Sosyal medyada fotoğraf paylasmak

Niye hava atar gibi plsun ki. Kizimla 1000km yapsam arabayla herkese anlatirdim.bu bir basaridir
Ama aklıma hemen şu geliyor sonra, ya ehliyet alamamış bir kadın, ya da mecbur kalıp arabasını satmış olan birine denk gelse ve onun o gün morali bu yüzden bozulsa diye düşünüp vaz geçiyorum. Yoksa deli gibi anlatasim paylasasim var çok eğlendik, yorulduk, öğrendik, o kadar uzun yol gitmek hem harikaydı hem yorucu ama aynı zamanda da yapabilirim be dedirten müthiş birseydi. Ama ben bir kere birinin tatile gitmesine aşırı yoruldugum bir gün çok icerlemis kendime üzülmüştüm. O gitti diye değil de ben gidemedim bir yere diye... O duygu geliyor aklima, paylaşmıyorum. Sonra turla gezen arkadasin muhabbeti uzun uzun konuşuluyor reel hayatta, ama ben gittim geldim oluyor olsun tabi de ne bileyim ya. Terazi Burcu dengesizligindeyim.

Hah işte mesele bu. Yani sosyal medyada paylaşımın yoksa sanki normal hayatta da yokmussun gibi algilaniyor.

3 çocukla (12-4-2 yaş) 12 saatlik yolculuk planlıyoruz.. çok mu güç bir hedef
Kim kim? Karı kocaysa sorun değil hallolur. Ben geçen yıl tek başıma 10,3-3 (ikiz) üç çocukla 650 km gitmis, gelmistim. Bu yılda bir yıl büyümüş halleriyle 1000 km. İki hafta kadar sonra tekrar 500 km sonra da yine 650 km git gel yapacağım inşallah. Bakalım güzel geçer inşallah. Gidilir yani genelde ama uyuduklarinda daha güzel gidiliyor. Yoksa tüm yok çocuk şarkılarıyla içi bayılıyor insanin

Hiçbir şey paylaşmam özel hayatım hakkında. Ne whatsaap ne de instagram hikayelerine de bakmam. İnsanları izliyormuşum gibi geliyor.
Gerçek hayat sosyal medyada görünenden oldukça farklıdır. Kimse kavgasını, ağlamasını, kredi kartı borcunu paylaşmaz. Sanki her şey mükemmel her şey dört dörtlük ki bu mümkün değil.
Sizin algınızda sıkıntı var. Sosyal medyada paylaşım yapmamak hayattan kopmak filan değil. Eşiniz de görüşünde baştan sona haklı. Saçma sapan filtreler kullanıp güzelleşenler, kendine ait olmayan arabanın önünde poz verenler, iki dakika sonra saç baş yolacağı hırt kocasıyla ay aşk aşk diye paylaşım yapanlar normal mi sizce?
Siz hayatınıza bakın bence. Gerçek olan elinizle dokunup kendi gözünüzle görebildikleriniz çünkü.

Sosyal medyanın amaçı zaten paylaşım yapmak aksi taktirde neden kullanılsın ki
Ama arkadaş ortamında yüzyüzeyjen sadece sosyal medya paylaşımları üzerinden sohbet ediliyor olması garip geldi bana

Ay ne alaka ya.
Herkesin eksik olduğu yerler var. Hayat öyle ponçik bir yer değil yani. Hepimizin hayatında eksik olanlar olacak. Aman da görürler de üzülürler diye ekstra hassasiyet katmak gereksiz bir şey.
Mesela kimi işsiz kiminin işi iyi evlilik istiyor olmuyor kiminin de bebeği olmuyor. O zaman sokağa bebekle kocayla da çıkmayalım görür canı çeker:
Yada arabayla karşıdan karşıya geçenlere yol vermeyin o kadın belki kullanamadığını hatırlar üzülür
Yani absürt cidden bu dediğiniz

Bana garip geldi derdiniz. Ben de cok paylasim yapmam. Gittigim yerleri neredeyse hic paylasmiyorum artik. 10 yil once falan paylasiyordum. Simdi bakinca ne sacma isler diyorum. Artik paylasmadigim icin ortamlarda dislanmiyorum. Cunku zaten bana yakin olan kisiler ne yaptigimi, nereye gittigimi biliyor. Alakasiz insanlar gorup sormasa bir sey kaybetmiyorum. Muhabbetim olmayan biri bir paylasimimi gorup ooo sen de nerelere gitmissin derse de ancak yuzeysel bir muhabbet olur zaten. Caniniz ne istiyorsa paylasin. Illa paylasmak istiyorsaniz paylasin. Ama paylasmiyorum diye gruplarin disinda kaliyorum diye bir sey yok bence. Ergen degiliz sonucta.

Bence sosyal medya herkesin kendi tarzıyla kullandığı, standartları olmayan bir alan. Kim neyi, ne kadar paylaşmak istiyorsa paylaşır; bu konuda evrensel bir doğru ya da yanlış yok. Çevrenizdeki insanların hayatlarını sosyal medyada ne ölçüde gösterdiği, hangi paylaşımın kimde nasıl bir duygu yarattığı gibi durumlar tamamen öznel ve kişiye özgü.

Bu kadar değişken ve kişisel bir konuda genel geçer kurallar koymaya çalışmak—sanki bir yönetmelik yazıyormuşuz gibi—bana gereksiz geliyor.

Eşiniz bir paylaşımı fazla bulabilir, siz makul görebilirsiniz. Aynı şekilde bir kişi üzülerek bakar, bir diğeri göz gezdirip geçer, iki dakika sonra da unutur gider. Dolayısıyla, başkalarının ne düşüneceğine veya nasıl hissedeceğine göre değil, sizin ne hissettiğinize göre şekillenmeli bu alan.

Ben ruh halime göre bazen çok fazla paylaşım yapıyorum bazen de hiç yapmıyorum. Fakat dikkatimi çeken bir şey var, bu konu özelinde değil ama genelde paylaşım yapmayanların bununla övündüğünü görüyorum. Sanki çok matah bir şey yapıyorlarmış gibi "ben hiç paylaşmam" diye söylemeleri komik geliyor. Uygulamanın amacı foto video yüklemek zaten. Mesela pikniğe gittik diyelim en başından en sonuna kadar foto video çekip bunu reels video yapıp arkaya da uygun bulduğum bi müziği ekleyip paylaşıyorum. Nişanımda da yaptım bunu. Ara sıra profilime girip izliyorum çok hoşuma gidiyor. Ne bilim yediğimi içtiğimi de paylaşıyorum ben. Takipçilerim arasında benim yediklerimi yiyemeyecek kadar fakir olan yok o yüzden vicdanım da rahat. En başta da dediğim gibi tamamen ruh halime bağlı. Bir de şeyi seviyorum ara sıra arşive giriyorum geçmişte o tarihte ne paylaştıysam karşıma çıkıyor ya o özelliği çok seviyorum. Aa böyle bir gün yaşamıştım dimi diye o güne geri gidiyorum falan. Velhasıl bu konu bi bizim ülkemizde bu kadar abartılıyor sanırım. Tamamen kişisel tercih meselesi yani. İster paylaşırsın ister paylaşmazsın bunda dert edecek var ki?

Mesele paylaşım yapıp yapmamak değil de düşüncenizde sıkıntı var bence. Aynı kadın dışarıya da çıkmasın o zaman. Her yer araba kaynıyor, insanlar son model arabalarında geziyor.
Çok aktif paylaşım yapmasam da kimsenin attığı fotoğrafa içerlenmedim bu zamana kadar. Bu içerleme, kötü hissetme kısmını hiç anlayamacağım o yüzden.
Manasız paylaşım yaptığını düşündüğüm kişileri sessize aldığım da oluyor ama isteyen istediğini paylaşır, paşa gönlü bilir. Siz de sosyal hayatta konuşulsun istiyorsanız çevrenizden dolayı arada paylaşın, bir şey olmaz.

Son düzenleme:
Instagram Facebook gibi sosyal platformları kullanmıyorum orda fotoğraf paylaşmakla ilgili de herkesin kendince düşüncesi vardır o ayrı ve uzun bir konu da çevreniz bana garip geldi. Sosyal medyada olmayanı ya da paylaşım yapmayanı hiçbir şey yapmıyor yaşamıyor gibi görmeleri tuhaf. O zaman hayatı sosyal medyadan ibaret olan insanlar… her yaptığını paylaşım, beğeni uğruna yapan kişiler muhtemelen.

Ohooo ben çok severim instagram.

Kız uyuyunca bir buradayım bir orada.
Denizin dalgasını da koyarım,kızın elindeki dondurmayı da.

Kahve kitap keyfi koyanlar vardı,onlar bana hiç batmazdı mesela.

İsteyen 0 paylaşımla etrafı izlesin,isteyen her gün laf sokucu cümleler paylaşsın. Herkesin kendi kişisel hesabı bana ne.

Instagram zaten fotograf paylasim sitesi olarak basladi, o zamanlar paylasiyordum, simdi tik tok benzeri bir siteye donustu. Kisa videolarla hepsi ayni oldu, gerci youtube de oyle. Bir pinterest vardi, o da ayni olmus. Tik tok butun sosyal paylasim sitelerinin dengesini bozdu

Ben çok aktif kullanıyorum valla Twitter instagram LinkedIn herrr şey gezdiğimi de paylaşırım seviyorum öyle şekilli şukullu paylaşmam ama yaparım başkalarını görmeyi de seviyorum kim evlendi kim doğurdu kim işe girdi görüyoruz benim umrumda bunlar bazıları da bana ne der tabii. Sadece bazı insanlar gösteriş yapıyor bi arkadaşım araba atmış hayırlı olsun alırım diye o kız işsiz güçsüz o kadar iyi durumu yok araba sıfır dayanamadım sordum bana ne demedim hayırlı olsun yeni mi aldın diye abisi almış abisinin arabasını atmış yine eşimin kuzeninin eşi var 1000 takipçi yok sürekli influencer gibi paylaşım yapıyor vlog markalardan gelenler vs biyolog bi fabrikada ondan dolayı geliyormuş. Asla influencer takip etmem mesela ya da fenomen ama paylaşımını sevdiğim insan çok bi arkadaşım tüp bebek merkezinde iki kafalı sperm vs paylaşır. Hayatsız insanlara da katlanamıyorum sürekli kahve evden çıkmaz çıktığında kafe paylaşır bunaltı gelir Bi arkadaşım da saçma sapan fenomenlere takık bir de bana atar kış kızı kocaya kaçmış kadir ezildi bugün balkon yıkadı yok şu şöyle. doğurdu 2. Günü bana reels atmış bu kız bir de odtü mezunu ilk 100e girdi kanadada yaşıyor. kız kardeşim de yabancıları takip eder kim kardashianın kız kardeşinin üvey kızı alabama ve bir tane rapçi kızın dövüşlerini anlatır dramalarını anlatır durur ondan da gına geliyor telefonu açar onlyfansçi bilmem ne kız şöyle böyle benim attığım hikayeleri açmıyor bile. Bu aralar tiktoka sardım yabancıları daha çok takip ediyorum millet bi süt sağıyor inek gibi oluk oluk. Ya da gezi seyahat doktora günlükleri paylaşıyorlar özeniyorum ama ben çekemem mesela.

Eşimle ben.. bir kısmını yolda uyuyarak geçirirler diye umut ediyoruz. Hatta yolda bir gece öğretmenevinde konaklarız diye düşündük. Ay birbirlerine girmesinler de çocuk şarkısına razıyım

Benim eşim de sosyal medyaya foto atma taraftarı değil ama ben seviyorum ve atıyorum. Eskiden insanların evine gittiğimizde çıkarır albümlerini gösterirlerdi şimdi sosyal medya da dijital albüm işte. Paylaşma isteği şimdi çıkmış bir şey değil yani. Ve güzel bir fotoğraf çektiğimde onu paylaşmazsam onun olmasının bir anlamı da yok benim için mesela. Napacağım kendi kendime mi bakacağım. Orası bir arşiv ve yıllardır neler yaptığımı gösteren bir günlük gibi aynı zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…