Sosyal medya

İnanın bana şu an kafanızı yorduğunuz şey o kadar gereksizki. Sosyal medya üzerinden gelen bir mesaj beni ne mutlu eder ne mutsuz (sosyal medya kullanmıyorum ama kullandığımı varsayarsak). Samimi olduğum insanlar WhatsApp listemde ekli zaten ordan irtibat kuruyorum. Sosyal medyayı ciddi anlamda bir tuzak olarak görüyorum ben. İnsanların bilinç altında sürekli kendilerini birilerine beğendirmek zorunda hissetmesine sebep oluyor. Aldıkları 'onay' veya 'hayranlık' yetersiz gelince mutsuzluğa sürükleniyorlar, yetersiz hissediyorlar. Hiç gerek yok bunlara.

Ve inanın ben öyle biri değilim en son geçen yıl oğlunun doğumgününe ben hediye aldım özel olarak ve kargo ile yolladım o güne denk gelsin diye..
iyi de icinizden gelmis yollamissiniz. ben de gecen te baska kitada hevesle bebisinin doğmasını bekleyen arkadasimin ogluna cok guzel ciciler aldim. icimden geldi aldim.
yani iade-i ziyaret mi yapsin arkadasim? onun icinden gelmediyse almaz hic sorun degil. sirf ben ona aldim, mahcup oldu diye bana hediye gonderse benim hosuma gitmezdi.
ya hic yapma (ki genelde ben hic yapmam, dugunlerde bile taki takmam) ya da icinden geldiyse karsilik bekleme

Beğeni değil aslında derdim en yakınımın (kardeş) iyi ki doğdun dememesi..incitici değil mi ? Ben ona taktım
Bence kardeşiniz normal kutlamadıysa zaten incinebilirsiniz, sosyal medyadan yazıp yazmaması değiştirmez ki. Yani bence yakın insanlar normal kutlamıyorsa sosyal medyadan kutlamasının hiç anlamı yok. Diğerleri de kutlamayabilir,çünkü siz az kişiyi takip ediyor olabilirsiniz ama çoğu kişi bir sürü kişiy takip ediyor o an hızlı geçerken farketmeyebiliyor,yazayım diyorsanız hikayelere dalınca unutuyorsunuz gibi. Ya da bazen ben instagramı kapatmadan telefonu koyuyorum hikayeler kendi kendine geçmiş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…