sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

çok teşekkür ederim burada birçok arkadasın da yaptıgı gibi konusmalarınız terapi gibi geldi... kendimi görmemi ve içinde bulundugum durumdan kolayca sıyrılabılmem için bir kapı daha açtınız bana...

O eşyaları almak için kaç bin tl kredi çekiyorlar, faiz ödüyorlar, şahsen iki kırık divanım olsun ama borcum olmasın derim ben, bizim komşu taşınmıştı gittik evlerine, kadın atanamayan bir öğretmendi, eşi memurdu, evlerini dayayıp döşemişlerdi, hiç eksik gedik bırakmamışlardı, borç içinde kalmışlardı, oturdukları ev kiraydı, kadın ondan sonra da ev satın almak istiyorum demeye filan başlamıştı da annem kızım bir yerden kısmazsan bir yer uzamaz demişti, bu kadar eşyayı niye aldın deyince kadın, ne yapayım millet gelip bakıyor yeni gelin evi diye, almak zorunda kaldım demişti, biraz da insanların fesatlığı bu bence, " ay yeni gelin evine gidip bakalım, neler almışlar" diyen insanlar çok olduğu sürece bu manzaralarla daha çok karşılaşırız

teşekkür ederim canım çok çok haklısın... çok iyi geldi sizlerle dertlesmek farklı bakıs açıları edındım... çok boş oldugunu anladım...

genelde fotoğrafları en eğlenceli anlarda en şık dekorlu alanlarda çekmeye özen gösteririz zaten, o kişilerinde sılıntılı tatsız anları oluyordur
çok kafaya yakmayın

doğru hiç kullanmayacağım tüllü gelin gibi yatak odası örtüsünü aaaa öyle deme yeni gelin evi lazım diyenlerın dayatması yuzunden aldığımı bılırım :) kesınlkle size katılıyorum mıllet desin konussun diye kendımızden fedakarlık yapmaya devam ettıkce bırseyın duzeleceğı yok...

Konu zaten böyle yasayanlar degil. Tarz ve zevk meselesidir. Konu, sanki herkes öyle yasayabilir evini her gün degistirebilirmis gibi devamli tüketmeye tesvik etmek. Size mesela gelip sorsalar evinizi esyalarinizi sofranizi internetten yayinlamazsiniz. Normali de o, ama bilmem kimin evi böyle, ötekinin evi söyle diye yayinlayanlar var. Bu ay pembe gelecek ay mor hadi hop yeniliyoruz olayina kiziyor herkes. Herkes bir degil özenen, ayak uydurmaya calisan borc harcla aynisini yapmaya calisan düsük gelirli insanlar var. Niye devamli tüketime tesvik ediyorlar?

Ben de mesela ya cok ciplak bu ev dedim gittim masaya renkli mumlar aldim. Iki kere yaktim mumlari o kadar. Heves ettim ama demek ki benim yapimda yok. Simdi sanki masaya ait bir nesne, hic aklima gelmiyor yakmak. Ben "amaan bosver mumsuz da olur" diyebiliyorum ama diyemeyenler var. Yasaklamaya karsiyim ama bu programlara onay verenler biraz da ülkenin insanlarin gelir gider durumuna göre formatlar programlar yapsinlar.

Ya o instagram'a, facebook'a koyulan fotograflar kac filtreden geciyor haberiniz var mi? Yalandan renkler parlak canli ciksin diye, yuzlerindeki lekeler bilmem neler gozukmesin diye kac rutus yapiliyorda o sekil fotograflar paylasiliyor. Neyine ozeniyorsunuz allesiniz? Yok su yemegi yedim, yok bebegime bugun bunu aldim, yok bugun bunu giydim deyu hergun tonlarca foto cekiyor millet. Ben vallahi hayret ediyorum isi gucu de mi yok bu insanlarin diye. Hicbir zaman fotograf delisi bir insan olmadigim icin herhalde, boyle gunde 100 foto cekip paylasanlara veyahut o fotograflara hic ilgili olmadim ve de ozenmedim. Benim kendi fb hesabimda yok muydu fotolar vardi elbet fakat 2 yil once hepsini gizledim ve paylasimi biraktim. Fb hesabima ayda yilda bir ugruyorum simdi hiiic kim ne yapmis nereye gitmis merak etmiyorum valla. Bir ara instagram hesabim vardi benim, onu da kapatali 4 yil oluyor. Fb yi de kapaticam bu gidisle. Bir twitter kalacak o da zaten hayali bir hesap. Sevdigim yazarlarin kitaplarini, sevdigim yerli yabanci yapimlardan son haberleri almak icin actigim. Sulale hic yok zaten oh miss

teşekkür ederim canım çok çok haklısın... çok iyi geldi sizlerle dertlesmek farklı bakıs açıları edındım... çok boş oldugunu anladım...

:) hiçbir eşya bizimle yaşamayacak sınava hazırlanıyomuşsun hayat şartların bi sene sonra çok çok yükselebilir. eğer gerçekten bir bebek istiyorsan sana şunu söyleyim, o gördüğün insanlar evet masaldan çıkmış evlerde çocuk büyütebilirler ama sen o rutubetli evinde daha mutlu, senden sonra bile yaşayacak kalitede bir eser bırakabilirsin bebeğinle... :)

dünyaya bişiler bırakmak lazım ben bu eşya para cimrilerini kendilerinden sonrakileri zengin edecek tipler olarak görüyorum. ama çocuk yetiştirmek, mesleğinde başarılara imza atmak, kimbilir belki bi kitap yazmak senden sonra da yaşayacak önemli ve dünyaya bırakabileceğin en önemli şeyler

Sosyal medya gerekse instagram, tamamen insanlarin gosteris icin kullandigi bir mecra... asla ama asla bakmiyorum oyle sitelere, varsin bir ekmegim bir de cayim olsun huzurum olsun, kendinizi sorgulamayin asla ve hayatinizin kiymetini bilin. Birdaha asla tekrardan bugunu yasayamayacaksiniz, oturup instagramdan insanlarin hayatlarina bakip kendinize dert edeceginize gecin soyle guzel bi cay yapin keyfinize bakin. Ne hayatlar var sizin yerinizde olmak icin hayaller kuran insanlar var, siz ise kiymetini bilmeyip, isyan ederseniz yanlis yaparsiniz. Oturup sukredin Allah'a ocakta aşınız , kafanizi sokacak bi yuvaniz var.

Vaaay, 85 metrekare mi?
Benimki 65 metrekare. (Umarım mesaj ulaşmıştır.) :))
Ben de sosyal medyadaki hesapların yansıttığı hayatlar neden dert oluyor onu anlamıyorum.
Size ne, kime ne.
Kendi hayatınızda mutlu olduğunuzu söylemişsiniz.
Ötesi var mı?

Bence kapatın gitsin bütün sosyal medya hesaplarınızı, ben öyle yaptım, orada geçireceğiniz zamanı çocuk gelişim kitapları okuyarak harcayın size kalacak olan budur, onun dışında süslü eşyalar, pembiş evler kalmaz size. İlerde bebeğiniz olunca ona her bakımdan yeten bir anne olun, vay be benim annem neymiş desin yavrunuz, bunlar boş şey, kapatınca ne kadar hafifleyeceğinizi göreceksiniz

Baskalarinin hayatlarina sinirlenmektense kendi hayatiniza ve istediklerini yapabilmek icin kpssnize odaklanin. Umarim hersey bigun icinizde kalanlari gerceklestireceginiz guzellikte olur.

Bir de çoğunluk mutsuz olduklarını söylemiş. :)
Bu da bir çeşit rahatlama biçimi sanırım.
Yahu insanlar mutlu olsunlar tabii, neden olmasınlar?
Saçma sapan sofra fotoğrafları kadar görgüsüzce bir şey yok amenna.
Fakat "bu fotoğrafları paylaşıp gülücük saçanların aslında içi kan ağlıyor" demek sizin temenninizden öte değil.
Yapabilecceğiniz, değiştireceğiniz bir şey varsa yapın tabii. Yapamayacaklarınız için üzülmek ömrünüze yazık etmektir.
Güldüğüne bakma o aslında çok mutsuz, hükmüne sığınmak bu konunun turnusolü oldu benim için.

Konuya ve yapılan yorumlara bir baktım da o tarz fotoğraf paylaşanların hepsi tuh kaka kotu insan olmuş. Instagram denilen sosyal paylaşım sitesi niye var fotoğraf paylaşmak icin ben mi yanlış biliyorum acaba. Kimi evini paylaşır kimi okuduğu kitabı kimisi de çocuğunu. Paylaşılan fotoğraf caninizi mi sıkıyor takip etmezsiniz görmezsiniz olur biter. Bunun lmrenmekle alakası yok bugün oradaki fotograf sizi rahatsız eder yarın dizideki bir sahne öbürünü gün bu forumdaki bir konu ya da dekorasyon sayfasındaki bi fotograf. Başkasını değil kendinizi sorgulayın bence ayrıca eminim ki sizde başka güzelliklerin sahibisinizdir.

Pembis ev nasıl oluyor? Baktım da evimde çocuk odası dışında hiç pembe yer yok. Cidden merak ettim. Foto ekler misiniz?

en iyisi erken yapmıssınız ne de iyi yapmıssınız bende geç anladım sosyal medya yok huzur var :) çok haklısınz gercekten

çok güzel bir motiveydi ara sıra acıp okurum artık :) çok teşekkür ederim hayatta herzaman iyi şeylerın sizi bulması dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…