- 28 Eylül 2022
- 1.365
- 5.076
- 88
- 38
Odak noktanız başkaları olduğu müddetçe mutsuz olursunuz. Merkez noktanız kendiniz olsun. Kendi hayatıızı dolu dolu yaşamaya çalışın.
Bunu birkaç konuda daha yazmıştım. Bir şeye imrenmeden önce kendimize 'ben bunu gerçekten seviyor, istiyor muyum yoksa sürekli gördüğüm ve maruz kaldigim icin mi özeniyorum' diye sormamız gerekiyor. Örneğin yukarıda bir üye seyahat etmek amacım, hobim diyor. Olabilir, benim de çevremde var öyle arkadaşlarım. Ama herkes için bu şekilde olmak zorunda değil. Ben kendi adıma bu kadar düşkün değilim seyahate.
Ben de kitap okumayı çok severim mesela, zaman yaratmaya çalışırım her gün bunun için. Başka bir arkadaşım doğa ve toprak seviyor. Küçük küçük bir şeyler yetiştiriyor. Örnekler çoğaltılabilir.
Elbette ki tatil, dinlenme, seyahat herkesin hakkı, herkes de bir dereceye kadar sever. Ama sosyal medyada görünen sürekli seyahat edilen hayatlar toplumun geneli için geçerli ve gerçekçi değil.
Eğer siz de çok çok düşkün iseniz seyahate, bir şekilde zaman ve imkan yaratıp öncelik haline getirebilirsiniz. (Temel geçim düzeyinde sıkıntınız olmadığını varsayıyorum).
Ama sizin için öncelikler listesinde çok ust sıralarda değilse seyahat, kendinizi kötü veya eksik hissetmeniz için bir sebep yok.