Sosyal medya

Sosyal medyada bu kadar paylaşım yapan kişilerde ya bir tür kıyaslama olayı oluyor yani o yaptı ben daha iyisini yapayım, daha mutlu olduğumu belli edeyim gibi. Ya da bir kendini ispatlama çabası oluyor. Bu benim genel gözlemim bu arada herhangi bir akademik çalışma değil. Ben sosyal medya detoksu yapıyorum şu ara. Bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım, eskiye kıyasla cidden daha mutluyum. Yemin ederim "Fotoğrafımı beğensene kanka" diyen arkadaşlarım vardı, bunlardan bir tanesi uzman psikolog adayı üstüne üstlük ve sevgilisi terk ettiği için depresyondaydı. Güya eski sevgilisine bir şeyler ispat edecek. Hesaplarımı kapatmakla ne doğru bir iş yaptığımı anlamış oldum, hepsinden uzağım şu an.

Kendilerini kandiriyorlar sanirim , cok sacma , diyorum ya ben boyle fotograf gordugumde yazik diyorum cunku gercekten seven ve mutlu olan ciftlerin bu sekilde yayin yapmayacagini dusunuyorum

benim erkek arkadaşım da sevmiyor mesela basket antrenörü 10 resminden 8'i öğrencileriyle

Ha siz yazınca aklıma geldi yine. Evli bir arkadaşım geçtiğimiz günlerde çok acı bir şekilde aldatıldığını öğrendi. Aldattığı kadın arkadaşımı arayarak "Kocanı başımdan al" dedi yani bu stil. Hesaplarımı kapamadan önce eşiyle eski bir fotoğraflarını paylaşıp altına "Seni verene şükürler olsun" yazdığını gördüm. Yani ilişkisinden emin olan kişilerin genelde böyle bir şeyler ispatlamaya ihtiyacı olmuyor.

Artik oyle bir oldu ki sanki paylasmiyorsan mutsuzsun eksiklikmis gibi.bende o yuzden oyle hissediyorum sanirim bir de gun icinde cok elimde.surekli birilerini gorup etkileniyorsun

Bunu sevebilirsiniz evet ama bu gerçekten ölçüt değil, tek sıkıntı buysa hiç takmayın derim..

Öyle yapmacık ilişkiler var ki, insan artık aman gizli olursa olsun da doğru dürüst dopdolu bir aşk olsun diye düşünüyor bu zamanda artık. Tabi ki her resim paylaşan mutsuz değil, ama buna bakıp da bizde bir şey mi eksik diye düşünmeyin..

Ben de bunu istiyorum aslinda ama kendisi hic sevmiyomus benimle baya baya asti misal foto vekilirken tiptip hareketler yapiyo guzel cikmiyorum diyo.kendisiyle ilgili herhalde ne bileyim.sevmiyor adam

Ya boyleleri de cok var evet ama gercek olanlarda var illaki.ben o paylasan erkekleri anlamiyrum hepsi zorla mi yapiyor ? Mesela iyiki girdin hayatimaaa vs..vssss..... ay diyorum kadin icin ne onure bir sey :)))))

Canim bunlardan ben de nefret ediyorum hatta bende de var 10 bin tllik yuzugun parmagimda oldugu dogrudur yazmis yuh dedim ne igrenc.ben duygusal olarak bakiyorum yani beni sevdigini herkesin bilmesi cok hosuma gidiyo

Bu kadar takilma. Sonucta gercekten seni sevdigini belli ediyor ve iyi vakit geciriyorsaniz adamin prensiplerine saygi duyun. Benim esiminde instasinda en son 2015 te 1 fotosu varbende oyle cok paylasmam. Arada sirada atarim onuda etiketlerim. Etiketlerinden bile haberi yoktu kesin
Sorun etme kendine. Bazi erkekler boyle. Benim abimde oyledir mesrla. Asla sosyal medyafa ne kiz arkadasiyla resim koyar ne bir guzel soz soyler.

Bugün Tolga Çevik ve eşinin on üçüncü evlilik yıldönümleri ve Tolga Çevik bunun için bir yazı yazmış. Ve eşinden bahsederken şunu demiş."Öncelikle beni 97 model arabam 68bin km'deyken ve evimiz kirayken seçtiğin,bana tahammül ettiğin, bana güzel bir hayat ve huzur ,yetmezmiş gibi iki de hayırlı evlat verdiğin, ikisini de ' Ay hayatım bakıcı şart' demeden, arkadaşların gezerken ,sen evinde, kucağında ,salladığın,doğururken 'Allah aşkına şu kadrajcı fotomuzu çeksin' diye moda deliliği yapmadığın,mutlaka her hafta orada burada gözükmemiz gerekir "evde bakıcı olmalıdır" demediğin ve ne olursam olayım beni ve evlatlarımızı sevdiğin için sana ayrı aşığım. Senin kıymetini bilmek bile insana haz veriyor. Birlikte nice 13 yıllara Özgiş hanım .Sene-i devriye'miz yuvamıza hayırlı olsun... Çok beğendim. Sosyal medya ilişkileri dinamitliyor. Lüzumsuz bence.

Haklisiniz istemiyorum zaten benim istegimle yapmasida sacma ben ona gore daha disa donugum.mesele burda sanirim

Artik oyle bir oldu ki sanki paylasmiyorsan mutsuzsun eksiklikmis gibi.bende o yuzden oyle hissediyorum sanirim bir de gun icinde cok elimde.surekli birilerini gorup etkileniyorsun

O da var tabi, insanlar birbirlerini fiştekliyor

Bana da arkadaşlarım gezerkenki fotolarını koy dediler 99753238 kez...ne gerek var. O an hayatımdan memnunum yiyip içip eğleniyorum fb falan aklıma gelmiyor. O kadar çok söylediler ki valla artık ben de kendimden şüphe eder oldum!!!

Benim sadece instagramim var, 5 yildir aktif kullaniyorum ama fotoğraf paylasmam icin cok hosuma giden bir kare olmasi lazim. Paylastigim fotograflarda da asla ozel bir sey yazmam altina. Genelde geyik muhabbeti cevirebilecegim kareler olur. Diger sosyal medya uygulamalarini denedim ama hicbiri sarmadi beni o yuzden hepsini kapattim. Instagrami da ozel ilgilerim icin ulaşabileceğim sonsuz fotograf oldugu icin seviyorum. Arkadas listemde de ozel cümleler yazarak fotograf paylasanlari hemen takipten cikaririm. Sizin icin demiyorum ama en samimiyetsiz bulduğum grup bu insanlar. Birine sevgini gostermek icin bunu yuzlerce kisinin gormesine ihtiyac duymak bana gosteris gibi geliyor. Artik elimizin altinda sonsuz iletisim uygulamalari var, whatsapp gibi. Ordan sabaha kadar birine olan sevgini gosterebilme sansin varken başkalarının begenisine ihtiyac duymak samimiyetsiz geliyor. Ben nisanlinizi hakli buluyorum o yuzden.
Bir de disaridan bakinca, guzel bir yere gittiğimizde mesela cevreye bakiyorum herkesin elinde telefon fotograf çekip insanlara oraya gittgini kanitlama pesinde. Bu yuzden anı yasamayi da kaçırıyoruz.

Yanyana hicbir sorun yok bir dakika elele olmadan duramayiz ama ben gercekten cok takintiliyim bu sosyal medyaya..bakip bakip milletin askiyla mi kiyasliyorum nedir cocuguda bunalttim.bugunde laf soktum evlendigimde bile paylasmicm falan diye :)))((

E ben de bu tarz yazilardan bahsediyorum.galiba benimki dupeduz odun :)))))))

Esimle cok sik foto çekmez ve paylasmayiz. Foto cekerek ani mahvetmek yerine o ani yasayip tadini cikarmayi tercih ediyorum.
Hatta gecenlerde mutlu çiftlerin sosyal medyada daha az paylasim yaptığıni okudum. Cokta takmayin bence.

Ben de sevmiyorum eşime özellikle beni paylaşma da ne yaparsan yap bile diyorum.
Sosyal medya ile aram pek yok kısacası.
Her şeyi insanların gözüne soka soka yaşamayı sevmiyorum.
Seni reelde mutlu ediyor mu bu ilişki ona bak derim.

E ben de bu tarz yazilardan bahsediyorum.galiba benimki dupeduz odun :)))))))
Tolga Çeviğin bu tür birşey paylaşması önemli aslında birçok insana ulaştığı için herkes şapkasını önüne koyup kendi ilişkisinin ne kadar tutarlı ve gerçek olduğunu düşünebilir.

Sosyal medya kullanımı kişisel bir tercihtir, sizin hatrınız icin kullanmasını beklemek bence yanlis olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…