Sosyal Fobi

Amin inşallah teşekkürler.Allah sağlık sıhhatle kucağıniza almayı nasip etsin size de.
Lustrali ben de kullandım memnundum.Hatta ilk uzun süreli kullandığım ilactı.
Simdi citolü kullanmaya devam edeceğim okb de de kullanıldığı yazıyor prospektusunde.Zaten hepsi birbirini tetikliyor aslında.Hakkımızda hayırlısı bizim de imtihanımız bu şekilde sanırım.

Nasılsınız arkadaşlar kendini daha iyi ya da daha da kötü hisseden var mı ben dün dışarı çıktım sadece terzi ve market o bile iyi geldi.Evden çıkmak işkence gibi çoğunlukla.Ama çıkınca da hava almak bile iyi geliyor

Merhaba, ben kendimi çok iyi hissetmiyorum açıkçası memlekete gidip bir an önce iyi bir psikiyatr veya psikologdan randevu almam gerek ilaç yoksunluğu hissediyorum. Ama kullanamıyorum da 6. ve 8. haftalar arası kesinlikle kullanmamalısın dedi doktor. Eşim işten gelince yürüyüşe çıkıyoruz akşamları o biraz iyi geliyor. Ama burda kimsem yok konuşmaya konuşmaya sesim kısılmaya başladı, nefesimi kontrol edemiyorum sanki nefessiz kalacakmışım gibi geliyor. Bu arada sizin tavsiye ettiğiniz videoya kaydetmeyi denedim bir metin okudum. Çok tuhaf geliyo kendi sesim:KK48:

Gebelikte lustral diğer ilaçlara nazaran daha kullanılabilir sanırım tabi doktorlar daha iyi bilir.
Yürüyüş kesinlikle ise yarıyor
Ben de sesli bir şekilde okumalar ya da konuşmalar yapıyorum kaydetmiyorum.Faydasını gorecegiz inşallah.

Seminer programi açıklanmış 3 eylul de ben şimdiden düşünüyorum ya müdür görev verirse ya bişey anlatmam istenirse diye.Emdr ile 2 seans bunların üzerine gitmiştik fakat hiç azalma olmamış demekki.Bazıları diyecekki bide öğretmen olmuş:( önceden yazdığım gibi siniftar hiç bir problem yaşamıyorum problemi çoğunlukla üstlerim ve erkek meslektaşlarım olunca yaşıyorum.Bu daha çok takıntı mi bilmiyorum daha yaşanmamış bir olay için bile kendimi harap edebiliyorum.3 eylüle çıkacak miyim o bile belli değilken elim ayağım titriyor ya rezil olursam ya konuşurken sesim titrerse beynim kendini kapatırsa vs

Hocam bu durumunuzu idare biliyor mu paylaştınız mı? Bana geçen yıl görev verilmişti ama ilçede üst düzey amirlerin geleceği birşeydi ben söyledim durumumu. Saklamaya çalışmak bizi çok sıkıntıya sokuyor çünkü, ve seanslara seminer döneminde gitseniz randevu alıp da çok işe yarayabilir. Ben geçen yıllarda terapilere en çok kendimi kötü hissettiğim anlarda gittim mesela seminer ve toplantı dönemlerinde işe yaramıştı. Bir de sorum olacak hocam alakasız gibi görünebilir ama çok ilgili aslında arkadaşlarınızdan dostlarınızdan darbe yediniz mi sebepsiz yere irtibatı muhabbeti kesen oldu mu sizinle de? İyi bayramlar...

Hayırlı bayramlar size de.Seansa memlekette gidiyorum bulundugum yerde sadece devlet hastanesi var psikiyatri o da.Bugun memlekete gidiyorum bayramdan sonra yine randevum var emdr.İdare ile paylaşmadım yani nasıl yaklasacaklarini bilmiyorum netice de onlar da insan anlayışla karsilarlar mi yoksa siz ogretmensiniz hocam böyle şey olur mu vs derler mi kafamda deli sorular:)
Arkadaşlarımdan öyle bir darbe almadim hocam hatta sürekli ararlar çağırırlar ama iyice kabuguma çekilince pek katılmadım ama hep ısrarla çağırırlar.Destek olurlar.Burası küçük bir yer olunca herkes memleketinden uzak o yüzden bağlılık var.Siz olumsuz bir durum mu yasadiniz hocam

Sosyal fobinin ne olduğunu bilmeyebilirler, ben söylediğimde panik atağım var ve tedavi görüyorum bu görevi yapamayacağım sanırım sizi de zor durumda bırakmak istemem dedim. Tabi seminer durumu bana verdikleri görevden biraz daha farklı. Ama bence iş yerinde sağlık durumunun diğerleri tarafından bilinmesi kişilerin daha anlayışla yaklaşmalarını sağlıyor diye düşünüyorum. Mesela fıtığı olan öğretmen arkadaşları uzun süre ayakta kalınması gereken törenlerde görevlendirmiyorlar gibi... Tabi bizim sorunumuzda üstüne gidilmesi de gerekiyor. Arkadaş durumunu da şu yüzden sordum, ben bir kere 20 yıllık çocukluk arkadaşımdan darbe yediğimde kendimi çok soyutladım insanlardan. Uzun süre arkadaşlık ilişkisi kuramadım güven problemi yaşadığımdan. En son iki yıl önce bunu aştım ve yine çok samimi kardeş gibi bir dostum olmuştu. Aynı evde kaldık en zor zamanlarımızda birbirimize destek olduk. Daha sonra o da benden hiç bir şey söylemeden uzaklaştı irtibatını kesti. Bunlardan sonra sosyal fobim daha da arttı.

Anladım hocam sebebini sorsaydınız keşke çünkü bizim gibi insanlar gerçekten müthiş iyi yürekli,hassas,karsisindakini kırmamaya özen gösteren ama en çok kendisini üzen insanlar.O yüzden ben kesinlikle sizde bir hata olduğunu sanmıyorum.
Seminerde görev verilirse şimdilik yapamayacağımı belirteceğim dediğiniz gibi tedavi gördüğümü belirtilirim ki yalan degil.sosyal fobi değil de panik atak derim ki o da yalan değil biraz var.

Sebebini sorsam da söylemedi, ama tahmin edebiliyorum. İyi niyetimden ve sevdiklerime aşırı değer verdiğimden her istediklerini yapmam, onları kırmak istememem benim sıkıntım. Çünkü her istenileni yapıp birşeyi yapmadığınızda kötü olan siz oluyorsunuz. O yüzden bizim gibi sosyal fobililerde hayır demek ne kadar zor olsa da yeri geldiğinde daha fazla üzülmemek için bazı şeylere de hayır diyebilmek, bizim kararlarımıza da saygı duyulmasını talep etmek gerek sanırım. Ben bunu yapamadım sonuç olarak sosyal fobim eskisinden daha da kötü hale geldi. Eş dost akraba dan çekinir boyuttayım şu anda.
Umarım idareniz anlayışla karşılar, iyi ve anlayışlı insanların hala var olduğunu bilmek umut veriyor bizlere.

Aman insanlar üzülmesin aman kırılmasın diye diye bu hale geldik evet.Doktor bana senin kaynaninin olmasına gerek yok zaten kendi kendine kaynanalık yapıyorsun dedi:)Haklı.Artık diyorum kimseyi dusunmeyecegim hatta laf soktugum oluyor sasiriyorum kendime sonra yine aynı.Sanırım değer görmek herkes tarafından sevilmek istiyorum yine temelinde de mukemmeliyetcilik var.Ben okb yi daha agir yaşıyorum çünkü.

çekingenlikten öte bir illet bu sf.Sizi cok iyi anlıyorum ama topluluk karsisinda bir gorev verilirse kaçmak yerine kbl edin ,bu illetin üstüne gitmek lazım kaçan gordu mu daha da peşine dusuyor

Bugün 3.emdr seansı bitti.Kendimi çok daha iyi hissediyorum yani eskisi gibi korkmuyorum bir taraftan ilaç da kullanıyorum artık ilaçtan mi emdr mi bilemiyorum doktor beyin işliyor atıyor olumsuz şeyleri fln dedi çünkü yeni yakin bir rüya gordum mesela üstlerimle ilgili hatta komik bir rüyaydı dilim sürçtü ruyamda doktor beğendi rüyayı iyi bir seymis:))Şimdi memleketten dönüyorum ilk defa ağlamadım mesela.Kendimi daha güçlü hissediyorum inşallah böyle devam eder

İçimde bazı şeyleri aştım kafamda.Ama iş fiiliyete dönüşünce ne olur bilmiyorum seminer başlasın kalabalık söz alma konuşma vs bu gibi durumlarda daha iyi belli olur.Yine yakın bir zamanda düğüne katıldım orda da olumsuz bir durum yasamadim

İsis işteki ilk günün nasıl geçti? Neler yaşadın? Gitmeden önce ve gittikten sonraki deneyimlerini merak ediyorum.

İsis işteki ilk günün nasıl geçti? Neler yaşadın? Gitmeden önce ve gittikten sonraki deneyimlerini merak ediyorum.
İlk gün kalbim çarpıyordu ates basiyordu giderken sanki okula yeni baslayan ogrenciyim:)Heyecan vardı.Bugün baya geçti.Hatta bugün kendim katıldım birkac defa mudur konusurken.Ama tam olarak geçmiş değil hemcinslerimle rahat konusurken karsi cinsten hocalarimla konusurken rahat olamadım soru sorduklarında kısa kestim ya da kaçtım bu da huy demekki gecmiyor.

Merhaba hanımlar. Bende de sosyal fobi var çok içe dönük pasif bir insanım. Hassasım da bıktım. İş hayatında çok zorlanıyorum. Sormam gerekenler soramıyorum çekiniyorum. Yalnız kalıyorum genelde. Arkadaş edinme sıkıntım çok fazla. Bir de nasıl desem bazı insanlar bana tepkili gibi geliyor.
İlk örnek selam vermeyen bir sürü kişi oluyor. Biraz rahatsız oluyorum bu durumdan. Herkes birbiriyle markette orda burda selamlaşıyor. Ben de sıfır. Geçenlerde iş yerinde kutlama yemeği varmış. Ben de işe yeni geldim ortamda yeniyim. Bi çocuk ısrarla beni de çağırdı ben de bahane olur ortamdakilerle tanışırım diye kabul ettim. Ertesi gün iki kız ve bahsettiğim çocuk konuşuyorlardı. Ben asansör bekliyordum kızlardan biri çocuğa benim için o da gelecek mi dedi. Gelcek cevabını alınca da biz bize olsaydık keşke dedi. Aşırı etkilendim mesela.:( yorumlayabilecek var mo pskiyatriste gitmeyi düşünüyorum çürük elmayım resmen

Merhaba hanımlar. Bende de sosyal fobi var çok içe dönük pasif bir insanım. Hassasım da bıktım. İş hayatında çok zorlanıyorum. Sormam gerekenler soramıyorum çekiniyorum. Yalnız kalıyorum genelde. Arkadaş edinme sıkıntım çok fazla. Bir de nasıl desem bazı insanlar bana tepkili gibi geliyor.
İlk örnek selam vermeyen bir sürü kişi oluyor. Biraz rahatsız oluyorum bu durumdan. Herkes birbiriyle markette orda burda selamlaşıyor. Ben de sıfır. Geçenlerde iş yerinde kutlama yemeği varmış. Ben de işe yeni geldim ortamda yeniyim. Bi çocuk ısrarla beni de çağırdı ben de bahane olur ortamdakilerle tanışırım diye kabul ettim. Ertesi gün iki kız ve bahsettiğim çocuk konuşuyorlardı. Ben asansör bekliyordum kızlardan biri çocuğa benim için o da gelecek mi dedi. Gelcek cevabını alınca da biz bize olsaydık keşke dedi. Aşırı etkilendim mesela.:KK43: yorumlayabilecek var mo pskiyatriste gitmeyi düşünüyorum çürük elmayım resmen
Yaptıkları büyük terbiyesizlik sanki babalarinin yeri tabiki yeni gelen de olacak giden de..
Ben sizin adınıza bir yönden sevindim o da bu tarz kutlama toplantı gibi şeylere istekle katilirim tanışmış olurum diye düşünmeniz.Demekki ağır bir fobi yasamiyorsunuz.Ama yine de ilerlemeden bir doktorla görüşün derim.

Utansam da zorlayıp gitmek istiyorum aslında. Ama bu olayda en çok yıpratan durum kişisel almam oldu. Kimse tanımıyor bile beni yeni gelmişim zaten. Aşırı rahatsız oldum. Benle alakalı bir durum mu sizce? Neden böyle bir şey yaşadım

Back
X