Sosyoloji, felsefe, psikoloji veya tarih okuyan/ilgilenen arkadaşlara bir sorum var

delibikedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
24
0
Sosyoloji okuyan arkadaşlar, kültürlerarası çatışma ile ilgili bir dersiniz varsa hangi kitapları okuyorsunuz? Hangi araştırmacıların görüşlerini okuyorsunuz?
Felsefe okuyan arkadaşlar, "kültür felsefesi" alanıyla ilgilenen var mı aranızda? Bana hangi kitapları tavsiye edersiniz? İlkçağdan itibaren bütün felsefi akımlar hakkında bilgim var, bu alanda bir sürü ders okuyoruz.
Tarih okuyan arkadaşlar, medeniyetlerin tarihi, özellikle Avrupa tarihi konusunda hangi kitapları derste görüyorsunuz?
Psikoloji okuyan arkadaşlar, kültür çatışmasının sebep olduğu psikolojik durumlar hakkında önerebileceğiniz bir kitap var mı?

Seneye tez seçmesi gereken bir lisans öğrencisiyim ve kültürler arası çatışmalar çok dikkatimi çekiyor. Bu konuda bir kaç sosyoloji dersi haricinde bölümümde ders yoktu, bu sene böyle bir ders alma şansım oldu. Bu konuda 2 araştırmacının kitaplarını okudum (Kültürlerarası çatışma ve bu çatışmanın yönetilmesi hakkında, Gudykunst ve Ting-Toomey'in çalışmaları) ve tezi seçmeden önce alanı iyice araştırıp karar vermek istiyorum. Bölümdekilere de soramam hepsi hırs küpü :) Karar verdikten sonra hocaya gidip çalışmaya başlayacağım. Diğer seçeneğim bilim tarihi ama bu daha çok dikkatimi çekiyor.

Bölümüm yukarıda belirttiğim bölümlerden biri.
 
X