Sosyal fobim mi var ? :(

bu kadar utanıyosan benden ayrılalım ona da gelmiyo
O gelmeyecek zaten siz gideceksiniz.
Ayrılalım mı değil "Senin beni sevmediğini düşünüyorum, benden utandığını hatta, ben bu şartlar altında devam edemem senden ayrılıyorum"
Yani ondan ayrılık onayı almanıza gerek yok.

Giyeceğim kıyafete bile karışan bi annem var ben giyinmeyi bilmiyomusım.. gerisinş siz düşünün

O ortamı çok iyi biliyorum. Ben nefes alma desem almayacaksin demişti bana babam.
O yüzden ben onlar gibi cahil bir ebeveyn olmak istemiyorum..
Evet gercekten yetiştirilen ortam cok önemli .. formasyon derslerinde gelişim psikolojisi falan görüyorduk biz hep olumsuz seylere aa ben bu yüzden böyleymişim diyip dırudm öğrendikçe mesela..

Evet gercekten yetiştirilen ortam cok önemli .. formasyon derslerinde gelişim psikolojisi falan görüyorduk biz hep olumsuz seylere aa ben bu yüzden böyleymişim diyip dırudm öğrendikçe mesela..
Evet.. Ben onlarca kitap okudum gelişim ile ilgili, anne olduktan sonra daha iyi anladım. Bu yüzden böyleymisim demek ki diyorum.
Psikolojik baskıya karşı kendinizi değersiz hissetmek yerine sadece karşıdaki insanın cahil olduğunu düşünün. Kendinize değer verin. Tek başınıza çıkıp dolaşın, alışveriş yapın. Ve herkesin Adem'den geldiğini kimsenin bir üstünlüğü olmadığını bütün benliğiniz ile benimseyin.

Burada gelip bende bir sorun mu var diye sormanız bile özgüven eksikliğiniz olduğunu gösterir.Çözümsüz değil tabi ki.Sorunu çözebilirsiniz ama sizden utandığını düşündüğünüz biriyle değil.Bu olsa olsa sizi daha da özgüvensiz yapar ,ezilirsiniz.Kendinizi ezdirmeyin

Tek başıma alışveriş yapınca da atamıyorum bunu sanırım özgüven sıkıntım var:/

Zaten ben kendime güvenmediğimi acık acık söylüyorum özgüvenim sıfır nasıl yenicem bunu diyorım ‍

Eğer şimdiden bu problemin varsa ve ezildigini düşünüyorsan evlenme kararını ertele ya da iyice sorgula "ben böyle bir adamla evlenirsem, mutlu olabilir miyim?"
Anladığım kadarıyla seni yönetmeye çalışıyor sürekli. Sen daha beter özgüvensiz olursun böyle giderse...
Çünkü karakterinde olumsuz bir etki yaratıyor daha şimdiden. Sen onun kadar sosyal olamasan da en azından biraz daha açılabilirdin mesela. Nasıl ki insan yaşadığı insana benzerse bu da böyle. Karşıdaki belli bir oranda etkiler bir insanı illaki.
Seni davete çağırmaması çok gurur kırıcı... Ne yani saklısı mı var?
Ben şahsen bayağı bi bozulurdum bu duruma.

Bence biran önce öğretmenlik yapmaya başlayın, ücretli olur, özel bı yer olur. Öğretmenlik yapmak insandaki o çekingenliği alıyor :) bir de öyle benden utanıp goturmicekse bı yere, varsın bu hayatı bundan sonra bensiz yaşasın . Bu ne yahu

Bu aynı benim ya :) benimde ses tonum çok ince o sebeple konuşmaktan çekindiğim oluyordu ama zamanla aştım. Kadın dediğin ince sesli olur boşver ayrıca her konuşan patavatsız olacak diye bir şey yok sen zaten patavatsız bulduğun konuşmayı kendin yapmazsın o yüzden rahat ol kasma bu kadar. Biraz kendini zorla sohpete at kendini bak zamanla alışacaksın, sosyalleşeceksin. En başta kendin için yap bunu.

Ben de acaip bozuldum geliyim falan dedim gel dedi ama gitmicem ..

Aslında ben bi süre öğretmenlik yaptım kısa da olsa ama umutsuz vaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…