sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

pardon ben genelleme yaptın sandım

Yok canım kıskanç haset bi insan değilim.
Açkkçası ben gülüyorum böyle şeylere.
Ben sosyal hesap kullanmıyorum. Eşim yanında bakarken arada Kafamı çeviriyorum komedi bu yemek masa olayları. Öncesini bildiğin daha Çatal nerede durur kaşık neye göre nerede durur bilmeyen insanlar neyse :)

ne güzel bir yermiş orası öyle 90lar kültürünü kaybetmemiş... 90lar güzeldi:) tabi bende o sosyal medya olayına takılmadan önce kendımı asla sorgulamıyordum olabıldıgının en ıyısı benmdı mutluydum ama görsel olarak açlık oluşturdu bende o insanlar...ama kapatarak uzak durarak yendim sanıyorum... size evinizde ailenizle sonsuzzzz mutluluklar diliyorum canım

Ev alıp eve ödedikleri paranın 2 katıyla da mobilya vs aksesuar almak için binlerce TL kredi çeken insanların evleri diye düşünüyorum ben onları.
Gereksiz.

çok guzelmıs ndn benım yok şaka yapıyorum güle güle kullanın ayrıca çok esprilisin bayıldm

Canim valla oyle para akitmiyorum.
Ama seviyorum bu tarz seyleri.
Eminonunde sarkhan var. Her seyi oradan aliyorum.
Hani derdin elestirmek degil, ucundan yakalamakta sarkhana git.
Bu tarz seyleri seven hatunlara sesleniyorum, instagramdan, ggden falan alip kazik yemeyin. Herkes sarkhandan aliyor. Benim cay tabaklarinin 6 tanesi 30 tlden satiliyor su an instagramda. Ben aldim 1 tlye.

soylediginiz herseye katiliyorum. sosyal medya insanlarin egolarini tatmin etme yeri baska hicbisey degil. herkes mutlu herkes mesut.herkes zengin kimse fakir degil.bende sogudum sizin gibi butun hesaplarimi kapattim ve su an inanilmaz rahatim . hayatimda ne kadar cok yer kapliyormus. icime bir dinginlik ve huzur geldi inanilmaz anlatilmaz bir his. herkese tavsiye ederim.

Bende bu aralar bunu sorgular oldum özellikle maddi acidan değilde sürekli bakiyorum eşleriyle beraberler benim koca hep calisiyor ister istemez eşime sitem ediyorum...az öncede bununla ilgili bir video izledim uzmanin söylediğine gore amerkanin en lüks şehirlerinde intihar oranlari çok yükselmiş su tvlerde gördüğümüz Hollywood yildizlarinin bir çoğu uyuşturucu batakliginin içinde ve psikolojik bunalimda sonuç olarak disarida kendinizi mutlu üst düzeyde yasiyormus gibi göstererek yasamadiginiz sahte hayati yasiyorsunuz buda sizi bunalima ve mutsuzluğa sureukluyor diyor uzman...konusmasini çok beğendim gercektendr gösterişten yapmaciktan bir hayat sürmek insani kendi olmaktan cikarir mutsuzluğa sevkeder gerçekten gösterilen mutlu mesut hayat yasanmadigi için bunalima sokar insani ...galiba en iyisi boyle insanlardan mümkün olduğunca uzak olmak ve internetteki sosyal hesaplardan uzak olmak

kızzzzz zaten fincanlar falanlar çok pahalı edinemeyecek şeyler değil ki :) onları koyacak yer bulamam ben alayım napcam sonra okadar ıvırı zıvırı :) şarkhanı biliyorum evet bencede çok uygun :) illa english homeden aldık diyecez yani

Aslinda guzel bisey ama gercekten bazilari gozumuze sokuyorlar ve abartinca etkileniyoruz bizde.Cekinmeye basliyor insan belli bir noktadan sonra..Yani bakiyorum bebeklerin odasina,son model oyuncaklarina,evlere bide bazi insanlara bakiyorum cocuguna en ucuz oyuncak alacak parasi yok zor geciniyorlar.Keske insanlarimiz yardimsever olsaydi cocuguna 100 tane gereksiz oyuncak alacagina oyun kurmayi ogretip paylasmayi ogretseydi.Ha maddi durumu olan ve yardim edenlere amenna ama biz kolay yetismedik simdiki cocuklari gorunce cok uzuluyorum ve imreniyorum.

O gördüğünüz şeylerin gerçek olduğuna mı inanıyorsunuz?
Şuanki kapitalist dünya dünzeninin üretmeyi geride bırakıp sadece tüketmeye odaklı olduğu, bireylere satın alma edimiyle geçici mutluluk verdiği, her hayatın ancak ve ancak size gösterilen örneklerdeki gibi yaşanırsa 'normal' olabildiği; aksinin ise bu çemberin dışında ötekileştirildiği bir dünya düzeninin size dayattıklarının farkında değilsiniz de kafaya takıyorsunuz?

Yapmayın Allah aşkına...
Kendinize bunu yapmayın...
Hemen söyleyeyim, avangard, country evler, pembiş pembiş mobilyalar, size neyi anımsatıyor?
Çocukluğumuzda çok pahalı ve sadece çevremizde birkaç insanda olan barbie oyuncak evlerini değil mi?
İşte böyle böyle işleniyor beyinler, taa küçüklükten başlanıyor tek tip insan, tek tip hayat, tek tip mutluluk düzenleri.
Kendi seçtiğiniz ve bu düzene ait ögelerin olmadığı küçük yuvanızda gerçek mutluluklar yaşanıyor.
Siz asıl, onları itmeli ve sahtelikleriyle onlara üzülmelisiniz...
Çünkü sahici olan sizsiniz.
Yaşadığınız ev de sahici, eşyalarınız da, aileniz de, yaşam tarzınız da.
Uğraşılan ama kazanılamayan birey olmaktan gurur duyun ki, o tek tip hayatımsılar azalsın ve bulundukları girdaptan çıksın.

öyle bır programmı başlıyor :) ama bizim insanlarımız ekranda olağan seylere şaibeli gözüyle bakıyor kurgudur dendiği için inst... olanlar reel ya sözde daha bir cazip oluyor

çok haklısın canım benımde mutsuzlugum bıraz uzun sürmeye başlayınca ne yapıyorum ben dedim daha yeni evliyim... kednıne gel ve toparlandım hesabımı kapadım uzagım huzurluyum . akşam yemeğinde tanesi liraya aldığım bardakla su içiyorum ve bunu sorgulamıyorum

sen rutubetten dem vuruyorsun, ben doğuda 3+1 lojmanda çelik kapısı bile olmayan halıfleksli bir evde oturuyorum :)
bende görüyorum hatta bazılarını bilgisayarıma telefonuma kaydediyorum ama hayatımın merkezinde eşyalar yok benim. imrenmek senin ilgi alanınla ilgili bende mesela o sosyal medyada gördüğüm evine istediği kitaplığı yaptıranlara imreniyorum. bende küçük bi oda yaptım kitaplarım ve çalışma alanım için elimdeki imkanlarla sadece odamı mora boyadım açtığım konularda da var.

imkanlarla düzelebilir hayat, pazarlarda çok güzel şeyler var 5 lira 10 lira binlerce alman gerekmez onlara bakma onlar boş zamanlarında banka hesaplarındaki paracıklarını sayan insanlar :)

çocuk sahibi olmak için evet maddi durum önemli ama kafa yapısı olmalı. bebeğin giydiği yediği o kadar önemli değil, kişiliğine yatırım yapmalı... karartma kendi kendini

kesinlikle doğru mesela iki sene önce bebek oyun halısı mı bilirdim acaba ? ama şimdi ilerde olacak bebeğime alınacaklar listesine saolsun sosyal medya sayesınde mama sandalyesi, bebek oyun halısı fish.... p.....e oyuncaklar ekledim ister istemez :) ben ilk blgisayarımı 20 yaşımda edindim düşünün ama şimdiki bebekller ellerinde tabletlerle doğuyorlar nereye gidiyoruz bilemıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…