beni anladıgım ve cevap verdigin için çok teşekkür ederim ilaç kullan diyen nadri insanlardansın bana bugüne kadar aslında bende çok istiyorum ilaç kullanarak çözmeyi ama hep yan etki yapar işe yaramaz diyolar pskologa git psikiyatrist ilaç verir diyolar bende bunu kendi kendime yani olayın üstüne giderek aşamıyorum bi kaç gün içinde gitmek istiyorum doktoraa ama cesaret edemiyorumTatlımmm tam adamına denk geldin bak :)))
ben de de bi sorun vardı,insanlarla içiçe olmayı o kadar seviyorum ki ,her kulüp etkinliğinde ben varım..o konuda bi problemim yok ama dışarı çıkamayacağım bi ortama girdiğimde,mesela otobüste,sınavlarda,bu konuda katı bi hocanın dersinde mide bulantısından baş dönmesine bi anda ortaya çıkan wc ihtiyacına kadar tuhaf hallere giriyodum kendimi dışarıya atmak için ne gerekiyosa yapıyodum.Ama o ortam geçtiği gibi bütün belirtiler bi anda kayboluyodu.Bu durum yaşam kalitemi inanılmaz düşürdü,düşün kendi organize ettiğim geziye gitmedim,otobüste de böyle olurum diye:))
herneyse bigün psikoloji dersinde sosyal fobi konusunu işledik,ve sosyalfobinin bi kolunda anlatılan ayyyyynı bendim.Yani bildiğin ben anlatmışım onlar yazmışlar.kitapta asla telkin yoluyla falan geçmeyeceğini ,mutlaka ilaç tedavisi gerektiğini okudum ve kısa zaman sonra soluğu hastanede aldım.
(devlet hastanesinde hiçbir masrafa girmeden) muayanemi oldum.Zaten türk insanının büyük çoğunluğunda görülüyomuş bu hastalık,utanacak birşey yok.Doktorum sağolsun beni anladığını hissettirdi,bana bunun normal olduğunu anlattı ve bi ilaç verdi.
ilacı sadece 3 ay kullandım sonra bıraktım,ne bağımlılık yaptı ne yan etkileri oldu.Tüm sorunum da pırrr diye uçuverdi.Gitmediğim yıllara yandım yani :))
benden sana tavsiye sakın erteleme ve soluğu hastanede al,nasıl olduğunu anlamadan kurtulcaksın bu illetten
sen teşhisi zaten koymuşsun, bu tedavinin yarısı demek... birde profesyonel yardım aldın mı bu sorunu halledersin.
sıkma canını, önemli olan bunu yenmeyi istemen...
bu arada evliliğin hayırlı uğurlu olsun.
bende net ortamında gayet rahatım herkesle akrabalarımla bile burda çok sıkı fıkıyım ama gerçek ortamda sanki hiç onlarla öle konuşmamış gibi oluyorum 180 derece dönüyomuş gibiyimhayırlı olsun öncelikle...durumunun farkında olmadan seni
bir adım ileriye taşıyacaktır diye düşünüyorum...
tabi ki bir yardım alırsan seniniçin ,insanlara
karşı bakış açını değiştirecektir...bunun dışında
kişisel gelişim kitapları var..bununda dışında ;
burda açılan sohbet topikleri var..oraya katılıp
insanlarla muhabbet etsen mesela...internet benim insanlarla
dışarıda da daha iyi iletişim kurmama vesile olmuştur..
bu durumu anlatacağını umuyorum..
bir tane psikolog buldum ama ne kadar iyidir bvilmiyrumaaaa destek almak varken nişanlıdan ayrılmak mı doğru olur?
hangi şehirde yaşıyorsun..forumda psikologlarla ilgili bir köşe var oradan bakabilirsin kendin için bir yer...bence atlatabilirsin bunun için evlilikten vazgeçilir mi?
Aynı durum bende de var ne yazık ki.
Bir ortama girdiğimde çok rahat konuşamam.
Kelimeler boğazıma tıkılıp kalır.
Akraba ziyaretlerinde aynı senin gibi sadece sorulan sorulara cevap veririm.
Ama hiç düşünmem öyle mi der böyle mi düşünür diye.
O sustuğum anlarda gözlem yaparım genelde.
Bir keresinde sevgilimle ilk tanışmamızda tek kelime çıkmamıştı ağzımdan.Hep o konuşmuştu.
Aslında çok kötü bir durum.Sanırım bende de sosyal fobi var.
Bir de şöyle bir şey var. Ben dedim ya gözlem yaparım diye.
İşte o gözlemler sonucu kiminle daha samimi olmam gerektiğine karar veririm.
bazen samimi olmadıgın yani mecbur muhatap olmak zorunda olacagın insanlar oluyo elşinin yakınları gibi o yüzden durum baya zorlaşıyor
Bu açıdan da iyi tabi. :)
inş niaşnlım çok mkemmel biri bana bu konuda destek oluyo ama ben beceremiyorum yenmeyiCanım sen sorununun olduğunu farkedip çözmek isteyerek zaten yarısını başarmışsın
Bi doktor desteği ile çok kısa sürede aşacağına ve güzel bi evlilik yapacağına eminim
bende de ayynı sorun var canım ve yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum..sırf bu yüzden düğün bile yapmak istememiştim...o kadar kişiyle sarılmak öpmek muhabbet etmek piste çıkıp dans etmek herkesin gözü üzerimizde kabus gibiydi...gerçekten zor...ben mesela yanımda biri olunca biraz daha rahat ediyorum mesela eşim falan varsa misafir geldiğinde...öbür türlü konuşcak kelime bulamıyorum bazen...karşımdaki konuşkan olursa sorun kalmıyo ama...kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş yalnız olmadığını bil bu rahatsızlığı yaşayan çok kişi var...hatta geçenlerde bi tanıdığımız bu sorunu yaşadığını anlatıı şaşırdım hiç öyle değilsin ama çok sıcaksın çekingen değilsin falan dedim..o da bire bir ilişkilerde samimi olduğu kişilerde böyle sorun yaşamadığını kalabalık ortamlarda ve fazla samimi olmadığı kişilerle iletişim kurarken zorlandığını söyledi...okul ve iş ortamında daha sıkıntı oluyo bence özellikle ilk tanışma merasimleri benim için kabus olmuştur...ama şu anda biraz daha iyi özellikle ortak yanlarımızın olduğu arkadaşların yanında rahat ediyorum ne konuşsam derdim kalmıyo hele ki çocuk sahibi olduktan sonra:) fazla düşünme stres yapma anı yaşamaya çalış derim
kesinlikle bir psikologla görüşmelisin. bazı insanlar karakteri gereği iletişim kurmayı sevmez ama sanırım sen,n durumun bunu aşmış. belkide çocuklukluğunda yaşadığın bir olayla ilgilidir. geçmiş olsun..
profesyonel bir yardım almalısın canım...ama birçok insanda olan birşey o yüzden yalnız değilsin..özelllikle bilgisayar gibi teknoloji kullanımı ile birlikte günümüzde artan bir durum..
bende net ortamında gayet rahatım herkesle akrabalarımla bile burda çok sıkı fıkıyım ama gerçek ortamda sanki hiç onlarla öle konuşmamış gibi oluyorum 180 derece dönüyomuş gibiyimhayırlı olsun öncelikle...durumunun farkında olmadan seni
bir adım ileriye taşıyacaktır diye düşünüyorum...
tabi ki bir yardım alırsan seniniçin ,insanlara
karşı bakış açını değiştirecektir...bunun dışında
kişisel gelişim kitapları var..bununda dışında ;
burda açılan sohbet topikleri var..oraya katılıp
insanlarla muhabbet etsen mesela...internet benim insanlarla
dışarıda da daha iyi iletişim kurmama vesile olmuştur..
bu durumu anlatacağını umuyorum..
bir tane psikolog buldum ama ne kadar iyidir bvilmiyrumaaaa destek almak varken nişanlıdan ayrılmak mı doğru olur?
hangi şehirde yaşıyorsun..forumda psikologlarla ilgili bir köşe var oradan bakabilirsin kendin için bir yer...bence atlatabilirsin bunun için evlilikten vazgeçilir mi?
Aynı durum bende de var ne yazık ki.
Bir ortama girdiğimde çok rahat konuşamam.
Kelimeler boğazıma tıkılıp kalır.
Akraba ziyaretlerinde aynı senin gibi sadece sorulan sorulara cevap veririm.
Ama hiç düşünmem öyle mi der böyle mi düşünür diye.
O sustuğum anlarda gözlem yaparım genelde.
Bir keresinde sevgilimle ilk tanışmamızda tek kelime çıkmamıştı ağzımdan.Hep o konuşmuştu.
Aslında çok kötü bir durum.Sanırım bende de sosyal fobi var.
Bir de şöyle bir şey var. Ben dedim ya gözlem yaparım diye.
İşte o gözlemler sonucu kiminle daha samimi olmam gerektiğine karar veririm.
bazen samimi olmadıgın yani mecbur muhatap olmak zorunda olacagın insanlar oluyo elşinin yakınları gibi o yüzden durum baya zorlaşıyor
Bu açıdan da iyi tabi. :)
inş niaşnlım çok mkemmel biri bana bu konuda destek oluyo ama ben beceremiyorum yenmeyiCanım sen sorununun olduğunu farkedip çözmek isteyerek zaten yarısını başarmışsın
Bi doktor desteği ile çok kısa sürede aşacağına ve güzel bi evlilik yapacağına eminim
bende de ayynı sorun var canım ve yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum..sırf bu yüzden düğün bile yapmak istememiştim...o kadar kişiyle sarılmak öpmek muhabbet etmek piste çıkıp dans etmek herkesin gözü üzerimizde kabus gibiydi...gerçekten zor...ben mesela yanımda biri olunca biraz daha rahat ediyorum mesela eşim falan varsa misafir geldiğinde...öbür türlü konuşcak kelime bulamıyorum bazen...karşımdaki konuşkan olursa sorun kalmıyo ama...kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş yalnız olmadığını bil bu rahatsızlığı yaşayan çok kişi var...hatta geçenlerde bi tanıdığımız bu sorunu yaşadığını anlatıı şaşırdım hiç öyle değilsin ama çok sıcaksın çekingen değilsin falan dedim..o da bire bir ilişkilerde samimi olduğu kişilerde böyle sorun yaşamadığını kalabalık ortamlarda ve fazla samimi olmadığı kişilerle iletişim kurarken zorlandığını söyledi...okul ve iş ortamında daha sıkıntı oluyo bence özellikle ilk tanışma merasimleri benim için kabus olmuştur...ama şu anda biraz daha iyi özellikle ortak yanlarımızın olduğu arkadaşların yanında rahat ediyorum ne konuşsam derdim kalmıyo hele ki çocuk sahibi olduktan sonra:) fazla düşünme stres yapma anı yaşamaya çalış derim
kesinlikle bir psikologla görüşmelisin. bazı insanlar karakteri gereği iletişim kurmayı sevmez ama sanırım sen,n durumun bunu aşmış. belkide çocuklukluğunda yaşadığın bir olayla ilgilidir. geçmiş olsun..
profesyonel bir yardım almalısın canım...ama birçok insanda olan birşey o yüzden yalnız değilsin..özelllikle bilgisayar gibi teknoloji kullanımı ile birlikte günümüzde artan bir durum..
beni anladıgım ve cevap verdigin için çok teşekkür ederim ilaç kullan diyen nadir insanlardansın bana bugüne kadar aslında bende çok istiyorum ilaç kullanarak çözmeyi ama hep yan etki yapar işe yaramaz diyolar pskologa git psikiyatrist ilaç verir diyolar bende bunu kendi kendime yani olayın üstüne giderek aşamıyorum bi kaç gün içinde gitmek istiyorum doktoraa ama cesaret edemiyorum
ya içime bi nebzede olsa rahatlattın Allah razı olsun...çok fena bi durum yaa konuşsan bi ortamda aaa senin dilinde mi varı veya sen burdfamıydın diyolar insana çocuk degilim ki artık zoruma gidiyo agliyorum sinir hastası olacamamaaan bizim millet ezberden konuşur hep,aldırış etme derim ben.
Psikiyatr tabiiki ilaç verecek,adam tıp eğitimi almış...Ama sen psikiyatre gitsen ve doktor senin durumunun psikologluk olduğunu düşünse zaten seni oraya yönlendirir,sonuçta devlet hastanesinde aman hastayı kaçırmiim mantığı yoktur ki..Kaldı ki ikisine birlikte gitsen hem ilaçlarla derdinden korkularından kurtulursun hem de konuşa konuşa bu durumun sende yarattığı alışkanlıklardan,kaygılardan arınırsın daha sağlıklı olur ^^
Ben git derim..bakarsın içine sinmez verdiği ilacı almaz psikolağa gidersin,bu kadar basit...
hem doktor sana kaygı ilacı verecek,antidepresanı dayamıyacak....intihara sürükler denilen seni sadece uyutur,bağımlılık yapar diye bahsedilen ilaçlar genelde antidepresanlardır.Ben de ilk kullanmadan önce çok kişiden duydum bu tür seyler,paniğe düşüp iyice bi araştırdım ve yersiz olduğuna kanaat getirip ilaca başladım.İyi ki de başlamışım.
Siğil çıktığında da insanları dinleyip siğilimi topraklara basar,incir sütü damlatırdım ama bi fayda etmezdi,doktora giderdim hemen hallolurdu :) :)
Neyse çok uzattım ama benim oyum gitmenden yana,keşke yakın bi arkadaşım olsaydın da kolundan tutup götürseydim yarın
...hem doktor sana kaygı ilacı verecek,antidepresanı dayamıyacak....intihara sürükler denilen seni sadece uyutur,bağımlılık yapar diye bahsedilen ilaçlar genelde antidepresanlardır.Ben de ilk kullanmadan önce çok kişiden duydum bu tür seyler,paniğe düşüp iyice bi araştırdım ve yersiz olduğuna kanaat getirip ilaca başladım.İyi ki de başlamışım..
Aynen öyle selam verirsin hak hatır soramazsin sonra havalı derler.kayinvalidemle bir yere gitmiştim çok güzeldi ama ben yine fobik olduğum için sessiz sakin sevmedim sanmış çok canımı sıktı söyleyince.ilaç tedavisi inşallah iyi sonuç verir yoksa kendimi de nişanlı mi da mutsuz edicemBende aynı durumdan muzdariptim
Bilmez miyim ne işkencedir o, bir sınıfa yada bir topluluğa veya tanımadığın insanlar arasına girdiğinde, sonra geldiysen selam versem mi vermesem mi, hatır sorsam mı sormasam mı, herkese toplu mu selam versem, tek mi selam versem, ne desem, ne konuşsam, sırf bu yüzden soru sorulmadan konuşmamayı bende aynı senin gibi tercih ederdim :)
Hele bir de iş yerinde daha fena olurdu. Her gün gördüğün insanlar, selam verirsin karşındakiler muhabbet bekler, ne desen bilemezsin, sürekli sessizlik olur, insanlar kendini beğenmişsin de ondan konuşmadığını düşünür. En büyük fobim de iş yerindeyken veya çok tanımadığım birileri ile bir araya gelmek idi, ne konuşcağını bilemiyorsun işte elin ayağına dolasıyor, kaçıcak yer arıyorsun ama nafile..
Sen daha selam kısmını aşamamışsın. Ama selam kısmını aştığında daha bom .ok oluyor inanBu sefer de selam verdim, hatır faslına geçtim, eee daha ne diycem, ne konuşcam, ne sorcam, nasıl muhabbete katılcam. Berbatdı yaa.
Neee, düğün mü dedin :26: off offf çoook zor. Moralini bozmak için demiyorum canım ama ben kendi düğünümde saklanıcak yer yada bahane aramıştım piste çıkmamak için.
Evet biraz zamanla aştım ama tamamen değil. Halen tanımadıklarım yanında soru sorulmadan konuşmak içimden gelmez. Fakat net ortamında biraz daha iyiyim, biraz da yardımcı olmuyor değil.
Yengec, ben antideprasanlar haricinde, kaygılar korkular v.s için ilaçlar olduğunu bilmiyordum, her psikolojik sorunu olanlara antideprasan yada türlerini dayıyorlar sanıyordum :)
Öğrendiğim güzel oldu, bir araştırıyım. Tşk.ler
Canım bende aynen senin gibiyim hatta belki daha beterAkrabalarımdan bazıları bana buzdolabı diyolar bazıları ne şeker hanım hanımcık usturuplu bazıları çok burnu havada olduğumu düşünüyolar..Senin en azından bir kaç iyi arkadaşın varmış bende o da yok bir tane vardı bana söylediği yalanlar yüzünden mesafe koydum görüşmüyorum..Konuşurken ne diyeceğimi şaşırıyorum bi şeyi söylemeden önce kırk kere düşünüyorum ya gülerlerse ya saçmaladığımı düşünürlerse diye en ufak şeye ağlıyorum..merak ettim sana da çevrendeki insanlar çok rahat eleştiri yapabiliyolar mı bu bana çok oluyo sanırım cvp veremeyeceğimi bildikleri için.. Ben özgüven eksikliği sanıyodum demek sosyal fobiymiş..Bu durumdan nasıl kurtulucaz bilmiyorum ama bi an önce kurtulmamız gerektiğini biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?