selam, ilk sorular benden o halde. başarılar dilerim derslerinde.
3 ana+ 3 ara öğün mü doğru yoksa araları 4-5 saat olan 3 ana öğün mü?
yani madem 5 saat açlıkta stok yağları yakmaya başlayan hormonlar çalışıyor ve uzmanlar bunu biliyorlarsa neden ara öğün veriyorlar? sürekli kilolu kalalım hep başa dönelim hep müşterileri olalım diye mi?
bir de diyetlerde neden çayı yasaklıyorlar? (çay yanına bişey yeme alışkanlığından mı, zaten az yiyorsun bir de vitaminlerini öldürme mantığıyla mı)
Böyle bir yapıya sahipseniz şanslısınız demektir. Açıkçası spor olmadan sadece diyetin faydası geç alınıyor ki bu günümüzde de cok iyi biliniyor. 1 ayda 10 kilo vermek istiyorsunuz fakat hakkınızda fazla bir şey bilmeden diyet listesi yazmak yanlış olur. Ben daha cok genel yargılardan bahsederek aklınızda temel hatların oluşmasını sağlayabilirim.Öncelikle merhaba :) Ben 1 ayda 10 kilo vermek istiyorum kilom 65, daha önceden vermiştim kolay bir şekilde sizce şimdi diyet + spor neler yapmalıyım? Çok sağlıklı değil biliyorum ama diyet yaparken zorlanmayan ve daha sonra geri almayan bir yapım var.
Piyasadaki sarımsak çayının içeriğini tam olarak bilmiyorum fakat hakkında yapılan reklamların yalan olduğu zaten ortaya çıktı, kullanım riskli olacaktır. Önermiyorum.kızarmış beyaz ekmek kilo aldırırmı ?
bide son zamanlarda çıkan sarımsak çayı ile yagları yakmak mümkünmü ?
Kan grubuna göre beslenme günümüzde de hala araştırma safhasında olan ve kesinligi kanıtlanmamış bir çalışma. Yalnız benim fikrim gayet mantıklı bir çalışma olduğu yönünde. Çünkü her kan grubunda farklı antikorlar bulunuyor ve yapılarında değişiklik gözleniyor. Bazıları etleri daha iyi sindiren enzimleri bulundururken bazıları o enzimlere sahip olmayabiliyor.Önümüzdeki senelerde buna verilen önemin arttığını hep birlikte göreceğiz bence.kan grubuna göre beslenme hakkindaki düsünceniz neler? su aralar cok duydum.
Vücudumuzun bir besini sindirmesinden egilimine kadar gecen süre 4-5 saat arasıdır. Eğer ki siz bu arada yeni besinler alırsanız vücudunuza fazlasıyla yük olursunuz. Doğru olan öğünler arasını 4 saat açık tutmak. Ara öğün dediğimiz öğünler ise yenilebilir mesela öğle yemeğinden en az 2 saat sonra meyve ya da çerez vb gıdalar tuketilebilir. Eğer ki vücudunuz 4 saate rahat dayanabiliyorsa en iyisi daha az yemek olduğu için yememeyi tercih edebilirsiniz fakat ogunlerde yediğiniz besinlerin günlük karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyacınıza yeterli olmasına dikkat etmelisiniz.ögünler arasi 5 saat olmasi gerekir diyorlar.sizce de dogru mu?
Açıkçası kendinizle ilgili yeterince bilgi verdikten sonra hazırlayabilirim, tanıdıklarımızdan birkaç kişiye hazırlamıştım başarıya da ulastilar. Şimdilik diplomam yok ama tecrübelerim var. Taleplere bağlı :)diyet listesi vermeniz mümkün değil mi acaba :26:
İlk olarak tesekkür ederim :)
Ben sık sık yemek yeme taraftarı değilim çünkü vücudumuzda besinlerin sindirime başlanmasından emilimine kadar 4-5 saat süre geçiyor ve eğer bu süre içinde tekrar aşırı gıda alınırsa vücut yorgun düşüyor. Yalnız herkesin bünyesi farklı çalışıyor ve bazıları 5-6 saat ara verdiği zaman kan şekeri düşüyor ve baş dönmesi başlıyor. En doğru beslenme tarzı 3 ana öğünü atlamadan yemek ve aralarda az miktarda olmak şartıyla çerez ya da meyve gibi takviyeler yapmak.
Çay konusunda ise yemeklerle herhangi bir içecek tüketimi kesinlikle vücudumuzun sevdiği bir şey değil yani sindirimimizi zorlaştırıyor, yemek esnasında su içilmesi de başka bir yanlış mesela. Siyah çay çoğumuzun bildiği gibi hemoglobinleri tutarak demir emilimini engelliyor ve yediğimiz besinlerin değerlerini yeterince alamamamiza sebep oluyor. Diyet süresince kahvaltı esnasında yeşil çay tüketimi en uygun olandır. İlla ki siyah çay tüketmek istiyorsaniz yemekten en az bir ya da iki saat sonra ara öğün yerine açık siyah çay icmenizi tavsiye ederim.
Sonuç olarak herkesin bünyesi farklı çalışıyor ve o size alarmı verdiği zaman onu dinlemeniz gerek yalnız fark etmeden onu yorgun düşürmemeye de dikkat etmek lazım.
Açıkçası kendinizle ilgili yeterince bilgi verdikten sonra hazırlayabilirim, tanıdıklarımızdan birkaç kişiye hazırlamıştım başarıya da ulastilar. Şimdilik diplomam yok ama tecrübelerim var. Taleplere bağlı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?