Sosyal Medya Psikolojimi Bozdu

Instagtam tamamen bir sov dünyası, hiçbir yaratıcı paylaşım yok. Ya reklamcılar var ya da böyle gösteriş budalalari. Midem bulandı, sadece arkadaşlarımı takip ettiğim halde kapattim.

Tatmin duygusu olmalı aksi taktirde hep özenecek birşeyler bulursunuz
Sizin özendiklerinizde başkalarına özeniyordur popüler kültür başka birşey değil
Mercimeğe kanaat etmek lazım bazen

Bir hastanenin onkoloji bölümünü ziyarete gidin.
Hayatin en aci yuzu oralarda, gercekte sagliktan onemli baska hicbisey yok farkindayim ama ne yazik ki insan nefsi hep kendi tabagindan once baskasinin tabaginda ne var diye merak ediyor. En azindan bende boyle isliyor. Ne demek istediginizi anladim tesekkurler yorum icin :)

Instagtam tamamen bir sov dünyası, hiçbir yaratıcı paylaşım yok. Ya reklamcılar var ya da böyle gösteriş budalalari. Midem bulandı, sadece arkadaşlarımı takip ettiğim halde kapattim.
ahahah benim de hesabim yok sadece bakip cikiyorum o kisilerin resimlerine o kadar, bi ara acmistim ama bu sefer daha da psikolojim bozuldu suan sadece bir kac kisiyi kontrol edip cikiyorum

Enerjinizi, gençliğinizi faydali isler icin harcamanizi tavsiye ederim. Başkalarının hayatına ozenirken kendi hayatınız akıp gidiyor...

ne yazik ki ama belli bir olcude kontrol edebilme sansimiz olduguna inaniuorumm

tamam işte onu diyorum,
belli bir ölçüde değil tamamen kontrol edebilirsiniz bu hissi,
başkalarının hayatlarından gözlerinizi ayırıp kendinize odaklanın mesela, hayatınızı daha nasıl güzelleştireblirsiniz. mesela amerika tatili planlayabilirsiniz.

Ben bu mesajı iyi niyetle yazdığınızdan eminim ama bir hasta grubunu şükür sebebi yapmamalıyız bence. Kanser hastaları ve yakınları bu mesajı görse çok incinirler. Bu tarz yerlerin böyle ziyaret sebebi olması beni çok üzüyor.

En nefret ettiğim düşünce. Hastanedeki insanlar kendilerine bakıp şükredilmesinden çok rahatsızlar. Kkda da var bu. Konu sahibi derdini anlatıyor biri gelip şükrediyor. Bu karşıdaki o derdi çekene hakaret gibi birşey. İnsanların inançları kırılıyor. Neden ben diyorlar kendilerine. Yapmayın. Şükredin ama insanların gözü önünde değil. Alıntı yaptım yanlış anlamayın. Amacım polemik değil. Ben çok karşılaştığım için belirtme ihtiyacı duydum. Lütfen şükretmek için kimsenin hastalığına ihtiyacınız yok. Kalpten isteyene kirpikleri olması bile sebeptir.
Konu sahibi arkadaşım, takip etme o insanları. Mesela bir kız var adını da hatırlamıyorum şuan. Ben bir ara takipliyordum. Kızın profiline baksan hiçbir derdi yok. Süper makyaj canlı yayınlar falan. Kız sağlık sorunları yüzünden bilmem kaç tane ameliyat ve bir sürü tedavi görüyordu. Takipçileri bilmez bunu. Bilemezsiniz iç kısmını.

Bence içten içe istiyorsunuz ama bunun şımarıklık israf olduğuna dair birilerinden laflar duyup takıntı yapmışsınız. Bastırmayın, Starbucks'ta kahve içmek artık lüks tüketimden bile çıktı, en pahalı kahveyi 10-11 liraya içiyorsun. Ben de işe giderken oradan kahve alıyorum, niye kısıtlayım ki kendimi? Dışarıda yemeğimi de yerim, kahvemi de içerim, arabamla da gezerim. Ama bütçeme göre yaparım bunları. Lüks takılan Nusret'te et yer ben belki ortalama bir kebapçıda yerim. Et yedim mi yedim.

Herkesin yaşadığı belli bir hayat var, herkesin belli bir bütçesi var. Afrika'da aç olan çocuklara üzülüyoruz evet ama sen burada kendinden kısıyorsun diye orada açlık bitmiyor. Çok vicdan yapıyorsan yardım gönder ya da dilenen bir çocuğa döner al, kendin de kahveni iç. Ne zararı var, bak faydan var işte.

Babami pankreas kanserinden kaybettim 5sene once. Ben onlari gorup sukretsin diye değil de dert ettigi seylerin ne kadar bos seyler olduğunu gorsun diye gitmesini tavsiye ettim.

Koçişli pembişli evler, tatiller, makyaj videoları, gösteriş hepsini bende goruyorum ve bir gram bile, zerre kadar bike etkılemıyor. Ama takıp ettıgım 2 hatun var, motosıkletcı. 1 tanesı yenı motor ve mont almış resmen çıldırdım Ki kendımde motosıklet kullanıyorum ama ondakı gıbı güçlü motoru kullanamıyorum. Onun aldıgı motor eşimde var, onun kullandıgı montun aynı markasının farklı modeli bende var ama biiiir fesatlandım biiir fesatlanndııım ağlıcaktım kendime şaşırdım Onu artık takıp etmemeye karar verdım. Bu motor konusunda yavastan deliriyorum galıba. Eşimle ogun yaya gezmeye cıktıysak ve motorlu bır çift gorunce neden yaya cıktık keske motorla cıksaydık dıye sinirim bozuluyor sonradan fılan

Bir onceki mesajda da belirttim. Bakıp sukretmesini degil de dert ettiği seylerin ne denli boş seyler oldugunu anlamasi icin oyle soyledim. Görüşünüze ben de katılıyorum.

Babami pankreas kanserinden kaybettim 5sene once. Ben onlari gorup sukretsin diye değil de dert ettigi seylerin ne kadar bos seyler olduğunu gorsun diye gitmesini tavsiye ettim.
Başınız sağ olsun, benim demek istediğim de bunu direkt onkoloji hastalarıyla bağdaştırmadan sağlığa şükretmek hakkında dillendirmek umarım anlatabilmişimdir.

Başınız sağ olsun, benim demek istediğim de bunu direkt onkoloji hastalarıyla bağdaştırmadan sağlığa şükretmek hakkında dillendirmek umarım anlatabilmişimdir.

Tesekkur ederim. Bir insanın bir gun daha hayatta kalabilmesi icin o gün trombosit bulunmasindan baska caresi olmadigini gozleriyle gorurse belki amerikaya gidemedigi icin hayiflanmaktan vazgecer diye dusundum :)

Yapılan araştırmalara göre gelir düzeyi ve mutluluk arasında hiç bir ilişki yok. Yani barınma, gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra bir memur veya bir milyarderin aynı derecede mutlu olmamaları için hiç bir neden yok. Şuna sahip olsam mutlu olurdum şuraya gitsem mutlu olurdum vs. Sadece bahane. Mutlu olmak biraz çaba gerektirir. Oturduğunuz yerden kahrederek mutlu olma şansınız yok. Biraz kendinizi keşfetmeye çalışın, size zevk veren şeyleri farketmek için yeni şeyler deneyin.

Sevgilisi üzerine kamyonla gül yığan bi kadın da mutlu olur evde saksıda küçücük bi tohumdan bi çiçek yetiştiren kadın da. Bi saat uzaklıktaki daha önce hiç görmediği bi şehre seyahat eden ile amerikaya seyahat eden iki kişinin heyecanları da benzerdir. Gerçekten o hayatı yaşayacaksınız ama hiç kimsenin haberi olmayacak kimseye yediklerini, giydiklerini, gittiğin yerleri gösteremeyeceksin deseler bi çok insana keyif vermez öyle bi hayat. Çünkü aslında öyle bi hayat isterken arzulanan şey milleti çatır çatır çatlatmak sadece.

Sosyal medyanın hedefi bu zaten. Sizi kendinizi kıyaslayıp daha fazla tüketime zorlamak. Biliyorum zor ama bence elinizden geleni yapıp kurtulun bu alışkanlıktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…