Arkadaslar hepinize hayirli kandiller.
Uzun bir suredir youtube'deki makyaj kanallarini takip ediyorum bu kisileri ayni zamanda instagramda da takip ediyorum, aslinda onlari sevdigimden ya da yaptiklari makyajin ilgimi cektiginden dolayi degil, yansittiklari satafatli hayatlarini kiskaniyorum bir nevi. Durust olmak istiyorum sahip oldugum hayat gayet iyi herseye sahibim cok sukur, sahip olamadiklarimda var elbette ama bu kisilerin luks hayatlarina bakinca kendi yasantimi kiyaslamaya basliyorum. Ornegin, Duygu ozaslan denen kiz kendisini pek sevmesemde yasadigi hayati gercekten kiskaniyorum, gecenlerde tatile amerikaya gitti, keske diyorum imkanim olsada bende gidebilsem. Bu cok kotu bir duygu arkadaslar, bu kiyaslama duygusundan kurtulmak istiyorum. Benim yasadigim hayata sahip olmak isteyen bircok insan varken benim bu sekilde hissetmem gunah resmen. Sukretmek lazim... Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar
Sosyal medyayı modern dünya show dünyası olarak görebilirsiniz... Tv ekranlarından bile daha etkililer çünkü insanların ellerinde her dk. (otobüste, kafede, arabada, kumsalda, tuvalette vs.) bir tv yok ama interneti olan bir cep telefonu her zaman var.... Sosyal medya Tamamen bir ilizyondan ibarettir... Herkesin kendi imkanlarınca, nekadar mutlu olduğunu ve ne muhteşem bir hayata sahip olduğunu ispatlama sahnesidir... Yine çoğunlukla bir ilüzyondur...
En basitinden kendi fotoğraflarınıza bakın; sadece güzel anlarınızı karelemiş olduğunuzu göreceksiniz, acı dolu, size kendinizi kötü hissettirecek anlarınızı değil... Kendinizi berbat hissederken, çirkin hissederken, kötü bir anınızda, ay bir fotomu çekeyim de herkes görsün demezsiniz....
Sosyal medya da böyle bir şey... Eşi ile kavga ederken veya makyajsız ve bakımsız hallerini, sıkıntılarını tabi ki de paylaşmayacaklar çünkü ışıklı bir show dünyası için çalışan kişiler bunlar ve hep iyi görünmek zorundalar.. Bu ilüzyonun ilk kuralıdır; hep iyi ve mutlu görünmek... Çoğuna ünlü markalar sponsor oluyor.. Bindikleri uçaktan, kaldıkları otele, giyindikleri kıyafetlere kakadar bir çok detay bu sponsorlar tarafından sağlanıyor bu arada...
Gerçekten zengin olan, iyi yaşamları olan instagram kullanıcıları da var tabi ki; ama burada önemli olan sizin kendinizi, kendi yaşamınızı kabullenmeniz ve yaşamınızı imkanlarınız doğrultusunda sürdürmeniz... İnsanlar hayatlarından okadar mutsuz ve doyumsuz ki, tüm değerli zamanlarını hep başkalarının yaşamlarını ve mutluluklarını izleyerek, bunlara odaklanarak geçiriyor.. Bu arada belki de kendi hayatlarında gerçekten çok değerli olabilecek, özenilecek değerleri göremiyorlar... Kendi yaşamlarını yaşamayı unutuyorlar... İnsanlar kendi hayatlarındaki mutlulukları veya özel anları keşfetmek için zaman ayırmıyorlar, başkalarının hayatlarına zaman ayırdıkları kadar...
Aslında herşeyi mutlu olabilmek için yapıyoruz ve eğer mutsuz bir ruhunuz var ise dünyanın neresine giderseniz gidin, istediğiniz olanaklara sahip olun yine mutsuz olacaksınız ve yine başkalarının yaşamlarını izlemeye devam edeceksiniz... Önce sahip olduklarınızla ve ruhunuzla barışın...
Sosyal medyadaki ilüzyonu yaratan kişileri de eleştiremiyorum.. Sonuçta onların bukadar popüler olmasını sağlayan yine biz insanlarız... ve kimseyi de silah zoru ile hayatlarını takip etmeye zorlamıyorlar.. hepsi tamamen kendi seçimimiz...
Bence insanlar küçük şeylerle mutlu olmayı dolayısıyla huzurlu bir ruha sahip olmayı kendilerine öğretmeliler...
Tabi ki yaşam standartlarını geliştirmek için, öncelikle eğitime, kariyere yatırım yapmayı aksatmadan... Yani kendini sev, durumunu kabullen ve kendi durumunun içindeki güzellikleri gör... Beğenmediğin kısımları değiştirmek için etik, ruhunu yaralamayacak mücadeleler ver.. Eğitim gibi...
Unutmayın, önce kendi hayatınıza odaklanın ve kendi mutluluklarınızı, sahip olduğunuz maddi, manevi değerli detayları görün çünkü
Her zaman daha da lüxü hep olacak... Her ulaştığınız hayalde veya hedefte; hayalleriniz de hedefleriniz de daha çok büyüyecek.. Hep daha fazlasını istemeye devam edeceksiniz... İnsanlar doyumsuzdurlar... Dolayısıyla öncelikle içinde bulunduğunuz anı sevin.. Kendinizi sevin...