Sosyal medyada fotoğraf paylasmak

Benim insta hesabımda birkaç fotoğrafım var, profilimde de var. Onun dışında storylerde kendimi paylaşmam. Yeni bir yere gittiysem, geziyorsam, avm sahil, kafe ,deniz vs paylaşıyorum. Daha önce müzelere giderdim mesela. Gittiğim müzenin fotoğrafını çekerdim. Bir mekanda dikkatimi çeken bir şey olursa mutlaka çekerim. Galerim kedi, manzara, bulut, deniz fotoğrafları ile dolu. Hoşuma giden bir kitap içeriği olduğunda onun sayfasını da paylaşıyorum. Ama birkaç aydır paylaşım yapmıyorum. İsteyen paylaşır,istemeyen paylaşmaz tercih meseli. Keşfetim GS, futbol, psikologlar, psikolojik filmler, motivasyon kanalları, Avrupa yakası Burhan, yemek tarifleri, spor, diyetisyen, sevdiğim yazarlar, şarkıcılar, komik kedi videoları vs ile dolu

Yemek paylasanlara uyuz oluyorum.birde değişik değişik yemekler bu mecrada çocukta var.Birde yok paylaşımı Yahu düz yolu çekip niye atiyorsun.onun dışında çok fazla takilmiyorum isteyen istediğini paylasir

3 çocukla (12-4-2 yaş) 12 saatlik yolculuk planlıyoruz.. çok mu güç bir hedef
Bizde iki çocuk var ama bebekliklerinden beri uzun yol yaptık, yapıyoruz. Oğlum 40 günlükken İstanbul'dan Erzurum'a gitmiştik, kızım da 3 yaşındaydı
Zorlandığımız zamanlar olsa da küçükler falan demedik, gittik hep bir yerlere.

Eşimle ben.. bir kısmını yolda uyuyarak geçirirler diye umut ediyoruz. Hatta yolda bir gece öğretmenevinde konaklarız diye düşündük. Ay birbirlerine girmesinler de çocuk şarkısına razıyım
İki küçüğe kesinlikle otokoltugu kullanın. Sınırları belli olunca kavga olmuyor.

Sizce bu dusunce tarzi normal mi? Her konuda bu kadar hassassa kalbiniz sizi cok uzerler

Ben 'globally mobile' dedikleri bir insan oldugum icin sosyal medya sevdiklerimle iletisim kurup hayatlarini takip etmek icin benimle onemli. 3 kita, 4 farkli ulkede yasadim su ana kadar, haliyle cok genis bir cevre edindim ve dunyanin her yerinde iletisim kurdugum arkadaslarim var ve sosyal medya paylasimlariyla hayatlarini takip etmeyi seviyorum.

Benim paylastiklarimla uzulup yipranacak biri varsa da sadece terapi tavsiye edebilirim. Yetiskin bir insan kendi duygularini regule edebilmeli, benim aman kimse uzulmesin diye kendi sosyal medya hesabimda paylasimlarimi kisitlayacak halim yok.

Yedigimi içtiğimi asla paylaşmam.cocugumu paylaşmam hem sosyal medyaya guvenmiyorum hem çocuğu olmayan insanların iclenmesini istemiyorum hemde ne zaman paylassam kesinlikle sinadim ya hasta oluyor ya başına bir iş geliyor yada gece sebebsiz çığlıklar atarak uykuda ağlama krizlerine giriyordu.nazarlik bir cocuk değil ama kimin gözü degiyrsa iyi degiyor.yada eşimle pikniğe tatile gitsek paylassam kavga ediyoruz kaçınılmaz.yildizimiz çok düşük.o yuzden bıraktım paylaşım yapmayı.paylasim yapana saygım var takipte ederim ne yapmış nereye gitmiş ama neredeyse yatak odasını tuvalate gittiğini paylaşan,o kirmizi daire bir gün bile boş kalmyan insanları ya takipten çıktım ya sessize aldım.mesela.gazze paylaşımı yapan arkadaşlarım var sürekli ama samimi gelmiyorlar bana.ayni gün içinde konser storysi atıyor itici geliyor.faydali olduğunu düşünüyorum hatta.aldigi birşeyi görüp Aaa bende alayım dediğim,bak bende buraya gisyim ne güzel yer dediğim çok şey de olmuştur anneler günü babalar günü ölen biri için uzun uzun yazilar yazan kişilerde gülünç geliyor bana.

Konuyu sonuna kadar okudum sizi de anladım bende eskiden sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanırken bir süredir hiçbirini kullanmıyorum sildim.
Çünkü hem insanların birçoğunun o ‘sanal’ hayatını görmek istemiyorum hem de stalk yapmak amaçlı kullanan dedikoducu çok insan da olduğunu düşünüyorum neden hayatımı onlara göstereyim ki, zamanında fotoğraf paylaşıp hemen sonrasında o kadar çok şey yaşadığım oldu ki ben bile bir yerden sonra artık nazar demeye başladım. Ayrıca bence bir çok insan kabullenmese de belki de farkında olmadan gösteriş yapmak amaçlı kullanıyor, bende buna alet olmak veya bilmeden birilerine hayatımı göstererek moralini bozmak istemedim. Hayat güllük gülistanlık değil çünkü hepimizin iyi kötü zamanları var ama sosyal medyada çoğunlukla iyi şeyleri paylaşıyoruz biraz da yapma geliyor bana. Mesela geçen gün bir arkadaşımla buluştum sevgilisinden yeni ayrılmış sürekli fotoğraf çekip, çektirip durdu. O kadar rahatsız oldum ki sohpet bile edemedik doğru düzgün veya başka bir arkadaşım her buluştuğumuzda Instagram bağımlısı gibi sürekli ele telefona gidip duruyordu bu da beni rahatsız ediyor. Kullanmadığım için eskiden olduğu gibi ‘en güzel pozu yakalama’ derdim yok en azından. Evet kullanmayınca dediğiniz gibi ne yaptığımızda ilgili belki çok sohpet dönmüyor ama ben zaten iyi şeyleri kendime sakladığım bir dönemdeyim artık dolayısıyla beni rahatsız etmiyor

Şu yaşıma kadar pek çok yere gittim bir tane foto paylaşmadım,oturup beni dert ettiklerini düşünmüyorum,kimseye de bir şey kanıtlamak zorunda değilim.Yediği yemekten, yattığı şezlonga kadar paylaşanlar bana daha itici geliyor " görün beni,bakın buradayım" der gibi.....

Benim sosyal medya hesabım yoktu(uzun süre sonrasında anlık video, resimlere bakmaya izin vermediği için aktif olmadığım bi hesap açtım) İlk kez yurtdışına çıkağım zamanlar bazı arkadaşlarım ooo artık açarsın bi İnsta demişti. sosyal medyam yok, gezdiğimi yediğimi paylaşmıyorum diye beni hep dört duvar arasında sanıyorlarmış. Belli bi kesim ciddi anlamda sosyal medya için yaşıyor o zman iyice anladım

Sosyal Medya kullanmıyorum. Eksikliğini de hiç hissetmedim açıkçası vaktimde yok . Zaman kaybı gibi geliyor. çok yakın arkadaşımın var mesela o olan biteni bazen atıyor bana acık dedikodu time sonrası o kadar . Çok fazla anlam yüklemeyin bence. Gereksiz.

Benim kızkardeşim, tam olarak anlattığınız gibidir her yaptığını paylaşır içtiği çaydan gittiği sokağın girişinden çıkışına kadar o ona kalmış saygı duyarım,ama bana fazlasıyla abes gelir..
Ben de sizin gibi buaralar bahsettiğiniz kısma takılıyorum çünkü etrafımda birkaç kişi bana şöyle dedi “Sen Esra gibi değilsin sanki farklı iki aileden çıkmış gibisiniz o çok geziyor aktif sen sakin bir hayat yaşıyorsun” halbuki benle eşim tüm Türkiyeyi gezdik ama toplasanız 3 tane paylaşım yapmışımdır,kızkardeşim geçen yıl evlendi yeni yeni geziyorlar..

Annem de mesela geçen gün,misafirim vardı açamadım telefonu deyince,X ablanın hep misafiri var da sende hiç görmedim duymadım dedi,nerden duyacaksın deyince,ee paylaşmıyorsun hiç görmedim işte dedi Hatta dozunu arttırıp “sen galiba misafir sevmiyorsun ondan kimse size gelmiyor “ dedi
Annem bunu dedikten sonra özellikle her arkadaşlarımla oturuşumda paylaşma hissi geldi

Bu güya çok aktif olan kardeşim de geçen gün bana gezme ile ilgili akıl veriyordu ben zaten gittik zaten biliyorum deyince hiç de geziyormuş gibi değilsiniz internetten falan mı izledin biliyorsun dedi o zaman da sinir oldum fotoğrafla gösterme ihtiyacı falan duydum

Yani evet bazen ben de her adımımı paylaşmak istiyorum bazen de kim ne diyorsa desin diyorum..
Buarada instegram bana göre çok yorucu sıkıcı hesabım var ama aylarca kapatırım 1 hafta açık (süre dolana kadar bekliyorum mecburi) kalır yine kapatırım,boşverin kim ne derse desin bence

Ben de ara ara bunu düşünüyorum.. bazıları var ki her anını paylasiyor.. tabi kendi tercihi..ama biraz kendini gösterme, fark edilme ihtiyacı gibi geliyor ama. Güzel bur yere gittiğinizde uç dört tane foto atılsa normal ama kimisi 30 tane atar mesela.. genelleme yapmayacağım ama atanları yorumlayacak olursam gerçekte ozguvensiz insanlar.. " ne süper hayatım var hersey mukemmel" imaji vermek için..en azından benim tanıdığım insanlar öyleydi.. ara ara bende atıyorum.. bazen ben de yetersiz hissediyorum kendimi.. ama sosyal medyanın gerçekliğini de sorgulamak lazım.. ailem italyaya gitti. .Tek resim atmadılar.. başkası olsa tonlarca atar mesela..gorgusuzlukle aradaki çizgiyi korumak lazım.. insanlar kendilerini sosyal medyada değil gerçek hayatta yaşamalı. Kimse kendini ispat etmek zorunda değil..

Ben sosyal medyada hiçbir şey paylaşmam, ama hiç de sizin anlattığınız gibi bir durum yaşamıyorum. Sosyal medyada yokum ama hayatta varım, sosyal ortamım ve sosyal hayatım da var. Arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde yaptığımız şeyleri, gezdiğimiz yerleri de anlatırız birbirimize.

Ben çok iyi anladım ve son gunlerde o kadar aynı şeyleri düşünüyorum ki. Sanki yazıyı benim düşüncelerimi bilen biri yazmış gibi okudum.
Eşinizin düşüncesine çok katılıyorum özellikle bu yıl çevremde bebeğini kaybeden bir arkadaşım ve hayatları yolunda gitmeyen bir kaç arkadaşım olunca onları üzmemek adına fotograf hikaye paylaşmayı bıraktım ama bu sefer de sanki hiçbir şey yapmıyor algısı oluşuyor ve insanlar tarafından görünmez olmaya başlıyorsunuz. Birde ben doğum yaptım. Muhtemelen herkes beni evden çıkmıyor diye düşünüyor bazen dönüp evet bebeğim oldu ama hala dışarı çıkıyorum hayatımı yaşıyorum demek istiyorum. Sanki sosyal medyaya atmayınca eve kapanmışım algısı oluyor. İnsanların ne dediğini pek umursamam ama bu çok farklı bir his nasıl anlatsam bilemedim ama sizi anlıyorum. Doğrusu ne, nasıl olmalı bilmiyorum o yüzden bir tavsiyem yok
Bende yorumları okuyup tavsiyelere bakayım

İnstagramı çok aktif kullanıyorum. Her gittiğim yerden ya da her defasında üç beş on tane paylasmam, hoşuma giden bir-iki tane paylaşırım ama paylaşırım yani. Kıyafetim hoşuma gitmiştir, olduğum yer hoşuma gitmiştir veya güzel çıkmışımdır. Kendi sosyal medyamda kendimi paylaşmamdan doğal bir şey yok diye düşünüyorum.

Çok geziyorum, gezdiğim hemen her yerden de paylaşım yapıyorum. Ama seksen tane paylaşmamayı ve gezdiğim yerlerle ilgili bilgi verecek şekilde paylaşmayı tercih ediyorum.

Neler paylaşılır, neler gereksiz hatta saçma, kendimce kriterlerim var. Elli tane konser storysi, yol storysi, kahve fincanı, çiçek böcek paylaşmayı tercih etmiyorum ama paylaşan arkadaşlarımı da garipsemiyorum. En fazla hızlıca geçerim.

Herkes kendi içine sinen, beğendiği, paylaşmak istediği şeyi paylaşıyor sonuçta.

Hepimizin hayatta eksiği, yapmak isteyip yapamadığı, istediği şeyler var ve farklı. Herkesin her hassasiyetini gözetemeyiz. Benim babam vefat etti mesela ama hiçbir arkadaşım babasıyla fotoğraf paylaşmasın mı? Ya da benim çok aktif bir sosyal hayatım var, çıkamayan arkadaşlarımı düşünüp paylaşım yapmayayım mı? Bir arkadaşımın manken gibi fiziği var, geçen bikinili fotoğraf koymuş, hey maşallah taş gibi dedim geçtim.

Eğer kişinin çok hassas bir noktasına temas ediyorsa ya takipten çıkar ya sessize alır. Hayat, özellikle de sosyal medya bizim hassasiyetlerimize göre akmıyor.

Siz paylaşmak istiyorsunuz da eşiniz aklınızı karıştırıyor, bu nedenle ikilemde hissediyorsunuz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…