- 27 Nisan 2018
- 60
- 9
- 1
- 33
- Konu Sahibi teachermistero
-
Galibayla hareket ediyorsun.Gerçek sebebini öğrenmen lazım.Sen sessizsen bu senin sosyal fobin olması değil,yapınla alakalı bir şey.Nişasnlının yapısı girişken diye sen de ona benzemek zorunda değilsinSen sessiz sakin,senin deyiminle pısırıksın diye yanında götürmüyorsa,bi zahmet evlenmesin.Öncelikle merhabalar.. Benim cok kötü bi sıkıntım var ya cok üzülüyorım vallahiiibenim nişanlım öğretmen, ben de öğretmenim ancak ben daha henüz yeni mezun sayılırım .. ve insan ilişkilerim pek iyi değil..nişanlım ise gayet sosyal biri.. Pazar günü öğretmen arkadaşları ve calıştığı okulun velileri ile kahvaltıya gideceklermiş öğretmenler hep eşleriyle gidecekmiş ancak benim nişanlım beni davet etmedi ben sessiz sakin pısırık gibi duruyorum diye benden utanıyor galiba.. kendimi nasıl acabilirim insanlarla nasıl rahat konusup rahat dvranabilirim ?
Ama cağırmadı bile beni üstelil sürekli eleştiriyo şöyle davran böyle davranma dye resmen hazetmiyo benden.. diyorım bu kadar utanıyosan benden ayrılalım ona da gelmiyo önceden bu kadar özgüvensiz değildim suan kendimi çok güvensiz hissediyorumGalibayla hareket ediyorsun.Gerçek sebebini öğrenmen lazım.Sen sessizsen bu senin sosyal fobin olması değil,yapınla alakalı bir şey.Nişasnlının yapısı girişken diye sen de ona benzemek zorunda değilsinSen sessiz sakin,senin deyiminle pısırıksın diye yanında götürmüyorsa,bi zahmet evlenmesin.
Evet ama o zaman da patavatsız olmaktan korkuyorum .. yani sacmalamaktansa susmak bana daha mantıklı geliyp öünkü bazı insanlar gerçekten laf olsun diye konusup duruyo ben onlara kızıyorum aynı şeyi ben mi yapacam şimdiBende de vardı aynı durum hala da tam anlamıyla düzelmiş değil. İnsanların bizim hakkımızda ne düşündüğüne/düşüneceğine çok önem veriyoruz bu yüzden çekingen davranıyoruz bu birazda özgüven eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir. Size önerim sadece rahat davranın, şöyle yapmalıyım diye çabalamayın içinizden geldiği gibi konuşun kendinizi öne atmaktan, söz hakkı almaktan çekinmeyin.
O zaman evlenme. Ezer seni.Ama cağırmadı bile beni üstelil sürekli eleştiriyo şöyle davran böyle davranma dye resmen hazetmiyo benden.. diyorım bu kadar utanıyosan benden ayrılalım ona da gelmiyo önceden bu kadar özgüvensiz değildim suan kendimi çok güvensiz hissediyorum
Canım bakAma cağırmadı bile beni üstelil sürekli eleştiriyo şöyle davran böyle davranma dye resmen hazetmiyo benden.. diyorım bu kadar utanıyosan benden ayrılalım ona da gelmiyo önceden bu kadar özgüvensiz değildim suan kendimi çok güvensiz hissediyorum
Ben de annem yüzünden böyleyim zaten.. okuduğum yerde gercekten böyle değildim.. annem beni sürekli eleştirir susturur sen ne bilirsin derdi hala da diyo .. Ama ben dışarda da hep böyleyim yanş sadece evde değil :/Kurslara ortamlara katıl dicemde üniversite okumuşsun o ortamda da kazanamadıysanız.bende ailemin yanında kendimi ifade edemem hep çekimlerimdir.annemin her söylediğimi elestirmesi susturmasi bastirmasi yuzunden falan ama disrida cok girisken ve akil alinan birisiyim.sizde bi derine inin niye acaba boyle diye.
Ya ama baslarda böyle değildi cok zarifsin cok hanımsın falan diyodu.. sonradan sonradan böyle yapmaya başladı ben ailesinden dlayı diye düşünüyorum .. bize soğuk davranıyo söyle böyle dediklerini düşünüyorum o da benim daha sıcak olmamı istiyo insanlarla kötülüğüme söyleyeceğini sanmıyorm benim de öğretmen olup sosyla ortamlarda bulunacağımı böyle özellerde calışırsam sürekli ezileceğimi düşündüğü için eleştiriyo olabilir ama cağırmamasına cidden cok bozuldumCanım bak
sen, daha n,şanlıyken eleştiren,değiştirmeye çalışan insana utanıyosan ayrılalım demeyeceksin.Yüzüğü eline vereceksin.Senin özgüvensiz olma sebebin,onun olumsuz eleştirileri.
Kendinize bu kötülüğü yapmayın ya.Kimse kimsenin sitediği kalıba girmek zorunda değil.Okumuşsun mezun olmuşsun mesleğin kolunda bilezik.Kimsenin eleştirilerine mecbur değilsin.Herkesin yapısı farklı.Sessiz gördükçe ezmeye çalışmış.Bi de daha n,şanlıısnız.Hakkı var mı sence buna evli dahi olsanız.
Su yorumuna kadar olumsuz dusunmek istemedim ama dediginiz gibi utaniyor sanirsam ve bu cok buyuk sorun.Niye evleniyormus? Kac yil sevgili kaldiniz?Bence nisanlindaki bu tavirlar insani daha ozguvensiz yapar.Bu adamla evlenmek istedigine emin misin?Ama cağırmadı bile beni üstelil sürekli eleştiriyo şöyle davran böyle davranma dye resmen hazetmiyo benden.. diyorım bu kadar utanıyosan benden ayrılalım ona da gelmiyo önceden bu kadar özgüvensiz değildim suan kendimi çok güvensiz hissediyorum
Bi hocanın eşiyle geleceğini söyledi .. Ben dedim ki ben de geliyim (nasıl yüzsüzüm) .. Uzaksın diye sabahın körü diye cağırmadım gelmeni istiyorum falan dediSu yorumuna kadar olumsuz dusunmek istemedim ama dediginiz gibi utaniyor sanirsam ve bu cok buyuk sorun.Niye evleniyormus? Kac yil sevgili kaldiniz?Bence nisanlindaki bu tavirlar insani daha ozguvensiz yapar.Bu adamla evlenmek istedigine emin misin?
Sana nasıl davrandığı ,senin ona verdiğin izinle alakaıYa ama baslarda böyle değildi cok zarifsin cok hanımsın falan diyodu.. sonradan sonradan böyle yapmaya başladı ben ailesinden dlayı diye düşünüyorum .. bize soğuk davranıyo söyle böyle dediklerini düşünüyorum o da benim daha sıcak olmamı istiyo insanlarla kötülüğüme söyleyeceğini sanmıyorm benim de öğretmen olup sosyla ortamlarda bulunacağımı böyle özellerde calışırsam sürekli ezileceğimi düşündüğü için eleştiriyo olabilir ama cağırmamasına cidden cok bozuldum
Bende evden gidince yeneceğimi düşünüyorum..Çocuk yaşlarda her söylediğimiz, yaptığımız şeyi eleştiren, söz hakkı vermeyen, anne-baba oldukları için azarlama hakkıni kendinde sürekli gören bir ailede büyüdüğümüz için, yetişkin yaşlarda da pısırık kalıyoruz..
Sevgi ve değer eğitimi sıfır olan bir ortamda insan kendine nasıl güvenecek ki? Bende de vardı bu durum. Evlendikten sonra ailemden uzaklaştım. Kendimle başbasa kalma fırsatı buldum. Düşündüm, doğruları tek başıma buldum, kendim gibi oldum.
Evlilik yapacağınız insan çok önemli bu konuda. Daha şimdiden sizi eleştirip saygı göstermeyen birinden bahsediyorsunuz. Bence sorununuz bu olmalı.. İzin vermeyin daha da içinize kapanık olmanıza sebep olmasına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?