• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobide psikoterapiden fayda goren var mi

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.989
-137
68
41
39 yasindayim.sosyal fobim ve iletişim sıkıntım büyük ölçüde hayatımı etkiliyor.iki aydır online terapi alıyorum.on gün arayla bir saatlik terapi alıyorum.iletisimde yanlışlarımı fark etmemi sağladı.ama hem maddi hem manevi çaba harcıyorum.gercekten uzun dönemde sorunlarımı çözer mi?is hayatındaki sorunlarımı.
2 ayda eski eş takıntı bile bitti.enerjimiz tuttu psikologumla. Farklı bakış acıları için 2 ayrı psikolog daha denedim ama en iyisi bu psikolog.yani bu yaşta terapi almak saçma mi.parami çöpe mi atıyorum.bosa bir umut mu.bilmiyorum.ve ben neredeyse 40 yasindayim.
Terapi çok tuhaf bisi.yani normal arkadaşlarıma da sıkıntılarımı anlattım.ama çözüm olmadı.ama terapide farklı.olaylari net görmemi sağladı.belki de para verdiğim için terapistin sözünü dinliyorum.ve sorunu sorun olarak görmemi sağlıyor.

Son düzenleme:
Eeee anlattığınıza göre basbayağı fayda görmüşsünüz. Olayları net görmemi sağladı diyorsunuz, fayda gördüm diyorsunuz.

Eski eş takıntımdan kurtuldum hayatıma devam ettim diyorsunuz, daha ne olsun. Tabi ki devam etmelisiniz. Devam etmeyip sosyal fobiyi nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz ?

39 yasindayim.sosyal fobim ve iletişim sıkıntım büyük ölçüde hayatımı etkiliyor.iki aydır online terapi alıyorum.on gün arayla bir saatlik terapi alıyorum.iletisimde yanlışlarımı fark etmemi sağladı.ama hem maddi hem manevi çaba harcıyorum.gercekten uzun dönemde sorunlarımı çözer mi?is hayatındaki sorunlarımı.
2 ayda eski eş takıntı bile bitti.enerjimiz tuttu psikologumla. Farklı bakış acıları için 2 ayrı psikolog daha denedim ama en iyisi bu psikolog.yani bu yaşta terapi almak saçma mi.parami çöpe mi atıyorum.bosa bir umut mu.bilmiyorum.ve ben neredeyse 40 yasindayim.
Terapi çok tuhaf bisi.yani normal arkadaşlarıma da sıkıntılarımı anlattım.ama çözüm olmadı.ama terapide farklı.olaylari net görmemi sağladı.belki de para verdiğim için terapistin sözünü dinliyorum.ve sorunu sorun olarak görmemi sağlıyor.
:işsiz: :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Eeee anlattığınıza göre basbayağı fayda görmüşsünüz. Olayları net görmemi sağladı diyorsunuz, fayda gördüm diyorsunuz.

Eski eş takıntımdan kurtuldum hayatıma devam ettim diyorsunuz, daha ne olsun. Tabi ki devam etmelisiniz. Devam etmeyip sosyal fobiyi nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz ?
Bu ay içinde 400 lira ücret verdim.gecen perşembe başka bir terapistyle görüştüm ama verim sıfırdı.ilkiyle devam edeceğim.o da ayda 320 lira yapıyor.disarda yemek yenmezken en ufak şeyi hesaplarken psikoterapi çok mu lüks acaba bilemiyorum

Kendinize yaptığınız yatırım olarak görün bence seans ücretleri,saatleri nasıl online psikologların
Yarım saat skype sesli görüşme 89 lira.goruntulu görüşme yarim saati 100 lira.sesli görüşme bir saati 158 lira.ama benim psikoloğun çaba harciyo.sesli görüşsek de çok büyük faydası oldu.bu üçüncü psikolog.dieger ikisi kotuydu.zaman doldurmaya çalışanlar da oldu.ama şu anki öyle değil.memnunum

Yarım saat skype sesli görüşme 89 lira.goruntulu görüşme yarim saati 100 lira.bir saati 158 lira.ama benim psikoloğun çaba harciyo.sesli görüşsek de çok büyük faydası oldu.
eski kocaya takıntıdan kurtulduysanız komşu 80 lik teyzeye takıntıdan kurtulduysanız tüm iş arkadaşlarınıza takıntıdan kurtulduysanız bravo o psikoloğa :işsiz: :KK45:

Bu ay içinde 400 lira ücret verdim.gecen perşembe başka bir terapistyle görüştüm ama verim sıfırdı.ilkiyle devam edeceğim.o da ayda 320 lira yapıyor.disarda yemek yenmezken en ufak şeyi hesaplarken psikoterapi çok mu lüks acaba bilemiyoru
Cok ucuzmuş ben tek seansa 400 veriyorum

eski kocaya takıntıdan kurtulduysanız komşu 80 lik teyzeye takıntıdan kurtulduysanız tüm iş arkadaşlarınıza takıntıdan kurtulduysanız bravo o psikoloğa :işsiz: :KK45:
Koca komşu vs takıntısı bitti.vidden bitti.kimse ile tartışmak istemiyorum.ama iş arkadaşları ile halen mesafemiz var.bunu çizmeye calisiyorjz

Koca komşu vs takıntısı bitti.vidden bitti.kimse ile tartışmak istemiyorum.ama iş arkadaşları ile halen mesafemiz var.bunu çizmeye calisiyorjz
o zaman harcadığınız her kuruşa değmiş devam edin terapiye

Online terapiyi deneyin.ama hepsi Iyi değil.yarim saat deneyin.olmazsa bir başka psikologa geçersiniz.uygun ve ev ortamında rahat ve kendimi deşifre de etmiyorum
Online zaten, sizinki hem cok ucuz hem ise yaramış,hic düşünmeyin o fiyata

Back
X