Sosyal zararl st komum !!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gecenin bir köründe çıkan gürültüden sadece bir çocuğu sorumlu tutmam ben açıkçası, balkonuma atılan çekirdek vs gibi pisliklerden de öyle. üstelik ev sahibi de olsalar apartmana sonradan gelip düzeni bozan da onlarmış, ecinnilinin de çocuk düşmanı olmadığını bildiğimden öyle küçük gürültülerden falan değil ailenin ihmali ile ilgili gürültüden bahsettiğinden eminim.

herkes kime gıcık olduğunu rahat rahat söyleyebiliyor mu? ona göre ben de bikaç bişey dicem?

Benim iki tane çocuğum var. Şuanda bahçeli evde oturuyoruz ama apartmanda da
çok oturduk. Çocuktur elbette gürültü eder ama ona söz geçirmek, gerektiğinde ceza
vererek bir daha yapmamasını sağlamak ailenin görevidir. İyi nasılsa çocuk diye;
her yaptığına tamam dersek; o zaman zararlı olan sadece alt komşu değil biz oluruz.
Çocuk bir yerde kontrol edilebilmelidir. Dur dediğinde, koşuyorsa sus dediğinde
bağırıyorsa bu iş olmaz...Evsahibi olmak insana sonsuz hak vermez. Onlar içinde
mahkeme yolu açıktır, kiracılar için olduğu gibi. Herkes haddini bilmeli, durum neyi
gerektiriyorsa ona göre davranmalıdır. Yok ben evde at koşturacağım diyorsa
bahçeli evde oturması gerekende o'dur bence.:hulya:

Böyle büyük konuşanlar size ; inşallah sizinde çocuklarınız hiperaktif ve bir okadar yaramaz gürültücü bi çocuk olur, diyorum.

yok canım o kadar basit değil.. ben bu eve ödediim kirayla ev alır ev öderdim. bu eve huzur istediğim için geldim!
ayrıca üst komşumun kankası mısınız yoksa çocuğunuz var çok şikayete mi maruz kaldınız bilemicem ..
bildiğim bişey varsa oda annemin gürültü yüzünden bugün tansiyonunun 18 e fırlaması ! mahkeme koşullarını araştırıyorum ayrıca.. isterse apartman sahibi olsun mahkeme gürültü yapanı çıkarıyor

şahsen bende gürültü yapan çocuğa laf etmem onu susturamayan anneye ederim

Kesinlikle haklısın canım..a.s
İş ailede biter bencede. Gereken terbiye verilmezse bugün sesten rahatsız olunur.
yarın çok daha farklı şeylerden.

salonumdan manzaralar.. herşey huzur ama evi tepeme yıkan evrimin 3. halkasında takılmış kimsecikler..

Son düzenleyen: Moderatör:
herkes kime gıcık olduğunu rahat rahat söyleyebiliyor mu? ona göre ben de bikaç bişey dicem?
Herkes sinir olduğu şeyi yada kişiyi söyleyemez diye bir kural okumadım.

Ben kimsenin ne kankası ne akrabası ne de avukatıyım...
Belirtmeden geçemicem ne de bir anneyim..
Tek bildiğim bazı çocuklara laf anlatılmasının ve söz geçirmenin çok zor olduğu.
Dedim ya anne değilim ama çocuk gelişimi bölümü okudum staja gittiğim dönemlerde çocuklarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu öğrendim.
Onu geçin akrabalarımızın çocuklarından biliyorum. Anne babaları ne kadar uyarsada peşinden yapma etme koşma deselerde yaptıklarını görüyorum çocuk kısıtlandığı şeyi sürekli yapmak istiyor yapılmasına izin verilmediği zamanda bağrıyor. (tabi istisnalarda var uslu çocuklar söz dinleyen çocuklar)

Neyse yine diyorum balkona atılan çöpler camlarınıza gelen pislikler tv nin sesinin çok olması bu sorunları anne-baba ortadan kaldırır... Ama çocuğun ses yapmaması için elini ayağını ve ağzını mı bağlaması gerekiyor?Yada çocuklarını sokağa mı atması gerekiyor.Bazı çocuklar böyle yaramaz işte ne yaparsanız yapın ne derseniz deyin peşinden gidin yapma etme diye yinede yapıyor. İşte çocuğu olmayan kişilerde daha şimdiden böyle konuşuyor ama çocuklarınız olunca sizinde sesiniz çıkabilcek mi bu konuda acaba? Birde o zaman gelin yazın buraya :)

bizim ailede çocuklar etrafına saygılı yetiştirilir sevgili düş..
kendi çocuğum olduğundada ailemden aldığım eğitimi kendi çocuğuma vereceğim..
gayet mutlu bir çocuktum annemden bir kez dayak yemedim hakaret işitmedim. hiçbir komşumuzdan gürültü şikayeti almadık işin tuhafı hiperaktif bir çocuktum..

üst komşumun sabahın bi köründen gecenin 02:30- 03:00'üne kadar bitmek tükenmek bilmeyen gürültüsü içinde bir kez olsun çocuğa dur dediklerini duymadım.tv sesini açıyor bir odada çocuk sürekli bağırıyor deviriyor bişeyleri koşuyor. kapıları çarpmadan kapanmıyor..
evde eşyalarım titreşim halinde. kulaklarım uğulduyor. ayrıca burası deprem bölgesi. her bişey devirdiğinde ya da kapı çarptığında bize çarpıntı geliyor..
ayrıca ben salak değilim ufak bir çocuğun azcık gürültüsüne burada konu açacak da değilim..
tekrar altını çiziyim: gürültü olabilir arada sırada. balkondan istediğini atsın umrumda değil onların lafını bile etmedim ki balkonda yemek yerken ben dünyayı indirdiler başımıza uyarmadan..
bunları konu dahi etmem. tek sorun bitmek bilmeyen gürülltü..

işte insan var insan var... evrimin üçüncü halkaları bunlar ne yazıkki..

Hayır ben onlarıda söyledim pislik çöp temizlenir gider dedi çocuk gürültüsü çekmek zorunda değilim dedi bir arka sayfada açıp okuyabilirsiniz, bende çocuk gürültüsünün insanın elinde olamayacağını belirttim, kendimden de örnek verdim, ama kalkıp beni komşusunu familyasına dahil etti, saygısız hödük dağdan inme gibi hakaretler kullandığı evrimin 3. tür halkasına yani...

Çocuğu muhatap alamayacağınız için velisini muhatap alırsınız, ama 3 yaşında yaramaz bir çocuğa söz nasıl geçirilir sorarım size? komşu rahatsız oluyor diye çocuğu zincirlemek ağzına da bant mı tıkamak gerekir, herkes ister çocuğu uslu sakin olsun ama değilse nolacak, sizinde çocuğunuz yaramaz olunca görürsünüz diyemeyeceğim çünkü çocuk gürültüsünden şikayet edenlerin çocukları uslu oluyor şikayet dozunu iyice arttırıyorlar bizde de çocuk var diye, çünkü bu dünyada adalet yok

Aynı fikirdeyim, benimde ifade etmeye çalıştığım bunlardı,biri ile aynı fikirde olmak demek avukatı olduğunuz manasına gelmez...

Düş hanım hiç boşuna anlatmayın tahammülsüzlük had safhada, ancak yaşayarak anlaşılıyor bazı durumlar, ama böyle büyük konuşanların kınayanların başına kınadıkları durumlar gelmiyor, gelmez, siz büyük konuşmaz kınamazsınız ama başınıza gelir, bu dünyanın düzeni böyle çünkü

Ayrıca belirteyim Düş hanım kankam arkadaşım değil ilk burada gördüm kendisini

şuan ki alt komşumun çocuğu da inanılmaz hiperaktif yaramaz bi çocuk ama gel gelelim ki annesi onu susturmayı başıyor
üstelik dediğiniz gibi yöntemlerle de değil demek sizin aklınıza öyle yöntemler geliyor ama çocuğu sadece karşınıza alıp sanki o da bir yetişkinmiş gibi sakin sakin anlatsanız çocuklarında istediği zaten onlara büyükmüş gibi davranılması olduğundan kendini büyükmüş gibi hissedecek ve böyle davranacaktır yani susucaktır
gocunmanızı anlarım ama yine de bu sizi haklı çıkarmaz
daha anne değilim ama benimde bi sürü yeğenlerim var onlarla çok vakit geçiririm hiç susturamadığım çocuk olmadıkaydirigubbakcemile2daha da olmadı baktın gördün hiç susucak gibi değil tutarsın çocuğun elinden parka bahçeye bi yerlere götürürsün birlikte oyun oynar vakit geçirirsin eve gelince de yorgunluktan uyur zatenkaydirigubbakcemile3

cocuk sesi haric diger verdikleri rahatsizliktan dolayi sikayetci olabilirsin... Ama cocuk sesine
karsi yapabilecegin pek fazla birsey yok... En azindan almanyada durum böyle... IStersen tabiki mahkemeye verebilirsin ama Hakim herzaman cocuktan yana karar verekcektir , emin ol...
Ben yillarca almanyada yasamis birisi olarak bunu gayet iyi biliyorum... Simdi Izmirde yasiyorum ama birdada zabitaya sikayet edildiginde eger cocuk sesi dersen fazla ilgi bekleme

Yahu bu dediklerinizden bakın hiç haberim yoktu nasıl düşünemedim en yakın zamanda deneyeyim bari kaydirigubbakcemile2

Şakamısınız siz ya!.. Gidin Allah aşkınıza işinize...
Size çocuğumu nasıl sustururum diyen mi oldu?çocuk gelişimi okumuş Düş nikli arkadaş açıklamış mesajında ondan daha iyi bilecek haliniz yok... demek ki böyle çocuklarda var, 3-5 çocukdan yola çıkarak benim ve çocuğum hakkında bu kadar kolay genelleme yapamazsınız siz...

Son düzenleme:

Çocuk gelişimi okuyan herkes bunu en iyi bilir diye bir şey yok; üstelik belki bu forumda yazan başka insanlar da çocuk gelişimi okumuştur zemuszemus

Bunları size değil, üst kattaki komşusu için söyledi; sadece sizin çocuğunuz yok bu forumda sanırım; ama siz üstünüze alınıyorsunuz. Siz kendi çerçevenizden bakıyorsunuz ama benim de üst komşum benzer karakterde olduğundan ben de diğer pencereden bakıyor ve arkadaşımı anlayabiliyorum. Üst katta çocuk mu var, yoksa başka bir yaratık mı onu sorguluyoruz bazen biz, kimse kusura bakmasın ama apartmanda daha önce de belirttiğim gibi yaşlı insanlar da var, ders çalışan çocuklar da var, sabahın köründe kalkıp işe gitmek için uyumak zorunda olan insanlar da var. Kaldı ki, üst kat komşusu zaten saygı adına elinden geleniz yapsaydı arkadaşın balkonu çekirdek kabuğu dolmazdı akannehir

ECıNNıLı BARONES ben de kocaelideyim nerde oturuyosun ?

konu cocuk olunca pek konusmamak lazım ben ıkıncıyı dusundugumde artık konusmuyorum..

Bende bır anne nasıl cocugunu susturamaz dıyor dum ama olmuyor..

benım oglum bır bucuk yasında Allah tan erken yatıyor ama tum gun bır dakıka durmadan evın ıcınde kosuyor..

Tv sesını son ses actıgında elımden geldıgınce kısıyorum..

cok gurultu oyuncakları alıyorum ama yınede ses cıkartıyor..

Ben 400 öğrencıyı susturan kadın bır cocugu susturamıyorum..

Cop konusunda hatalılar...

Karsılıklı anlayış sart toplu mekanlarda..

tamam canım ben de otogarın ordayım izmitte

hey gidi heey inin bakın bir çocukluğunuza
her evde üç beş çocuk evler kalabalık fakat o kadar herkez başkalarını düşünüyorki
şimdiki gibi değil yani herkez kabuğunda yaşamıyor
herkez önce ben önce benim çocuklarım demiyor yani
beş çocuk büyüdük biz
bir kere olsun alt kattakiler olsun diğer komşular olsun şikayet etmedi
sizin çocuklar ne kadar yaramaz demedi
peki ne değişti bu kadar kısa bir zamanda
nemi değişti ben merkezci ve saygıdan uzak çocuklar yetiştirmeye başladık
sanki dünya birtek onların çevresinde dönüyorcasına
hemen kimse üzerine alınmasın
bu hepimiz için geçerlidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…