Sosyal Medya Psikolojimi Bozdu

freshvegetables

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
258
108
103
Arkadaslar hepinize hayirli kandiller.
Uzun bir suredir youtube'deki makyaj kanallarini takip ediyorum bu kisileri ayni zamanda instagramda da takip ediyorum, aslinda onlari sevdigimden ya da yaptiklari makyajin ilgimi cektiginden dolayi degil, yansittiklari satafatli hayatlarini kiskaniyorum bir nevi. Durust olmak istiyorum sahip oldugum hayat gayet iyi herseye sahibim cok sukur, sahip olamadiklarimda var elbette ama bu kisilerin luks hayatlarina bakinca kendi yasantimi kiyaslamaya basliyorum. Ornegin, Duygu ozaslan denen kiz kendisini pek sevmesemde yasadigi hayati gercekten kiskaniyorum, gecenlerde tatile amerikaya gitti, keske diyorum imkanim olsada bende gidebilsem. Bu cok kotu bir duygu arkadaslar, bu kiyaslama duygusundan kurtulmak istiyorum. Benim yasadigim hayata sahip olmak isteyen bircok insan varken benim bu sekilde hissetmem gunah resmen. Sukretmek lazim... Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar

Bu kadar etkileniyorsanız izlemeyin bence ya da o insanların hayatını takip etmeyin. Çünkü o insanlarla kendinizi bir tutmanız en basitinden saçma, bir sürü marka/kişi sponsor oluyor onlara, çoğunluğu o tatillere para bile harcamıyor. Bir ürünlerini tanıtması falan karşılığında sponsor alıyor çoğu. Ha adaletsiz mi adaletsiz, ama hayatta ne adaletli ki zaten?

İnsanların tercihleri beni ilgilendirmez.Ama bir insan olarak bir sürü imkândan mahrum olan insanların olduğu bir ülkede yaşıyorum. Ve insanların gıpta damarlarını kabartmak beni rahatsız ediyor. Son derece lüks bir yaşantısı olan bir kadın bebegi ve eşi ile birçok fotoğraf koymuş. Yorumları okudum. Bir kadın üzücü bir mesaj yazmış. Belli ki yokluk çekiyor. Bir insan olarak bu duruma üzüldüm. Tamam paylaşalım edelim. Ama herkes bizimle aynı imkanlara sahip değil unutmayalım.

izlememek ve paylastiklarina bakmamak icin kendime engel oluyorum ama bir sure sonra kendimi o kisilerin sayfalarinda buluyorum ve sonra ya baksana adamlar nasil geziyor ediyor sen hep evde otur zaten diye kendime kiziyorum. Disari cikiyorum bazen, bu seferde soyle bi durum oluyor. Starbucks'a giden insanlardan soguyorum lux yasantinin israf oldugunu dusunup eve geliyorum. Cok kafam karismis durumda, sanki surekli bir dongunun icinde ilerliyorum.

freshvegetables inanın hepimiz bazen sizin bu yaşadığınız ikilemlere düşüyoruz, en azından dürüstçe bunu ifade ediyorsunuz. Önemli olan da bu. Bir de sosyal medyanın yanıltıcı yanını da gözardı etmeyin, herşey orda sunulduğu kadar mükemmel değil. Harika gözüken hayatların ardında inanılmaz doyumsuz ve mutsuz ruhlar bulunabiliyor.

Cok dogruu, cok tesekkur ederim :) icimi actikca, hislerimi paylastikca bu sacma dusunceden kurtulacagim insallah!
Bu fotoğrafı görünce ohh bu durumda değilim deyip şükür mü ettiniz gerçekten?
Bence sorununuz sandığınızdan ciddi.

o kızı ben de incelemiştim

bence 3 5 maddi imkan uğruna tüm hayatını sosyal medyaya yaymak çok büyük bir bedel. izlenme takip edilme mükemmel görünme çabası çok sıkıntılı

25 yaşında kırışıcam diye botoks yaptırmış bi kızı kıskanmak biraz ne bileyim saçma değil mi?

bakış açısını değiştirmek lazım.

Surekli guzel mekanlara gidiyorlar, tamam arada bir gidilir edilir ama insan hic mi evde yemez diye dusunuyorum. Genel hayatimi etkiledi bu durum :/ ya tabiri caizse zenginin mali zuurdun cenesini yorarmis o misal. Ayy ayyyy

bunun sonu yok biliyorsunuz değil mi? dünyanın en zengin insanı olsanız en güzelini, en güzeli olsanız en eğlencelisini, en eğlenceli insanı olsanız en zekisini kıskannırsınız, kimse her konuda en olamaz.

Hayir bide surekli birseyler paylasmak mecburiyetindesin hayatini kendin icin degilde baskalarinin begenisi icin yasamak sanki...

İzlemedim o kızı ama ,ilgi çekebilmek için bazı şeylerden feragat etmek ne kadar sağlıklı bir kafa bilmiyorum.
Çok şükür maddi sıkıntım had safhada
Ama ben gerçekten mutluyum ya.Düşünüyorum evet mutluyum.Neden bu kadar imkansızlıklar içinde mutluluk,her zaman olduğu gibi kendini sevmek sanırım.
Maddiyat da bugün var yarın yok,hep yaşadığım şey.
O yüzden sanırım takılmam kimsenin elde ettiklerine.
Allah var,ona da var bana da var.bugün ona yarın bana

ne yazik ki ama belli bir olcude kontrol edebilme sansimiz olduguna inaniuorumm

Yalnız onlar zaten youtube ve instagramdan para kazanıyorlar. Markalar reklamlarını yapmaları karşılığında kendilerine hem ürün gönderiyor hem de bi çok imkan sağlıyor. Belli bi takipci sayısına ulastiklarinda youtube ve instagram sirketinden de para aliyorlar.
Her attiklari paylaşımdan para kazaniyorlar.
Youtube daki her videolarinin izlenme sayısından para kazanıyorlar.

Yani onlari izleyerek ya da fotoğraflarını beğenip yorum atarak sizler bizler para kazandiriyoruz.
Farkindaysaniz cogu, kötü yorumlari bile silmiyor. Neden? Çünkü ne kadar yorum o kadar para.

Surekli guzel mekanlara gidiyorlar, tamam arada bir gidilir edilir ama insan hic mi evde yemez diye dusunuyorum. Genel hayatimi etkiledi bu durum :/ ya tabiri caizse zenginin mali zuurdun cenesini yorarmis o misal. Ayy ayyyy
Sizin bu sorgulamalarınızin sonu gelmez ki? O zaman bende diyeyim neden tuba büyüküstün gibi güzel değilim. Neden onun gibi fotojenik değilim. Neden onun kadar gezemiyorum. Neden onun kadar iyi imkanlara sahip değilim. Neden neden neden? Valla bu işin sonu tımarhane de biter. Ne tuba dan bir tane daha var ne de benden. )))

vayy bee, tam bir sektor olmus desenize bu isler. Sanirim en iyisi normal bir hayat yasamak herseyin fazlasii zarar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…