Sosyal fobide psikoterapiden fayda goren var mi

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
2.534
-334
68
42
39 yasindayim.sosyal fobim ve iletişim sıkıntım büyük ölçüde hayatımı etkiliyor.iki aydır online terapi alıyorum.on gün arayla bir saatlik terapi alıyorum.iletisimde yanlışlarımı fark etmemi sağladı.ama hem maddi hem manevi çaba harcıyorum.gercekten uzun dönemde sorunlarımı çözer mi?is hayatındaki sorunlarımı.
2 ayda eski eş takıntı bile bitti.enerjimiz tuttu psikologumla. Farklı bakış acıları için 2 ayrı psikolog daha denedim ama en iyisi bu psikolog.yani bu yaşta terapi almak saçma mi.parami çöpe mi atıyorum.bosa bir umut mu.bilmiyorum.ve ben neredeyse 40 yasindayim.
Terapi çok tuhaf bisi.yani normal arkadaşlarıma da sıkıntılarımı anlattım.ama çözüm olmadı.ama terapide farklı.olaylari net görmemi sağladı.belki de para verdiğim için terapistin sözünü dinliyorum.ve sorunu sorun olarak görmemi sağlıyor.

Son düzenleme:
Faydası olur. Ayrıca 40 genç bir yaş. Bundan sonra bir katkısı olur mu demek saçma olur. Yüksek lisans dersinde kendimi yaşlı kalırım dedim ama 50 Li yaşlarda bir sürü insan vardı. Hiçbiri de kompleks yapmıyordu bu konuda. 40 ta pek çok şeyi çözmenin büyük faydası olur size.

Bir de şöyle düşünün; kırk yaşında bir tansiyon ya da romatizmal bir sorununuz olsa, onun tedavisine verilen para lüzumsuz görünür mü size? Psikoloji de en az bunlar kadar önemli. Hatta çözülememiş psikolojik sıkıntılar ileride mide bağırsak sorunları, kas ağrıları ve kalp, tansiyon olarak geri dönüş yapıyor.

Kanunî Sultan Süleyman' ın sağlık konusunda dediği bu söz...

Halk içinde mûteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihân da bir nefes sıhhât gibi..

Sağlık herşeydir inanın

Kaç aydır alıyorsunuz.fayda oldu mu
Evet oldu. Yazdan beri alıyorum yanlış hatırlamıyorsam Mayıs'ta başladım. 2 haftada bir görüntülü alıyorum ben de öğrenci olduğum için imkanım buna yetiyor. Ama çok iyiyim başlangıca göre. Psikoloğumla da arkadaş gibiyiz her durumda güzel yönlendiriyor düşünmeye sevk ediyor. İyi geliyor bana.

Psikologumla görüşürken bir iç rahatlaması olmuyor.ayni doktor randevusu gibi.o an onunla aynı fikire olamasa da ertesi gün onu anlıyorum.kafamda açılımlar oluyor.sosyal fobinin nedeni düşmanlığından dolayı ben de onları dışlamam cıktı.yani insanlar benle arkadas olmaya çalıştığında bana açılımlarını düşünüyorum.bunu fark ettim bugün.o yüzden kaçıyorum.ama sarmala giriyorum

psikoterapi neden lüks olsun kendi sağlığınız her seyden onemli değil mi hele ki beyin ve ruh sağlığınız bende görüşüyorum her hafta
Artik kıyafet alisverisi yapmıyorum ona harcayacağım paramı ruhumu düzeltmeye harcıyorum.Sonucta kendi sagligim her seyden onemli.Uyum saģladiniz doktora devam edin bence bende ilk görüştüğümle uyum saglayamamistim beni dinledigini düşünmüyordum.şuan psikologum her seyimi biliyorum anlattığım her seyi geri dönüt olarak bana sunabiliyor ve ona guvenimi arttiriyor bende ona devam ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…