- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi catherineblake
-
öyle bır programmı başlıyor :) ama bizim insanlarımız ekranda olağan seylere şaibeli gözüyle bakıyor kurgudur dendiği için inst... olanlar reel ya sözde daha bir cazip oluyor
çok teşekkür ederim burada birçok arkadasın da yaptıgı gibi konusmalarınız terapi gibi geldi... kendimi görmemi ve içinde bulundugum durumdan kolayca sıyrılabılmem için bir kapı daha açtınız bana...O gördüğünüz şeylerin gerçek olduğuna mı inanıyorsunuz?
Şuanki kapitalist dünya dünzeninin üretmeyi geride bırakıp sadece tüketmeye odaklı olduğu, bireylere satın alma edimiyle geçici mutluluk verdiği, her hayatın ancak ve ancak size gösterilen örneklerdeki gibi yaşanırsa 'normal' olabildiği; aksinin ise bu çemberin dışında ötekileştirildiği bir dünya düzeninin size dayattıklarının farkında değilsiniz de kafaya takıyorsunuz?
Yapmayın Allah aşkına...
Kendinize bunu yapmayın...
Hemen söyleyeyim, avangard, country evler, pembiş pembiş mobilyalar, size neyi anımsatıyor?
Çocukluğumuzda çok pahalı ve sadece çevremizde birkaç insanda olan barbie oyuncak evlerini değil mi?
İşte böyle böyle işleniyor beyinler, taa küçüklükten başlanıyor tek tip insan, tek tip hayat, tek tip mutluluk düzenleri.
Kendi seçtiğiniz ve bu düzene ait ögelerin olmadığı küçük yuvanızda gerçek mutluluklar yaşanıyor.
Siz asıl, onları itmeli ve sahtelikleriyle onlara üzülmelisiniz...
Çünkü sahici olan sizsiniz.
Yaşadığınız ev de sahici, eşyalarınız da, aileniz de, yaşam tarzınız da.
Uğraşılan ama kazanılamayan birey olmaktan gurur duyun ki, o tek tip hayatımsılar azalsın ve bulundukları girdaptan çıksın.
teşekkür ederim gülümsettinizİnstagram'da olanla gerçek hayatta olan çok farklı olabiliyor bazen
Bununla ilgili oldukça fazla görsel var internette
iki örneğini yüklüyorum size :)
Eki Görüntüle 1676371 Eki Görüntüle 1676372
teşekkür ederim canım çok çok haklısın... çok iyi geldi sizlerle dertlesmek farklı bakıs açıları edındım... çok boş oldugunu anladım...sen rutubetten dem vuruyorsun, ben doğuda 3+1 lojmanda çelik kapısı bile olmayan halıfleksli bir evde oturuyorum :)
bende görüyorum hatta bazılarını bilgisayarıma telefonuma kaydediyorum ama hayatımın merkezinde eşyalar yok benim. imrenmek senin ilgi alanınla ilgili bende mesela o sosyal medyada gördüğüm evine istediği kitaplığı yaptıranlara imreniyorum. bende küçük bi oda yaptım kitaplarım ve çalışma alanım için elimdeki imkanlarla sadece odamı mora boyadım açtığım konularda da var.
imkanlarla düzelebilir hayat, pazarlarda çok güzel şeyler var 5 lira 10 lira binlerce alman gerekmez onlara bakma onlar boş zamanlarında banka hesaplarındaki paracıklarını sayan insanlar :)
çocuk sahibi olmak için evet maddi durum önemli ama kafa yapısı olmalı. bebeğin giydiği yediği o kadar önemli değil, kişiliğine yatırım yapmalı... karartma kendi kendini
doğru hiç kullanmayacağım tüllü gelin gibi yatak odası örtüsünü aaaa öyle deme yeni gelin evi lazım diyenlerın dayatması yuzunden aldığımı bılırım :) kesınlkle size katılıyorum mıllet desin konussun diye kendımızden fedakarlık yapmaya devam ettıkce bırseyın duzeleceğı yok...O eşyaları almak için kaç bin tl kredi çekiyorlar, faiz ödüyorlar, şahsen iki kırık divanım olsun ama borcum olmasın derim ben, bizim komşu taşınmıştı gittik evlerine, kadın atanamayan bir öğretmendi, eşi memurdu, evlerini dayayıp döşemişlerdi, hiç eksik gedik bırakmamışlardı, borç içinde kalmışlardı, oturdukları ev kiraydı, kadın ondan sonra da ev satın almak istiyorum demeye filan başlamıştı da annem kızım bir yerden kısmazsan bir yer uzamaz demişti, bu kadar eşyayı niye aldın deyince kadın, ne yapayım millet gelip bakıyor yeni gelin evi diye, almak zorunda kaldım demişti, biraz da insanların fesatlığı bu bence, " ay yeni gelin evine gidip bakalım, neler almışlar" diyen insanlar çok olduğu sürece bu manzaralarla daha çok karşılaşırız
Diyelimki heryer pembiş hep cok mutlular .. Bu sızı neden mutsuz ettı benı sasırtan cokca bu oldu.. İnsanların mutluluğu yada varlığı vs neden mutsuzluğunuza sebep oldu ..
Hayat standartları kımsenın aynı degıl.. Mesela ben esımle olan masamızda dahı özen gosterıyorum gorselliğe .. Buna vakıt ayırıyorum butcede ayırıyorum nıtekım bızı sarsmıyor.. Bu tarz seylerden herkes hoşlsnmaz ama ben bır kahve içerken ortaya bır mum yakmak ortamı bambaskalastırıyor.. Evımde oldukca pembe:) işimizde gucumuzde aılemızle bırbırımıze saygılı sevgılı ınsanlarız.. Sanırım hem kpss hem istedıgınız hayata sahıp olamamanız sızı yıpratmış o yuzden rahatsız oluyorsunuz ınsanların mutlulugu yahut evlerınde sahıp olduklarından..dilerım hersey gonlunuzce olur.
teşekkür ederim canım çok çok haklısın... çok iyi geldi sizlerle dertlesmek farklı bakıs açıları edındım... çok boş oldugunu anladım...
Vaaay, 85 metrekare mi?kızlar ben bir konuda sizinle dertleşmek istiyorum. sosyal medya bir tek ins.....m kullanıyorum. ama ondan da soğuttular beni sonunda,kapadım zaten hesabımı da kullanmıyorum artık çünkü ciddi anlamda psikolojimi bozmaya başladılar. heryer pembiş evler,pembiş sunumlar,avangard mobilyalar,vintage esintisi... harika mutfaklar harika çiftler harika hayatlar... inanın kendi yaşam alanımı sorgular oldum benim onlar gibi ankastreli mutfağım yok onlar gibi mükemmel evim hayatım yok... kendi hayatımda mutluyum ama insan iç geçiriyor... özeniyorum neden benimde olmasın diyorum?...merak ediyorum o kadar pembiş ıvır zıvırı bu bayanların mutfakları nasıl alıyor depolarımı var :) her sunuma ayrı fincan ayrı bardak... eşleri de hiç ses etmiyor pembe prenses gibi masalarda karıcıklarının hazırladığı masal yemekleri oturup yiyor bu adamlar:) ''sorsan herkes iyidir'' diye bir söz varya o geliyor aklıma ne kadar doğru herkes mükemmel,bende rutubetli ama parası son derece yüksek 85m2 sevimsiz evimde oturmaya devam ediyorum gördüğüm bir ürünü alsammı almasammı bu ay almayım sonra alırım diye erteliyorum. en kötüsü de bebeğime iyi bir hayat sağlayamayacağım diye anne olmak fikrini erteliyorum....hayat hiçte adil bir yer adil değilmiş bunun farkına varıyorum...
Pembis ev nasıl oluyor? Baktım da evimde çocuk odası dışında hiç pembe yer yok. Cidden merak ettim. Foto ekler misiniz?
Pembis ev nasıl oluyor? Baktım da evimde çocuk odası dışında hiç pembe yer yok. Cidden merak ettim. Foto ekler misiniz?
en iyisi erken yapmıssınız ne de iyi yapmıssınız bende geç anladım sosyal medya yok huzur var :) çok haklısınz gercektenYa o instagram'a, facebook'a koyulan fotograflar kac filtreden geciyor haberiniz var mi? Yalandan renkler parlak canli ciksin diye, yuzlerindeki lekeler bilmem neler gozukmesin diye kac rutus yapiliyorda o sekil fotograflar paylasiliyor. Neyine ozeniyorsunuz allesiniz? Yok su yemegi yedim, yok bebegime bugun bunu aldim, yok bugun bunu giydim deyu hergun tonlarca foto cekiyor millet. Ben vallahi hayret ediyorum isi gucu de mi yok bu insanlarin diye. Hicbir zaman fotograf delisi bir insan olmadigim icin herhalde, boyle gunde 100 foto cekip paylasanlara veyahut o fotograflara hic ilgili olmadim ve de ozenmedim. Benim kendi fb hesabimda yok muydu fotolar vardi elbet fakat 2 yil once hepsini gizledim ve paylasimi biraktim. Fb hesabima ayda yilda bir ugruyorum simdi hiiic kim ne yapmis nereye gitmis merak etmiyorum valla. Bir ara instagram hesabim vardi benim, onu da kapatali 4 yil oluyor. Fb yi de kapaticam bu gidisle. Bir twitter kalacak o da zaten hayali bir hesap. Sevdigim yazarlarin kitaplarini, sevdigim yerli yabanci yapimlardan son haberleri almak icin actigim. Sulale hic yok zaten oh miss
çok güzel bir motiveydi ara sıra acıp okurum artık :) çok teşekkür ederim hayatta herzaman iyi şeylerın sizi bulması dileğiyle:) hiçbir eşya bizimle yaşamayacak sınava hazırlanıyomuşsun hayat şartların bi sene sonra çok çok yükselebilir. eğer gerçekten bir bebek istiyorsan sana şunu söyleyim, o gördüğün insanlar evet masaldan çıkmış evlerde çocuk büyütebilirler ama sen o rutubetli evinde daha mutlu, senden sonra bile yaşayacak kalitede bir eser bırakabilirsin bebeğinle... :)
dünyaya bişiler bırakmak lazım ben bu eşya para cimrilerini kendilerinden sonrakileri zengin edecek tipler olarak görüyorum. ama çocuk yetiştirmek, mesleğinde başarılara imza atmak, kimbilir belki bi kitap yazmak senden sonra da yaşayacak önemli ve dünyaya bırakabileceğin en önemli şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?