- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.862
- 598
- 32
- Konu Sahibi teachermistero
-
Ama cağırmadı bile beni üstelil sürekli eleştiriyo şöyle davran böyle davranma dye resmen hazetmiyo benden.. diyorım bu kadar utanıyosan benden ayrılalım ona da gelmiyo önceden bu kadar özgüvensiz değildim suan kendimi çok güvensiz hissediyorum
Ben geliyim mi dediğimde tamam gel uzak diye sana söylemedim burda olsan kesin giderdik beraber falan dedi ama ben yine de içten söylediğine inanmıyorum.. dün inadına gitmek istedim aslında gelicem dedim fakat şuan kırgıblığım daha ağır basıyo gitmek istemiyorumSosyal fobin falan yok. Kişilik özelliği denilen bir şey var, herkes girişken olmak zorunda değil. Bazı insanlar daha çekingendir, sohbet başlatmakta zorlanan taraftır. Sosyal fobim var mı diye değil sevgilimin bana ilişkimizde değer vermediğini hissediyorum diye konu açman gerekirdi. Zira sevgilin sana hiç değer vermiyor ve her fırsatta seni eleştirip aşağılıyor. Sen de bu eleştirilere karşı o kadar sinmişsin ki hep kendinde hata arıyorsun.
Ben geliyim mi dediğimde tamam gel uzak diye sana söylemedim burda olsan kesin giderdik beraber falan dedi ama ben yine de içten söylediğine inanmıyorum.. dün inadına gitmek istedim aslında gelicem dedim fakat şuan kırgıblığım daha ağır basıyo gitmek istemiyorum
Ben de geliyorum!! Diyerek ilk adimi at.Ama cağırmadı bile beni üstelil sürekli eleştiriyo şöyle davran böyle davranma dye resmen hazetmiyo benden.. diyorım bu kadar utanıyosan benden ayrılalım ona da gelmiyo önceden bu kadar özgüvensiz değildim suan kendimi çok güvensiz hissediyorum
Yani gitmeli miyim? Yalmız sınıf yönetiminde de ben pek basarılı sayılmam bir ay ücretli öğretmenlik yaptım sürekli şikayet edildim ben de bırakmaj zorunda kaldım..Öncelikle kendinizi etiketlemeyin sosyal fobim var diye. Kendinizle barışık olun. Ben de pek sosyal değilim, çok az arkadaşım var, daha içe dönük bir insanım. Ben de öğretmenim, sınıf yönetimim çok iyidir, derste kaplan sosyal ortamlarda ise kedi yavrusu gibi olabiliyorum. Nişanlım da zıt karakter, aşırı sosyal bir insan. Tek bir gününü evde geçiremez, hep kalabalık ortamda olacak, toplantılar söyleşiler ıvır zıvırlar, sivri ve dikkat çeken bir adam, her ortama ayak uydurur. İşi gereği şairlerle yazarlarla akademisyenlerle takılır. Ben çekingen ve silik dururum kalabalıklarda, nişanlım ısrarla beni gittiği her ortama götürür. Ben genelde sessizce dinlerim, pek katılmam sohbetlere, bu hiç sorun olmaz, nişanlım asla benden utanmaz. Ben de soğuk biri gibi algılanabilirim, hiç önemli değil, sonuçta ben sadece okurum, gözlemlemeyi ve dinlemeyi tercih ederim, yapım böyle. Nişanlım beni dahil olduğu ortamlara götürmek istemeseydi kendimi değil onu sorgulardım. İlişkide zıtlıklar iyidir, ikiniz de aynı olsanız daha çok çatışırsınız. Birbirinizi besleyeceksiniz. O benim kabuğumu kırmamda baya yardımcı oldu ben de onu biraz olsun ev hayatına düzene alıştırdım. Belki de gereksiz yere alınganlık ediyorsunuz, gerçekten mesafe olarak uzak olduğunuz için davet etmedi sizi. Bence gidin ve bir şeyleri aşmaya çalışın. Sürekli sohbete katılmanıza gerek yok, gülüseyerek dinleseniz bile insanlar size ısınır zaten.
Halbuki gercekten sessizim ama güleryizlüyüm konuşmasam bile suratımı asıp oturmam .. ama yetmiyo işte daha fazlası hep daha fazlasıBen de geliyorum!! Diyerek ilk adimi at.
Gittigin yerde herkesle selamlas guleryuzlu ol.
Onlar da insan ben de
Benden farklari yok..diye kendine telkimde bulun
Bunu hemen yap
Evet ama her gittiğim ortamda uyuşamayınca sorun bendeymiş gibi oluyor.. halbuki insanların bana bakışlarından rahatsız oluyorum sanki küçümser gibi bakıyolar dik duramıyorum biraz kamburum mesela sanki hep bunun yüzünden aşağılayacaklar beni gibiT teachermistero
Gidip gitmemekte kararsızsın anladığım kadarıyla. Sana önerim mutlaka git ki, nişanlın "işte söyledim yine gelmedi vs. demesin. En azından bir şeyleri farketmeni sağlayabilir gidersen. Belki bu kadar üzülmene değmeyecek, iyiki gittim farklılık oldu dersin.
Her ortamda muhabbet uyuşmaz ki zaten insan rahat olduğu yerde konuşur.
Bir de tam anlamıyla bir çalışma hayatın olmadığından kaynaklı gibi geldi senin bu durumun. Zamanla geçer bence.
Branş ne bu arada?
Branşın çok güzel.Evet ama her gittiğim ortamda uyuşamayınca sorun bendeymiş gibi oluyor.. halbuki insanların bana bakışlarından rahatsız oluyorum sanki küçümser gibi bakıyolar dik duramıyorum biraz kamburum mesela sanki hep bunun yüzünden aşağılayacaklar beni gibibranşım matematik bu arada
Evet sanırım o da var cünkü matematik gercekten cok geniş bi dal iş bulamamak da imkansız gibi bişey ama ben kpss dersanesine gidiyorum bu yüzden çalışamıyorum insanlara kpssye hazırlanıprum diyince acıyan gözlerle bakıyorlar atanmak zor ama inşallah olur falan diye umutsuz ca konuşup üzüyolar.. en son gecen hafta böyle bi konusmanoldu geçeb haftadan beri isteğim kalmadınders calışmıyorum resmen..Branşın çok güzel.
İnan bana kendini telkinlesen ve insanların ne düşündüğünü umursamasan çok şey değişir. Kimse ana karnından özgüvenli doğmuyor, bu sonradan kazanılan bir duyum.
Sen birazda sorduklarında çalışmadığını dile getirmemek için ortamlardan kaçıyorsun bence. Bunu da sürekli insanlarla konuşarak yenebileceğine inanıyorum.
Bide insanlarla ikili iletişim kurabiliyorum mesela 3 kişi ya da daha fazla kişi olunca konuşamıyorum yani toplum içinde konusamıyorumBunu da sürekli insanlarla konuşarak yenebileceğine inanıyorum.
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki. İnsanları fazla önemsememeyi bilmen lazım bak ben de mühendisim ve özel sektörden nefret ettiğim için kpss ile kamu istiyorum. Benzer durumdayız ben de millete kpss deyince o surat ifadelerinden gına geliyor ama ben artık resmen inada bindirdim hiç umrumda değiller, bu benim hayatım kendime çalışıyorum onlara değil deyip kendi kendimi telkin ediyorum hiiiç üzülme ve derslerine odaklanmaya çalış. İnadına çalış hiç umutsuz olma.Evet sanırım o da var cünkü matematik gercekten cok geniş bi dal iş bulamamak da imkansız gibi bişey ama ben kpss dersanesine gidiyorum bu yüzden çalışamıyorum insanlara kpssye hazırlanıprum diyince acıyan gözlerle bakıyorlar atanmak zor ama inşallah olur falan diye umutsuz ca konuşup üzüyolar.. en son gecen hafta böyle bi konusmanoldu geçeb haftadan beri isteğim kalmadınders calışmıyorum resmen..
Ayrıca iş görüşmelerine de gittim orda da böyle pasif durdum .. ama tabiki daha aktif daha yırtık ve gözü acık insanları calıştırmak istiyo yöneticiler doğal olarak ve ne yazıkki bunların hiç biri bende yok resmen umutsuzlaşıyorum..
Senin sosyal fobin yok, sosyal tecrübesizliğin var. İnsanlar arasına karıştıkca açılırsın. Nişanlını bilemiyeceğim ne düşünüpte sizi davet etmedi, eğer dediğiniz gibi sizden utandıysa oda ayrı bir sorun. Nişanlılığını da bir gözden geçir.Öncelikle merhabalar.. Benim cok kötü bi sıkıntım var ya cok üzülüyorım vallahiiibenim nişanlım öğretmen, ben de öğretmenim ancak ben daha henüz yeni mezun sayılırım .. ve insan ilişkilerim pek iyi değil..nişanlım ise gayet sosyal biri.. Pazar günü öğretmen arkadaşları ve calıştığı okulun velileri ile kahvaltıya gideceklermiş öğretmenler hep eşleriyle gidecekmiş ancak benim nişanlım beni davet etmedi ben sessiz sakin pısırık gibi duruyorum diye benden utanıyor galiba.. kendimi nasıl acabilirim insanlarla nasıl rahat konusup rahat dvranabilirim ?
Bu da tercih meselesidir. Yani şart mı toplumda herkesle konuşmak?Bide insanlarla ikili iletişim kurabiliyorum mesela 3 kişi ya da daha fazla kişi olunca konuşamıyorum yani toplum içinde konusamıyorum
O zaman hakkımızda hayırlısı olsun .. ama işte böyle yapan insanlarla konusmak da insanın içinden gelmiyo bugüne kadar kimi dost sandıysam hep düşman olduk bu yüzden insanlarla iletişim kurmaya korkuyorum da bunun da etkisi var ama dediğiniz gibi aşılmayacak şeyler değil bunlar sadece onun yanımda olmasını arkamda durmasını istiyorum. Ayrıca ya bana ailesinin yanındayken iyi davranmıyo soğuk duruyo resmen . Ama onlara benim yanımda yakın davranıyo :/. Bu da beni ona karşı cekimser yapıyo .Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki. İnsanları fazla önemsememeyi bilmen lazım bak ben de mühendisim ve özel sektörden nefret ettiğim için kpss ile kamu istiyorum. Benzer durumdayız ben de millete kpss deyince o surat ifadelerinden gına geliyor ama ben artık resmen inada bindirdim hiç umrumda değiller, bu benim hayatım kendime çalışıyorum onlara değil deyip kendi kendimi telkin ediyorum hiiiç üzülme ve derslerine odaklanmaya çalış. İnadına çalış hiç umutsuz olma.
İnan bana hep aşılacak şeyler bunlar ve sende vardığım kanı, nişanlının seni pasif görmesinden kaynaklanan ayrı bir özgüvensizliğinin olduğu.O zaman hakkımızda hayırlısı olsun .. ama işte böyle yapan insanlarla konusmak da insanın içinden gelmiyo bugüne kadar kimi dost sandıysam hep düşman olduk bu yüzden insanlarla iletişim kurmaya korkuyorum da bunun da etkisi var ama dediğiniz gibi aşılmayacak şeyler değil bunlar sadece onun yanımda olmasını arkamda durmasını istiyorum. Ayrıca ya bana ailesinin yanındayken iyi davranmıyo soğuk duruyo resmen . Ama onlara benim yanımda yakın davranıyo :/. Bu da beni ona karşı cekimser yapıyo .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?