Sosyal zararl st komum !!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözünü yanlış yorumlayıp balkondan sigara külü atan andavallar nasıl varsa,çocuğuna dur demek zoruna giden,başını pcden kaldırmayan,televizyonda sevdiği dizi varken çocuğunu gören gözleri bağlanan,duyan kulakları tıkanan,hayır demekten imtina eden ve kendi de gürültü kirliliğini elinin kiri sana ebeveynler de var maalesef.
Kızım bir yaşını yeni geçti ve oyuncağını alıp yere fırlatıyordu, iki kere yapma dedim,şimdi gözümün içine bakıyor oyuncağı elindeyken ve yapma demem yetiyor
Çocuk gelişimi stajı yapan arkadaşım,sanırım sana ebeveynin kararlı olması durumunda gereken sınırların çocuğa rahatlıkla belletileceği gerçeği öğretilmiştir.Nedense yanlı ve bu gerçeği göz ardı eden bir tutumla yaklaşmışsın olaya.
Üstelik çocuğum da yok diyorsun.Bir anne olarak,çocuk gelişimi mezunu değilsem de bir eğitimci olarak,bu konuda ısrarlı bir ebeveynin güzellikle ve bir az üğraşla neler yapabileceğinin en canlı kanıtlarından biri olarak söylüyorum bunları,stajımı birebir bir çocukla yapıyorum..

dilarem ve cemre yorumlarınıza teşekkür ederim ..
bizler öyle yetiştik evet dünya bizim başımızda dönmedi. mutlu ama saygılı çocuklardık. bunu ısrarla savunuyorum herşey aiile eğitimi..

yani bu durumu çeken bilir, bizim üsttekilerin çocukları küçükte değil hem hepsi ilkokula gidiyor laf anlayacak yaştalar ama anlatacak ıNSAN lazım işte, hem sadece çocuk değilki hangi birini anlatym
kendi evimden soğudum onlar yüzünden, oy oy..
biz 5 kardeştik, hep apartmanda oturduk ve komşularımız "görmesek 5 çocuk olduğunu hayatta inanmayız derlerdi, bence asıl lazım olan biraz saygı, biraz da görgü

valla repten giripte bu kadar beddua edecek kadar kinli annenin çocuğu niye yaramaz acaba demek ki gerçekten de herşey anne de bitiyormuş güldüm bedduan karşısında mirmirmirmir

küçükken çok usluydum annemin ağzından da kimse hakkında bi kötü söz bi ah beddua duymadım

yani iki anne örneğinden yola çıkınca bazı çocukların neden söz dinlemediği anlaşılıyor

Offfff benimde var apartmanımda öyle bi zararlı komşum..

Ben en üst kattayım pisliklerini çekmiyorum ama çocuklarıbütün bi yaz balkonda yaşadı..

Hep çıkardığı ses aynıydı:ta ta ta ta ta ta ta

Gece yatağıma yattığımda hep kulaklarımda çınladı

Hiç bi şey söylemedim çünkü benim rahatsızlığımı anlayabilecek kapasiteleri yok buna eminim..

Hep dua ettim şu yaz bir an önce bitsin şu çocuk bi daha balkona çıkmasın diye..

Onun yüzünden balkonumda oturmak hiç keyif vermedi bana.

Ben size beddua etmedim ki, sakat sağlıksız bir çocuğunuz olsun mu dedim, sizinde yaramaz söz dinlemeyen çocuğunuz olsun dedim, ne olmuş benim çocuğumda öyle ben çocuğumu başıma gelen kötü bir şey beddua olarak görmüyorum, zaten her çocuğun böyle evreleri olur, anneliğimi yargılama cürretini gösterdiğiniz ahkam kesmeye devam ettiğiniz için tepki vermem de gayet doğal, iddialarınızı hala devam ettirince bunu söylemekten başka çare göremedim, başınıza gelmeden anlayacağınız yok çünkü, her anne gibi çocuğum konusunda gayet hassasım, sizin gibi insanların başlarına gelen zor durumlardan çaresizliklerinden beslenen insanlar o kadar çok ki, bilhassa forum ortamlarında, eleştiri topuzunun kantarını kaçırıp yargıla kına laf sok ve geç, stres at nasıl olsa tanımıyorsun, egonu tatmin et, empati niye yapasın ki tanımadığın insana ne gerek var…

Şu mesajınızda bile anneliğimi sorgulamaya beni tanımadan iki mesajlaşmamızdan yargılamalarınıza devam ediyorsunuz, bunu yapmak sizin haddinize değil küçük hanım , madem çocuk konusunda ahkam kesmeyi seviyorsunuz, sitede yer alan çocuk büyütürken adlı foruma bir bakın, kaç kişinin çocuğu bu evrelerden geçmiş görün, 2 yaş sendromu diye bir şey var haberiniz var mı bilmem, en sakin annelerin babaların bile çok yaramaz sinirli çocukları olabiliyor, söz dinletemiyorlar, ama illa kendi düşüncemi savunacağım saldırmaya devam diyorsanız buyrun devam edin, size daha fazla kendimi ifade etmeye açıklama yapmaya vaktim yok, yalnız bunu yaparken çocuğunu gürültüsü için başkalarını hiçe sayan biri olduğum kanısına varmayın, daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi tek komşum kapıya şikayete gelmemiştir, çocuk kaynaklı gürültüden başka rahatsızlık vermedim kimseye, onu da elimden geldiğince mani olmaya çalışıyorum, onlarda çocuk büyütmüş anlayışlı insanlar oldukları için kapıma dikilmiyorlar, çocuk kaynaklı gürültünün önüne geçemiyorsunuz, çocuğumdan rahatsız olan komşu içinde çocuğumu döverek eğitecek değilim isterse kapıma 100 polis hakimle dayansın, anlayış beklerken anlayışta göstermek lazım, insanın kontrol edemediği durumlarda yaşanabiliyor...

susturan susturuyor valla ben onu bunu bilmem:umursamaz:
kimse de istemez tepesinde çocuk hoplasın zıplasın sürekli gürültü etsin çığlık çığlığa koşuşsun
eğer ki çocuğun gerçekten ciddi sorunları varsa memlekette pedagoglar var ilerde sorunlu bir yetişkin olmaması için bugünden önlem alınır
zaten mesela sizin çocuğunuzda değildi kimse kalkıpta ben depresifin komşusuyum onun çocuğu gürültü yapıyor demedi nedir bu gücenme anlayamadım
üff neyse sıkıldımmirmirmirmir

valla repten giripte bu kadar beddua edecek kadar kinli annenin çocuğu niye yaramaz acaba demek ki gerçekten de herşey anne de bitiyormuş güldüm bedduan karşısında mirmirmirmir

birde beddua akannehir

sanırım bayan benim üst komşum şüpheliyimCADIARZU

aynen çocuğa dur dersiniz. koşması yerine oturur eğitici oyunlar oynarsınız çocuğunuzla.çocuk hiperaktif diyelim çok çok yaramaz diyelim bende öyle bi çocuktum ama sınırlarım vardı . canımın istediği gibi at koşturmadım . annem oturdu benimle oyunlar oynadı..tepinmek gibi eylemlerim için parka götürüldüm. bahçe yaptı babam sebze, meyve yetiştirdim. her gün su taşıttı bana babam yoruldum gece huzurlu uyudum.. ben çok mutlu bi çocuktum çünkü ilgili ebeveynlerim vardı!
annem komşuları yerine benimle vakit geçirdi . bu yüzden samimi görüştüğümüz komşularımız olmadı.ama taşındığımız her evdende ağlayarak uğurladılar bizi. bizim gibi insanların komşuları olması için dua ettiler..
kul hakkı değil midir bu durum? işte biz onu hiç almadık . !!hep hayır duası aldık şükürler olsun..

ecinnili canım sanırım sen karşı taraftan azda olsa bir çaba görmediğin için bu kadar kızmışsın.
bence haklısında evet çocuk sesine pek birşey yapılamaz ama yinede aile elinden gelen hassasiyeti göstermeli.
benimde bir kızım var. ilk 4 ay kolik ağlamaları vardı gece başlar 3 e 4 e kadar ağlardı. bazen oturur bende onunla ağlardım elimden bişey gelmezdi. ama en azından çocuk ağlamaya başlayınca yatak odasından çıkar mutfakta beklerdim kaç saat pışpışlardım falan filan ne günlerdi :))
yan komşumuz rahatsız olmasın diye yatak odalarımız yan yanaydı.

balkona onu bunu atmalarıda çok ayıp gerçekten.
neyse inşallah huzura kavuşursunuz canım. komşuluk olayı çok zor gerçekten

ecinnili canım sanırım sen karşı taraftan azda olsa bir çaba görmediğin için bu kadar kızmışsın.

beni anlamışsın canım çok teşekkür ederim. zaten çıldırdığım nokta bu: her seslerini duyuyorum ama bir kez olsun çocuğa dur dediklerini duymadım. bir kez olsun koşmasına mani olduklarını duymadım. burası deprem bölgesi. evde bişeyleri her yıktığında her koştuğunda evde eşyalar sallanıyor titreşim devam ediyor. bir an boş bulunuyoruz korkuyoruz . çarpıntı geliyor.annemin tansiyonu fırladı. rahatsızlığımızı bildikleri halde ufacık bir emek görmedim.
tekrar söylüyorum attıkları çer çöp temizlenir gider ama kendimizi sıkmaktan ağrıyan kalbimin sebebiler ve allaha havale ediyorum:Saruboceq:

Birşey hatırlatma gereği duyuyorum ben şu lafınız üzerine...
Hiperaktif çocukların ilgileri çok çabuk dağılır...
Öyle gel oyun oynalım deyipte böyle bir çocuğa saatlerce aynı şeyi yaptıramazsınız...
En fazla ilgi süreleri 5dkdır bakın en fazla bir oyunu 5 dk oynatabilirsiniz..
Çabuk sıkılır... Ne olursa olsun siz hiperaktif çocukları bi oyunda tutamazsınız...
sizin deyimizine göre siz hiperaktif değil sadece hareketli bi çocukmuşsunuz..
Staja gittiğim bi dönemdi, bi çocuk vardı 3 yaşındaydı üstün zekalı bi çocuktu okuma yazma biliyordu ve aynı zamanda hafızası çok kuvvetliydi sen ingilizce bir şey söylediğinde o kelimeleri aklında tutup sonra say dediğinde sayabiliyordu o kadar zeki bi çocuk ve aynı zamanda acayip hiperaktifti.Anneside cahil bi insan değildi..bunun yanında özel eğitim merkezine getiriyorlardı çocuğu... Ama gelin görün ki zeki olmasına rağmen yapısı gereği (hiperaktiflikten dolayı) bizim hocalarımız annesi ve benim gibi stajer öğrenciler o çocuğu zor yernde tutuyordu ilgi süresi çok azdı... o an ne yapıyorsak bırakır koşturmaya başlardı... Ve yorulmak nedir bilmezdi peşinde koştuturduk bütün gün.. Düşünün yani hiperaktiflik böuyle olur...

Ve aile eğitimi şart diyorsunuz... Bi aile ne kadar eğitimli olursa olsun, o çocuk ne kadar zeki olursa olsun almak istemedikleri şeyleri bazen almıyorlar işte bunu niye anlamıyorsunuz?

Ve yine söylüyorum çocuğu hiç bir şekilde suçlayamazsınız yaramaz diye...
Madem diyorsunuz ki ailesinin hiç uyardığını duymadım diye o zaman bi zahmet yukarı çıkıp tatlı dille siz onlara çocuklarını hiç uyarmadıkları için belki böyle yaptığını ve sizinde rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsin.

sevgili düş size mesajımı bir daha okuyup aksimi savunacak başka bi cümlemi aramanızı öneririm

hiperaktif çocuklar için de özel eğitim ve oyunlar vardır. burda eleştirilenin çocuk olduğunu sanmıyorum üstelik; şikayetçi olunan aile doğrudan. arkadaş ailenin elinden geleni yaptığını düşünse bu kadar çıldırmazdı sanırım :hulya:

ıyide ben mi okumadım yoksa görmedim yoksa atladım tuce...
Ecinili sen sadece duvara vurmakla yetinmiştin dimi?
Sonra kadının eşi gelmişti aşağı...
Ben bunun haricinde birşey okumadım yada atladım bilmiyorum...
Sadece burda çocuğu ve ailesini eleştirdiniz..
Halbuki yapmanız gereken gayet basitti... Madem uyarmıyorlar çocuklarını siz her seferinde yukarı çıkıp uyarıcaksınız aileyi rahatsız oluyoruz çocuğunuza bir şey söyleyin diye.. ..
Herneyse kolay gelsin.

valla ben bu konunun öncesini de biliyorum, yani ecinnili zıvanadan çıkma nedeni annesinin rahatsızlığı ve bir deprem yaşamış olmaları, paniklemelerini de gayet doğal buluyorum o yüzden; laftan anlayacak olsalar zaten yukarıya çıkıp uyarmaya lüzum bırakmazdı

Son düzenleme:
ıyide ben mi okumadım yoksa görmedim yoksa atladım tuce...

konuşuldu canım insan olsalardı anlarlardı! aynı şekilde devam etmezlerdi.. hayret doğrusu her koldan arıyosunuz ama ne yazıkki çocuğuna eğitim vermek yerine insanlıktan nasibini almamış bir ailenin bana yaşattığı kabusu savunmanız çok enterasan.. dökün taşlarınızı bari huzura erinsengözlerimebaksanab

Yoo ben öyle bir aileyi savunmuyorum ki.
Tanımıyorum bilmiyorum aileyi...
Konuştuğumuz halde hala uyarmıyorlar devam ediyorlar diyorsunuz o zaman bir şey diyemem.

Allah yardımcın olsun canım ya ne yazıkki böyle densizlerde çıkabiliyo insanın karşısına.

Sen duvara vurarak rahatsızlığını belli etmişsin adam utanmadan bide kapına dayanmış.

Önce çocuğuna doğru düzgün eğitim ver sonra milletin kapısına dayan.

Benimde bir tane çocuğum var ve elimden geldiği kadar düzgün yetiştirmeye

çalışıyorum.En ufak bir zıplasa hemen uyarırım kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yok

değilmi oğlum derim hemen durur.Küçüklüğünden itibaren çocuğa kimseyi rahatsız edemeyeceği

öğretilmeli bence.Bu bir kere uyarıp sonradan sallamayla olacak bişey değil sonuçta.Çocuğun ilgisini başka

uğraşlara yönlendirmekte bir çözümdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…