abimin odası var babam vefat edeli 6 yıl oldu annemin odası yok biz salonda yatıyoruz annemle seyyar masa ile çalışıyorum

Alternatifleri sıralıyorum.
1. Abinin odasına el koyacaksın geçici bir süre en azından sınav dönemleri. Ölmez sanırım bir iki ay idare etse.
2. Abin ve yengenle konuşacaksınız az anlayış gösterecekler. sınavlarının olduğu ara çocukları internete ara versinler. Çocuklar da internetsizliktn ölmezler. Veya evlerini sana tahsis etsinler.
3. Uzak muzak demeyeceksin kütüphaneye gideceksin yanına yemeğini meyveni filan da alacaksın eve sadece yatmak için gireceksin. Okul kütüphaneleri 24 saat de açık olabiliyor eğer öyleyse orda bile kalabilirsin.
4. Sınav arası evi olan arkadaşın varsa onu kafalayacaksın orda grup olarak çalışacaksınız. Ezber yapmanız gerekiyor ise birbirinize karşılıklı soru cevap olarak da gidersiniz belki daha zevkli hale bile gelir çalışmak

Oturma odası var, bir de misafir ağırladığımız salon var bir de abimin odası var babam vefat edeli 6 yıl oldu annemin odası yok biz salonda yatıyoruz annemle seyyar masa ile çalışıyorum
Madem 2 oda var odanin birisi nasil abine vermislerse digerinide sana versinler,misafirleri salonda da agirlarsiniz.

ev sanırım 2+1 ve bi salon bi oturma odası bir de yatak odası var he mi? çok saçma değil mi. oturma odasını bozun annenizle size yatak odası yapın. siz de orda çalışırsınız. misafir ağırlamak için evin iki odasını işgal etmek çok saçma.

3. Uzak muzak demeyeceksin kütüphaneye gideceksin yanına yemeğini meyveni filan da alacaksın eve sadece yatmak için gireceksin. Okul kütüphaneleri 24 saat de açık olabiliyor eğer öyleyse orda bile kalabilirsin.
Bence de kütüphaneye gitmeli. Ben arkadaşlarımla kalıyorum. üniversite son sinıfım. Evde rahat olsam bile çalışma kütüphane kadar verimli olmuyor. Uzak olmasına takılma. 1 saat mesafede bile olsa gidip 6-7 saat çalışsan kâr. Boşuna kendini ve aileni üzme. İllaki gecersin.

Bence de kütüphaneye gitmeli. Ben arkadaşlarımla kalıyorum. üniversite son sinıfım. Evde rahat olsam bile çalışma kütüphane kadar verimli olmuyor. Uzak olmasına takılma. 1 saat mesafede bile olsa gidip 6-7 saat çalışsan kâr. Boşuna kendini ve aileni üzme. İllaki gecersin.
Kesinlikle kütüphane Ortamında herkes ders çalıştığı için ve ortam sessiz olduğu için uyaranlar daha az filan çok daha verimli çalışabiliyor insan.

Annenizin ve sizin odanız yok oturma odası ne alaka ? Çok mantıksız.
Oturma odanızı anneniz ile paylaşın. Iki tane yatak alın. Masanızı koyar rahat rahat çalışırsınız.
Evin genç kızının odası yokken hem salon hem oturma odası çok mantıksız

Abine de ki: Abicim sizin çocuklar madem burda ben de sizin evde ders çalışayım.
Birkaç gün orda takıl.Bak bakalım nasıl hemen çözüm üretiliyor.

Ben öğrenci iken şansıma benim bölümümün olduğu bina ana kampüse uzak olduğu için çalışma konusunda ben de sıkıntı çekiyordum ama bunu şu yollarla çözmüştüm:

1. benim okuduğum şehirde şehir parkı oldukça genişti, yayılır çimliğin sessiz bir bölümünde çalışırdım
2. okulun yakınında öğrencilerin çoğunlukla gittiği bir kafe vardı, sadece öğrenciler gittiği için kütüphane benzeri bir ortamı vardı, burada çalışırdık.
3. çarşıda bir restoran vardı aile salonu olan, üst katı boş olurdu. işletmecisi de gençti ve üst katta çalışmamız için bize izin verirdi.
4. Arkadaş evi tabi

Ama bunların dışında kendi evinde de az da olsa rahat edebileceğin bir ortamın olmalı. Belli ki annen ciddi bir evlat ayrımı yapıyor. Bu konuda biraz daha ısrar etmen lazım belki de, sana bir çalışma ortamı ayrılmalı evinde.

Aynı şehirde KYK çıkması zor ama imkansız değil. Olmadı arkadaşlarınla eve çıksan çok mu zor olur?

Ben olsam ablama gayet güzel açıklarım durumu ve gerekirse kavga ederim.
Önemli olan senin ders çalşabilmen.
Ya da alacaksın eşyalarını sakin bir kafeye oturacaksın, kütüphaneye gideceksin.
ÖNCELİK KENDİN!
Bunu sakın unutma.
Önce sen.
İnanılmaz bencil olacaksın.
Hiç bir şey senin ders çalışmandan daha önemli değil.
Bu uğurda herkesi karşına almaktan sakın çekinme.
Yoksa herkes dilediğini yapar ve olan sana olur.

Back
X