sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

kabullenip kes sesini otur aşağı diyorsunuz yani:) peki biz susup oturalım sizlerde gözümüze gözümüze sokmasanız pembelerinizi,vintagelerinizi evlerinizi nasıl olur denemek istermısınız? yada tüm dünyaya yaymasanız ilan eder gibi bu bugun kahve fincanlarım karacahome dan der gibi ... eşlerle kişisel olarak paylaşımdan bahsetmıyorum eşimle severek evlendım ve tam bir aşk insanıyız ben daha çok materyallere takığım...

Ah bu cocuklar ama en harıka dekor:) ne guzel hiç kısıtlamamış cocugunuza her alanı acmışşınız.. Ben cok sevdım :)

Ayy ben de özenmiyor değilim kız evleri müze gibi, her eşya yerli yerinde pırıl pırıl duruyor sanki hiç dağılmıyormuş gibi.
Benim 2 senelik yatağım şuan köpeğim sayesinde paramparça sandalyelerimi kedilerim delik deşik etmiş. Evi b*k götürüyor.
Ama ben böyle mutluyum.
Mutfaga onlarca raf yaptırıp her rafa yuzlerce hıdı vıdı koymak, her gun onların tozunu almak yıkamak falan. Ay çok berbat bir hayat.
English home hastasıyım ben de ama evimde ekmek sepetiyle 2 tabağı dışında bir şeyi yok. İçim gidiyor ama ihtiyacım yok deyip bırakıyorum sen gibi.
Onlarda böyle mutlu demekki yermek de manasız.

Ben de vintage, country, english home ve madame cocodan tiksinen, evini ne bunlara ne de pembeye bogmayan biriyim ama instagramda sunum paylasmayi seviyorum. Kahvedir, masadir, evimdir, kocamin yaptığı sunumdur.
Baskasi ozensin diye yapmiyorum ama, istemeyen takip etmesin napiyim.
Kocamizda kavga ederken de mi foto paylasalim napalim?
(Buradan yeri gelmisken seslenmek istiyorum, gorumcem ben kahve paylasinca kahve paylasiyor. Ben kahvalti paylasinca kahvalti paylasiyor. Ben de bundan şikayetçiyim. )

yermedımki yerilince yermek durumunda kaldım bir arkadası sadece... aynen sana katılıyorum canım... zaten o kadar ıvır zıvırı benım mutfak dolabım almaz mümkn değil :) kim başlattı acaba bu modayı merak edıyorum bır yandan da

ahahah . görümce seni görünce bi hareketlenmeler baslıyo sanırım :) bunlar hep yarışmaktan... cnm eşleriyle ilşkilerine özendiğim yok sosyal medya kullanıcılarının :) nesnelere takıldm sadece tamamen maddi...

sac spreyi ile tükenmez kalem lekesi cikarmislardi tv de o aklima geldi birden :) belki isinize yarar

:) yok o uslup bana ait degıl.. Kabullenmeyın o zaman ne yapacaksınız varsa ımkanınız ıstıyorsanız alın yahu cok anlamsız.. Benim face.. Tw.. Ins.. Hıcbır sayfam yok genelleme yapmanızı da anlamlı bulmadım.. Ben sızın derdınızı anlamaya calışıyorum sızı anlamaya calışıyorum ama baskalarının hayatına özenerek gecen ömüre yazık.. Kendı sartlarınızla mutlu olmayı ogrenın. Imkanımız olmasa sahsen bnde almam ama ımkanım var kendı dunyamınevıme yansıtıyorum buda elestırıye acık degıl yanı.. Kımseyı sızın esyalarınız cok guzel pembiş kahve fıncanınız var dıye elestıremezsınız bu cok cocukca cok anlamsız cokkk.. Uzuldum ben sıze ne dıyeyım..

İşte bunlar hep ön yargı

Valla benimki önyargı değil gayet yaşanmış bi örnekti vede okadar çok varki.

Bu verdiğim örnek görümcemdi mesela babasının evinde kola tabağıyla yerdi evlenince kocasına karacadan el yapımı takım aldırdı habire çekip koyuyo eşim gösteriyo.

Başka bi arkadaşım gece Konduda taşıyodu çeyizine 1 bardak bile yoktu kocası doktor yurtdışından bardak çanak toplayıp foto çekip koyuyo.

Önyargı değil bu gerçek.

Hiçbir fikrim yok. Ama amaçları evim dergisine cıkmak sanırım, hepsi teker teker cıkıyor

tamam öyle olsun polemiğe girmek niyetınde değilm aynı dilde konusmuyoruz cunku...

kesinlkle katılıyorum .... gösteriş sanat oldu

pardon ben genelleme yaptın sandım

Bu konulardan çok açıldı.
Dönem dönem herkes hissediyor böyle bence.

Bir ara ben de ne hevessizim yahu!
Ne sunuma özenirim, ne kahvemi süslerim.

Cicili bicili şeyleri bilmem içim mi geçmiş ne diyordum.
Hatta konu açmıştım

Tabi benim kahvenin köpüğüyle oynayacak, yemeklerle dekor yapacak kadar tasasız hayatım hiç olmadı.
Bunun da etkisi vardır.

İnsan gençliğini, mutluluğunu, hayatını sorguluyor doğru.
Ben de bu yüzden kullanmıyorum pek çok sosyal hesabı.

O fotoğrafların ardında da bir sıkıntı, dert vardır demem gördüklerime bakıp
özenirim, onlar gezmelerde ben yine evdeyim, onlar sevdikleriyle ben yapayalnızım diye kahrederim.

Kendimi biliyorum. Uzak durarak sorunu çözmeye çalışıyorum ben de.

Millet o pembe tabak, çanaklarla bugün şık bir yemek masası paylaşır yarın o tabak çanaklar
duvarda yerde kavga esnasında parçalanır bilemezsin, bilemeyiz.

Paylaşılan kadarından haberdarız. Kimse de ağlarken, kavga ederken foto çekip koymaz.

Bu gerçeği unutmamak gerekir.

tamam öyle olsun polemiğe girmek niyetınde değilm aynı dilde konusmuyoruz cunku...
Sizden farklı olana sızden farklı dusunene sızde olmayana tahammulunuzun olmaması aynı dılı konuşmadıgımız için degıl ; sızın agır kompleksınızdendır.. Pervasızca klavyeden aldıgınız bır hskla elestırılerınızı savuruyorsunuz boşverın sızene mılletın evınden esyasından sızı nıye rahatsz edıyor .. Burada bır kompleks var ve bu cok tehlikeli .. Mutlu olmanıza her daım engel..

Hadi size bi itirafta bulunayim.

Bu cay tabaklarini sirf instagramda guzel durur diye aldim.

Tanesi 1 tl

Eklentiler

• 2015-11-03 18.24.22.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 307

çok haklısın canım... kimsenın mutsuzlugunu istemeyız dedıgın gibi bunu bilemeyızde... bende senın gibi yaptım uzağım süper gidiyor suan elimden gelse evimin eşyalaarını değiştirip modern spor şeyler alıcam o derece sıkıldım bu pembe modasından...

En anlayışlı, tontiş, en lokum koca benim; en başarılı,en zekî, en sevimli çocuklar benim, en güzel ev, en güzel eşya, en gösterişli yemek takımları, en orjinal bardak çanak benim; yüzde birini dahi kullanamayacak olsam da en fazla makyaj malzemesi, en kalabalık gardrop benim; en kalabalık çevre, en fazla eş dost(!) benim. E zaten en güzel, en başarılı, en karizmatik benim. Herkes görsün!!!! Herkes!! Herkes!!!!

Asgari ücreti Türkiye'de genel müdür maasi olan ülkede yasiyorum. inanin o bahsettiklerinizin %1'ini görmüyorum. Herkes toplu tasimaya biniyor, evindeki esyayi yillarca kullaniyor son care yeni aliyor. insanlar kaliteli ve saglikli yasamanin pesindeler. Gösteris hava atma sifir. O pembisli tiplerle oturup iki laf etmezler. Hep söylüyorum bizim milletteki gösteris lüks meraki kimsede yok. Adam otobüsten inip meclise giriyor bizimkiler son model BMW, Mercedes jipten asagisina binmiyor. 10 - 15 sene borc ödemeye razi, yeter ki havasi olsun. Bir de son zamanlarda kendini cumhurbaskani basbakan statüsüne esit gören blogger lar türedi. Bilmem kac tane takipcim var kosun pesimden yoksa sayfamda sizi kötülerim diyen tipleri, moda defilesinde en ön sira kavgasi yapanlari okuyup gülüyorum. Burada birilerinin sizi ciddiye alip takip etmeleri icin sanatsal veya kültürel icerige sahip blog yazmaniz lazim. Seyahat, gezi, yemek, spor, cocuk bakimi gibi bloglar takip ediliyor.

O pembeli tiplerin görüntüsüne aldanmayin, kafasi beyni bos tipler. Önemli olan saglik, huzur, mutluluk. O tarz yasayan insanlara hic lafim olamaz zevk ve imkan meselesidir ama kalkip ta milyonlarca insanin görebilecegi sekilde internette yayinlayip "bakin benim nelerim var" olayi görmemislik, köyden indim sehire sadece.

Buraya 6,5 sene önce gecici diye geldik. Sonra is uzadi ve ben de sevmeye basladim ve kalici olduk. Istanbul'da normal dayali döseli evimizi biraktik. Gecici diye aldigimiz esyayla 70 m2 evde oturuyorum burada. Beyaz esyalar ve gömme dolaplar eve ait. Yani bavulunu al gel tasin. Tabak canak 6'sar tane o da IKE...Böyle az ve öz esyayla yasiyoruz. Ama cok sükür saglikliyiz, mutluyuz, huzurluyuz. Birak o pembeli pembeli evleri, altin kaplama saray verseler iki cocugum var yemin ederim istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…