Sosyal zararl st komum !!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kahvekolik sök kız zilinide götür ellerine ver cocukların...sengözlerimebaksanab
Kendi zillerine monte etsinler

Kahvekolik sök kız zilinide götür ellerine ver cocukların...sengözlerimebaksanab
Kendi zillerine monte etsinler

dün eşime zili söktürdüm kızlar. o gelirken tlfla arayacak öyle açıcam kapıyı. bakalım canım komşularım ne tepki verecekler :jeyyar:

son durum ne canım, valla bende aynı, şu an yukarda tepinirlerken aklıma geldi de sorayım dedim:gitme:

kızlar sızınkı de zor ama beterın beterı var.ben alt katta oturuyorum esltım ustte.kendısı 3 aylık gelın.cıkarmadıkları ayıp ses kalmadı.3 kere uyardım.topukluyla yurur.hergun supurge yapar.bagıra bagıra kavga ederler.6.5 aylık hamıleyım.bıktım seslerınden.kaynımla beraber evde kosarak cılvelesırler ıkısıde sısman evsallanır.muzık deacar devamlı.esım gecen gun bıraz muzık actı.gelın hanım gelıp ıkı elın belınde kapıyı esım actı dedı muzıgıkısarmısın basım agrıyor.emırvakı.esımde demıs sen gıt esın gelsın.bn mutfaktaydım hıc karısmadım.esıme o.cocugu dedı.esımde ıttırmıs bıraz.hemen kaynımı aradı gel karına sahıp cık dedı.10 dk sonra kaynım geldı kapıyı vurdu esımı cagırdı.gelın hnm demıskı abın bana anneme kufrettı demıs.esımde yok ole bısıy demıs.cok gurultu yapıyosunuz demıs kaynıma.sızde bagırın demıs terbıyesız.kaynım benı kotulemıs ben cok sınsıymısım falan.11de muzık acıp rahatsız etmısım falan.esımde demıs bıdaha abım var deme.senın abın falan yok demıs.suan gorusmuyoruz.baska yere tasınma sansımızda yok.ıns gunun bırınde kurtulcaz bunlardan.allah herkese sabır versın.terbıyesızler,gorgusuz ayılar...

İlk önce çıkıp uyarsaydınız keşke...
Sizinde duvara vurmanız biraz garip olmuş...
Tamam rahatsız ediyor diye vurdum diceksiniz ama önce çıksaydınız uyarsaydınız...
Aynı gürültü devam etseydi sonra duvara vurup susun gibilerinden bi tepki göstermeniz normal olurdu...
Ama dediğim gibi karşılık konuşmadan sizinde yaptığınız garip...
Ayrıca çocuk bu ellerini ayaklarını bağlayamazsın ses yapmasın diye...
Buna ne siz ne de anne babası engel olabilir çocuk sonuçta laftan anlamıcak söyleselerde...
Sizin uyarbiliceğiniz tek şey tvnin sesini fazla açmamaları ve camdan balkondan vs çöp atmamaları olabilir..

ben son katım
genelde üstten gelir diye bilinir gürültüler ama aşağı kattan da geldiğini,
alt komşuyla yaşayan ve çözenlerden biriyim...

aşağıma geçen sene öğretmenlik yapan,iki kızıyla yaşayan dul bir bayan geldi kiracı olarak.
gürültü parırtı derken, yerleşiyo hala diye düşündük,ardından geceleri 11 gibi elektirik süpürgesi sesi çarpan kapılar, gecenin 2sinde çamaşır makinasının sıkma gürültüsü,geç saatlerde yapılan temizlik aktiviteleri,oydu buydu derken bir gece aşağıya indim...tüm sabrımı toplayıp tane tane anlattım sıkıntımı,bu arada onun altında oturan teyzenin bana dezavantajı kulaklarının çok ağır işitiyor olması...
tabii bayan alttan şikayet yok siz nasıl üstten duyuyorsunuz deyip,benim büyüttüğümü ima ederek durumu anlamış gibi yapıp he-he dercesine bitirdi konuşmasını...
aradan geçen zamanda bir iki insemse değişen ve gelişen bir şey olmadı...
eşim iri yarı bir adamdır,her gece topuklarını parçalıyordu vurmaktan parkelere,bende gürültüyü duyduğum yere et dövücüsü koca demirle sanki böcek öldürüyor gibi vuruyordum...
bir daha yüz yüze gelmeden aramızdaki sorun çözüldü böylelikle...bir zaman sonrada taşındı bayan!

deli deli görünce sopasını saklarmış atasözümüzün doğruluğunu böylelikle anlamış oldum,
ve evet apartmanda yaşamak kesinlikle görgü ve insanlık gerektriyor malesef...

aynı rahatsızlığı ben üniversitede ilk sene kaldığım evde yaşadım ecinnilim çok iyi anlarım seni
seninkilere ilaveten benimkilerin bide yatak sesleri vardıakannehirpsikolojim bozuluyodu:hulya:
bide benimkiler alt kattaydı
aile çok sorunlu bir aileydi evin 2 çocuğu vardı biri büyük oğlan 17-18 yaşlarında babası eve almıyordu onu ben son katta oturuyordum o da benim dairenin hemen bi kaç merdiven çıkıldığında çatı katının kapısı vardı onun önünde kalıyordu geceleri babası eve almadığı için
çocuk oraya bi minder koymuş orda yiyip içiyordu ve de oraya çişini yapıyordu:sinifsinif: tabi ben kapıyı açtığımda inanılmaz bi sidik kokusu bütün evi sarıyordu:sinifsinif:

bide küçük kızları vardı allaam bi çocuk hiç mi susmaz hiç mi uyumaz yaa
her gece kızan sesine illallah demiştim sabah yine aynı şekilde bağırış gürültü ee tabi bende uyku yok sinir olurum midem ağrımaya başlar
bi gün sınav haftamda çok sinirliyken yine o kızın sesinden irkilip uyandım hemen indim aşağı üstümde de saten pijamalar:jeyyar:kaydirigubbakcemile3
bi kavga gör kocası kapının arkasında duruyor kadınla bizi dinliyor
kadında senin komşunun dediği gibi dedi zaptedemiyorum napayım dedi kız bağırıyor annesi ona bağırıyor kız gene bağırıyor bütün gün böyle
bide seninkiler gibi tam hödükler kadın doğru dürüst konuşamıyor bile bi bağrış çağrış biz kadınla kadına dedim apartmanda yaşamayı bilmiyosun geldiğin mağaraya geri döncen attırtma kendini bu siteden herkes senin çocuğundan şikayetçi kocana söyle o çocuğu eve alsın geliyo bizim merdivenlere çişini yapıyo sidik kokusundan duramıyoruz polisi ararım bak dedimkaydirigubbakcemile3

bi daha da ses çıkmadı hiç onlardan okul bitene kadar sessiz sakin gitti öyle
valla başka bi çözümü yok bunun mecbur kavga edicen benim gibi insanı bile çileden çıkardılar şekerim

aa bi de bi ara madem onlar gürültü yapıyo bende gürültü yapayımda onları bastırayım diye denemiştim yok bi fayda etmiyo daha çok kuduruyolar
duyduğun ilk seste hemen çık yukarı ağzından çıkanı kulağın duymasın gamyoncuiremsu

oyy alt komşu ayrı üst komşu ayrı...
ben karar verdimki duvara vurmam gayet normalmiş. çünkü insan olsalar olayın üstüne biraz dikatli olurlardı..
evi başıma resmen yıkıyorlar. gece saat ikide topuklu terlikle takır tukur geziyor hanfendi.
çocuk hergün deli dürtmüş gibi koşuyor durmadan..
sürekli bişeyler deviriyor.
eve gelişleri merdivenlerden hissediliyor.
kapıları çarpmadan kapanmıyor sanırsam..
huzur arayışı sonucunda taşındığım evde beni bu derece huzursuz eden bu embesil insanları ya adam edicem ya da adam edicem.. şimdilik sabırlıyım. ama kayışı kopardığımda cidden fena olcak !!

Sakinlik dinginlik huzur arıyorsanız Apt. hayatı size göre değil, müstakil bir evde rahat edebilirsiniz anca, altınız üstünüz yanınız insan dolu, böyle bir ortamda gürültü olmaması mümkün mü?, hayatım boyunca kimsenin çocuğunun gürültüsü için kapısına dayanmadım, kimsenin çocuğunu yaramaz haylaz diye ayıplamadım, gürültü içinde kolay kolay kapılara şikayete dayanmamışımdır,ama üstten bir şeyler silkeleme balkonumu çamaşırımı kirletme durumlarına sinir olurum, ama gelin görün ki çocuğumun gürültüsü 10 çocuğa bedel, kapıları çarpar sürekli çığlık çığlığa bağırır, sürekli koşar, oyuncaklarını ve eline ne geçerse tavana duvarlara çarpar, biz bunları oturup gülüşerek izlemiyoruz tabi engel olmaya çalışıyoruz ama o daha da arttırıyor daha küçük büyük bir çocuk olsa belki sözümü dinler, Allah a şükür ki kapıma şikayete gelen olmadı gelse de yapabileceğim hiç bir şey yok bu konuda, böyle olduğu için kimsenin gürültüsüne de ses çıkarmıyorum, gece yarısı çalan müzik seslerine tv seslerine kahkahalara gıkım bile çıkmıyor, çocuk gürültüsüne bir şey yapamazsınız napılabilir ki ne kadar eğitseniz de öğretsenizde gürültücü bir çocuğa fazla engel olamıyorsunuz, ben çocuk gürültüsü için habire kapıya dayanan komşulara da anlam veremiyorum bu yüzden, hatta az bir gürültü de bile kapıya dayanan insanlar var, eve gelen misafirin konuşma seslerinden rahatsız olup kapıya dayananlar var, bu kadar tahammülsüz mü olduk, apt. yaşıyoruz ne bekliyoruz ki ilk taşındığımda üst katın gürültüsü rahatsız ederdi beni ama şikayete kapıya dayanmadım, zaten oğlum hareketlenince gürültüsü herkesin kini geçti iyiki şikayet etmemişim o zamanlar yoksa onlarda şimdi benim kapıma dayanırdı haliyle, kimse de dayanmasın çocuk olmadan önce hiç ses çıkmayan evimden şimdi bolca ağlama çığlık sesleri gece yarısı kapı çarpma ve koşma sesleri eksik olmuyor, camdan hiç bir şey silkelemeyen ben şimdi bazen gece yarısı kırılan bardaklar için süpürge açmak durumunda gece yarısı örtü halı yıkamak silkelemek durumunda kalabiliyorum, büyük konuşmadığım kimseyi kınamadığım halde yaşıyorum bunları

depresıf polyannacım tabıkı haklısın cocuk ıcın gıdılmez.bende 1 hafta sonra 7 ayım bıtcek hamıleyım.ama bnm yasadıklarımı ust sayfada bır oku o zaman bana hak vereceksın emınım.esım sabah ısten geldı uyuyor halıyle gelın hanım sabahtan berı topuklularla yuruyor bıde muzıkde cabası.ama gıtmıyorum artık uyarmaya.ınsan olan anlar dusunur bıraz.ha ben acamammı muzık acarım hemde son teknolojı evımdekı bılg vs.ama ıste onların sevıyesıne ınermıyım asla...allah yardımcın olsun...

sosyal yaşam kuralalrı vardır sevgili polyanna!
insan olan herkes etrafına rahatsızlık vermeden yaşamayı bilir.
balkonuma atılan çer çöpü sorun dahi etmiyorum. balkonum camlarım çifit çarşısı oldu. o temizlenir geçer. ama gecenin 2-3 'üne kadar kapıları çarpamazlar. sabahın köründen gecenin 12'sine kadar at koşturan bağıran bir çocuğa katlanmak zorunda değilim ! insan olan zaten sosyal yaam kurallarını bilir. dağdan mı gelmişler ki saygı nedir bilmiyolar!!
ben şahsen evrimin 3. halkasında takılmış buluyorum bu tip insanları..
asıl sosyal yaşam alanlarına ayak uyduramayan nasıl yaşanacağını bilmeyen bu insanlar dağda yaşamalı.. çünkü her apartmanda 10 tane değil taş çatlasa bir tane çıkıyor böyle hödükler...

Barones Hanım sosyal yaşam kurallarını gayet iyi biliyorum ömrüm apt. dairelerini dolaşmakla geçti her çeşit insan gördüm tanıdım, tabi ki gecenin 12 sinde 2 sinde gürültü yapamazlar ama söz konusu çocuklar olunca söz dinletemiyorsunuz işte ben biraz da bu boyutunu düşünmenizi istemiştim, çocuğa yapma dur deseniz bile yapıyorlar kendi çocuğumdan biliyorum, çocuğum olmadan önce banada çok aykırı gelirdi rahatsız olurdum ama çocuk olduğu için dile getirmezdim, insan şikayet edecek konumda iken şikayet edilecek konuma gelebilir, biz her gece bu gece kapıya biri çıkacak hah biri şikayete geldi diye teyakkuz halindeyiz, çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü üzgünüz yani bilincindeyiz ama elimizden bir şey gelmiyor komşularımda bunun farkında sanırım rahatsız olduklarını hissediyorum zira kendi çocuğum olduğu halde ben rahatsız oluyorum ama yapabileceğim pek bir şey yok, onlarda çocuk kaynaklı olduğu için kapıya çıkmadılar bir kere bile,komşunuzunda bu konuda yapabileceği pek bir şey yok çocukları gürültü ediyor diye gidip dağa terkedemeyiz, komşu komşunun külüne muhtaçtır, bu kadar tahammülsüzlük niye? ayrıca genel mi söylediniz komşunuz için mi söylediniz tam anlayamadım ama gecenin 12 sinde at gibi koşturan bağıran bir çocuğum var ama ne ben dağdan inmeyim ne saygısız ne hödük ne de evrimin 3. halkasındanım...

Çocuk kaynaklı gürültüyü kastetmiştim ben, yetişkinlerin çıkardığı gürültüyü zaten rahatsız olan kişi dile getirince gürültüyü kesmesi gerekir, ha arada bir olabilir insanlık hali, ama evine gelen misafirin kahkahasından ötürü rahatsız olup kapıya fırlayan en ufak bir gürültü sesinde kapıya çıkıp şikayet eden şahsiyetlerde çok fazla, bu şikayet durumlarının da bir ayarı olmalı değil mi? ayrıca haklısın dile getirdiğin halde yapıyorsa ki bu yabancı da değil eltinmiş onun düşüncesizliği olmazsa eşin kardeşi ile konuşup halleder belki sağlıklı bir doğum dilerim sana...

size ve familyanıza hayatınızda mutluluklar dilerim..

hepınıze cok tesekkur ederım.polyannacıgım onlarla konusmuyoruz.kaynıma soyledı esım bıraz dıkkat edın dıye ama ne dese begenırsınız sızde bagırın.onları allaha havale ettık.anlayıslı olsalar zaten yapmazlar.hakkımızda hayırlısı....

size ve familyanıza hayatınızda mutluluklar dilerim..

Bu ne şimdi? ben size açıklama yapmaya çalışıp bazen insanların çocukdan ötürü istemeseler bile gürültü edebileceğini anlatmaya çalışmıştım, beni de hakaretlerinizle çevrelediğiniz o familyaya mı dahil ettiniz,sosyal yaşamdan saygıdan bahsedip terbiye sınırlarını aşıp sarfettiğiniz hakaretlerinizi (hödük, dağdan inme, insan olmayan gibi) size aynen iade ediyorum o zaman, Allahtan çevrenizdekilere sabır vermesini, ecinnilerinizden tez zamanda kurtarmasını dilerim...

insan olan insan gibi yaşar apartman dairesinde dağda yaşıyomuş gibi yaşamaz
eğer yaşıyosa da hiçte kusura bakmasın o lafların hatta alasını hak eder

apartmanda yaşlısı var, hastası var, ders çalışanı var, uyuyan bebeği var; büyük bir saygısızlık bence, uyar canım, anlamıyorsa da polis çağır

Böyle büyük konuşanlar size ; inşallah sizinde çocuklarınız hiperaktif ve bir okadar yaramaz gürültücü bi çocuk olur, diyorum.
Neden çünkü böyle büyük konuşan insanlara acayip gıcık oluyorum.
Çocuğunuz yokken nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz?
Çocuğun yaptığı şeyler yargılanmaz.
Ama aynı şeyleri anne-baba yapıyorsa o ayrı ama çocuk söz konusu oldumu ne yaparsanız yapın ne derseniz deyin boşunaaaa.
Ve ayrıca ecinili siz orda kiracıymışsınız sizin üsttekiler ev sahibi yani rahatsız olan sizseniz çıkıp gidersiniz kafanızın rahat ettiği yere gürültü olmayan sessiz sakin bi yere.Bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…